Hoivakoti lopetti turhat lääkkeet – tulos: Vanhukset nousivat sängyistään, lähtivät liikkeelle ja alkoivat syödä itse.

vierailija
vierailija
Kun luet artikkelin loppuun käy selville, että kun ikää tulee niin muisti menee ja kun se menee ei ole olemassa mitään lääkettä.
Ennen vanhaan oli vanhoja ihmisiä, joista sanottiin, että ovat höppänöitä.
 
vierailija
Suomessa on arviolta noin 10 000 työikäistä, joilla on muistisairaus.

– Lisäksi on joukko ihmisiä, joiden oireet on laitettu työuupumuksen, masennuksen tai muun psykiatrisen ongelman piikkiin, vaikka taustalla on alkava muistisairaus.
(Helsingin ja Itä-Uudenmaan Muistiluotsin muistiohjaaja Henrietta Janhonen)
Ei ole pelkästään ikäihmisten sairaus.
 
vierailija
Liikuntaa tulisi harrastaa läpi koko elämän. Lihaskunto ja hyvä fyysinen peruskunto on kaiken avain ja jos vielä hallitsee motoriikankin niin pärjää. Sydämen hyvinvoinnille aeroobisia hapenottoon liittyvää liikuntaa ja normaali paino takaa sydämen- ja verisuonten hyvinvoinnin. Terveellinen ravinto ja riittävä uni lisänä. Tuleville vanhuksille tiedoksi.
 
vierailija
Täytyy huomioida muutama seikka kun kyseessä on ikäihmiset. Liike hidastuu, lihaskunto heikkenee ja lihasmassa vähenee, tasapaino heikkenee kuten myös näkö, kuulo, tunto... aistit. Nämä vanhukset tarvitsevat huolenpitoa vaikka ei olisi mitään dementia tai muutakaan muistisairautta.
Nivelreumaa sairastava ei saa lääkepurkkeja auki, ei pysty puolittamaan tabletteja, ei saa nappeja auki tai kiinni. Sama tilanne voi olla Parkinsonin tautia tai polyneuropatiaa sairastavalla.
Vanhukset tarvitsevat hoito- ja huolenpidon palveluita vaikka söisivät mitä ja jättäisisivät kaikki lääkkeet pois. Elämä ja terveys ei ole ikuista.
Jos niissä purkeissa on se syy (vaikkapa pörssisellujauho), olisi parempi pysyä kiinni
 
vierailija
Kukasta. Eräs nuori mies käytti kukkaa. Hän oli tavallaan älykkö, korkealentoisia ajatuksia ja suunnitelmia. Käytti siis joitain vuosia parikymppisenä.
Nyt käy kohti viittäkymmentä, on mielenterveysongelmia jne. Älyllistä kapasiteettia olisi ollut kyllä, mutta päätyi korjailemaan tietokoneita.
En väitä, että kukan käyttö olisi ollut pääsyynä tällaiseen, mutta tuliko ensin muna vai kana?
 

Yhteistyössä