Hoitovapaasta ja sen pitämisestä

Eli millonkas sitä viimeistään pitään työnantajalle ilmoittaa, jos aikoo jäädä äitiys- ja vanhempainvapaan jälkeen hoitovapaalle?
Ja onko siinä jotain minimi aikaa, mikä sit pitää olla, jos jää?

Ja miten sitä voi pätkiä?
Ajatuksena siis, että itse pitäisin n. 5-6kk vanhempainvapaan jatkeeksi, jonka jälkeen mies jäisi 6 kuukaudeksi, jonka jälkeen minä taas jatkaisin kunnes lapsi on 3v. Onnistuuko tällainen?? :wave: :wave:

Ihme asioita sitä pitää vielä näin neljännen kanssa miettiä, mutta edellisten aikaan en ollut työelämässä :whistle: :D

Kelastahan toki asian saisi selville, muttei tähän aikaan ja nettisivut on niillä kuin hävityskoneen kasausohje...kiva jos joku osais auttaa :D

Jahvetti ja Mehmu 6vko
 
Tämä menee hivenen asian vierestä, mutta tiesittekö seuraavaa...
Jos on anonut hoitovapaata pitkälle ajalle ja tuleekin uudelleen raskaaksi, niin nykyään saa hoitovapaan katkaista uuden raskauden yllättäessä. Se on uudehko EY-tuomioistuimen päätös. Aiemminhan se on mennyt niin, että hoitovapaa on jatkunut anottuun päivään asti ja anoja on saattanut jäädä ilman työnantajan maksimi korvauksia.
 
Minimiaika jota voi hakea on 1kk. Hoitovapaata voi hakea kahteen kertaan, mutta nyt en ole ihan varma miten se teidän tapauksessa lasketaan, kun vanhempi vaihtuu siinä välissä. Että onko se 2kertaa per lapsi vai kaks kertaa per vanhempi....
 
Entäs semmonen tilanne jos on töissä (ja isä vanhempainvapaalla) ja haluaakin jäädä isän vanhempainvapaan loppumisen jälkeen reiluksi kuukaudeksi hoitovapaalle niin pitäisi kai onnistua?? Soitin kelaan ja sieltä vaan sanottiin että se pitää sopia työnantajan kanssa eli onkohan työnantajalla oikeus kieltäytyä? kelasta en saanut selvää vastausta..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jahvetti:
Edelleenkään mulle ei oo auennu tää, et onnistuuko toi meidän suunnittelema systeemi :/ Taidan käydä vähän hitaalla :LOL: [/quote

Ei mun mielestä tuossa ole mitään ihmeellistä miksei onnistuisi teidän suunnitelma. Kannattaa vielä yksityiskohdista ottaa selvää. Oisko ollu että kahdessa erässä voi pitää hoitovapaata. Eli ikäänkuin kaksi kertaa voi työnantajalle ilmoittaa jäävänsä hoitovapaalle.
 
Tämä kopioitu noilta ed. main. sivuilta:
Työntekijällä on oikeus kahteen kokoaikaiseen hoitovapaajaksoon hoitaakseen alle 3-vuotiasta lasta. Ottolapsen vanhemman oikeus hoitovapaaseen jatkuu vähintään kaksi vuotta adoptoinnista lähtien, mutta ei enää sen jälkeen kun lapsi aloittaa koulun.

Hoitovapaajakson vähimmäispituus on yksi kuukausi. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia myös kahta useammasta ja kuukautta lyhyemmästä hoitovapaajaksosta. Hoitovapaalla voi olla kerrallaan vain toinen lapsen vanhemmista tai huoltajista. Toinen vanhemmista voi kuitenkin pitää yhden hoitovapaajakson samanaikaisesti toisen vanhemman äitiys- tai vanhempainvapaan kanssa.
 
Hoitovapaa on työnantajan termi ja siksi Kela ei asiaan ota mitään kantaa kun se ei sille "kuulu".
Eli yksinkertaisesti sanottuna: kaikki riippuu siitä miten saat asiat työnantajasi kanssa sovittua.Työnantajan on suostuttava ainakin noihin kahteen kokoaikaiseen hoitovapaajaksoon, koska ne on lakisääteisiä juttuja. Eli ap, tuo sinun kertomasi kahden hoitovapaan pätkät sinulla onnistuu. Muista ilmoittaa 2kk ennen hoitovapaa jakson alkamista asiasta työnantajallesi.
 

Yhteistyössä