Hoitopöytä vai ilman? -gallup

  • Viestiketjun aloittaja Jonnuli
  • Ensimmäinen viesti
Jonnuli
Niin, onko teillä ollut lapsellanne vauva-iässä hoitopöytä vai oletteko ratkaisseet asian jotenkin toisin?

Onko hoitopöytä mielestäsi pakko hankinta? Haluaisin kuulla myös sen hyvät puolet:) Onko huonoja puolia?

Entäpä te, jotka olette hoitopöytää vastaan, miten olette vauvan hoidon ratkaisseet?:)

Kiitos vastauksistanne jo etukäteen!
 
Meillä oli hoitopöytä käytössä kunnes poika täytti n.8kk. Ehdottoman tarpeellinen ainakin meidän perheessä.
Nyt hoitopöytä elää uutta elämäänsä keittiössä lipastona (irroitettava hoitotaso) =)
 
Himpula
Meillä oli "hoitopöytä" kylppärin pöydällä siinä oli semmoinen muovinen alusta ja toimi loistavasti kun hana o li vieressä. Muuten vaihdettiin vaipat olkkarin lattialla leikkimaton päällä. Meille olis ollut niin turha toi hoitopöytä ja se on kyllä aika lyhyt ikäinenkin.
 
Meillä on hoitopöytä ollut loistohankinta eikä vähiten mun selkäni kannalta... Ei meinaa kestää säännöllistä lattialla kyykkimistä tai sängyn ylle kumartumista. Hoitopöytä on sellainen josta saa lipaston, todella käytännöllinen ja ihan nättikin :)
 
tyy
Meillä oli hoito alusta khh pöydällä ihan altaan vieressä. Siinä oli tosi kätevä hoitaa vaipanvaihdot yms, kun hana oli ihan vieressä eikä ryömiväkään vauva päässyt karkaamaan.

Vaatteita vaihdettiin alusta asti missä sattuu, siihen ei hoitopöytää tarvitse.
 
vieras
On ollut kaikilla kolmella hoitopöytä. Kolmoselle ostettiin vieläpä uusi ja aika kalliskin hoitopöytä, kun myin sen edellisen pois tilanpuutteen vuoksi.

Ei ole pakollinen hankinta, mutta minusta hoitopöytä on jotenkin.... "the juttu". Se on siis vain jotain mikä on muka oltava, kun on vauva.

Vauva nyt 7,5kk ja kyllä me hoitopöytää käytetään edelleen vaihtelevasti enkä siitä luopuisi missään nimessä.
 
Esikoisella oli hoitopöytä kovassa käytössä, samoin kakkosella. Kolmannen kanssa sen käytöstä ollaan jostain syystä lipsuttu. Mutta minusta on kätevää kun kaikki hoitovälineet ovat tietyssä paikassa, käden ulottuvilla. Ja saa vaihtaa vaippaa ergonomisessa asennossa. Vaipanvaihtajalle siis.
 
Meillä
Meillä hoitoalusta kylppärissä tason päällä ja on ollut tosi käytännöllinen. Siitä on helppo pestä kakkapylly ja kylvystä tullessa on helppo laittaa vaipat ym. heti kylppärissä. Kotona ollessa vaihdan vieläkin kaikki vaipat tuolla kylppärissä tasolla ja lapsella ikää jo reilu 1v. Pääsee ainakin selkä helpommalla.
 
vieras
Täälläkin on kaikilla kolmella ollut hoitoalusta pesukoneen päällä ja pyörillä oleva korihylly siinä vieressä. Todella kätevää, kun on ollut pesupaikka ihan vieressä, hampaiden pesukin on aloiteltu siellä hoitoalustalla.
 
hannike
Midän "vauva" on jo 2,5-vuotias ja hoitopöytä on edelleen käytössä. Nykyään siinä ei enää tosin laiteta muuta kuin illalla pyjama päälle. Neiti täytyy atooppisen ihon vuoksi rasvata joka ilta ja hoitopöydällä se onnistuu hyvin.

Eli minä suosittelisin ehdottomasti hyvän ja tukevan hoitopöydän hankkimista. Meidän hoitopöydästä saa hoitotason pois joten sen käyttöikää voi jatkaa lipastona.
 
Esikoisella oli, käytettiin ekat 4kk ja sitten se keräsi vuoden pölyä ja romua kunnes hankkiuduin eroon.

Kakkosta hoidettiin sitten sylissä, sohvalla sängyllä tms...

Muuton jälkeen tehtiin kolmannelle vessan kaapiston päälle lavuaarin viereen "hoitopöytä", kun siinä on tilaa.
Mutta edelleen vaihdan vaipat useammin sylissä, lattialla tai sohvalla, kuin siinä sille varatulla paikalla.
 
Luulen että hoitopöytä voi olla hyödyllinen jos se on hyvä, tarpeeksi tukeva ja tilaa varusteille. Huonosti toimiva hoitopöytä jää käyttämättä ja on siis täysin turha.

Meillä laitettiin optimistisesti vauvanvaatelipaston päälle hoitoalusta - ja käyttämättä jäi. Sängyn päällä vaihdetaan vaipat ja puetaan ja hyvin on pärjätty, tyttö nyt vuoden ikäinen.
 
Meillä ollut pyörillä oleva tuolla kylpyhuoneessa.
Tosi kovassa käytössä ollut- varsikin kun molemmilla vanhemilla huono selkä. On säästänyt paljon selkää kun tuo meidän 2veekin antaa vielä siinä vaipottaa jos on tarve.
 

Yhteistyössä