Hiustenlähtö miehellä. Kellään kokemuksia tai vinkkejä?

vierailija
Tässä Lissulle yksi hyvä artikkeli:

Sieltä poimittua:
Aivot hajottavat ravinnosta saatuja hiilihydraatteja glukoosiksi ja muiksi sokereiksi.

Energian lisäksi aivot tarvitsevat monipuolisesti hivenaineita ja vitamiineja.

Välimeren ruokavalio on tutkimuksissa osoittautunut muistitoimintojen kannalta edulliseksi. Siihen kuuluu runsaasti kasviksia, oliiviöljyä, siemeniä, pähkinöitä, kalaa, kananmunia ja maitotuotteita. Kalaa syödään useita kertoja viikossa ja maitotuotteissa korostuvat hapanmaitotuotteet.

Itämeren ruokavaliossa on paljon samaa. Siinä juurekset, vihannekset, hedelmät ja marjat ovat tärkeitä, samoin täysjyväviljatuotteet. Kala, margariini ja rypsiöljy takaavat hyvien rasvojen saannin.

Aivoliitto: (https://www.aivoliitto.fi/aivoterveys/ruoka/naita-ruokia-aivot-rakastavat)

Pääasiallisia omega-3-lähteitä ovat rasvaiset kalat, kuten lohi, silakka, silli ja makrilli. Lisäksi kasviöljyt, pähkinät, siemenet ja avokado ovat hyviä omega-3-rasvahappojen lähteitä.

Värikkäät kasvikset, kuten parsakaali, kukkakaali, tomaatti ja selleri, ovat täynnä antioksidantteja ja muita ravinteita, jotka ovat välttämättömiä aivojen terveydelle.

Monet marjat ja hedelmät auttavat pitämään aivot virkeinä päivän aikana.
Muuten varmaan ookoo mutta rypsiölyt joita aikoinaan erehdyin ostamaan, laitoin moottorisahan ketjun voiteluun
 
  • Rakkaus
Reactions: Lispetti
Tässä Lissulle yksi hyvä artikkeli:

Sieltä poimittua:
Aivot hajottavat ravinnosta saatuja hiilihydraatteja glukoosiksi ja muiksi sokereiksi.

Energian lisäksi aivot tarvitsevat monipuolisesti hivenaineita ja vitamiineja.

Välimeren ruokavalio on tutkimuksissa osoittautunut muistitoimintojen kannalta edulliseksi. Siihen kuuluu runsaasti kasviksia, oliiviöljyä, siemeniä, pähkinöitä, kalaa, kananmunia ja maitotuotteita. Kalaa syödään useita kertoja viikossa ja maitotuotteissa korostuvat hapanmaitotuotteet.

Itämeren ruokavaliossa on paljon samaa. Siinä juurekset, vihannekset, hedelmät ja marjat ovat tärkeitä, samoin täysjyväviljatuotteet. Kala, margariini ja rypsiöljy takaavat hyvien rasvojen saannin.

Aivoliitto: (https://www.aivoliitto.fi/aivoterveys/ruoka/naita-ruokia-aivot-rakastavat)

Pääasiallisia omega-3-lähteitä ovat rasvaiset kalat, kuten lohi, silakka, silli ja makrilli. Lisäksi kasviöljyt, pähkinät, siemenet ja avokado ovat hyviä omega-3-rasvahappojen lähteitä.

Värikkäät kasvikset, kuten parsakaali, kukkakaali, tomaatti ja selleri, ovat täynnä antioksidantteja ja muita ravinteita, jotka ovat välttämättömiä aivojen terveydelle.

Monet marjat ja hedelmät auttavat pitämään aivot virkeinä päivän aikana.
No tuohan on outoa, että olivat keksineet kaikenlaista hömppää tuohon.

Aivot tarvitsevat muun muassa eläinrasvaa. DHA/EPA. Kasveista saatavat rasvat/proteiini eivät ole optimaalisia. Ne eivät imeydy hyvin.


Ongelma runsaalla kuidun käytöllä on se, että ne blokkaavat rasvaa.
Tämän vuoksi laihduttajille suositellaan runsaskuituista ruokavaliota.
Mutta, ei sitten ajateltu sitä, että ne kuidut blokkaavat myös tärkeitä ravintoaineita.🤔
 
vierailija
Näin. Kaikkea ne keksiikin ihmiselle syöttää.
Ihan älyttömän yliprosessoitu haitallinen tuote! Ja kuinka tätä kaupitellaan syötäväks!
Mikä siinä rypsiöljyssä on haitallista? Yritin tutkia asiaa, mutta ihan älyttömästi ei ole aikaa, enkä ensimmäisistä viidestä tutkimuskesta löytänyt mitään negatiivista. Niin jos olis linkata jokin tutkimus, niin kiinnostaisi.
 
vierailija
Mikä siinä rypsiöljyssä on haitallista? Yritin tutkia asiaa, mutta ihan älyttömästi ei ole aikaa, enkä ensimmäisistä viidestä tutkimuskesta löytänyt mitään negatiivista. Niin jos olis linkata jokin tutkimus, niin kiinnostaisi.
Ekoelamanipiste fi jäi haaviin. siinä varoiteltiin
Ehkä se tulee myöhemmin tänne

Ote sieltä

”Rypsiöljy on haitallista sen sisältämän suuren alfalinolihapon pitoisuuden takia”. Syödyllä öljyillä on suuri yhteys matala-asteiseen tulehdukseen ja muun vääränlaisen ruokavalion lisäksi. Ei ihmekään, että suomalaiset kärsivät niin paljon hiljaisesta tulehduksesta. Lähes kaikissa ravintoloissa ja ruokaloissa käytetään ruuan valmistuksessa pelkästään rypsiöljyä. Moni käyttää vielä rypsiöljyä myös kotonakin, mutta tämä asia pitäisikin saada mahdollisimman pian muuttumaan!”
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Mikä siinä rypsiöljyssä on haitallista? Yritin tutkia asiaa, mutta ihan älyttömästi ei ole aikaa, enkä ensimmäisistä viidestä tutkimuskesta löytänyt mitään negatiivista. Niin jos olis linkata jokin tutkimus, niin kiinnostaisi.
Itsekin joudun lähteä ajelemaan nyt mutta jätän sinulle mietintämyssyyn tämän linkin sisällön. Ei ole tutkimus vaan ihan asiallinen asianmukainen kirjoitus, joka saattaa auttaa ajattelemaan maalaisjärjellä.
 
vierailija
Yleisesti se on, perinnöllisyys asia erikseen, kuten tuossa kirjoitin aiemmin.🤗
Hyvin harva kalju mies on kalju sen takia, että sairastaisi vaikkapa syöpää tai sankkeria. Käytännössä aina kun aiheesta puhutaan, puhutaan perinnöllisestä hiustenlähdöstä. Mutta niin vaan sinun piti ottaa se lihansyönti puheeksi. Lihaa syövissä miehissähän ei kaljuja olekaan. :rolleyes:
 
Minusta kotimainen rypsiöljy on parempi vaihtoehto kuin italialainen oliiviöljy. Suosi aina kotimaista, jos mahdollista.
Se mikä ilmastolle/ihmiskunnan selviytymiselle on paras ei välttämättä ole yksittäiselle ihmiselle paras.

Oliiviöljyä on syöty ennen ajanlaskun alkua ja sen terveyshyödyt ovst kiistattomat.

Rypsi taas... viljely aloitettiin suomessa joskus kasarilla. Toki sitä on viljelty kauan itämaissa lamppuöljyksi.
 
vierailija
Hyvin harva kalju mies on kalju sen takia, että sairastaisi vaikkapa syöpää tai sankkeria. Käytännössä aina kun aiheesta puhutaan, puhutaan perinnöllisestä hiustenlähdöstä. Mutta niin vaan sinun piti ottaa se lihansyönti puheeksi. Lihaa syövissä miehissähän ei kaljuja olekaan. :rolleyes:
Älä valehtele, joka kauneuspalstalla valitetaan ohuista hiuksista et miten saa paksummat ja valitetaan ku hiuksia lähtee.
 
vierailija
Ekoelamanipiste fi jäi haaviin. siinä varoiteltiin
Ehkä se tulee myöhemmin tänne

Ote sieltä

”Rypsiöljy on haitallista sen sisältämän suuren alfalinolihapon pitoisuuden takia”. Syödyllä öljyillä on suuri yhteys matala-asteiseen tulehdukseen ja muun vääränlaisen ruokavalion lisäksi. Ei ihmekään, että suomalaiset kärsivät niin paljon hiljaisesta tulehduksesta. Lähes kaikissa ravintoloissa ja ruokaloissa käytetään ruuan valmistuksessa pelkästään rypsiöljyä. Moni käyttää vielä rypsiöljyä myös kotonakin, mutta tämä asia pitäisikin saada mahdollisimman pian muuttumaan!”
Elimistö muokkaa pienen osan alfalinoleenihaposta pitkäketjuisiksi EPA:ksi ja DHA:ksi, joita saadaan myös rasvaisesta kalasta.
 

Yhteistyössä