Herramunjee! Montaako eri sorttia suolaa ihminen tarvii?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Helekutti
Niin, sanoin ehkä pikkaisen epäselvästi: puhdistamaton merisuola sisältää jodia käsittääkseni jonkin verran mutta se ei varmastikaan pelkästään riitä ihmisen tarpeeseen.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Helekutti:
Niin, sanoin ehkä pikkaisen epäselvästi: puhdistamaton merisuola sisältää jodia käsittääkseni jonkin verran mutta se ei varmastikaan pelkästään riitä ihmisen tarpeeseen.
Ok, kiitos tiedosta. No jos syön juustoa ja leikkelettä sun muuta teollisesti valmistettua niin saanko niistä tarpeeksi sitä jodia?
 
"Esa"
on ehdottomasti Kelp-rakkolevä. Kuivattuna tätä levää tarvitsee vain tee lusikallisen päivässä. Erittäin hyvä tapa pitää huolta jodin saannista. Ei tarvitse jodi suolaa kun hommaat tätä. Kelpiä voi laittaa suolan sekaan tai käyttää suolan sijasta joissakin ruoissa. Kelpin maku on suolan tapainen.
 
"Mike"
Kelp-rakkolevä on majesteettinen meren kasvi, joka kasvaa jopa 400 metrin syvyydessä suurissa valtamerissä. Rakkolevää on jo satojen vuosien ajan pidetty arvostettuna ravintolisänä sekä lääkeyrttinä. Siinä on korkea jodipitoisuus (0,5-1%) ja se sisältää paljon tärkeitä ravintoaineita kuten beetakaroteenia, bromia, potassiumia sekä tärkeitä rasvahappoja. Rakkolevä on osoitettu hyödylliseksi mm. kilpirauhasen vajaatoiminnan ja struuman hoidossa sekä avuksi kuukautishäiriöihin. Rakkolevän käyttöä ei suositella raskaana oleville tai henkilöille, joilla on kilpirauhasen liikatoimintaa tai sydän- ja verisuonitauteja.

Käyttö: ripottele hiutaleita avokadon päälle, voileipiin, salaattiin tai lisää sitä suolan sijasta kastikkeisiin, keittoihin jne.
 

Yhteistyössä