Henkilötunnuksen uudistamisesta sukupuolineutraaliksi luovuttava

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Rahat tulee kaikilta osin käyttää kaikkein tärkeimpään.

Yhteiskuntamme tulee olemaan ennenkokemattoman taloudellisen shokin jälkeen tilassa, että kaikki mahdolliset taloudelliset resurssit tulee käyttää talouden jälleenrakentamiseen ja terveydenhoitoon, joka tulee vaatimaan vielä pitkään merkittäviä lisäresursseja.

 
  • Tykkää
Reactions: Echo ja Lispetti
vierailijafg
Kannatettu. En tajua miksi pitäisi joka asiassa mennä vähemmistön edun mukaan. Suurin osa on kuitenkin itsensä mieheksi ja naiseksi tuntevia eivätkä halua olla sukupuolineutraaleja. Jos joku haluaa olla sukupuolineutraali, niin olkoot, mutta ei siihen saa kaikkia pakottaa. Miksi kaikilla ei ole oikeutta päättää mitä on? Ai niin kun ei kuulu vähemmistöön...
 
vierailija
Se sukupuolisuuden merkkaaminen tai merkkaamatta jättäminen ei maksa uudistuksen mukana yhtään enempää. Mutta tunnusten uusiminen tulee maksamaan paljon. Muutospainetta ei luo sukupuolisidonnisuus, vaan tunnusten loppuminen. Syynä loppumiseen on se, että uusien paperittomien maahantulijoiden tunnukseksi merkitään 0101XX. Voisivat vaikka itse valita "syntymäpäivänsä", niin ei tarvitsisi kaikkia vuoden ensimmäiselle päivälle tunkea.

Toisaalta kokonaan uudet tunnukset kaikille olisivat turvallisemmat, nyt syntymäajan perusteella voi helposti yrittää urkkia sen oikean tunnuksen, kuten Trafin kanssa onnistui jossain vaiheessa. Henkilötunnuksella voi tehdä liian helposti identiteettivarkauden. Uusien tunnusten myötä pitäisi muuttaa aika monet tietosysteemit uusiiin.
 

Yhteistyössä