Helppoja uuniruokia?

Löytyiskös hyviä ja helppoja uuniruoka-vinkkejä? Tulee turhan usein tehtyä niitä samoja, mitä ennenkin eli tyyliä peruna-sipulisekoitusta ja kinkkusuikaleita ja kermaa tai riisiä ja kanasuikaleita. :wave:
 
RITULII
Paista jauhelihaa ja sipulia lisää hieman CremeBonjouria (valkosipuli/pippuri). Laita vuokaan kerros valkosipuliperunoita (Oollanin viipaleet hyviä), jauhelihaa ja kerros perunoita päälle. Voit ripsauttaa suolaa pottujen päälle. Ruokakermaa purkki päälle.
225 astetta n. 40-60 min.

Tai kokeile valmispaketista lasangettea. Jauhelihaa ja juustoa raasteena vaan lisäksi, kastikejauheet ja pastanpalat on pakkauksessa.
On salaatin ja raejuuston kanssa tosi hyvää =)
 
Koklaaja
:D Heippa! Muutaman voisin heittää, vaikka ei nämä nyt mitään "gurmeeaterioita" ole!

1. Perunasipúlisekoitusta + joko paistettua jauhelihaa /taikka kanasuikaleita /taikka kinkkusuikaleita /taikka tonnikalaa/taikka lihasuikaleita /taikka jopa seitiä... Nämä vuokaan ja sekaan kuumaan veteen liuotettu kasvisliemikuutio tai lihakuutio tai kanaliemikuutio aineksista riippuen, noista siis nestettä. Voit myös tehdä ruualle nesteen munamaitoseoksesta tai ruokacremejutuista.Mausta mielen mukaan. Sitten uuniin!

2. Pottuja (tai perunsipulisekoitusta), sipulia, pikkuporkkanoita/keittosuikaleita, sitten lisäksi lihasuikaleita, kanaa tai jauhelijaa esim. Liemi kuten edellisessä esim. On hyvää kun oikein uunissa hauduttaa.

3. Makaronilaatikko... =) Voi tehdä joskus muuhunkin kuin jauhelihaan, eism. tonnikalaann, lihasuikaleisiin...

4. Uuniseiti. Ruskista vähän seitiä paloina pannussa, mausta, laita uunivuokaan ja jonkin ajan päästä lisää esim. valkokastike...

5. Silakkalaatikko: lohkottuja perunoita ja valmiita silakkafileitä uunivuokaan, ja nestettä mukaan myös. tai lohilaatikko samoin, lohtahan saa sellaisina pakastekuutioinakin, ovat vaan kalliita.

6. Perunamuusilaatikko. Voit tehdä muusin oikeista potuista tai ottaa valmsijauheet avuksi. Jauhelihan ruskistus. Nämä sekaisin ja uunivuokaan, laita nestettä joko se munamaito, liemijuttu tai cremehommia.

Hmmm...

Toivottavasti noista jotakin iloa. Ja toivottavasti ei tullut sellainen olo, että mokoma noita tavallisia kehtaa... koitin vain kantaa korteni kekoon! :wave:
 
pasta-kinkku-juustovuoka

Keitä perhospasta kypsäksi sekoita pussillinen kinkkusuikaleita ja pussillinen kruunu tms. vihanneksia joukkoon. Voideltuun vuokaan.

Juustokastike

maitoa
ruokalusikallien jauhoja
paketti koskenlaskijasulatejuustoa

Kaikki kattilaan ja vispilällä sekoita kunnes juusto sulannut.
kaada vuokaan ja uuniin 200 astetta n. puol tuntia(pinta vähän ruskistuu).

Mitään mittoja ei ole kun teen kaikki aina näppituntumalla eli maito vuuan mukaan, olisko jotain 3-4 desiä.
 

Yhteistyössä