Help nopeesti aivokalvontulehdus ja selkäydin tai mikä lie testi

kauanko menee että tosta saa tulokset???? Mies lähti päivystykseen viiden jälkeen kun epäillään ehkä tota aivokalvontulehdusta. Tiistaina todettiin angiina ja ke alko päänsärky... jalassa joku purema mikä ei kahden eri lekurin mukaan ollu punkki. Kuurilla parani myös jälki mutta päänsärky tuli tilalle....

Nyt pelottaa.... kauanko tossa testissä menee ja tulosten saannissa
 
Kifa
Selkäydinnesteen perusanalyysi saadaan muutamassa tunnissa (antaa osviittaa siitä, onko tulehdusta ja jos on niin onko todennäköisemmin virus vaiko bakteeri) ja bakteeriviljely sitten parissa päivässä. Borrelianäytteitä jos otetaan niin voivat kestää toista viikkoakin.
 
mm
Riippuu varmaan hieman siitä kuinka kiireistä päivystyksessä on ja onko labra pahasti ruuhakautunut. Kyllä siinä käsittääkseni hetki menee jos jotain bakteeri viljelyjä tehdään ellei sitten ole virusmeningiitti. Eiköhän sieltä kohta ala jotain kuulumaan, etenkin jos bakteeriperäistä epäilevät niin saat lähteä itsekin antibiootteja hakemaan.
 
Kiitos tiedosta. Jos ei puoleen yöhön mennessä kuulu mitään niin soittelen jo perään. Tietää että pitääkö meidän muidenkin raahautua perässä testeihin tms vai tarttuukohan tuo??? Mun lisäksi iskää kotiin odottavat poika 5,5-v ja tyttö kohta 3kk
 
kaisa
yleensä jo ottohetkellä tietävät jotain (siis lääkäri voi sanoa sen onko neste ollu kirkasta tms), mä soittaisin sinuna jo vähän aikaisemmin (viimestään kymmeneltä) ni pääsette sit rauhassa nukkumaan
 
labran täti
Jos miehelläsi on aivokalvontulehdus niin saatte kaikki estolääkityksen. Tabletti tai piikki antibiottia. Alustavissa tuloksissa menee muutamia tunteja, jos siis on sairaalassa jossa labra auki iltaisin/öisin. Ja jos kovasti epäillään ko. tautia niin sit varmaan kyllä lähetetään sellaiseen paikkaan jossa labra auki.
 
äitsy
Alkuperäinen kirjoittaja jokala:
on alueen keskussairaalassa ja siellä labra läpi yön auki.... toivottavasti kohta kuuluis jo jotain....
ja meni noin 2h kun sai vastaukset.Sen näytteen jälkeen lepäilin 2 tuntia.Koko sessiossa kun kaikki tutkittiin niin meni aikaa sen 4h,ja tuntui ettei ruuhkaa ollut silloin ensiapuasemalla.Mulla todettiin puumala-virus,siihen kuuluu tuo armoton päänsärky myös.
 
Kifa
Perheenjäsenet hoidetaan vain jos aivokalvontulehduksen on aiheuttanut meningokokki, se on kuitenkin harvinainen ja tavallisempia ovat virusperäiset tulehdukset sekä pneumokokki jotka eivät ole ollenkaan yhtä ärhäköitä tarttumaan.
 
Kifa
Puumalavirus aiheuttaa myyräkuumetta, joka on pääasiallisesti munuaispuolen tulehdus mutta päänsärky on tavallinen lisäoire. Siihen ei ole erityistä lääkehoitoa, munuaisen toipumista vain tulee seurata tarkkaan ja tarvittaessa nestetasapainoa korjataan suonensisäisesti.

Virusperäiset aivokalvontulehdukset paranevat useimmiten itsestään, herpesviruksen aiheuttamat hoidetaan viruslääkkeellä.

 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja maomao:
Nyt on epidemia.. Oisko ollut Oulun eteläpuolella, virusperäistä eli ei-niin-vaarallista aivokalvontulehdusta.
Enterovirus jyllää
http://www.raahenseutu.fi/cs/Satellite/Uutiset/1194648057604/artikkeli/enterovirus+jyllaa.html
 

Yhteistyössä