** HELMIKUUN HURMAAJAT ** helmikuussa (PÄIVITYSPYYNNÖT YV:NÄ -kiitos)

Malinda
Voi Develly! Kovasti voimia sulle :hug: Toivottavasti vauva paranee pian! Ei varmaan kauheesti lohduta, mutta onpahan vauva ainakin hyvässä hoidossa siellä sairaalassa :)

Nemu. Muakin alkaa ottaa pikkuhiljaa päähän... :headwall: Ehkä me tosiaan ollaan yhtä aikaa siellä tyksissä :) Viime yönä oli tunnin verran kipeitä supistuksia muutaman minuutin välein ja ehdin jo olla toiveikas, että päästäisiin aamuun mennessä laitokselle, mutta sitten ne loppu aivan yhtä nopeesti kuin alkoivatkin. Ne oli siis heti kipeitä ja säännöllisiä, ei tullut mitään "verryttelysupistuksia". Nyt tänään on ollut vaan muutama kivuton supistus ja aika ajoin vihloo tuolta kohdunsuun tietämiltä, mutta muuten on olo niin kuin ei raskaana oliskaan. Täytyy varmaan kohta ilmottautua tonne maaliskuisten pinoon , eipä taida tämä vauva helmikuun puolella syntyä...
 
Develly :hug: Kurjaa, että tyttö jäi sairaalaan, mutta siellä on ainakin hyvä hoito ja tyttö pääsee parantumaan.

celia meilläkin tytön toinen silmä rähmii, on rähminyt syntymästä asti. Mitään tulehduksen merkkejä ei kuitenkaan muuten ole, niin olen vain puhdistanut tuota silmää useasti päivän aikana.

Täällä puolestaan kakkaa tulee aivan hirvittävän paljon! Kakkavaippoja tulee päivässä ainakin neljä! Luin jostain, että näin usein kakkaaminen on näin pienelle ihan normaalia, mutta kovasti kuulostaa vaihtelua olevan. Pissavaippojakin tulee paljon, joten en ole huolissani siitä, ettei vauva saisi riittävästi ruokaa. :) Hikka tulee meidänkin tytölle melkein jokaisen röyhtäytyksen jälkeen ja muulloinkin. Olen ajatellut, että se on normaalia ja antanut hikotella hikan pois.

Täytynee siirtyä kokeilemaan tuota Disflatylia, jos ei Cuplaton auta. Minkä hintaista tuo on?

Kovasti tsemppiä vielä lopuille mahakkaille, kyllä se odotus pian palkitaan. :hug: :heart:

Ihan hassua muuten katsoa itseään peilistä ilman mahaa. :D Tuntuu joka kerta siltä, niin kuin kuvasta puuttuisi jotain. Mukavaa kyllä pukea paitoja päälle, kun pituutta on riittävästi. Housut ei vielä mahdu päälle, mutta eipä kotona ollessa tarvitse jalkaan kummallisempaa laittaakaan kuin verkkarit.

Mä en ole vielä synnytyksen jälkeen liikkunut kotoa minnekään, kun on alapää ollut epparin takia kipeä. Tänään on ensimmäinen päivä, kun en ole kipulääkettä ottanut eikä tarvetta ole vielä tuntunut. Synnytyksestä tulee siis tänään 9vrk. Kohta voisi lähikauppareissua jo harkita, kun ei ole kuin tien ylitys ja alle 100m matkaa. Tekisi raitis ilma varmaan ihan hyvää, ettei aivan mökkihöperöidy. Jälkivuoto on aika paljon vähentynyt viime päivinä, mutta kyllä sitä melko paljon edelleen tulee. Kovasti toivon, että loppuviikosta säät on vielä lauhat, että päästään tytön kanssa hieman ulkoilemaan ja käymään äitini luona autolla. Ihanaa, että kohta pääsee pois täältä kodin seinien sisältä. :)

Ikuisuus ja tyttö 9vrk
 
Sarina vielä tuosta kakka-asiasta. Luin jostain, että melko nopeasti vauvalle tulee sellainen jakso, ettei kakkaa tule läheskään päivittäin. Käsittääkseni on ihan normaalia, että alkuaikojen jälkeen kakkaa tulee jopa vain kerran viikossa. En tarkalleen nyt muista, kuinka monen viikon ikäisenä tällainen vaihe alkaa, mutta se kuuluu asiaan jossakin vaiheessa.
 
Vekara Idoform on maitohappobakteereita. Neuvolasta tätä suositeltiin ja meillä auttanut, ilma kiertää selvästi paremmin. Annan aamulla lusikalla suoraan suuhun ja heti perään syötän :) Ostettiin samalla mulle myös samaa settiä purutabletteina :D
 
Hei kaikille!
Pikaisesti luettuna katsoin vain että Devellyllä murheita. :hug: Jaksamista.
Lueskelen vauvautuneet ja muut jutut myöhemmin paremmalla ajalla.

Meille syntyi tyttö 23.2. Painoa oli 3980 ja pituutta 51,5. Pipo taisi olla olla 37 cm. Leikkaus meni suunnitellusti vaikka hiukan pitkittynyt kun oli niin paljon kiinnikkeitä ja arpikudosta. Toipuminen lähtenyt hyvin käyntiin vaikka kokoajan pelkään että tulee taas takapakkia. Eilen päästiin kotiin ja kaikki on sujunut oikein hyvin. Maitoa tulee ja tyttö eilen jo melkein saavuttanut syntymäpainonsa. Niin pitkät ja tummat hiukset on että leikkurissa lääkäri ja hoitajat alkoivat nauramaan, letit saisi laitettua. Aivan ihana! :heart: :heart: :heart:
 
Sunnuntai-iltaa masun kanssa!
Noinkohan tässä käy niin kuin ennustelin, että maaliskuun puolelle mennään. :/ Ei montaa tuntia tätä vuorokautta enää jäljellä. Oon pari päivää ulkoillut ahkerasti, käynyt potkukelkkailemassa esikoisen kanssa ja tänään vielä muutaman tunnin taaperrus Jumbossa. Tuloksena vaan hirmuinen pingotus mahassa ja kipeät nivuset. Joka yö on pari napakkaa supistusta tullut, mutta ei muuta. Huomenna olis tarkoitus palata normaaliin päiväjärjestykseen miehen töiden osalta, me jäädään varmaan pojan kanssa tänne mummilaan yöksi, kun on sitten helpompi kaikkien kamojen roudaamisten ja ajomatkankin takia. Katotaan mitä tiistain yliaikakontrollissa sitten sanotaan, jos ja kun sinne asti mennään.

Devellylle tosi iso :hug: ja voimia! Toi on varmasti niin sydäntä raastava tilanne. :'(

Onnittelut HubaG! :flower:

Yritän psyykata itseäni nauttimaan odotuksen viimeisistä hetkistä, enkä vaan tuskailemaan tukalan olon kanssa...

Zucchero + masukki 41+3
 
Voi Develly, paljon voimia! Tuo RS-virus on kyllä inhottavin riesa, jonka vauva voi saada. Toivottavasti pikkuinen toipuu nopeasti.

Sarina Tulehdus ei ollut kivulias vaan ainoastaan korkea horkalla nouseva kuume oli oireena runsaan ja ikävästi tuoksahtavan jälkivuodon lisäksi. Otin tosin 6 tunnin välein repsahtaneen epparihaavan kipuun gramman Panadolia ja 600 mg Buranaa, joten ehkä kivuttomuus johtui siitä. Olisi varmaan saanut sormen katkaista, enkä olisi tolla lääkemäärällä tuntenut kipua :LOL: . Oliko teillä jotain ongelmaa vauvan kilpirauhasarvoissa, kun joutuu verikokeisiin? Mulla itselläni on täysin toimimaton kilpirauhanen ja raskauden aikana söin 300-325 mikrogrammaa tyroksiinia päivässä, mutta ei meille missään vaiheessa ole puhuttu mitään, että pitäisi pojan verikokeet katsoa jossain vaiheessa.

Tsemppiä mahan kanssa vielä odotteleville! Ei ole onneksi kenelläkään enää kauaa jäljellä, ennen kuin vauva tavalla tai toisella syliin tulee.
 
Maaliskuun puolellehhan tää taitaa sitten mennä,huomenna onkin sitten esikoisen 8v synttärit,saas nähä tuleeko sama synttäripv :)

Vähän tuntuvampia supistuksia täällä tullut nyt jonkinaikaa ja selkää jomottaa myös aika lailla,vatsa myös sekaisin.Mulle on annettu ohjeistuksena että heti pitää lähteä jos tuntuu että synnytys olisi käynnissä,mutta eikai sitä näillä kivuilla kumminkaan kehtaa lähteä,täytyy katsoa mihin etenee vaiko eteneekö mitenkää.

Pojatkin tuli äsken lomalta kotiin ja miehen isäkin on tullut pohjosemmasta täällä käymään ja tulossa kohta meille yöksi eli jos lähtö tulisi yöllä niin ei tarvitsisi lapsia lähtee viemää hoitoon.

Nyt vähän siivoomaan..
 
Ei loppua näy supistuksille,aika kivuliaitakin alkanu supparit olee ja muutaman minuutin välein tulee,jos istun niin saattaa rauhottua..taidan kohta laittaa pojat nukkumaan ja sitten soittelee kättärille jossain vaiheessa.
 
Onnea Alina! :flower:

jontsulii tsemppiä matkaan! :wave:

Develly :hug: :hug: Voin vaan kuvitella, millaiset tunnelmat siellä on. :'( Toivottavasti tytön vointi lähtee pian kohenemaan.

kanella toivottavasti sinulla alkaa tilanne helpottaa sen tulehduksen kanssa!

Zucchero tsemppiä viime metreille, toivottavasti pääset pian tositoimiin ja hienoa, jos osaat sitä ennen vielä nauttia odotuksen viime hetkistä. Ja valtavasti tsemppiä ja jaksamista kaikille muillekin mahakkaille!

Täällä tyttö heräili juuri uniltaan, mielenkiinnolla odotan, miten tämä ilta lähtee käyntiin. On ainakin nyt pari tuntia edellä aikaa ensi yöhön verrattuna, että toivottavasti täällä päästään unille pari tuntia aiemmin kuin viime yönä. Mahavaivoja on ollut tänäänkin, mutta tuntuu siltä, että hieman vähemmän kuin eilen. Toivottavasti tilanne on tosiaan helpottamaan päin! Rauhallisesti katsotaan nyt päivä kerrallaan tilannetta. :) Tänään olikin ensimmäinen päivä, kun meillä ei ole käynyt ketään vieraita. Ihan hyvä välillä olla päivä ihan kolmisin.

Kauniita unia kaikille!
 
Onnea Alina :heart: :heart:

Jontsuliille isot tsempit matkaan!! ny se vauveli taitaa tulla.. =)

Develly: Jaksamisia :hug: toivottavasti tytön vointi paranee :hug:

Ikuisuus: Toivotaan, että sielläkin tytön masuvaivat helpottaisi :hug:

Ja meille viimeisille mahakkaille oikein iso :hug: koitetaan jaksaa.. kohta mekin saadaan nyytti syliin :heart:

Tänään taas lenkkeilty ja saatu aikasex muutama kunnon supistelu.. jotenkin tää ilta on ollu kipeempi ku edelliset :| kivut tuntuu selässä asti.. :|

Nina ja Oskari 40+6
 
Täällä ollut aivan kamala päivä :'( poika huutanut lähes koko hereillä olo aikansa!
Sylissä vaan kanniskeltu ja keikuteltu ja syliin sitten aina hetkittäin nukahtanut ja jos on laskenut vaikka sitteriin siinä toivossa,että uniaan jatkais niin samantein huuto alkanut *huokaus*

Pitäisköhän muuten alottaa tuolla yleisellä vauvapuolella myös keskustelut? Kun jos kaikki ei halua/jaksa tuonne kerhoon tulla? Itse en kyllä osaa sitä alotusta tehdä,mutta jos joku haluaa?
 
Malinda
Onneks olkoon Alina78 nyytistä! :flower:

Onnea matkaan jontsulii! Kyllä se nyt taitaa olla vihdoin tulossa :)

Tulin vaan tänne toteamaan, että meille nyt tuleekin sitten maalisvauva, jos se ei ota aivan älytöntä spurttia pikimmiten :LOL: Ja oireet sen kun vähenee.... Ei oo montaa kertaa tänään supistellutkaan. Mulla alko jo meneen hermot tän sisällä istumisen kanssa. Sen käynnistysyrityksen jälkeen en oo juuri kotoa poistunu noitten selkävaivojen takia, kun sitte on aina loppupäivä niin tuskaa. Mutta tänään tuli sellanen olo, että ihan pakko päästä vähän kävelylle tai tuun hulluks. Kävelin noin kilometrin aivan etanavauhtia ja nyt sitte selkää särkee, mutta kyllä kannatti lähteä!!! Henkisesti aivan uudesti syntynyt olo :) Eiköhän tässä nyt taas jaksa odotella sen vajaat pari viikkoa jos aivan pakko on, toivottavasti ei silti ihan niin kauaa :/

Devellylle jaksamista! :hug:

Malinda 40+2
 
Poks 41+ :heart: :heart: enpä olisi uskonu tämän päivän koittavan ollenkaan, lääkärit olivat aivan 100 varmoja ettei tämä raskaus jatku laskettuun asti ja kuinkas kävikään.. :whistle:

Eilinen ilta ja yö oli aika tuskaa, kipeitä supistuksia tuli illalla muutama ja yölläkin heräsin muutamaan.. mietinkin jo et mihinpäin lähtisin mut nukahdin kumminkin uudestaan :D

Tänään taas verenpainetta mittauttamaan..

Mukavaa päivää kaikille!!
 
23.2. klo 21.56 syntyi isänsä näköinen poika 3280g 50cm ja pipo 35,5.
Tulen kertomaan lisää tapahtumista kunha jaksan, kaikki kuitenkin ok. Isi ja poika vetelee nytkin sikeitä. Minä en vielä osaa nukkua päivällä(pitää varmaan olla tarpeeks väsynyt) :)
 
Develly voin jotenkin ymmärtää surusi. On varmaan yksi surkeimmista tilanteista, kun ei voi olla oman vauvan vieressä aamusta iltaan. :hug: Itsekin monta itkua itkenyt tuossa tilanteessa.

Me käytiin tänään neuvolassa. Pojulle tullut hurjasti painoa ja pituutta lisää. On saavuttanut täysin vastasyntyneen mitat, vaikka sitä sanotaan, että kohdussa vauva kasvaa nopeammin kuin täällä ulkomaailmassa. Hyvä näin! :heart:

Saatiin tänään ulkoilulupa. Aivan mahtava pakata vauva vaunuihin ja lähteä ulkoileen. On tässä oltu jo 5 viikkoa sisällä. :whistle: :xmas:

-mervi-elina ja poju 2 kk
 
Oikein paljon onnea sanv ja Alina78 =) :flower:

Ja mervi-elina onnea myös ulkoiluluvasta :D :flower: Meillä oli tänään tarkoitus aloittaa ulkoilut kun ei ole pakkasta, mutta tuolla on aivan järkyttävä tuuli. :eek: Siirtynee parilla päivällä ulkoilut. :/ Esikoisen kanssa olen päivittäin ulkoillut, ihana kun ei ole maha tiellä, voi laskea mäkeä ja touhuta. :xmas:

Koputa puuta jälleen kolmasti, mutta tänään on ollut tyttösen masu kunnossa. Yöllä tuli pariin otteeseen kakat ja se taisi helpottaa oloa myös. Enää ei ole masu kivi kova ilmapallo. Jaksoi tyttönen aamulla seurustella ja hymyillä toista tuntia. :heart:

Tänään kävin vaa´alla ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen. Painan nyt sen mitä painoin kun aloin odottamaan. MUTTA mulla alkaakin urakka vasta, liikakiloja on reippaasti 20kg :ashamed: No mutta pikku hiljaa,pikku hiljaa. :saint:

krisu :hug: Onko vauvalla masuvaivaa vai flunssaa? Olet saattanut kirjoittaakin , mutta on mennyt ohi. Meillä tyttönen itki / karjui pari päivää kunnes masuvaivat alkoivat helpottaa. Kiitos disflatylin :flower:

malinda, zuccero,nina1 (+ muut joilla vielä vauvamasussa, en muista kaikkia :ashamed: ) elkää sitten meitä hyljätkö vaikka maaliskuun puolelle menikin :hug:

jontsulii Taisi lähteä yöllä nyytin hakuun? =)

Mitähän kuuluu Piipi Pöppiäiselle ja piipiäiselle? Tulkaahan kuulumisia kertomaan kun ennätätte :)
 
matami-mimmi meillä on täällä suojakeli ja ehkä hiukan liukasta. Neuvolatätikin varoitteli, etten pue liikaa toiselle vaatteita. Saadaan olla ensin kokonainen tunti ulkona. B) Poju kerkesi nyt vaan nukahtaa omaan sänkyyn, joten täytyy odottaa, että herra sieltä heräilee. =)
 
Ja uusi päivä jälleen, nyt menty jo 11 päivää yli LA:n.

Tsemppiä jontsuli, taisit päästä nyytin hakuun!

Ja onnea jälleen vauvautuneille! :flower:

Huomiselle varattu kättärille yliaikaiskontrolli. Kyselin jo varoiksi aikaa varatessani, et uskaltaako tulla itekseen autolla vai pitäiskö varautua siihen, et joutuu jäämään sairaalaan. Sain ohjeet, et jos ei ole verenpainetta, verenvuotoa ja vauva liikkuu hyvin, niin ei aleta vielä huomenna käynnistelemään, mikäli siis lääkärikin sitä mieltä et kaikki ok. Ajattelin sit että menen omalla autolla, mut mies ilmoittikin pitävänsä huomenna vapaata töistä, koska ei halua et menen yksin. Suloista :heart: Eli jos kaikki huomenna ok, varaillaan ilmeisesti loppuviikolle aikaa käynnistykseen. Enpä kyllä yhtään haluaisi et käynnistellään, mut ei kai siinä muukaan auta, jos tämä vauveli näyttää näin hyvin masussa viihtyvän! =)
Viime yönä heräsinkin kerran oikein mojoviin supistuksiin, mut sekin homma tyssäs aika pian. Ärsyttävää vaan kun kuulostelee vähän turhankin tarkkaan näitä omia tuntemuksia ja heti jos alkaa tuntua vähänkin siltä et supistelee, on kello kaulassa ottamassa aikaa ja hirmuinen toivon kipinä herää, et josko tässä nyt sittenkin synnytys alkais...
Oon mennyt ihan ite jo aikaa sitten sanomaan, et musta tuntuu että yliaikaiseks menee ja varmaan sit maaliskuun ekalla viikolla syntyy... Täytyy kai alkaa lotota kun oonkin näin hyvä ennustaja! :LOL: :LOL: Hassua muuten, et välillä tulee ihan epätodellinen olo, et oonko mä ollutkaan raskaana ja jospa tää masu tästä kohta itekseen lähtee hiipumaan eikä vauvaa tuukaan. Enpä olis uskonut miten pitkältä odottavan aika voikaan tuntua!

matami-mimmi: eihän tässä enää osais mihinkään maaliskuisten pinoon mennäkään! :hug:

Nyt päikkäreille akkuja lataamaan.

Zucchero + masukki 41+4
 
Pikainen päivitys täältäkin. Poika on ihana ja suloinen ja toistaiseksi itkee ainoastaan nälkäänsä. :heart: :heart: :heart: Päivät kuluu vauhdilla ihanuutta tuijotellessa eikä jotenkin millään voi uskoa että viikko sitten olin varma että maaliskuussa vasta syntyy ja olin liikenteessä autolla, kaupassa yms. mahan kanssa...

Ruokahalu on kova, poika haluaa maitoa 1-3 tunnin välein ja onneksi imetys sujuu ja maitoa riittää.

Develly :hug: Toivottavasti vauva toipuu pian ja saat hänet lähellesi.

Tsemppiä mahakkaille vielä viime metreihin, palkinto alkaa olla jo lähellä!

Mini ja poika 6 vrk
(synytyskertomus ei ole vielä tekstimuodossa...)
 
Taidan kuitenkin tyytyä onnittelemaan yhteisesti kaikki jotka ovat vauvautuneet tässä viimeisen viikon aikana! :heart: :flower: =)

Meillä tämä päivä mennyt tissittelyn merkeissä ja taitaa vatsaakin kaihertaa. Voi kun olisikin mahdollista pitää tyttöä vaan sylissä ja nuuskia tukkaa mutta kun koko perhe vaatii huomiota ja toki ihana olla vanhempien lastenkin kanssa. Varsinkin tuo kolmevuotias tuntuu aivan jättisuurelta kun sairaalassa tuijotteli vain pientä nyyttiä.

Oikein paljon jaksamista teille jotka vielä omaa nyyttiä odotatte ja jaksamista vauva-arkeen sitten toisille. Ja Develly on erityisesti ajatuksissa. :hug:

Alina ja typy 7 vrk :heart: =)
 
Onnea Sanv!! :flower:

Matami- mimmi: ei tästä mihinkään maaliskuisiin osaa mennä :hug:

Verenpaineet oli vieläkin ylhäällä, lukuja en kyll muista :LOL:
Pe on lähteny lähete Taysiin yliaikaiskontrolliin eli sitä aikaa odotellessa =) viimestään aika tulee olemaan ma 8.3.. Eli sinne siis tähdätään enkä pois tuu ku vaan nyytti kainalos :LOL:

 

Yhteistyössä