Helmikuun Helmiäiset 2016

Meillä oli vain perhe. Paitsi oli juu Yksi ystävä, mutta oli kummina. Mä sanoin ystäville etukäteen et saavat tulla kahville maanantaina rääppiäisiin.... tooosin meille tuli se mahatauti sillon niin ei kukaan päässytkään kahville :LOL:
 
IMN
Meilläkin kutsuttiin vaan kummikaverit ja pari muuta lähintä kaveria :) perhejuhlahan se on ja nuo kaveritkin on kuin perhettä, tunnettu kolmivuotiaista saakka. Munkin yks kaveri veti hernemaissipaprikat nokkaan ku ei kutsuttu esikoisen ristiäisiin, mutta samapa mulle.. meidän juhlia ne on, enkä ota stressiä jos joku nirppanokka alkaa oikein vinkua kutsua. Itse en edes viitsisi kysellä kutsun perään.

Tähkä, onko tää se sama kaveri jonka ennenki oot maininnu? :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
IMN Joo, just se sama :unsure:.....
No saapa nähdä tulevatko miehensä kanssa vaiko ei. Miten hänen kysymykseen; (en ilmeisesti niihin oo tulossa) vois vastata kohteliaasti tai häntä loukkaamatta (n). Ei sitte niin mitenkääo_O. Kiva olla tällainen ylikäveltävä tossukka :ROFLMAO::D.
 
Meillä syödään hereillä ollessa 30-75 min välein. Välillä kyllä nukutaan 2-3h päikkäreitä (välillä taas ei..) ja yölläkin menee 4-9h putkeen unta. Ja meillä kyllä syödään tuttia paljon, ettei siitäkään ole apua noihin lyhyisiin syöttöväleihin. Ruokailukertoja tulee helposti se 10+ vuorokauteen kuitenkin, joten olisi kiva hiukan harvemmin syöttää. Maitoa kuitenkin pullosta menee se 90-120ml jos olen ollut poissa. Ja rinnoista kyllä tulee maitoa just niin paljon kun vauveli haluaa syödä, kun pumppuunkin saan yleensä sen 120ml yhdestä rinnasta.

Nimiäiset ja kummiasiat oli vaikeita. Meillä tulee vain sukulaisia ja niistäkin vain muutama perheen ulkoupuolelta, sekä yksi kaveri, joka on kummina. Oman kummipojan vanhemmat olisi ollut ihana kutsua ja toisaalta myös pyytää kummeiksi. Ei haluttu omia sisaria loukata jättämällä heitä pyytämättä ja taas tilarajoitus tulee vastaan kutsuissa. Onneksi tää ystävä on niin rakas ja läheinen, että ymmärtää ja ollaan asiasta keskusteltukin. <3.
 
Meillä ei oo oikein mitään selkeää rytmiä, öisin nukahtaa 21-22 ja herää tissille 1-3 välimaastossa ja taas 5-6 aikaan, heräillään sit puoli 8 koululaisten kans aamutouhuihin ja sit päivä menee tunti hereillä 45 min. nukkumista meiningillä. Eilen innostui vetelemään pihalla yli 3 h päikkärit ja mulle iski jo paniikki osasinko pukea ees tarpeeksi lämpimästi ku tottunut siihen et alle tunnin päästä kuuluu höpinää :D Mulla on kans paskamutsi fiiliksiä ku en koko ajan höpise vauvalle, mutta tuntuupa tuo viihtyvän sitterissä katsellen kun käärin pyykkiä ja alasti hoitopöydällä on kaikista mahtavinta :D sieltä on hieno heittää kusi kaaressa lattialle :D Tänään on neuvola ja saadaan ensimmäinen rokotus ja rota jatkuu :( Ilmoitin koiran näyttelyihin 15.5 et silloin on sellanen virallinen oma aika, onhan tässä nyt pikaisia kauppakeikkoja käyty et vauva mummolassa tai isällä.
 
Mäkin olen miettinyt että pitäiskö sitä tuttia yritä tarjota kun tosiaan tuolla on hyvin tarkka kello ja tunti edellisen syömisen aloittamisesta on jo nälkä tai no ainakin haluaa hengailla rinnalla (ei välttämättä kovin kauaa syö edes). Tällä hetkellä tuttia ei juurikaan olla annettu, lähinnä sen avulla saattanut mies yrittää saada päikkäreille tai itse aamulla vielä torkkua vähän pidempään. No ehkä odotan pe neuvolan niin katsotaan mitat jne.
On kyllä silmin nähden pituutta kasvanut hirveästi, ja on sitä painoakin tullut. Mutta silti vasta nyt olen joutunut ekoja 50cm vaatteita laittamaan pois, en olisi ikinä uskonut että ne menee jopa 2kk :whistle:
Minkäs kokoisia vaatteita teillä muilla on nyt käytössä?

Meillä ristiäisissä oli omat perheet/isovanhemmat sekä omat kummilapset perheineen (joista yksi pariskunta on kavereita, muut sukulaisia) ja tämän lisäksi yksi kaveri, joka on sitten kummi. Olisihan se ollut kiva kutsua vaikka ketä, mutta meidän mielestä kyseessä on kuitenkin perhejuhla ja saa pysyä pienenä tilaisuutena. Mutta tässäkin jokainen tyylillään, mun mielestä aikuisten ihmisten pitäisi kyllä ymmärtää jos ei kutsua tule, eikä siitä mitenkään loukkaantua.
 
Me käytetään pääsääntöisesti jo 62 senttisiä vaatteita:rolleyes:. Merkistä riippuen mahtuu myös jotkut 56 senttiset vaatteet. Seuraava neuvola 26 päivä, mielenkiinnolla odotan kuinka paljo on poju kasvanut. Silloin tulee myös eka annos rotaa.
 
Tähkä on meillä tutti, mut tuo syö sitä lähinnä vaan hetken ja sitten sylkäsee pois. Mut vois kyllä kokeilla tolleen pieneen nälkään tai ähinään, jos auttais paremmin. Yleensä tungen vaan siihen raivoamiseen :geek: Ja hei ehdottomasti samaa mieltä et ristiäiset on perhejuhla. Tai meillä ja meiän suvussa ainakin. Mä en selitelly kavereille miksei niitä kutsuttu, kun tuntu niillekin olevan itsestään selvää. Ei vauvan ympärille mun mielestä kuulu haalia mitään isoa juhlaseuruetta. Muut voivat muuten käydä katsomassa. Aika jännä et sun kaveri kehtas kysyä, en mäkään ois osannu sanoa muuta kun et tulkaa vaan(n)

Meillä käytetään 56 tai 62 vaatteita. Monet bodyista jää pituudesta kiinni. Siskolta sain yhden jatkopalan, mut eipä käy nepparit yhteenkään meiän vaatteeseeno_O Vaikka meiän neiti oli syntyessään "vaan" 50cm ni pikkuvaatteet jäi kyllä tosi nopeesti pieneks ja niitä oli liikaa. Jotkut bodyt jäi pois jo pian kuukauden jälkeen, yöpuvuissa varsinkin loppu kans mitta.

Siis tapasin yhen tutun 2,5kk vanhaa vauvaa. Se vaan makas tyytyväisenä selällään sohvalla varmaan puol tuntia. Välillä äiti piti siinä jotain lelua näytillä. Muuten vauva oli ihan rauhallinen ja hiljaa. Tuli ihan sellanen häh onko tällanen mahdollista -olo.. meiän neiti ei viihdy yksin yhtään paikallaan ja selällään on aina hirveen levoton, jalat ja kädet vaan viuhtoo. Samaa lelua jaksaa katella tai esim. puuhamatolla olla jonku 5min itekseen.. Sitterissäkin pitää hytkyttää. Ei tää siis oo itkunen muuten, mut kunha jaksaa koko ajan vaihtaa asentoa tai ohjelmaa. Mikä tällä hetkellä tuntuu kauheen raskaalta :unsure:
 
62.. Osaa on käytetty 68 jo. Ja taitaa pari 56 miikkarin vaatetta olla vielä mitkä menee mutta seuraavan pesun jälkeen saa laittaa jo pois. Hirveen paljo siis riippuu valmistajasta, mikä menee. Mutta pääsääntösesti 62.
 
IMN
Meillä on nyt käytössä koko 56. Viiskymppiset mahtui vähän reilu 2kk ikäiseksi. Just ostin käytettynä 62 kuorihaalarin viileämpiä kesäpäiviä ajatellen, mutta sen käyttö taitaakin siirtyä syksylle, on sen verran reiluhko meidän sirppanalle :D tuon isompia en vielä viitsi varaston täytteeksi ostaakaan, meidän lapset kun on 74:kin käyttäneet vasta vuoden ikäisenä..
 
Meillä menee vaatteesta riippuen koko 62. Juuri tultiin neuvolasta, pituutta 58,5cm ja painoa 5580grammaa. Hyvin siis kasvaa. Rotarokote meni hyvin alas, saa nähä miten reagoi. Iso neiti jo. ♡

Hyvin seurankipee on kyllä. Yöt nukkuu älyttömän hyvin nykyään, nukkumaan menee 23 mennessä viimeistään ja herää 4-6 syömään. Sitten taas nukutaan kaheksaan. Aamupäivästä nukutaan vaunussa kahden tai kolmen tunnin päikkärit. Sitten loppupäivä torkutaan enemmän tai vähemmän, ja hereillä ollaan 1-3 tuntia putkeen.

Ristiäisissä meillä oli perhe ja kummit. Noin 20 henkeä. Ei käyny ees mielessä kutsua kavereita enkä usko että ne olis edes odottanut kutsua.:ROFLMAO::whistle:
 
IMN
Kuinka usein muuten te, joiden vauvat syö päivittäin tuttia, vaihdette tutit? Näissä kun tuntuu olevan monta koulukuntaa.
Meillä on aina käytössä kaksi tuttia (tai siis toinen käytössä ja toinen steriloituna rasiassa. Vaihdetaan päivän-parin välein). Aina "synttäripäivänä" ostan uuden parin :p eli kuukauden välein vaihdetaan kokonaan. Olikos 3-6vkoa se suositus? Onko jollaki pakkausseloste tallessa? :D
Pullotutteja meillä on vain kaksi (kuten pullojakin) ja ne oon vaihtanu vaan sillon ku virtaus on käyny liian hitaaksi, eli kun muutenki on pitäny ostaa uudet. Ei kai niitä niin usein tarvi vaihtaa kuin tutteja, jos pesee ja steriloi säännöllisesti, eikä jätä likaisena ässehtymään? Tuttien tiheämmän vaihdon sinänsä ymmärrän, koska ne voi etenkin "hampaallisella" rikkoutua, eikä käyttöä vahdita kuten pullotuttien kanssa.
 
neuvolakuulumisia, paino 7210, pituus 61.2. Pään kasvusta jouduttiin nyt seurantaan ja 2 vko:n päästä uusintakontrolli. Meillä on 5 tuttia, kaikki vuoronperään kateissa milloin missäkin, kuumalla vedellä huuhtaisen, joskus kiehautan :)
 
Meillä tällä ei oo tutteja, mutta esikoisella oli varmaan 20 tuttia joita vaihtelin. Ja ihan sillä, että ei tarvinnu yöllä etsiä niitä lattialta vaan sängynreunalta nakkaa uuden suuhun. Kerran viikossa keitin kaikki. Jaja... Aina kylmällä vedellä huuhtasin monta kertaa päivässä.
 
Meillä 56 pääasiassa sopiva. Pienimmät jo liian pieniä, mutta suurin osa just oikeen kokosia. Pituutta 57 cm ja painoa 5,2kg kun ikää nyt 2kk. Joitain 62-senttisiäkin käytössä.

Tutteja meillä oli alkuun 2, joista toisen sylkäisi vessanpyttyyn. Nyt on 3. Keittelen parin päivän välein, mutta just vasta tullut mieleen, että pitäiskö toi vanhin noista jättää pois käytöstä (n). On jo kohta kaks kuukautta ollut käytössä... Pulloa käytetään niin harvoin, että ei oo tullut niihinkään mieleen ostaa uusia tuttiosia. Pitäisköhän...
 
Meidän vauva on ihan jättiläinen teidän vauvoihin verrattuna. :p 62 otettiin käyttöön kuukausi sitten ja tosi nopeasti alkoi jäädä pieneksi. Viikonloppuna siivosin loput 62 vaatteet kaapista pois. Bodyt jäi selkämitasta lyhyiksi ja housuista puristi vyötärö vaikka lahjemitta olis vielä riittänyt. Meillä käytetään siis kokoa 68 ja pienimmät niistä on just sopivia eli kohta jo pieniä. Tuntuu kyllä hassulle pukea 2,5kk ikäiselle vaatteita joiden kokolapussa lukee 68/4-6kk :eek::ROFLMAO: Vaipoissakin pitänee siirtyä kohta kokoon 4 kun koko 3 ei kestä kunnolla killikkamahan päällä vaan yläreuna valuu heti alemmas rullalle. Varustelin jo kaappiin valmiiksi 74-80 vaatteet ni on sitten valmiina kun tarvitaan(y) Tätä tahtia ei mee kauan. :LOL:

Tutteja on kerrallaan kaksi, toinen puhtaana, toinen käytössä. Yöksi vaihdan aina puhtaan mitä käytetään seuraavaan iltaan asti. Mikrossa sterilisoitavat on mahtava keksintö, ei tartte alkaa kattilassa keittää.(y) Tosin säännöllisesti illalla mikroon pyörimään laitettu tutti löytyy mikrosta kun seuraavana päivänä taas tarvitsee mikroa.:whistle: Eihän sitä koskaan jouda 3 minuuttia mikron vieressä olla että heti sais sen tutin sieltä ulos. :D
 
IMN
Meilläkin steriloidaan niissä rasioissa (y) edellisten vauvojen kans en ees tienny että niin voi tehä :ROFLMAO: en oo kovin innokas käyttöohjeiden lukija..
Uskon että meilläkin taas noita tutteja kertyy toistakymmentä kipaletta kun tyttö alkaa niitä piilotella :rolleyes: se se on aina yhtä kivaa löytää pölyisiä tutteja sohvan ja sänkyjen alta tai pihalta, lelulaatikoista, vessanpöntöstä, auton jalkotilasta, kattiloista.... lista on loputon :LOL:

Meillä on edelleen kakkosvaipat käytössä ja niissäkin saa vetää teipit ihan yhteen että saa napakasti kiinni.

Nuo kokolappujen ikähommat on muuten hauskoja kun seurailee. Meidän 3,5v käyttää kokoa 92(-98), eli mitä se on.. 18-24M kokokappujen mukaan? :D
 
Me just ton kohta 2v4kk ikäsen kans on siivottu 92 vaatteet suurimmaksi osaksi pois. Mut on niin hoikka raukka et housut tippuu päältä. H&m housut tippuu vaikka kuinka laittaa narut tiukalle. Sit 92 housun lahkeet nousee polviin asti. Mikkää oo hyvä
 
On se kyllä hassua miten erikokoisia vauvat onkaan, tietysti lähtökohdat vaikuttaa :).

Meidän 2 vuotias pitää nyt 92 senttisiä pääsääntöisesti, joitain 98 on myös paidoissa käytössä, riippuen just merkistä. Name it'n vaatteet on aika kivan mallisia hoikalle vartalolle :).

Vauvalla käytössä liberon 3 koko vaipoista (5-9kg).
Mua ihan hirvittää pojan kummin puolesta, kun tuntuu että tuo poika on ihan järkyttävän painava jo:ROFLMAO:. Mahdollinen jännitys siihen päälle niin äkkiä kädet puutuu ristiäisissä :whistle:.
 
Mulla oli jälkitarkastus eilen, kaikki oli kunnossa. Paino synnytyksestä pudonnut kymmenisen kiloa tekemättä mitään(y). Lääkärillä oli sisätutkimuksessa melko ronskit otteet:unsure:. Toki ehkä vaikutti sekin ku kuulemma limakalvot on kuivat et tuntu ikävältä.

Näin myös tätä kaveriani, hän kyseli ketä kutsutaan ristiäisiin, kotiin kun pääsin niin tuli pitkä viesti siitä kuinka hän on loukkaantunut ja kuinka hänellä on kurja olo kun kutsutaan esikoisen toinen kummi( miehen serkku) muttei häntä. Hänen mukaan hän kuuluu kummiuden myötä kuitenkin perheeseen.
Yritin nyt rautalangasta vääntää häntä kuitenkin loukkaamatta, että kutsuimme vain sukulaiset, aivan niinku esikoisen ristiäisiin. Ja kaiken huippu, hän on jokatapauksessa töissä sunnuntaina, niin en ymmärrä miksi edelleen itkee sen kutsun perään vaikkei edes pääsisi paikalle:eek:..

Nimi päätetty(y). Mies vihdoin antoi periksi mun lempparille:D.
 
IMN
Tähkä onpa kyllä omituista käytöstä o_O anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ne on teidän, erityisesti teidän vauvan juhlat, eikä kenenkään kuuluis pilata niitä noin lapsellisella vinkumisella..

Meidän perhekuvat tuli nähtäville :D vauva ei ollutkaan niin punainen huutaja niissä kuin pelkäsin :LOL:

Huomenna 3kk :love: pitääpä steriloida uudet tutit valmiiksi :ROFLMAO:
 
Kaipa nuo lapset ovat vaan niin eri mallisia koska meilä tosiaan 56cm käytössä nyt ja housuissa menee 50cm edelleen :whistle:
Vaikka neuvolassa tuli kyllä selväksi että meillä syödään hyvin ja usein, kolmessa viikossa tullut 850g ja jos huomenna katottaisiin paino niin 6 kiloa olis rikki, niin hilkulla oli.

Kahtena yönä tullut 4h pätkät unta, näitä lisää kiitos(y)
 

Yhteistyössä