Helmikuun helmet 2014

miss_piggy
Meillä on kananmuna ollut käytössä jo pidemmän aikaa. 1 keitetty kananmuna yleensä jonkun kasvissoseen tai perunan sekaan uppoaa ihan hyvin.

Täällä taas päiväunille nukahtamiseen menee yleensä aikaa, joskus saattaa kestää kauankin ennen kuin nukahtaa, mutta yöunille nukahtaminen sujuu tosi helposti. Ja meillähän poika ei nuku päikkäreitä muualla kuin vaunuissa. Ihan vastasyntyneenäkään ei suostunut nukkumaan niitä pinniksessä, kauhea huuto vaan tuli. Onko kellään muulla niin että nukkuu vaan vaunuissa? Toivottavasti oppii vanhempana ottamaan päikkärit sängyssä, eihän sitä nyt ikuisesti voi vaunuihin nukuttaa :D

Meillä on vaunuina jotkut surkeat Grizzly Sport Baby Travelit. Kun niitä työntää niin ne heiluu tosi oudosti, ihan niinku vasen eturengas ois jotenki kiero tai joku siinä on vikana. Muovirenkaat vielä kaikenlisäks, alunperinhän mulla oli sellaset Tako-merkkiset kunnon vaunut jotka ostin mun serkulta mutta tyhmä möin ne pois ku pidin niitä liian painavina ja ostettiin uutena tilalle tollaset kököt vaunut kun halvat oli. No eipä sitä tienny että nuo on ihan peestä.
Nyt oon koittanu noita myydä netissä niinkin halvalla ku 90€ (maksettiin niistä uutena 189€)vaan eipä oo kellekään kelvannu.

margareta,
miten ootte saanu myöhennettyä tuota yön syöntiä? Meillä ainakaan ei auta sitte loputtomiin vaikka työntää tuttia suuhun ja harsoa kainaloon...
 
Piggy- meillä nukutaan kans aina ulkona vaunuissa, sisälle ei saa nukutettua millään pinnikseen, ja jos joskus siinä onnistuu ni nukkuu sen 45 min ku ulkona nukkuu 2-2,5h... Ihan vaan päätin että ruokaa ei tarjota nukkumaanmenon jälkeen- tietty aika. Poika söi meillä usein klo 12, 02.30 ja sit 5 ja ennen ku noustiin ylös ni ensin otin klo 12 syötön pois, se oli helppo, yleensähän pojal ei ollu juurikaan nälkä, kunhan oli tottunut lohtutissiin ku heräsi. Ylipäätänsähän meijän ongelma on et poika ei osaa herättyään itse nukahtaa yöllä uudestaan.. 2.30 tissi on vaikea! Sinnikäästi silittelyä, tuttia, unikaveria, hyssyttelyä, tuttipullosta vettä ja ekoina öinä otin kertaalleen syliin keinuttelee kun en saanut rauhottumaan. Mies ois tässä parempi kuin tissibaari, ei osaa samalla tavalla vaatia mieheltä maitoa.

Meillä toissayö oli tosi hyvä, viimeyö ihan kamala ku mies hoiti leon illalla ni ei ollu huolinu maitoa ni olihan sit nälkä myös aiemmin... Jutein yhen tuttava äidin kanssa jolla muutaman vk vanhempi poika ni ne oli tehny samalla tavalla, ekana yönä poika oli huutanut 1,5h, tokana 45 min ja sit 10 min ja nykyään herää 1krt/ viikossa... Meillä huudot onneksi lyhyempiä, joskus havahtuu 10 min päästä uudestaan mut sama homma jatkuu.
 
miss_piggy
Meilläkään poika ei huoli iltatissiä jos mies tulee missään vaiheessa iltavalmisteluissa mukaan tuohon kamariin. Jos hoidan yksin pojan nukkumaanmenon niin suostuu syömään iltatissiä :D Siispä miehellä on pääsy kielletty kamariin kun pistän poikaa nukkumaan.
 
Heippa pitkästä aikaa!

Meille kuuluu oikein hyvää. Pojalle on yksi alaetuhammas puhjennut ja yöheräilyt selätetty seuraavaan hampaaseen saakka. :)

8kk neuvolassa käyty ja terve poika meiltä löytyy. Mitat oli 11300g ja 76cm. Meillä ei kontata, mutta neuvolan sekä tuttujen fysioterapeuttien kehoituksesta sitä treenaillaan vanhempien avustuksella. Kävelemään olisi poju lähdössä seuraavaksi, mutta yritellään sitä hieman viivyttää josko konttaamaan innostuisi ensin.

Päiväunista yhdet-kahdet vauva nukkuu ulkona/autossa. Sisälle nukahtaminen on selvästi hankalampaa, mutta en halua totuttaa vain rattaissa/autossa nukkumiseen. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Hortensia MacAnkka
Meillä poika nukkuu rattaissa ja ulkona vain kerran päivässä, silloinkin saa käpytellä hyvän tovin (jopa reilu 30 min.), että uni tulee. Unta riittää puolesta tunnista tuntiin, yleensä sen noin 45 min nukkuu rattaissa. Uni loppuu siihen paikkaan kun vaunut kurvaa omaan pihaan ja vauhti pysähtyy.
Muuten nukkuu päikkärit pinniksessä ja joskus, silloin harvakseltaan kun vielä klo 17-18 välillä ottaa pienet torkut, nukkuu sylissäni.

Ei vielä konttaa, mutta treenaa ihan jatkuvasti konttausasennossa hytkymistä ja tasapainoilee siinä.

Yläetuhampaat näyttäisi molemmat puhkeavan kerralla ja viime yö olikin levottomin pitkään aikaan. Heräili alkuyöstä vähän väliä huutamaan, vaikka särkylääkettä olikin saanut. Tosin saattoi olla myös masu kipeä kun piereskeli ihan mahdottomasti.
Oli tuossa onneksi välissä yksi tosi hyvä yökin, kun jäbä nukahti klo 21 ja nukkua posotti aamulla yli viiteen, söi ja jatkoi unia seitsemään asti. :)

Ruoka uppoaa nykyään erinomaisesti. Aamupuuro tosin jää edelleen yleensä kokonaan syömättä, mutta muuten soseet menee vauhdilla ja lähes aina syö melkein kaiken minkä on lautaselle annostellut (0,5-1 dl). Iltapuuroa syö ehkä n. desin. Hedelmäsoseet uppoaa kaikkein nihkeimmin, vaikka ne kai tuppaa usein olemaan vauvojen suosiossa.

Meillä 8 kuukautisneuvolaan on vielä pari viikkoa aikaa.
 
miss_piggy
Täälläkään ei tuo aamupuuro oikein meinaa upota ja iltapuuronkin määrä on vähentynyt. Neuvolasta kun kyselin että mitä vois antaa tilalle, niin sanoi vaan että yrittää sitkeästi antaa noita puuroja, että jos menee edes joitakin lusikallisia niin on hyvä kun vauva tarttee noita viljoja. Olen koittanut laittaa hedelmäsosetta paljon päälle mutta siltikään ei oikein maistu. Nyt ostin vähän erimerkkistä ja makuista puuroa jos ois vaikutusta. Lisäksi testailun puitteissa ostin myös 2 purkkia iltavelliä ja aamuvelliä.
Täällä öisin syödään edelleen noin klo 02-03 ja 05-06. Joku ihmeen tissilakko meinannu taas vaan olla välillä, päivisin ei joka kerta tissi maistu, kiukuttelee vaan ku tissin näkee, näprää nänniä ja venyttelee sitä :D

Kyllästyin noihin meidän huonoihin vaunuihin ja ostettiin pari päivää sitten Gessleinin kolmirattaiset yhdistelmät 140€. Käytetyt siis, mutta tosi hyvät, vähän vaan kuomu haalistunut auringossa (tummansininen alkuperäiseltä väriltään), mutta ei haittaa, kun ostin vielä vaunujen päälle Tullsan tähtikuvioisen sadesuojan :)
 
Hyvät vaunut on tosi tärkeät!

Mä teen ite puurot, hyvin uppoaa. Aamulla 4viljan pikapuuroa ja illalla pikariisipuuroa. Paljon halvempaa ja oikeamman makuista. Lisään ½ purkkia pilttiä. Syö n. 2dl puuroa ja hedelmäsosetta ½-1 purkki. Iltasi viel tissi kaveriksi.

Miten monta imetystä/ korvikekertaa annatte/vrk? Mietin et annankohan liian vähän? Tissi päivällä 1-2 krt ja sit illalla, kerran yöllä ja aamulla. Eli 4-5krt/vrk.
 
miss_piggy
Meillä tissitellään yleensä noin 4 kertaa päivällä, illalla ennen nukkumaanmenoa ja 2 kertaa yöllä, eli noin 6-7 kertaa/vrk.

Testailin pojalla tuota iltavelliä. Inhos sitä. Eli meille ei enää vellejä osteta. Myöskään tuo uusi puuro mitä ostin ei uppoa sen kummemmin. Illalla syö vähän paremmin, mutta vajaa desi menee siis vain illallakin vaikka pistän hedelmäsosetta päälle. Aamulla söi sitten iltapuurosta ylijääneen lämmitetyn satsin, sitä upposi ehkä noin 5 lusikallista ja tuttipullosta vettä päälle. Muutoin syö ihan hyvin päiväruoat ja välipalat mutta puuro vaan ei kelpaa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Meillä poika käy rinnalla ehkä n. 6 krt päivän aikana ja yöllä 1-2 krt. En ole unikoulua ryhtynyt pitämään kun nukkuu yönsä pääasiassa hyvin ja syö yleensä kerran, joskus kahdesti. Toivon, että yösyönnit jää itsekseen pois jossain vaiheessa. Sitten saakin jo siirtyä omaan huoneeseensa nukkumaan.

Hyvät vaunut on kyllä ehdottomat, varsinkin tällaiselle joka lenkkeilee paljon.

Meillä lensi tänäänkin aamupuuro (kaurapuuro ja Hipp:n mangosose) koskemattomana roskiin. Iltapuuroa menee se desi, mutta aamupuuro ei ikinä (oliskohan kerran syönyt puoli desiä). Ihan sama mitä puuroa aamulla tarjoaa, mikään ei uppoa. Kaip tuo joskus alkaa aamupuuronsakin syömään...
 
Juuri kun eilen aamul kehuin miten hyvin poika syö puuronsa ni ruopes heti tyyssäämään syöminen :stick: Illalla puuroa meni vajaa desi, syötin sit lisäksi banaania. ( 1/3 pojan käteen, 1/3 pöydälle paloiksi ja 1/3 laitoin palasina sen suuhun). Hyvin toimi ja taisi mahanki täyttää ku 1 tutitus ja 1 syöttö yöllä.
 
miss_piggy
margaretan poika syö kyllä tosi paljon, meidän poika varmaan halkeais jos vetäis joku 2dl iltapuuroa :D Hyvä että jaksaa just ja just desin syödä.
Osaako teidän poika syödä banaania paloina? Meillä pitää kyllä muussata vielä..

Ollaan alettu koittamaan valvottaa poikaa myöhempään. Ihan sen takia että kun talviaikaankin kun siirrytään viikon päästä niin pitäis totutella pojankin vähän uuteen rytmiin. No, ei huomattavaa muutosta ainakaan vielä. Eli vaikka nukahtaa joskus 21:00 illalla, niin silti kukkuu edelleen aamulla ylhäällä jo joskus klo 07. Luulis että aamusta unet pitenis mutta eipä siltä näytä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Meillä ollaan pulassa jos jäbä vielä viikon kuluttua herää joka aamu kuudelta - sitten siis pompitaan ylös jo viideltä. :O
Ollaan nyt hissuksiin venytetty iltapuuroa sinne puoli kahdeksaan ja iltapesua kahdeksaan, että rytmi vähän muuttuisi, mutta poitsu silti nukahtaa yhdeksältä viimeistään.

Ei mene varmaan kun ihan pari päivää, että poika lähtee konttaamaan. Jestas, vastahan tuo syntyi! :D
 
Meillä syödään myös puuroa noin 2dl aamulla ja illalla. Päivisin ruokamäärät on 1-2dl ja maitoa juo päälle 60ml paitsi illalla ja välipalalla desin verran. Maitoa juodaan siis ainoastaan ruokailujen yhteydessä :)

Yöt on taas menneet todella risaisiksi. Yläetuhampaat taitaa tehdä tuloaan, sen verran on ikenet turvonneet.
 
miss_piggy
Voi morjesta pöytään näiden meidänki jäpän unien kanssa yöllä... Nukahti eilenkin joskus 20:45 kun on nyt tosiaan myöhennetty tuota nukahtamisaikaa kellonaikojen siirron takia ja muutenkin... No tänään sitte kuitenki jo 06 aikaan alkoi heräillä eikä suostunu enää nukkumaan. Potki sängyssä, repi mua tukasta, löi naamaan, höpötteli tutille, nyppi yöpukuansa, inisi ja sitten alkoi äkäisesti örisemään. Ei auttanut tutitukset eikä hyssyttelyt tai silittelyt.
Ja eilen aamullakin alkoi heräillä 06:30 vaikka nukahti edellisenä iltanakin 21 maissa...

Eilen illalla meni puuroa suhteellisen iso annos. Ja vielä sitten tissiä päälle sängyssä niin eka syöttö olikin joskus 04 yöllä. Tuttia saa työntää suuhun monta kertaa yössä kun poika on ollut tosiaan ihan syntymästä asti tosi levoton nukkua. Kierii ja pyörii ja herää välillä itkua tuhertaen.
 
Piggy- vähän kypsempää banaania tuo syö ihan hyvin kahdella hampaalla. Tosin syö myös riisikakkua, tummaa leipää jne tukehtumatta (voi siis syödä kokonaisen riisikakun!). Ainoa joka tuottaa ongelmaa on omena ku siitä lähtee niin isoja kovia paljoa et niitä sit kakotaan ja mulla sydän kurkussa.

Meilä mennään nukkumaan 21-21.30 ja herätään 6.30. Joskus, hyvin hyvin harvoin nukahtaa tissin jälkeen uudestaan ja sit nukkuu 7.30 asti. En oo edes ajatellu et kohta kelloja siiretään!! Ja mua ärsyttää muutenki ku poika herää niin aikasin ni se on oikeasti väsyny joten ekoille päikkäreille aletaan 8-8.30 aikaan. :headwall: Muuten voisin ihan hyvin nousta 6.30, mut en 5.30!
 
Meillä tänäänkin herättiin kuudelta ja ekoilta päikkäreiltä heräsi äsken, nukkui n. 30 min. :D

Illalla söi puuroa n. desin, siihen päälle tissille nukutus, silti heräsi syömään jo joskus puoliltaöin (tuskin oikeasti oli nälkä, kunhan halusi tulla tissille nukuttamaan itsensä uudelleen). Aamuyöllä söi viiden jälkeen ja siitä malttoi sitten nukkua reilu puoli tuntia.

Tuo meidän sälli on sellainen silkkikurkku, että kaikki vähänkin karkeampi ruoka aiheuttaa melkoista yökkäilyä. Eilen tarjosin porkkanaraastetta, mutta eihän sitä suuhun voinut laittaa ollenkaan kunhan pyöritteli käsissään. :D
 
miss_piggy
Minäkin ostin jotain Hipp-riisikakkuja mutta poika meinas tukehtua siihen joten en taida antaa. Äsken annoin vähän imeskeltäväksi kuivuneen ruisleivän palasen.

Poika oli aamulla niin väsy, että meni ekoille unosille jo joskus 08:15, erikoista ja mukavaa oli että sain nukahtamaan pinnikseen! Laitoin pojan sinne, ja tutti suuhun sekä harso kainaloon ja ite menin makaamaan viereen omaan sänkyyn. Vähän aikaa pyöri siinä ja sitten nukahti ja veteli unia puoli 10 asti. Itekin olisin saanut siinä muuten nukuttua mutta kun suoraan meidän makkarin alapuolella on pyörävarasto jonka oven edessä on sellanen epätasanen rappuralli joka kolisee aina kun siitä joku kulkee niin eipä tullu taas mitään.
Meni sitten hermot ja laitoinki isännöitsijälle spostia että voisko siihen hommata uuden rappurallin ku ei meillä saa öisinkään nukuttua jos joku siitä kulkee ja rämisyttää samalla.
 
miss_piggy
No meillähän sitten nukuttiinkin tänään 2xpäikyt omassa pinniksessä :D Helposti nukahti kunhan itse makasin vieressä. Miksenkähän oo ennen jaksanut yrittää. Oon vissiin luovuttanut liian helposti.
 
miss_piggy
Viime yö oli hyvä. Pikku-isäntä nukahti 20:45, eka syöttö 04:00, toka syöttö 06:30 kun alkoi heräillä. Onneksi nukahti uudelleen ja noustiin yhtä aikaa miehen kanssa ylös 08:00 kun miehellä puhelin herätti töihin.
 
  • Tykkää
Reactions: margareta91
Kävin tänään ekassa neuvolassa, arvoitu että nyt ois rv 8+6. Eli la toukokuun lopussa/ kesäkuun alussa. Uä 3 viikon päästä jossa sit selviää enemmän. (kierto ollut kuitenkin 60 pvä ja en oo kirjottanu edellisiä menkkoja ylös). En tunne itseäni yhtään kotoisaksi uudella palstalla, tuntuu et vastahan täs oltiin raskaana, eihän tässä mitään erikoista ole. Onnellisia ollaan mut elämä on täynnä kysymyksmerkkejä. Auto, asunto, vaunut, elämä yleisesti.
 
  • Tykkää
Reactions: miss_piggy
Piggy- juu meille on siis tulossa pikkukakkonen mikäi kaikki menee hyvin. Ei ollu ihan suunniteltu, oltiin ajatetu et vuodenvaihteessa vois ruveta seuraavaa tekemään mutta niin se sit vaan meni. Kyllähän molemmat tiedettiin miten niitä vauvoja tehdään ;) En vaan ois uskonu ku imetys ja epäsäännöinen kierto jne...
 
Onnee viel Margareta <3 Sulla on jo hyvät viikot!! Kunpa pian minäkin olisin raskaana, perustetaan sit vaikka kahdenkeskinen odotusajan ryhmä ;)

Eilen illalla mietin, et pitäis tännekki kirjotella, mutta ku ei meiän elämässä oo tapahtunu mitään uutta nyt. Manasin varmaan huonoa onnea, aamulla otin tytön tavalliseen tapaan viereeni nukkumaan ja parin tunnin päästä heräsin ku kuulu "Tum" ja sen jälkeen hirveetä itkua.. Tyttö oli siis hissunkissun ryöminy ylilaidan.. Tavallisesti herättää mut ääntelemällä ja naamaa repimällä, mut ei tällä kertaa. :/ puol minsaa itki, sitte muuttu nauruksi. Itkun kans soitin neuvolaan, mut todettiin et taidettiin selvitä säikähdyksellä, ei kuhmuja, ei mitään. Päivän ollu virkeä, oma ittensä. Hirvee paskamutsi fiilis, MITEN MINÄ EN HERÄNNY KU SE LAPSI LÄHTI SIITÄ?!?!? :( Tyttö oli siis pudotessaan mahalleen lattialla, joten en oo ees varma et löikö päätään. Hui !!
 

Yhteistyössä