***HELMET 2008*** VKO 4 osa 2

Alkuperäinen kirjoittaja Helmis08:
Poika on nukkunut jo 2 tuntia :eek: Nää on niitä ihmeitä meidän perheessä B)

Muoks tän kirjoittaminen oli varma tapa herättää se :LOL:
Joo, peesaan

:LOL: Näin käy aina, kun menee ääneen mainitseen!

Mies keksi hyvän idean synttäreille. Pleikasta löytyi semmoinen kuva-albumijuttu, mihin sai tosi kivasti pyöriin tytön kuvia eri kehyksillä ja esitystyyleillä. Eli laitetaan sitten synttäreillä koko ekan vuoden kuvat pyöriin telkkariruutuun ja jotain sopivaa "laivamusiikkia" :LOL: taustalle. Eli jotain hyötyä pleikkaristakin, muuten heittäisin koko h...vetin vehkeen lumihankeen :kieh: :kieh: Ja josko tällä keksinnöllä sais television pysyyn kiinni juhlien ajan. Meillä tuppaa toi miesväki oleen semmoista, että urheilun katsomista ei voi jättää väliin missään tapauksessa. Ristiäisissäkin anoppi kannettiin tuolissa pois television edestä, jotta miehet sai katsoa formulaa!! Nyt se jo vähän naurattaa, mutta silloin se ei ollut hauskaa :kieh:
 
Alkuperäinen kirjoittaja mammana:
Meillevauva Meillätyttö tulee ainakin pahalle tuulelle heti kun on nälkäinen, alkaa kitiseen ja mikään ei oo hyvin, silloin tietää antaa murua rinnan alle niin johan rupeaa hymyilyttään :D Meillä tyttö syö ainakin 6-7 krt päivässä vaikka suositus on 5, mutta kun on nälkä niin pakko antaa. Ne ohjeethan on suosituksia ja niitä kannattaa soveltaa itselle sopiviksi =)
Juu, suosituksiahan ne vaan on, ja jokainen tekee kuten tykkää, mutta aiemmassa keskustelussa taisi nyt olla kyse siitä, ettei kunnon nälkää tule -> lapsi ei syö missään vaiheessa päivää hyvin, jos ruokaa annetaan "liian" usein. Lapset ovat toki yksilöitä, ja kukin tarvitsee ruokaa eri määrän. Meillä esim. jos ruokaa annettaisiin 6-7krt/pvä, niin ei takuulla söisi missään vaiheessa kunnolla.

 
Meillä ei nykyään enää juurikaan ole eroahdistusta havaittavissa. Vierastusta (joka myös liittyy siihen) oli enemmän joskus 10kk:n ikäisenä ja tuolloin oli enempi myös tuota kitistelyä, jollei ollut äiti tai isi lattialla kaverina. Hoidossahan meillä tuo neiti ei ole vielä ollut... :whistle: *muoks* Ja pääasiassahan jompi kumpi meistä on aina siellä lattialla kaverina leikkimässä, tai jos tehdään kotihommia, niin niissä on sitten Hattara kaverina. :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja VanamoBr:
Alkuperäinen kirjoittaja Ieva:
Alkuperäinen kirjoittaja Meillevauva:
Tylsistyy ehdottomasti kotona.
Teillä taitaa olla siellä samanlainen kyläluuta kuin meillä. :D
Kummia kyläluutia teillä tosiaan. Meillä tuo poika viihtyy missä vaan äiti on.
No, mitäs kummaa siinä on? :D Meillähän on äiti tai isi aina paikalla myös. :saint: :whistle: Mutta juuh, muutamia sisäpäiviä kun on joutunut viettämään, niin olen kyllä huomannut, että tylsistyy todella helposti, jos ei olla missään menossa. Ehkä se on sitä, kun H on tottunut siihen, että mennään aika paljon. :/
 
Mielenkiintoista lukea kuinka erilaisia lapset ovat. Meillä myös kiukuttelua on kodin ulkopuolella harvoin (siis esim. kerhoissa), vaikka ei kotonakaan hirveästi, niin selvästi enemmän. Se johtuu kotona joko väsymyksestä tai toisen olen tulkinnut tylsistymiseksi. Aamuisin kiukutellaan nälkää.

Ja syömisestä: meillä maito annetaan edelleen (juuri) ennen ruokaa joko tissistä tai nyt on mennyt pakastamiani maitoja pullosta, että saan ne käytettyä. Tämä jäi käytännöksi, kun jossain vaiheessa maidon menekki oli niin huonoa. Missään vaiheessa se ei ole meillä sitten vaikuttanut ruokahaluun, kun kiinteät ovat maistuneet paremmin koko ajan. Nyt viime aikoina muutaman kerran kun ruoka on syötetty muualla (esim. autossa kotiin tullessa) ja maito sitten vasta kotona, niin se on kyllä mennyt myös ihan hyvin. Välimaitoja meillä ei ole ollut kuukausiin, en edes muista koska ne loppuivat. Tyttö on kylläkin syönyt ruokia niin hyvin, että jaksaa ruokailujen välit syömättä/juomatta. Vesi on ollut sitten ruokajuomana, kun maito on loppunut (n. 1dl maitoa/ateria). Kun siirrytään tavalliseen maitoon, niin täytyy katsoa mikä on sen menekki ja miettiä sitten, missä järjestyksessä niitä ruokia ja juomia annetaan. Poika juo meillä edelleen vain 0,5-2dl maitoa päivässä ja toivosin, että tytöstä tulisi "parempi" maidon juoja.

Pitäisi mennä lounaalle, mutta tyttö nukkuu. Pitää varmaan vähän herätellä, että pysytään jossain rytmissä...
 
Miksei kukaan kertonut, kun en enää itse muistanut miten rasittava vaihe tuo tukea vasten seisominen on. :D |O :D
Nyt sitten kokoajan saa vahtia, kun nousee millon mitäkin vasten seisomaan ja pääsee jo sohvallekkin kiipeemään.
Ei meinaa päiväunia nukkua, kun pitää sängynlaitaa vasten seisoa.
Kuinkahan kauan tätä vaihetta jatkuu, kunnes oppi kävelemään.

Onneksi meillä mies teki lumityöt, ennenkuin lähti iltavuoroon töihin, täytyy nyt toivoa, ettei sada enempää, ettei mun tarvii lähtee ulos kolaamaan.... laiska kun oon

:D
 
Alkuperäinen kirjoittaja mammana:
:attn: onko kellään tietoa onko joonatanin puvut reiluja mitoitukseltaan?
Kuulemma on.. Meillä on pojalla 80 senttinen Jonathan mikä vastaa liikkeen mukaan 86 senttistä Reimaa. Ja poika käyttääki meillä pääosin jo 86 senttisiä mutta puku on kuitenki hyvän kokonen =)

Nyt on joku ihme kyllästys fiilis... Haluis että vauva tulis jo niin sais nukuttua (I wish :D ) mutta toisaalta parempi ois saada nää parin viikonlopun jutut hoidettua. Poika heräs tunnin välein viime yönä :headwall: llmeisesti toi kävely on niin hyvä juttu että pitää hereilläki taas.. Meillä siis kävellään nyt!!! :heart: Ja kiukutaan taas :headwall: Joten mie meen :wave: Joskus jotain lisää...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Liinamari:
Kiitos Piglet kun jaksoit kaivella kuitit ja kaikki :flower: Mulla on aina kaikki paperit hukassa ,vaikka on kansiokin niille.Ei vaan aina tule laitettua sinne :ashamed: No nyt menen kuukeloimaan nuo sun mallit....
Ollos hyvä vaan =) Tsemppiä miehen ylipuhumiseen =)
 
Onnea annon kävelijälle! :) :flower:

Kevytmelin pikku-ukolla onkin sitten edennyt tosi nopsaan tuo liikkuminen. :) Meillä H on seisoskellut jo pidemmän aikaa, muttei tosiaan kiipeä vielä mihinkään. Paitsi Taapero-kärryyyn. Taaperon kanssa ja tasoa vasten on myös yrittänyt ottaa muutamia askelia, muttei sitä vielä voi sanoa tuen kanssa kävelemiseksi.
 
Ainiin, kysymys pottailevien tyttölasten vanhemmille: Kun lapsi tekee pisut pottaan, niin tuleeko teillä osa pisuista aina ohi potan? Ymmärtäisin, jos kyse olisi pojasta, mutta näköjään tytötkin osaavat. :D Ohipissaus johtunee varmaan siitä, ettei kykötä siinä vielä etukenossa, vaan nojailee siihen selkämykseen.
 
Anno MInultakin onnittelut uudesta taidosta =) :wave:
Ieva No tänään on harrastanut tuota kiipeilyä koko päivän.... osaa onneksi peruuttaa takaperin alas sohvalta, mutta kyllä mä silti vieressä pitelen kiinni.
Jalat vispaa seisoessa sinne tänne, mutta ei kun pitää seistä ja kiivetä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja mammana:
:attn: onko kellään tietoa onko joonatanin puvut reiluja mitoitukseltaan?
Tarkoitatko Jonathania? ( vai onko muita samantapasia merkkejä) Meillä on 86 cm puku ja mielestäni on reilun kokoinen leveydestä,pituus on just sopiva ei liian pitkä tai lyhyt. Poika on nyt n.80cm

*muoks *Mistä tuo silmänisku tuli,ei ollu tarkoitus sitä laittaa
:D

Annolle :flower: uudesta taidosta
 

Yhteistyössä