Helmet 2008 ***syksy 2009***

:wave: Joku oli turvaistuimesta kysynyt... Meilläon britaxinmultitech ja ollaan kyllä ihan super tyytyväisiä siihen B) Jahvetti minkäs kokoinen poitsu oli? Aattelin tuota meijän 4 luokkalaista ja se on varmaan "liian pieni" käyrien mukaan :whistle: Meillä myös pyöräillään jokapäivä, tyttö ihan tykkää siitämut selvästi oisitse lähdössä jo ajeleen jalat vaan ei yllä polkimille

:LOL: Kenkien koosta ollut puhetta,meillä kengän koko on n. 20 adidaksen lenariton 21ja hyvin sopii :whistle: :D Anno ei kai päänympärys ooliian pieni meillä oli nippanappa 45cm :xmas: ja pienipäisiä on myös isommat lapset eikä ikinä oo sanottu et ois liian pienet nupit :D Meillä tulee aikapaljon selviä sanoja mm. pallo, vaippa, pora, rekka, täällä, pappa, mummo, koira jne. Meillä jätettiin myös tutti pois toissa päivänä tarhan jälkeen käskin heittää koiravauvoille ja tyttöhän nakkas eikä ole sen jälkeen tarvinnut, ensimmäisenä ilta huusi jonkin verran kun meni nukkumaan mut ei muuten :D Helpolla päästiin B) :wave: :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Anno:
:wave:

Me käytiin tänää hakees lapsille uudet mitat :)

Helmi -08 ei päässy vielä 90 senttiin kun pituus oli 89 cm :D Kukkakeppimallia tuo on kun paino oli vieläki alle 11 kiloa :p Pääkin on sirppanaa laatua kun oli 47,2 (toisella mittauksella 47,5). Saatiin siis lähete TAYSiin sen takia :( Toivottavast ei ois mitään pahempaa. Luultavasti pääkin on vaan normaalin kokonen painoon nähden mutta kun ne seuraa sen kokoa pituuteen... Vähä huolestuttaa tosin :(
:D

Samalla pituuslukemalla jatkavat siis edelleen nämä meidän helmet. :xmas:
Mä luulin että meidän neiti on 11,8kg painollaan ihan luikku, mutta hoikempaakin näemmä löytyy. :D

En kyllä usko, että pään kasvun takana mitään pahempaa on :hug:
vaikka pituuteen sitä verrataan, niin kyllähän se painokin asiaan vaikuttaa-vähän vaikea kuvitella noin hoikalle pojalle isoa päätä... :whistle:
 
mammana en itseaisassa ees tajunnu sitte kysyä mittoja (eikä laittanu niitä mihkään lapulle "kotiin viemisiksi"), laitto ne vaan koneelle...mut jotain karvanvaille 150cm veikkaan ja ehkä 45kg, en muista yhtään mitä on kotona ollu....
 
Nyt tunnen itseni hamsteriksi *pullistelee poskiaan* :xmas:

Tein kaappi-inventaariota ja löysin keväällä ale-korista ostamani poikien talvikengät kokoa 26. Hinta oli 5 euroa. On hämähäkkimiehen kengät :LOL: ! Lukee Spiderman ja kyljessä C-texi. Eli kaiketi pitää kosteuden poissa vai? :xmas:

Pikkumies tepasteli niillä ihan innoissaan ku kokeiltiin. Isot ovat vielä.. No, paksut villasukat, ehkä kahdet niin kyllä se siitä ;) :LOL: . No, varmaan ihan hyvät kun talvi koittaa.
 
Meillä poitsu nukkuu ekaa kertaa päikkäreitä sisällä! :whistle: Siis tietenkin ihan vauvana nukkui sisällä alkuun, mutta sittemmin on nukkunut rattaissa. Ajattelin kokeilla nyt, kun alkaa ulkona tulla sen verran viileämmät ilmat, että pitäisi laittaa enemmän vaatetta päälle ja poika ei sitten enää mahdu rattaisiin :snotty: Nimittäin jos täytyisi laittaa paksumpi pipo (nyt sellainen ihan ohut trikoopipo ollut käytössä ) , niin ei tuo varmaan mahtuisi rattaisiin enää :LOL: Noh, vartti taisteltiin ja sitten poitsu nukahti. Saapi nähdä, kuinka kauan nukkuu...Tuskin enää sellaisia unia nukkuu kuin ulkona (yleensä 3 tuntia) :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ieva:
Alkuperäinen kirjoittaja verkkis:
Kengännumeroista: meillä pojan superfitit kokoa 23 ja vikingit 25 :eek: Kun irrottaa ne sisäpohjat, niin ovat samankokoiset eli ei voi pelkkään kangännumeroon tuijottaa, vaihtelee aika tavalla merkistä riippuen...
Musta nuo Vikingit on kyllä malliltaan paljon leveämpiä, joten vaikuttaahan sekin "suurentavasti" kokoon.
Pointti mulla oli, että mä en esimerkiksi tiedä, mikä pojan kengännumero on, ku se vaihtelee merkistä riippuen. Luulen sen olevan 23, mutta tosiaan noissa vikingeissä se on 25.
 
Käytiin ostaan pojalle syksykengiksi Vikingin goretexit, sattui löytymään 40 % alennuksesta. :whistle: Koko oli 25, se on pojan kengän koko nyt oikeastaan kaikissa kengissä paitsi kumpparit on vielä 24. Kaivoin esiin myös esikoisella aikanaan olleet varrelliset Reiman lenkkarit kokoa 25 niin nehän on melkein liian pienet jo. :headwall: En ole tajunnut ottaa niitä aiemmin käyttöön kun olivat niin "isoa" kokoa, mutta ovat sen verran kapeaa mallia meidän leveäjalkaiselle pojalle että pitäisi oikeastaan olla jo 26.

Muuten alkaa syysvaatteet olemaan kasassa. Just totesin miehelle että näillä suunnilleen mennään joulun alennusmyynteihin asti. :whistle:

Anno meillä mennään samoissa pituuslukemissa, päänympäryskin mitattiin mutta sitä ei ole merkattu neuvolakorttiin enkä yhtään muista paljonko oli. Mutta ehkä teillä on tosiaan päänympärys enemmän suhteessa painoon, jos on vaikka pojalle tullut viime tipassa ennen neuvolaa kunnon kasvupyräys eikä muut mitat ole ehtineet seurata. Toivotaan että tutkimuksessa kaikki on hyvin. :hug:

Pitää tästä verkkopankkiin laskuja maksamaan... :eek:
 

Yhteistyössä