Heippa karjalan paistista asiaa.

9MM
Mut siisku menin kauppaan ni siel oli alennukses karjalanpaisti liha ja päätin lennosta vaihtaa siihen. Mut pari kyssäriä. Kuinka kauan te annatte olla uunissa ja missä asteessa teijän mielest tulee paras? Riittääkö tunti uunissa? Ja sit ostin uunijuureksia ni nakkaanko juurekset samaan aikaan sinne lihojen kaa vai vasta myöhemmin? En siis oo koskaan tehny itte paistia.
 
vierailija
Käristä pannussa niitä lihoja ensin. Ja sitten uuniin. Itse laitan porkkanaa ja sipulia, pippureita ja pari lihaliemikuutiota. Vettä niin, että lihat peittyy. 3 tuntia uunissa
 
Kypsennä pannussa lihoja kevyesti ensin niin, että lihasyyt umpeutuu.
Suolaa reilusti. Laitan sekaan porkkanaa ja sipulia, 6-8 pippuria. ja pari laakerinlehteä. Vettä niin, että lihat peittyy.
Ja 4-5 h 150-asteisessa uunissa tai 3 h 175-asteisessa, mutta ekassa tulee mureampi.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM
vierailija
Ja valmista tulee heti kun on valmista eli ei niitä ole pakko hauduttaa pitkään, mutta jos hauduttaa, niin tietysti sitä mureampaa siitä tulee. Toisaalta ne vihannekset saattavat sitten ottaa osumaa liian pitkästä haudutuksesta. Makuasioita. Ja olutmiehenä voit kokeilla laittaa vähän bisseä sinne nesteeksi.
 
vierailija
On kaksi tapaa. Joko tuo, että "säikäyttää" lihan paistinpannulla, tai laittaa kaikki kerralla pataan 225 uuniin ilman kantta puoleksi tunniksi.
Molemmissa tavoissa sitten laittaa kannen ja antaa hautua 2–3 tuntia 150 asteessa.
 
9MM
Jees ku lisäsin ne juurekset ni tulee kyl iso padallinen ruokaa. Mist syö muutaman päivän. Et jos paisti oli sen 4e perunat 1.40e ja juurekset 2e ni halpaahan toi on okei ostin viel puolukka hillon. Se oli jotain 4e
 
9MM
Joo päädyin tuohon 150 asteeseen ja oli kolmetuntia. Tuli erittäin mureeta ja maukasta. Itse en ruuissa käytä suolaa. Ainoostaan ehkä ranuissa ja poppareissa. Mut nam miten hyvää tuli silti laitoin mustapippuria. Et eihän toi ees ollu vaikee valmistaa kiitos kaikille neuvoista ni opin uuden ruuan laittamaan😊 ei jaksanu enään neljättä tuntia söin viimeks 11 aikaan aamul. Nyt jälkkäriks pieni fazerin sininen suklaapatukka😋 ja elokuvaa
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Joo päädyin tuohon 150 asteeseen ja oli kolmetuntia. Tuli erittäin mureeta ja maukasta. Itse en ruuissa käytä suolaa. Ainoostaan ehkä ranuissa ja poppareissa. Mut nam miten hyvää tuli silti laitoin mustapippuria. Et eihän toi ees ollu vaikee valmistaa kiitos kaikille neuvoista ni opin uuden ruuan laittamaan😊 ei jaksanu enään neljättä tuntia söin viimeks 11 aikaan aamul. Nyt jälkkäriks pieni fazerin sininen suklaapatukka😋 ja elokuvaa
🌹

toi varmaan sopii sullekin
 
vierailija
9MM

toi varmaan sopii sullekin
Nyt en tänään jaksa kattoo meen aamust moikkaa ni nyt nukkuun. kummipoikaa. Onko sulle teepuusaippua tuttu?
 
Hätäilyä havaittavissa. Meillä yleensä 6-8 tuntia uunissa, 120 °C.
No todellakin.👍 Jos ei jopa pidempäänkin. Lihan täytyy hajota kun sen painaa suussaan kitalakea vasten!😋
Alkulämpö voi olla kovempi hetken/kiehuva vesi jos haluaa hifistellä.

Joku mainitsi, että kevyesti paistetaan nopat. Eijjei - paistetaan runsaassa voissa valurautapannulla kovalla lämmöllä syyt umpeen ja sitten uuniin. Vettä (itse käytän kiehuvaa vettä vedenkeittimestä) päälle sen verran että lihat peittyy.

Mitään lihaliemikuutioita ei käytetä!

Pataan tulee myös porkkanaa isoina paloina, kokonaisia pippureita, ja perus keltasipulia halkaistuna isoina lohkoina.
Lisäks merisuolaa tai muuta hyvää suolaa maun mukaan.

ÄLÄKÄ UNOHDA LAAKERINLEHTIÄ!!!!

 
Viimeksi muokattu:
  • Rakkaus
Reactions: m1es
Ja jos noi ostamasi uunijuurekset ovat jotakin esikypsennettyjä tai liian pieniä niin ne hajoilee mälsästi ja pilaa aidon karjalanpaistin liemen. Lisäks, sellerit, palsternakat, lantut sun muut pilaavat aidon karjalanpaistin maun.🤷‍♀️

Isot palat rehellisesti raakaa porkkanaa ja sipulia riittää.👍
 

Yhteistyössä