No eläs nyt kaikki mahtuu tänne. Jos täältä viel lähtis porukkaa tai edes käy. ni olis hiljasta kuin kirkossavalitettavasti se käy
No eläs nyt kaikki mahtuu tänne. Jos täältä viel lähtis porukkaa tai edes käy. ni olis hiljasta kuin kirkossa
Näin sen tos yks pv kommenttia laittaneen sen raakalihaa himoovan syöjän lihapostaukseen.
Siis tiiäks ku tein sen kilon ja potus käristystä ni riitti kolmekspäivää ruuat ja yhteensä ku ostin puolukkahillon ni 20e eli 7e päivä eli ei paha. Mitäs olikaan riimiliha? Ja miksei sua pelota syödä raakaa jauhelihaa?Nonnih. Ja TAAS tekee mieli tartar-pihviä. Tai edes riimilihaa.
Herjasko se sitä syöjää?Näin sen tos yks pv kommenttia laittaneen sen raakalihaa himoovan syöjän lihapostaukseen.
Siis tiiäks ku tein sen kilon ja potus käristystä ni riitti kolmekspäivää ruuat ja yhteensä ku ostin puolukkahillon ni 20e eli 7e päivä eli ei paha. Mitäs olikaan riimiliha? Ja miksei sua pelota syödä raakaa jauhelihaa?
Ai raakana se pihvi tai ne siivut? Mut ootkos kuullut hullun lehmäntaudist mikä naudoista tulee? Ootko sä ollut paljon kipeenä näiden raakanaudan syöntien jälkeen? Tai onko mahassa ollu jotain tuntemuksia? Mistäpäin maailmaa se tartar pihvi olikaan ja missä maistoit sitä ekaa kertaa? Mä en oo kyl ikinä maistanut raakaa nautaa. Mitäs muita tautei lehmissä onkaan mikä niistä yleensä tulee. Nooh toisaalta tykkään naudan pihvin syödä mediumina nih onhan siinäkin raakuutta. Jotenkin tyhmästi kuvittelen et siit täysin raasta tulee joku mato sisälle mut toi kilohinta ulkofileelle ei kyl ollu pahaOikeasti perusruoka tulee edulliseksi vaikka käyttäisikin jotain mikä on hieman kalliimpaa!
Ja ei pelota koska syön raakana vain naudanlihaa ja "jauhan" sen itse. Sisäpaisti tai filee käy siihen hienosti. Terävällä veitsellä ohuenohutta siivua ja sit suuntaan ja toiseen kunnes se on pientä silppua.
Riimiliha.
Osta naudan ulkofileetä. Nyt on usein ollut tarjouksia tyyliin 16.90 kilo, se on hyvän hintaista.
Leikkaa se pitkittäin kahteen osaan. Joo, normaalisti liha leikataan eri suuntaan mutta tälle on tarkoitus, näin liha maustuu tasaisemmin.
Suolaa tarvitset kaksi kukkurallista ruokalusikallista per kilo lihaa. Sekoita suolaan yksi teelusikallinen sokeria per ruokalusikallinen suolaa. Ja kaksi teelusikallista pippuria (laita niitä mistä tykkäät!) rouhittuna.
Eli tyylillä 500 grammaa lihaa, iso ruokalusikallinen suolaa, teelusikallinen sokeria ja peri teelusikallista vastarouhittua pippuria.
Hiero suolaseos lihan pintaan ja kääri liha kelmuun. Jääkaappiin vuorokaudeksi.
Vuorokauden kuluttua laita liha pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun se on kohmeista, on helppo terävällä veitsellä siivuttaa siitä ohuen ohutta siivua.
Ja sit vaan syömään Pintaan voi tirskiä oliiviöljyä halutessaan. Ja osan voi pakastaa valmiina siivuina, tuo kun ei useaa päivää kaapissa säily.
Alla yksi resepti, mä en tykkää yrttejä laittaa mutta muutoin toi on ookoo.
Riimiliha
Riimiliha valmistusaika 1 vuorokausi Sekoita suola, pippuri ja yrtit. Hiero mausteseos lihan pintaan. Kääri lihapala folioon ja pane paketti muovipussiin.kotiliesi.fi
Itse asias mä varmaan osaisin paremmin tehä sitä ruokaa jos nään miten se tehdään youtuubissa tai jollain muulla video mestassa näkee vaihe vaiheelt. Mut nyt selitit kyllä hyvin.Oikeasti perusruoka tulee edulliseksi vaikka käyttäisikin jotain mikä on hieman kalliimpaa!
Ja ei pelota koska syön raakana vain naudanlihaa ja "jauhan" sen itse. Sisäpaisti tai filee käy siihen hienosti. Terävällä veitsellä ohuenohutta siivua ja sit suuntaan ja toiseen kunnes se on pientä silppua.
Riimiliha.
Osta naudan ulkofileetä. Nyt on usein ollut tarjouksia tyyliin 16.90 kilo, se on hyvän hintaista.
Leikkaa se pitkittäin kahteen osaan. Joo, normaalisti liha leikataan eri suuntaan mutta tälle on tarkoitus, näin liha maustuu tasaisemmin.
Suolaa tarvitset kaksi kukkurallista ruokalusikallista per kilo lihaa. Sekoita suolaan yksi teelusikallinen sokeria per ruokalusikallinen suolaa. Ja kaksi teelusikallista pippuria (laita niitä mistä tykkäät!) rouhittuna.
Eli tyylillä 500 grammaa lihaa, iso ruokalusikallinen suolaa, teelusikallinen sokeria ja peri teelusikallista vastarouhittua pippuria.
Hiero suolaseos lihan pintaan ja kääri liha kelmuun. Jääkaappiin vuorokaudeksi.
Vuorokauden kuluttua laita liha pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun se on kohmeista, on helppo terävällä veitsellä siivuttaa siitä ohuen ohutta siivua.
Ja sit vaan syömään Pintaan voi tirskiä oliiviöljyä halutessaan. Ja osan voi pakastaa valmiina siivuina, tuo kun ei useaa päivää kaapissa säily.
Alla yksi resepti, mä en tykkää yrttejä laittaa mutta muutoin toi on ookoo.
Riimiliha
Riimiliha valmistusaika 1 vuorokausi Sekoita suola, pippuri ja yrtit. Hiero mausteseos lihan pintaan. Kääri lihapala folioon ja pane paketti muovipussiin.kotiliesi.fi
Ai raakana se pihvi tai ne siivut? Mut ootkos kuullut hullun lehmäntaudist mikä naudoista tulee? Ootko sä ollut paljon kipeenä näiden raakanaudan syöntien jälkeen? Tai onko mahassa ollu jotain tuntemuksia? Mistäpäin maailmaa se tartar pihvi olikaan ja missä maistoit sitä ekaa kertaa? Mä en oo kyl ikinä maistanut raakaa nautaa. Mitäs muita tautei lehmissä onkaan mikä niistä yleensä tulee. Nooh toisaalta tykkään naudan pihvin syödä mediumina nih onhan siinäkin raakuutta. Jotenkin tyhmästi kuvittelen et siit täysin raasta tulee joku mato sisälle mut toi kilohinta ulkofileelle ei kyl ollu paha
Paljon sä syöt sit kerralla esim sitä tartar ruokaa? Ja eikö koskaan oo tullut mitään? Mut tossahan luki et muut mikrobit pitää pois kuumentaa vai onko ne kaikki hyviä mikrobija?Siis hullunlehmäntautia oli eniten lehmien aivoissa, selkäytimessä ja osissa joita ei enää ravinnoksi edes myydä eikä se, onko liha kypsennettyä vai ei, vaikuta asiaan mitenkään.
Lainasin suoraan ruokaviraston sivulta tämän;
Laajamittainen BSE-epidemia Iso-Britanniassa ja osin muissa Euroopan maissa 1990-luvulla johtui keskushermostoainesta sisältävän eläinperäisen materiaalin kierrätyksestä ja sen käytöstä nautojen rehussa. Eläin sai BSE-tartunnan saastuneen ravinnon välityksellä. BSE- tartuttavuutta on osoitettu nautojen aivoissa, selkäytimessä, verkkokalvolla, suolistossa, osassa hermokudosta ja luuytimessä. BSE- taudin leviäminen emältä jälkeläiselle on epävarmaa eikä mahdollista mekanismia tunneta. Tarttumista naudasta toiseen nautaan suoran eläinkontaktin välityksellä ei ole pystytty osoittamaan.
Tämänhetkisen käsityksen mukaan lihalla ja maidolla ei ole merkitystä tartunnan leviämisessä eläimistä ihmisiin. Nautojen keskushermosto ja muu mahdollisesti BSE-prionia sisältävä niin sanottu riskiaines tuhotaan eikä sitä käytetä elintarvike- eikä rehutuotannossa EU:n alueella.
Prionit kestävät hyvin monia kemiallisia käsittelyitä, ultraviolettisäteilyä ja kuumennusta, jotka tuhoavat tavanomaiset mikrobit. Prionit saadaan tuhottua autoklavoimalla 3 bar:n paineessa 133–137 °C vähintään 20 minuuttia. Tätä käsittelyä vaaditaankin mm. eläinjätteen käsittelylaitoksilta.
Mikrobeja nyt on hengitysilmassakin.Paljon sä syöt sit kerralla esim sitä tartar ruokaa? Ja eikö koskaan oo tullut mitään? Mut tossahan luki et muut mikrobit pitää pois kuumentaa vai onko ne kaikki hyviä mikrobija?
Ei hullun lehmän tauti ole siitä kiinni onko liha kypsää vai ei. Ko. tauti liittyy proteiiniin eikä se tuhoudu kuumentaessa. Mutta onneksi valvonta on todella tarkkaa ja nykyään tauti on aika pitkälle saatu hävitettyä Euroopasta. Suomessa sitä ei kai ole esiintynytkään.Ai raakana se pihvi tai ne siivut? Mut ootkos kuullut hullun lehmäntaudist mikä naudoista tulee? Ootko sä ollut paljon kipeenä näiden raakanaudan syöntien jälkeen? Tai onko mahassa ollu jotain tuntemuksia?
Nooh ku sä oot rohkee nainen ruokailussa ni voisito maistaa afrikkalaista herkkua jäädytettyä apinan aivoa? Hei kuule ootko koskaan tehnyt afrikkalaista ruokaa jos oot ni mitä. Mulle ei nyt äkkiä tuu mieleen tosin oon käynnyt marokossa ja siellä mentiin aavikolle syömään illallinen beduiinien kanssa mut mä olin niin pieni en muista mitä siellä oli ruokana. Ootko sä koskaan käynnyt afrikassa missään? Haluisikko mennä?Mikrobeja nyt on hengitysilmassakin.
Mut siis siksi juuri raakaa naudanjauhelihaa ei syödä. Siinä on riski EHEC (kolbakteeri) tartunnalle.
Kun ite silppuaa tuoreesta, kylmässä pidetystä, suomalaisesta lihasta puhtaalla alustalla, puhtain käsin ja säilyttää jääkapissa ni pitäisi olla turvallista.
Ja sen kolibakteerin voit toisaalta saada vessanovesta tai kaupassa kaiteesta tai vaikka hissin painikkeesta.
Ei, mulle ei oo ikinä tullut mitään. Ja parisataa grammaa uppoaa kyllä sujuvasti kerralla vaikka tuo onkin suht suolaista.
Nooh ku sä oot rohkee nainen ruokailussa ni voisito maistaa afrikkalaista herkkua jäädytettyä apinan aivoa? Hei kuule ootko koskaan tehnyt afrikkalaista ruokaa jos oot ni mitä. Mulle ei nyt äkkiä tuu mieleen tosin oon käynnyt marokossa ja siellä mentiin aavikolle syömään illallinen beduiinien kanssa mut mä olin niin pieni en muista mitä siellä oli ruokana. Ootko sä koskaan käynnyt afrikassa missään? Haluisikko mennä?
Mut siis ootko tehnyt afrikkalaista ruokaa koskaan? Voisitko tanssia napatanssia siellä paikallisten naisten kanssa siellä aavikolla? Ku muistelisin et tälläinenkin esitys oli. Junalla on kyl kiva matkustaa itekkin tykkään saa olla omissa mietteissä ja katella maisemii. Siis miltä kanavalta toi maailman kauneimmat junaradat tulee ja milloin?. Nooh miksette mee sinne afrikkaan ku tehän meette talveksi oliko se espania afrikassa varmaan vuokratki murtosan espaniasta. Nih matkustatte koko talven junalla läpi afrikan? Mitä kieliä sä osaat?.Siis en ole käynyt mutta haluaisin!
-Kilimanjarolle ois upea saada vaeltaa. -Tosin mun kunnolla avuksi tarvittaisiin kantajat ja aikaa pitäisi olla reissuun parikin viikkoa. Ihan turha kiirehtiä jos sinne asti jo menee...
Sit ois upea yöpyä aavikolla beduiiniteltassa. Saharassa vaikka.
Ja Marrakeshin yöt. Oishan ne koettava!
Lisäksi ois kiva koluta etelä-afrikkaa. Siinä maailman kauneimmat junaradat-ohjelmassa näytti upealta!
Apinan aivot. Hmmm... aivot ei, ylipäätään taida innostaa mutta jos niiden syöminen on turvallista niin kaikkeahan pitää kokeilla kerran!
Ehkä me matkustetaankin vielä afrikkaan. Sinne Kilimanjarolle! Ja jonnekin muuallekin.Mut siis ootko tehnyt afrikkalaista ruokaa koskaan? Voisitko tanssia napatanssia siellä paikallisten naisten kanssa siellä aavikolla? Ku muistelisin et tälläinenkin esitys oli. Junalla on kyl kiva matkustaa itekkin tykkään saa olla omissa mietteissä ja katella maisemii. Siis miltä kanavalta toi maailman kauneimmat junaradat tulee ja milloin?. Nooh miksette mee sinne afrikkaan ku tehän meette talveksi oliko se espania afrikassa varmaan vuokratki murtosan espaniasta. Nih matkustatte koko talven junalla läpi afrikan? Mitä kieliä sä osaat?.
Hei niin kuunteletko paljon musaa tuli afrikasta mieleen et vois ettii jotain sellasta tähä päivään. Iskä aina ulkomaanmatkoilla pukeutui kuin paikalliset ja osti aina paikallista musaa nykyään se ei hirveesti tykkää musan kuuntelusta mä yritän saada sitä johonki seniori toimintaan mukaan et sais elämäänsä lisää se kierteli ympäri maailmojen töitä tehdessään mut nyt pääsääntösesti jumittaa himas vähän sellanen crumpy asenne ku voihan sitä vanhanakin tehdä viel jotain eikä vaan odottaa masentuneena. Tiiäks mun faija oli nuoruudes muutenkin hurjapää se lensi paljon purjelentokoneella sil loppu se harrastus siihen kun lennonopetta ja toinen oppilas törmäsivät toisiinsa ilmassa voisitko sä olla purjelentokoneen kyydissä tai jopa ohjata sitä. Entäs benji hyppy tai laskuvarjo hyppy? Laitat vähän mobilattia selkään ni lähtee kivut tai sit tanssit kuin robotti millanen oppilas olit koulussa. Opitko noit kielii koulussa vai joitain sit aikuiskoulutuksessa?Ehkä me matkustetaankin vielä afrikkaan. Sinne Kilimanjarolle! Ja jonnekin muuallekin.
Ainakaan nyt ei napatanssi luontuisi ku selkä kiukkuaa. Toki tanssahtelisin jäykemmin lantein.
Suomea, ruotsia ja englantia sujuvasti. Saksaa kohtuudella. Ranskaa sen verran että osaan asioida kohteliaasi kaupassa ja ravintolassa... Eestiä ymmärrän suht hyvin ja saan itseni ymmärretyksi arkipäivän asioissa puhumalla, kirjoittaa en kyllä osaa sitä lainkaan! Ni ja espanjaa vielä silleen että, no, turistiespanja siis taittuu.
Tuttu ongelma! Siis mun äiti on samanlainen jumittaja nykyään. On vaatinut ihan hirmusti suostuttelua ennenko sen on saanut tulemaan pariksi viikoksi kanarialle kun ollaan siellä oltu...Hei niin kuunteletko paljon musaa tuli afrikasta mieleen et vois ettii jotain sellasta tähä päivään. Iskä aina ulkomaanmatkoilla pukeutui kuin paikalliset ja osti aina paikallista musaa nykyään se ei hirveesti tykkää musan kuuntelusta mä yritän saada sitä johonki seniori toimintaan mukaan et sais elämäänsä lisää se kierteli ympäri maailmojen töitä tehdessään mut nyt pääsääntösesti jumittaa himas vähän sellanen crumpy asenne ku voihan sitä vanhanakin tehdä viel jotain eikä vaan odottaa masentuneena. Tiiäks mun faija oli nuoruudes muutenkin hurjapää se lensi paljon purjelentokoneella sil loppu se harrastus siihen kun lennonopetta ja toinen oppilas törmäsivät toisiinsa ilmassa voisitko sä olla purjelentokoneen kyydissä tai jopa ohjata sitä. Entäs benji hyppy tai laskuvarjo hyppy? Laitat vähän mobilattia selkään ni lähtee kivut tai sit tanssit kuin robotti millanen oppilas olit koulussa. Opitko noit kielii koulussa vai joitain sit aikuiskoulutuksessa?