Heippa fm vielläkö käyt täällä?

Siis tiiäks ku tein sen kilon ja potus käristystä ni riitti kolmekspäivää ruuat ja yhteensä ku ostin puolukkahillon ni 20e eli 7e päivä eli ei paha. Mitäs olikaan riimiliha? Ja miksei sua pelota syödä raakaa jauhelihaa?

Oikeasti perusruoka tulee edulliseksi vaikka käyttäisikin jotain mikä on hieman kalliimpaa!

Ja ei pelota koska syön raakana vain naudanlihaa ja "jauhan" sen itse. Sisäpaisti tai filee käy siihen hienosti. Terävällä veitsellä ohuenohutta siivua ja sit suuntaan ja toiseen kunnes se on pientä silppua.


Riimiliha.

Osta naudan ulkofileetä. Nyt on usein ollut tarjouksia tyyliin 16.90 kilo, se on hyvän hintaista.

Leikkaa se pitkittäin kahteen osaan. Joo, normaalisti liha leikataan eri suuntaan mutta tälle on tarkoitus, näin liha maustuu tasaisemmin.

Suolaa tarvitset kaksi kukkurallista ruokalusikallista per kilo lihaa. Sekoita suolaan yksi teelusikallinen sokeria per ruokalusikallinen suolaa. Ja kaksi teelusikallista pippuria (laita niitä mistä tykkäät!) rouhittuna.


Eli tyylillä 500 grammaa lihaa, iso ruokalusikallinen suolaa, teelusikallinen sokeria ja peri teelusikallista vastarouhittua pippuria.

Hiero suolaseos lihan pintaan ja kääri liha kelmuun. Jääkaappiin vuorokaudeksi.

Vuorokauden kuluttua laita liha pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun se on kohmeista, on helppo terävällä veitsellä siivuttaa siitä ohuen ohutta siivua.

Ja sit vaan syömään :p Pintaan voi tirskiä oliiviöljyä halutessaan. Ja osan voi pakastaa valmiina siivuina, tuo kun ei useaa päivää kaapissa säily.

Alla yksi resepti, mä en tykkää yrttejä laittaa mutta muutoin toi on ookoo.

 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
Oikeasti perusruoka tulee edulliseksi vaikka käyttäisikin jotain mikä on hieman kalliimpaa!

Ja ei pelota koska syön raakana vain naudanlihaa ja "jauhan" sen itse. Sisäpaisti tai filee käy siihen hienosti. Terävällä veitsellä ohuenohutta siivua ja sit suuntaan ja toiseen kunnes se on pientä silppua.


Riimiliha.

Osta naudan ulkofileetä. Nyt on usein ollut tarjouksia tyyliin 16.90 kilo, se on hyvän hintaista.

Leikkaa se pitkittäin kahteen osaan. Joo, normaalisti liha leikataan eri suuntaan mutta tälle on tarkoitus, näin liha maustuu tasaisemmin.

Suolaa tarvitset kaksi kukkurallista ruokalusikallista per kilo lihaa. Sekoita suolaan yksi teelusikallinen sokeria per ruokalusikallinen suolaa. Ja kaksi teelusikallista pippuria (laita niitä mistä tykkäät!) rouhittuna.


Eli tyylillä 500 grammaa lihaa, iso ruokalusikallinen suolaa, teelusikallinen sokeria ja peri teelusikallista vastarouhittua pippuria.

Hiero suolaseos lihan pintaan ja kääri liha kelmuun. Jääkaappiin vuorokaudeksi.

Vuorokauden kuluttua laita liha pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun se on kohmeista, on helppo terävällä veitsellä siivuttaa siitä ohuen ohutta siivua.

Ja sit vaan syömään :p Pintaan voi tirskiä oliiviöljyä halutessaan. Ja osan voi pakastaa valmiina siivuina, tuo kun ei useaa päivää kaapissa säily.

Alla yksi resepti, mä en tykkää yrttejä laittaa mutta muutoin toi on ookoo.

Ai raakana se pihvi tai ne siivut? Mut ootkos kuullut hullun lehmäntaudist mikä naudoista tulee? Ootko sä ollut paljon kipeenä näiden raakanaudan syöntien jälkeen? Tai onko mahassa ollu jotain tuntemuksia? Mistäpäin maailmaa se tartar pihvi olikaan ja missä maistoit sitä ekaa kertaa? Mä en oo kyl ikinä maistanut raakaa nautaa. Mitäs muita tautei lehmissä onkaan mikä niistä yleensä tulee. Nooh toisaalta tykkään naudan pihvin syödä mediumina nih onhan siinäkin raakuutta. Jotenkin tyhmästi kuvittelen et siit täysin raasta tulee joku mato sisälle😁 mut toi kilohinta ulkofileelle ei kyl ollu paha
 
Oikeasti perusruoka tulee edulliseksi vaikka käyttäisikin jotain mikä on hieman kalliimpaa!

Ja ei pelota koska syön raakana vain naudanlihaa ja "jauhan" sen itse. Sisäpaisti tai filee käy siihen hienosti. Terävällä veitsellä ohuenohutta siivua ja sit suuntaan ja toiseen kunnes se on pientä silppua.


Riimiliha.

Osta naudan ulkofileetä. Nyt on usein ollut tarjouksia tyyliin 16.90 kilo, se on hyvän hintaista.

Leikkaa se pitkittäin kahteen osaan. Joo, normaalisti liha leikataan eri suuntaan mutta tälle on tarkoitus, näin liha maustuu tasaisemmin.

Suolaa tarvitset kaksi kukkurallista ruokalusikallista per kilo lihaa. Sekoita suolaan yksi teelusikallinen sokeria per ruokalusikallinen suolaa. Ja kaksi teelusikallista pippuria (laita niitä mistä tykkäät!) rouhittuna.


Eli tyylillä 500 grammaa lihaa, iso ruokalusikallinen suolaa, teelusikallinen sokeria ja peri teelusikallista vastarouhittua pippuria.

Hiero suolaseos lihan pintaan ja kääri liha kelmuun. Jääkaappiin vuorokaudeksi.

Vuorokauden kuluttua laita liha pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun se on kohmeista, on helppo terävällä veitsellä siivuttaa siitä ohuen ohutta siivua.

Ja sit vaan syömään Pintaan voi tirskiä oliiviöljyä halutessaan. Ja osan voi pakastaa valmiina siivuina, tuo kun ei useaa päivää kaapissa säily.

Alla yksi resepti, mä en tykkää yrttejä laittaa mutta muutoin toi on ookoo.

Itse asias mä varmaan osaisin paremmin tehä sitä ruokaa jos nään miten se tehdään youtuubissa tai jollain muulla video mestassa näkee vaihe vaiheelt. Mut nyt selitit kyllä hyvin.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
Ai raakana se pihvi tai ne siivut? Mut ootkos kuullut hullun lehmäntaudist mikä naudoista tulee? Ootko sä ollut paljon kipeenä näiden raakanaudan syöntien jälkeen? Tai onko mahassa ollu jotain tuntemuksia? Mistäpäin maailmaa se tartar pihvi olikaan ja missä maistoit sitä ekaa kertaa? Mä en oo kyl ikinä maistanut raakaa nautaa. Mitäs muita tautei lehmissä onkaan mikä niistä yleensä tulee. Nooh toisaalta tykkään naudan pihvin syödä mediumina nih onhan siinäkin raakuutta. Jotenkin tyhmästi kuvittelen et siit täysin raasta tulee joku mato sisälle😁 mut toi kilohinta ulkofileelle ei kyl ollu paha

Siis hullunlehmäntautia oli eniten lehmien aivoissa, selkäytimessä ja osissa joita ei enää ravinnoksi edes myydä eikä se, onko liha kypsennettyä vai ei, vaikuta asiaan mitenkään.


Lainasin suoraan ruokaviraston sivulta tämän;

Laajamittainen BSE-epidemia Iso-Britanniassa ja osin muissa Euroopan maissa 1990-luvulla johtui keskushermostoainesta sisältävän eläinperäisen materiaalin kierrätyksestä ja sen käytöstä nautojen rehussa. Eläin sai BSE-tartunnan saastuneen ravinnon välityksellä. BSE- tartuttavuutta on osoitettu nautojen aivoissa, selkäytimessä, verkkokalvolla, suolistossa, osassa hermokudosta ja luuytimessä. BSE- taudin leviäminen emältä jälkeläiselle on epävarmaa eikä mahdollista mekanismia tunneta. Tarttumista naudasta toiseen nautaan suoran eläinkontaktin välityksellä ei ole pystytty osoittamaan.
Tämänhetkisen käsityksen mukaan lihalla ja maidolla ei ole merkitystä tartunnan leviämisessä eläimistä ihmisiin. Nautojen keskushermosto ja muu mahdollisesti BSE-prionia sisältävä niin sanottu riskiaines tuhotaan eikä sitä käytetä elintarvike- eikä rehutuotannossa EU:n alueella.
Prionit kestävät hyvin monia kemiallisia käsittelyitä, ultraviolettisäteilyä ja kuumennusta, jotka tuhoavat tavanomaiset mikrobit. Prionit saadaan tuhottua autoklavoimalla 3 bar:n paineessa 133–137 °C vähintään 20 minuuttia. Tätä käsittelyä vaaditaankin mm. eläinjätteen käsittelylaitoksilta.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
Siis hullunlehmäntautia oli eniten lehmien aivoissa, selkäytimessä ja osissa joita ei enää ravinnoksi edes myydä eikä se, onko liha kypsennettyä vai ei, vaikuta asiaan mitenkään.


Lainasin suoraan ruokaviraston sivulta tämän;

Laajamittainen BSE-epidemia Iso-Britanniassa ja osin muissa Euroopan maissa 1990-luvulla johtui keskushermostoainesta sisältävän eläinperäisen materiaalin kierrätyksestä ja sen käytöstä nautojen rehussa. Eläin sai BSE-tartunnan saastuneen ravinnon välityksellä. BSE- tartuttavuutta on osoitettu nautojen aivoissa, selkäytimessä, verkkokalvolla, suolistossa, osassa hermokudosta ja luuytimessä. BSE- taudin leviäminen emältä jälkeläiselle on epävarmaa eikä mahdollista mekanismia tunneta. Tarttumista naudasta toiseen nautaan suoran eläinkontaktin välityksellä ei ole pystytty osoittamaan.
Tämänhetkisen käsityksen mukaan lihalla ja maidolla ei ole merkitystä tartunnan leviämisessä eläimistä ihmisiin. Nautojen keskushermosto ja muu mahdollisesti BSE-prionia sisältävä niin sanottu riskiaines tuhotaan eikä sitä käytetä elintarvike- eikä rehutuotannossa EU:n alueella.
Prionit kestävät hyvin monia kemiallisia käsittelyitä, ultraviolettisäteilyä ja kuumennusta, jotka tuhoavat tavanomaiset mikrobit. Prionit saadaan tuhottua autoklavoimalla 3 bar:n paineessa 133–137 °C vähintään 20 minuuttia. Tätä käsittelyä vaaditaankin mm. eläinjätteen käsittelylaitoksilta.
Paljon sä syöt sit kerralla esim sitä tartar ruokaa? Ja eikö koskaan oo tullut mitään? Mut tossahan luki et muut mikrobit pitää pois kuumentaa vai onko ne kaikki hyviä mikrobija?
 
Paljon sä syöt sit kerralla esim sitä tartar ruokaa? Ja eikö koskaan oo tullut mitään? Mut tossahan luki et muut mikrobit pitää pois kuumentaa vai onko ne kaikki hyviä mikrobija?
Mikrobeja nyt on hengitysilmassakin.


Mut siis siksi juuri raakaa naudanjauhelihaa ei syödä. Siinä on riski EHEC (kolbakteeri) tartunnalle.

Kun ite silppuaa tuoreesta, kylmässä pidetystä, suomalaisesta lihasta puhtaalla alustalla, puhtain käsin ja säilyttää jääkapissa ni pitäisi olla turvallista.


Ja sen kolibakteerin voit toisaalta saada vessanovesta tai kaupassa kaiteesta tai vaikka hissin painikkeesta.

Ei, mulle ei oo ikinä tullut mitään. Ja parisataa grammaa uppoaa kyllä sujuvasti kerralla vaikka tuo onkin suht suolaista.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
vierailija
Ai raakana se pihvi tai ne siivut? Mut ootkos kuullut hullun lehmäntaudist mikä naudoista tulee? Ootko sä ollut paljon kipeenä näiden raakanaudan syöntien jälkeen? Tai onko mahassa ollu jotain tuntemuksia?
Ei hullun lehmän tauti ole siitä kiinni onko liha kypsää vai ei. Ko. tauti liittyy proteiiniin eikä se tuhoudu kuumentaessa. Mutta onneksi valvonta on todella tarkkaa ja nykyään tauti on aika pitkälle saatu hävitettyä Euroopasta. Suomessa sitä ei kai ole esiintynytkään.

Raa'an lihan syömiseen liittyvä riski koskee lähinnä porsaanlihaa ja karhunlihaa koska näissä voi olla trikiiniä. Kyseessä on siis lihassa elävä loinen, joka ei esiinny läheskään kaikissa eläimissä. Tuotantoeläimistä siis vain porsaassa, mutta Suomessa tämäkin riski on todella pieni koska kotimaisen tuotannon valvonta on niin kattavaa ja kaikki teurastuserät testataan.

Muuten raaka liha ei ole sen vaarallisempaa kuin kypsäkään liha mikäli liha ei ole pilaantunut kylmäketjun katkeamisen takia tjms. Sen kyllä yleensä huomaisi hajusta tai muista merkeistä (lima) ja harva ihminen enää söisi pilaantunutta lihaa, vaikka kypsentäminen tappaisikin bakteerit ja tekisi siitä biologisesti syömäkelpoista.
 
Mikrobeja nyt on hengitysilmassakin.


Mut siis siksi juuri raakaa naudanjauhelihaa ei syödä. Siinä on riski EHEC (kolbakteeri) tartunnalle.

Kun ite silppuaa tuoreesta, kylmässä pidetystä, suomalaisesta lihasta puhtaalla alustalla, puhtain käsin ja säilyttää jääkapissa ni pitäisi olla turvallista.


Ja sen kolibakteerin voit toisaalta saada vessanovesta tai kaupassa kaiteesta tai vaikka hissin painikkeesta.

Ei, mulle ei oo ikinä tullut mitään. Ja parisataa grammaa uppoaa kyllä sujuvasti kerralla vaikka tuo onkin suht suolaista.
Nooh ku sä oot rohkee nainen ruokailussa ni voisito maistaa afrikkalaista herkkua jäädytettyä apinan aivoa? Hei kuule ootko koskaan tehnyt afrikkalaista ruokaa jos oot ni mitä. Mulle ei nyt äkkiä tuu mieleen tosin oon käynnyt marokossa ja siellä mentiin aavikolle syömään illallinen beduiinien kanssa mut mä olin niin pieni en muista mitä siellä oli ruokana. Ootko sä koskaan käynnyt afrikassa missään? Haluisikko mennä?
 
Nooh ku sä oot rohkee nainen ruokailussa ni voisito maistaa afrikkalaista herkkua jäädytettyä apinan aivoa? Hei kuule ootko koskaan tehnyt afrikkalaista ruokaa jos oot ni mitä. Mulle ei nyt äkkiä tuu mieleen tosin oon käynnyt marokossa ja siellä mentiin aavikolle syömään illallinen beduiinien kanssa mut mä olin niin pieni en muista mitä siellä oli ruokana. Ootko sä koskaan käynnyt afrikassa missään? Haluisikko mennä?

Siis en ole käynyt mutta haluaisin!

-Kilimanjarolle ois upea saada vaeltaa. -Tosin mun kunnolla avuksi tarvittaisiin kantajat ja aikaa pitäisi olla reissuun parikin viikkoa. Ihan turha kiirehtiä jos sinne asti jo menee...

Sit ois upea yöpyä aavikolla beduiiniteltassa. Saharassa vaikka.

Ja Marrakeshin yöt. Oishan ne koettava!

Lisäksi ois kiva koluta etelä-afrikkaa. Siinä maailman kauneimmat junaradat-ohjelmassa näytti upealta!


Apinan aivot. Hmmm... aivot ei, ylipäätään taida innostaa mutta jos niiden syöminen on turvallista niin kaikkeahan pitää kokeilla kerran!
 
Aijuu. Afrikkalaista ruokaa en ole kovin usein tehnyt... tai no, Marokkolaista olen, afrikassa sekin on.

Mut tätä tein taannoin, toki hiukka muokkasin ku en tykkää jeeran mausta suuremmin mutta ihan kelpo, kannattaa kokeilla.

Ainekset
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • peukalonkokoinen pala inkivääriä hienonnettuna
  • 1 bataatti kuorittu ja kuutioitu
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl jeeraa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl cayennepippuria halutessa
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1,25 dl maapähkinävoita (Mä laitoin suolapähkinöitä pari kunnon kourallista ku en jaksanut hakea maapähkinävoita kaupasta)
  • 7-8 dl kasvislientä
  • 1 purkki papuja esim. kidneypapuja
  • 0,75-1 litraa pinaattia tai lehtikaalta pilkottuna. Ei pakollinen, mutta hyvin suositeltavaa.
Ohjeet
  • Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä paistinpannulla.
  • Lisää bataatti ja kuivajauheet. Paista muutama minuutti.
  • Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja maapähkinävoi. Sekoita kaikki hyvin ja anna kiehua matalalla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää.
  • Muussaa osa bataateista kauhalla, että pata saostuu. Lisää kasvislientä, jos kastike on liian sakeaa.
  • Lisää kidneypavut ja halutessasi lehtikasvikset. Anna kiehua n. 5 minuuttia, kunnes lehtivihreät pehmenevät.
  • Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria (ja halutessa chiliä) tarpeen mukaan.
  • Koristele annos pilkotuilla maapähkinöillä ja chilikastikkeella. Syö täysjyväriisin kera.


 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
Siis en ole käynyt mutta haluaisin!

-Kilimanjarolle ois upea saada vaeltaa. -Tosin mun kunnolla avuksi tarvittaisiin kantajat ja aikaa pitäisi olla reissuun parikin viikkoa. Ihan turha kiirehtiä jos sinne asti jo menee...

Sit ois upea yöpyä aavikolla beduiiniteltassa. Saharassa vaikka.

Ja Marrakeshin yöt. Oishan ne koettava!

Lisäksi ois kiva koluta etelä-afrikkaa. Siinä maailman kauneimmat junaradat-ohjelmassa näytti upealta!


Apinan aivot. Hmmm... aivot ei, ylipäätään taida innostaa mutta jos niiden syöminen on turvallista niin kaikkeahan pitää kokeilla kerran!
Mut siis ootko tehnyt afrikkalaista ruokaa koskaan? Voisitko tanssia napatanssia siellä paikallisten naisten kanssa siellä aavikolla? Ku muistelisin et tälläinenkin esitys oli. Junalla on kyl kiva matkustaa itekkin tykkään saa olla omissa mietteissä ja katella maisemii. Siis miltä kanavalta toi maailman kauneimmat junaradat tulee ja milloin?. Nooh miksette mee sinne afrikkaan ku tehän meette talveksi oliko se espania afrikassa varmaan vuokratki murtosan espaniasta. Nih matkustatte koko talven junalla läpi afrikan? Mitä kieliä sä osaat?.
 
Mut siis ootko tehnyt afrikkalaista ruokaa koskaan? Voisitko tanssia napatanssia siellä paikallisten naisten kanssa siellä aavikolla? Ku muistelisin et tälläinenkin esitys oli. Junalla on kyl kiva matkustaa itekkin tykkään saa olla omissa mietteissä ja katella maisemii. Siis miltä kanavalta toi maailman kauneimmat junaradat tulee ja milloin?. Nooh miksette mee sinne afrikkaan ku tehän meette talveksi oliko se espania afrikassa varmaan vuokratki murtosan espaniasta. Nih matkustatte koko talven junalla läpi afrikan? Mitä kieliä sä osaat?.
Ehkä me matkustetaankin vielä afrikkaan. Sinne Kilimanjarolle! Ja jonnekin muuallekin.

Ainakaan nyt ei napatanssi luontuisi ku selkä kiukkuaa. :D Toki tanssahtelisin jäykemmin lantein.

Suomea, ruotsia ja englantia sujuvasti. Saksaa kohtuudella. Ranskaa sen verran että osaan asioida kohteliaasi kaupassa ja ravintolassa... Eestiä ymmärrän suht hyvin ja saan itseni ymmärretyksi arkipäivän asioissa puhumalla, kirjoittaa en kyllä osaa sitä lainkaan! Ni ja espanjaa vielä silleen että, no, turistiespanja siis taittuu.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
vierailija
Jauhelihassa piilee vakava ruokamyrkytysriski - aiheuttaa jopa usean päivän ripulin ja kramppeja

Jauheliha voi sisältää EHEC-bakteereita, joiden aiheuttama ripuli tai sisäelinvaurio voi olla hyvin vaarallinen etenkin lapsille.
 
Ehkä me matkustetaankin vielä afrikkaan. Sinne Kilimanjarolle! Ja jonnekin muuallekin.

Ainakaan nyt ei napatanssi luontuisi ku selkä kiukkuaa. Toki tanssahtelisin jäykemmin lantein.

Suomea, ruotsia ja englantia sujuvasti. Saksaa kohtuudella. Ranskaa sen verran että osaan asioida kohteliaasi kaupassa ja ravintolassa... Eestiä ymmärrän suht hyvin ja saan itseni ymmärretyksi arkipäivän asioissa puhumalla, kirjoittaa en kyllä osaa sitä lainkaan! Ni ja espanjaa vielä silleen että, no, turistiespanja siis taittuu.
Hei niin kuunteletko paljon musaa tuli afrikasta mieleen et vois ettii jotain sellasta tähä päivään. Iskä aina ulkomaanmatkoilla pukeutui kuin paikalliset ja osti aina paikallista musaa nykyään se ei hirveesti tykkää musan kuuntelusta mä yritän saada sitä johonki seniori toimintaan mukaan et sais elämäänsä lisää se kierteli ympäri maailmojen töitä tehdessään mut nyt pääsääntösesti jumittaa himas vähän sellanen crumpy asenne ku voihan sitä vanhanakin tehdä viel jotain eikä vaan odottaa masentuneena. Tiiäks mun faija oli nuoruudes muutenkin hurjapää se lensi paljon purjelentokoneella sil loppu se harrastus siihen kun lennonopetta ja toinen oppilas törmäsivät toisiinsa ilmassa voisitko sä olla purjelentokoneen kyydissä tai jopa ohjata sitä. Entäs benji hyppy tai laskuvarjo hyppy? Laitat vähän mobilattia selkään ni lähtee kivut😁 tai sit tanssit kuin robotti 🤗 millanen oppilas olit koulussa. Opitko noit kielii koulussa vai joitain sit aikuiskoulutuksessa?
 
Hei niin kuunteletko paljon musaa tuli afrikasta mieleen et vois ettii jotain sellasta tähä päivään. Iskä aina ulkomaanmatkoilla pukeutui kuin paikalliset ja osti aina paikallista musaa nykyään se ei hirveesti tykkää musan kuuntelusta mä yritän saada sitä johonki seniori toimintaan mukaan et sais elämäänsä lisää se kierteli ympäri maailmojen töitä tehdessään mut nyt pääsääntösesti jumittaa himas vähän sellanen crumpy asenne ku voihan sitä vanhanakin tehdä viel jotain eikä vaan odottaa masentuneena. Tiiäks mun faija oli nuoruudes muutenkin hurjapää se lensi paljon purjelentokoneella sil loppu se harrastus siihen kun lennonopetta ja toinen oppilas törmäsivät toisiinsa ilmassa voisitko sä olla purjelentokoneen kyydissä tai jopa ohjata sitä. Entäs benji hyppy tai laskuvarjo hyppy? Laitat vähän mobilattia selkään ni lähtee kivut😁 tai sit tanssit kuin robotti 🤗 millanen oppilas olit koulussa. Opitko noit kielii koulussa vai joitain sit aikuiskoulutuksessa?
Tuttu ongelma! Siis mun äiti on samanlainen jumittaja nykyään. On vaatinut ihan hirmusti suostuttelua ennenko sen on saanut tulemaan pariksi viikoksi kanarialle kun ollaan siellä oltu...

Mä pelkään korkeita paikkoja. Ja inhoan lentämistä. Benjiä en loikkisi vaikka saisin tonnin. Kymppitonnilla voisin harkita.

Ja olin reilun kasin oppilas ala-asteelta lukioon. Pari ällää tuli kirjoitettua. Muut kielistä opin koulussa, eestiä siks kun osa työkavereista ja entisistä työntekijöistä puhuu sitä ja espanjaa opiskelin itseksiin.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.

Yhteistyössä