**~**HEINÄVAUVAT 2007**~**

Alkuperäinen kirjoittaja toistamiseen äidiksi:
Nostoa kun oltiin niin alas tiputtu....

Miten muuten on siirrytäänkö tällä kokoonpanolla myös tuonne taapero puolelle kun se aika tulee vai miten?
Hui :eek: Onko nää meidän vauvat jo kohta taaperoita?! Vastahan sitä tuskailtiin mahoinemme :xmas: Mutta päinvastoin siitä, kun oli ihan kamala vauvakuume, ja tuntui että kestää ikuisuuden tulla raskaaksi ja saada vauva syliin sen 9kk jälkeen, siitä tuntuu olevan ikuisuus :LOL:
Pää on tosiaan niin pehmentynyt että en enää oikein muista millaista se elämä oli ennen lasta :whistle: :D No ei vaan, paljon onnellisempaa tää elämä nyt on, tuntuu että on suurempi tarkoitus nyt kun on äiti, joku ihan oikeasti tarvitsee minua hyvin hyvin paljon :heart:

Mun puolesta voidaan ainakin siirtyä taapero-puolellekin, kun muutama kuukausi vierähtää. Toivon kyllä, että juttelu jatkuisi vaikka kouluikään asti, ja eikös täällä ole joku osio murkkuikäistenkin vanhemmille :snotty:
Mutta olishan se oma kerhokin kiva juttu :wave: Siellä jutut ei olis ihan kenen vaan luettavissa, niin voi olla että keskustelu vois olla "syvällisempääkin"...
 
Pakko aktivoitua tänne kun olen teidän kuulumisianne lueskellut aina välillä. Odotusaikana olin vähän enemmän mukana heinäkuisissa.

Siis meille syntyi tyttö 15.7.2007. Nyt meillä on jo iso "vauva". Viime viikolla mitat olivat 9740g ja 69,5cm. Tuohon pituuteen en usko, koska se oli viimeksi jo sama ja sen jälkeen 70 ja 74cm vaatteetkin on jääneet pieniksi. Ärsyttä se neukkatäti - pyysin tarkastamaan mitan, mutta se vetäs jalan vaan nopeasti uudestaan "suoraksi" ja sai muka saman mitan. Ja sitäpaitsi jalka oli ihan vinossa sivulle. Mulle tää on tärkeä asia vaikka sitä ei kiinnostas ollenkaan. :( Tyttö lähti pari viikkoa sitten ryömimään ja vauhti on heti kova. Nyt jo välillä käy konttausasennossa ja kiipeilee ylöspäin. Tyttö on kaikkiruokainen ja nukkuu yöt läpi juurikaan heräilemättä (paitsi jos on jalkopäässä poikittain ja pää kolisee pinnoihin). Yösyötöt loppui kokonaan vasta 6kk iässä. Silloin saattoi herätä klo 5 maidolle, mutta joskus rauhoittui ilmankin. Muuten ollut terve, mutta rs-viruksen vuoksi oltiin 3 päivää osastolla 6kk ikäisenä. Sillä reissulla jäi tuo aamuyön maito ja tutti pois. Tai siis nukahtaesa on tutti, mutta sitä ei yöllä tarvitse käydä laittamassa suuhun. Päivän rytmi on tällainen:
5.30-6.30 Herätys, puuro ja maitopullo
8.30-9 Vaunu-unille noin 1h45min
Lounas ja maitoa nokkiksesta
13-13.30 Taas vaunuihin ja unta samat 1h45min
Välipala ja maitoa nokkiksesta
17-18 pikkutirsta vaunuissa 15min-45min
18 Päivällinen ja maitoa nokkiksesta
19.30-20 puuro ja maitopullo
20.30-21 yöunille

Alhaalla on kaksi hammasta ja ylös tulossa kaksi.
 
Tossa kun laitoin tyttöä nukkumaan, niin tuli mieleen kysästä millaisia teidän iltatoimet oikein on??? (En muista onko asiasta ollu jo jonkinlaista puhetta...)
Meillä tyttö syö iltavellin ysin jälkeen, sit touhuaa jotain hieman aikaa. Viedään omaan sänkyyn ja siellä mönkii itsensä uneen. Yleensä löytyy sänkynsä päädystä poikittain.

Meillä mennään sitten lujaa eteenpäin ryömimällä. Jouduin laittamaan kukatkin nurkkaan häpeemään, kun niin kiinnostivat neitiä. Nyt on sohvat esteenä... :LOL:

 
Meillä iltatoimet menee suurinpiirtein näin.

Iltapesut ja yökkäri päälle
Puuro ja maito
Iltalaulu
Sänkyyn
Iltarukous
Valot pois
Tyttö riekkuu (välillä kitisee ja kiukkuaa joskus taas ei) ja nukahtaa omia aikojaan
 
pollerolle
Tää äiti on niiiiin väsynyt.Esikoisella (5v) on oksennustauti ja viime yönä noin 9krt oksenti.No vastapainoksi meidän "vauva" on nyt nukkunut kolme yötä heräilemättä,tai siis herää kuudelta ja sitten jatkaa tissin jälkeen vielä puoli kahdeksaan asti unia.

Meillä iltarytmi seuraavanlainen:
19.30-20 iltapuuro n 1-2dl ja päälle vielä velliä n.100ml pullosta syöttötuolissa istuen
20 (iltapalan jälkeen) iltapesut:hampaat,kasvot ja peppu.Yöpuku päälle ja sen jälkeen toisinaan kuunnellaan iltasatu kun luen isommille lapsille.Useimmiten isä lukee isommille ja minä imetän samaan aikaan neitiä.Ennen imetystä neiti laitetaan unipussiin ja sitten imetyksen jälkeen valveilla oleva vauva viedään omaan sänkyynsä.Pari kertaa silitetään päästä ja annetaan harso käteen.Yleensä nukahtaa heti.Ei siis nukutella mitenkään.

 
ihan on laiskistunu, kun ei tuu tännekkään kirjoteltua. aina vaan käy lukemassa, mutta ei saa aikaseksi kirjottaa. :ashamed:
meillä jere kävelee sohvia pitkin ja nousee seisomaan mistä vaan tukea saa. konttaamalla kulkee eteenpäin ja kulettelee kaikki tavarat ympäri asuntoa. :)
iltarytmi meillä menee seuraavanlaisesti:
19.00 iltapuuro
puuron jälkeen iltapesu ja jere mönkii vielä vähän lattialla
20.00 maitoa n.120ml ja nukkumaan
yleensä nukahtaa pullolle ja laitan sitten sänkyyn nukkumaan. nyt on ruvennu nukkumaan kokonaisia öitä, joskus jouvun käymään kääntämässä takas selälleen kun on pyörähtäny massulleen. ostettiin pimentävä rullaverho makkariin, niin unet vähä pitenty. heräsi yhessä vaiheessa 6 aikaan, ja nyt nukkuu jopa 8 asti. on itelläki vähän virkeämpi olo.
20 :)

ootteko jo hommanneet välikausipukuja?
täällä ei vielä oo ajankohtainen, mutta oon jo katellu vähän hintoja. aika kalliita, kun aattelee että sitä ei kauaa tartte ja se varmaan kuluuu, kun kuitenki vielä kulkee konttaamalla. kirpparilta oon kans katellu, muttei löyvy sopivaa. täytynee taas tänään käyvä koluamassa ne läpi. sulas vaan äkkiä lumet niin pääsis ulos touhuilemaan.

ootteko miten palailemassa töihin/opintoihin?
mie opiskelen nyt kokoajan, suunnittelen opinnäytetyötä ja käyn kerran viikossa perhekahvilassa tekemässä projektia. toukokuussa pitäs lähteä työharjotteluun ja pitäs jerelle löytää hoitaja. en halua vielä laittaa minnekkään hoitopaikkaa. äkkiä se meni äitiysloma, ei ois alussa uskonu.

nyt täytyy lähteä pelastamaan poju jumitilanteesta
aurinkoista päivää kaikille =)
 
Meillä tuo vauvakuumeilu sai sitten sellaiset mitat että siirryttiin nopean toiminnan joukkoihin... Eli kun vuoto loppu kierukan poiston jälkeen niin tärppäs heti ja nyt on siis ilmeisesti viis viikkonen toukka mahassa. :whistle: Meillä kun on kaikkia tehty pitkään ja hartaudella niin en voi uskoa että tää vois olla totta. Ikinä ei oo tärpänny alle puolen vuoden yrittämisen. No jahka nähdään missä toukka kasvaa, kohdussa vai taas sen ulkopuolella niin sitten voidaan alkaa suunnitella tulevaisuutta neljän lapsen kera. :D Aadasta voi siis tulla hyvällä säkällä vielä isosisko. Tuosta meidän hassusta pikku neidistä... :heart:

Meillä Aada ryömii, nousee konttausasentoon, kävelee puita pitkin ja sanoja on alkanut tulla, mm. äiti, hätä, anna, iti (isi), mppu (lamppu), heippa... Oltiin tuossa muutama yö Sappeessa ja siellä neiti oppi myös kiipeemään portaita ylös, hirvitti vaan kun oli klinkkeri lattia alla että putoo ja lyö päänsä, mutta neiti onneksi osasi tulla alas hienosti. On neiti jo oppinut senkin että pää edellä ei kannata tulla sängyltä alas vaan kääntyy ja tulee jalat edellä (meillä kun saa hakata päätänsä ihan rauhassa... :ashamed: )

Kaikki on hyvin muuten. Laitoin sulle Viipi y-viestiä
 
pollerolle
Käpylehmä : onneksi olkoon mahdollisesta pikkunelosesta.Meillä mies puhuu puoliks leikillään mutta puoliksi tosissaan että josko vielä neljäs lapsi hankittaisiin mutta minä en jaksa enää valvoa öitä.Sanoinkin miehelle että jos hän valvoo vauvan kanssa yöt niin sitten okei.Meillä nimittäin kaikki lapset on ollu huonoja nukkujia.Keskimmäinenkin rupes nukkumaan yönsä vasta 2 vuotiaana.

Meillä pikku neiti on oppinut nousemaan seisaalleen ilman mitään tukea ja muutaman kerran on kokeillu ottaa yhden askeleen mutta ei oo vielä pysyny pystyssä.Sanoja ei vielä tule.
 
Onnea Käpylehmälle! Toivotaan että pikkuinen on oikeassa paikassa, kaikki menee hyvin ja Aadasta tulee pian isosisko :) Täälläkin vauvakuumetta, mutta ei oo vielä toinen lapsi ajankohtainen. En mie tosiaan edes jaksais vielä toista. Eetu kun valvottaa vielä yöt ja muutenkin on välillä niin "hankala" tapaus.

Me saatiin viimein se uusi asunto. Pieni kolmio 65neliötä, mutta eiköhän me siinä mahduta. On siinä kuitenkin 20 neliötä enemmän kun tässä. Muutetaan vappuna. Tosi kivaa aluetta se minne muutetaan. Talon pihalla kiva leikkipaikka ja päiväkoti ihan vieressä. Eetun kannalta varmasti hyvä. Ainut vaan että 4 kilsaa tulee nyt sitten keskustaan matkaa ja yliopistolle ja miehen työpaikalle 5. Mutta kulkeehan ne bussit ja on meillä nyt autokin ainakin toistaiseksi käytössä. On vaan nyt tottunut tähän keskustassa asumiseen niin tuntuu oudolta muuttaa niin kauas. Pitää kohta ruveta miettii jo vähän pakkaamisia. Eihän tässä oo ku kolmisen viikkoa aikaa. Saa nähä miten muutto onnistuu tuon pojan kanssa.

Eetu eilen keksi että voi vetää käsillään itteään eteenpäin :) Mut ei vielä keksinyt ottaa jalkoja avuksi. Aika rankalta näyttää vetää itteään pelkillä käsivoimilla. Mutta kyllähän tuo paljaalla lattialla pieniä matkoja vetää. Jospa se kohta keksis tuon ryömimisen taidon. Konttausasentoon menee kans ja siinä saattaa pitkään keinutella itseään mutta ei vielä hoksaa miten eteenpäin pääsis.

Nyt pitää mennä aamupalalle.

Lotta84 ja Eetu (perjantaina 9kk)
 
Missä kaikki ovat, oltiin tiputtu tuonne monen sivun päähän! :|
Käpylehmä :flower: Onnea plussasta!
Meillä täyettiin tänään 9kk! Kovasti olis yritystä tuohon kävelyhommaan, pienen hetken seisoo ihan itse ja muutaman askeleen siirtyy meidän vauveli jo huonekalulta toiselle!
Mutta meillä ei edelleenkään ole ensimmäistäkään hammasta eikä vielä näy...no kaitpa ne sieltä joskus tulee :eek:
Nuha on Laurilla vaihteeks ja muutamana päivänä oli pientä lämpöä, vissiin joku vauvojen nuha ku ei ole vielä muihin tullut!
Voi että tää kevät on ikävää aikaa ku tuosta koirasta ja kissasta lähtee tuota karvaa niin hirveesti, tekis mieli majoittaa ne ulos, vaikka olis just imuroinu ja kammannu elukat niin siitä huolimatta löytyy jostain karvatukko. Ei onneks tuo lapsonen ole niihin vielä tukehtunut!
:wave: Moi taas!
 
Juu, on hiukka harventunu täällä noi kirjoittelut, mutta pidetään huoli että ei lopu kokonaan. =)

Hui sentään kun joillain jo alkaa tuo tuetta seisominen onnistua. :eek: Meillä kun opetellaan vasta yhdellä kädellä kiinni pitämistä... Meidän onneksi, taitaa nimittäin olla meillä se ensimmäinen joka on perässä juostavaa mallia. :LOL:

Joku kyseli iltarutiineista. Meillä iltatoimet alkaa joskus 20-21 välillä riippuen väsymystasosta ja päiväunien pituudesta. Ensin syödään iltapuuro, vaihdetaan yökkäri (tai toisinpäin). Sitten tuo lasten itsensä aloittama ilta peuhu vierassängyssä (neiti ei suostu menemään unten maille nykyään iman sisarusten kanssa peuhaamista). Peuhaamisen jälkeen viedään suoraan sänkyyn iltamaidolle ja sinne sitten omia aikojaan nukahtaa. Eilen oli saunan ja herkkuillan päätteeksi niin väsynyt että nukahti pullolle. :D

Meillä tuosta neidistä on kehkeytynyt varsinainen saunamajuri. Istuskelee jalkalauteella ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä. Millään tuo neiti ei malttais tulla saunasta pois. Alkaa kauhee huuto jos meinaa laittaa neidin ensimmäisenä saunasta pois. :LOL: Eilen neiti osallistu ekaa kertaa meidän herkku iltaankin. Oli se hupaisan näköistä kun tommonen pikkunen taapero kiipes olkkarin pöytää vasten seisomaan polleena siskon ja veljen väliin ja kaahimaan herkkuja (maissinaksuja, popkorneja ja sipsejä) muitten mukana kulhoista. :LOL: Oli neiti täpinöissään, katteli meitä kaikkia sen näkösenä että "huomaatteko että mäkin oon iso ja mukana hauskanpidossa" , ja tanssi biisikärpäsen tahtiin. :LOL: . Yrittipä neiti laittaa paperi päällysteistä karkkiakin suuhun papereineen päivineen, mutta ei onneks tajunnu että paperi pitää ensin ottaa pois. Ja hokas neiti nousta leikkituolillensa seisomaan että tavotti paremmin sipsit jotka oli siirretty kauemmaksi. :whistle: Mutta maissinaksut oli se paras herkku, sipsistä oli nuollut vain suolat ja palotellu ja popcornit oli viljelty pitkin lattiaa. B) Oli hauska perhe ilta.

Onko muilla jo nautiskeltu pyöräilystä turvaistuimessa istuen? Me käytiin toissa päivänä yli tunnin lenkillä ja toi neiti väsymyksestä ja nälästä huolimatta istui onnellisena kyydissä. Kuulu takaa vaan laulua ja naurua kun sisko ja veli kävi aina välillä vieressä.

Joku kyseli välikausi haalaristakin. Ne on kyllä nyt kiven alla. Yritin ettiä veden pitävää 74 senttistä haalaria... :headwall: Kattelin netin kaikki sivut ja vertailin hintoja ja juoksin kaupat läpi... Reimatec makso 89 ?, Travallen Remu 69 ?, Jonathan ja Lassietec jäi alle 50 ?:n. Halpakaupoissa (tokmanni, vapaa-valinta jne.) myyvät myös yleensä vedenpitävää asua (Peuhu n. 20 ?) , mutta nyt oli vain kaksiosaista 80 senttistä pukua joka ei ollut sitä hyvää tiivistä kangasta. Prisman Cirafin haalaria en vielä ehtinyt tsekkaamaan, mut keskimmäisellä oli joskus sellanen ja sekin piti hyvin vettä vaikka vedenpitävyyttä ei luvattukaan (ja hintaa oli tuolloin 24 ?). Kirppareitakin kiersin ja eilen vihdoin löysin MLL:n lastentarvike kirpparilta Reimatecin 68 senttisen haalarin joka vielä hetken menee. Hintaa hattuineen ja hanskoinen kertyi 17 ? ja haalari on uuden veroinen. Eilen oltiinkin sitten pihatöissä tytön kanssa ja neidin mielestä tuo oli aikas tylsää hommaa, vaikka saikin möyriä maassa. Mutta ihanaa kun kesä on tulossa ja saa nuo lapset alkaa leikkiä maassa. Tulee muitakin ulkoilu juttuja kuin rinkkailu, rattailu ja pulkkailu. Ja pääsee puistoon näkemään muitakin äitejä. :D
 
Apuva, liikkuuko kaikki heinäkuiset jo kovinkin paljon? Meillä istua tössöttää paikoillaan ja leikkii; ei mielenkiintoa liikkumisen suhteen. Mahallaan ollessaan vaan kiukkuaa, kun ei yllä leluihin...niin ja 17.4. tulee 9kk täyteen.
 
heippa pitkästä aikaa....

9 kk neuvola kuulumiset kohta jo parin viikon takaa...
pituus 69
paino 10,5kg
järkeä en muista....

Kasvu ja kehitys oli tai siis on ok.
vierasti koko toimituksen ajan ja huusi sit siinä sivussa.

Iltatoimet menee meillä kuta kuinkin näin:
n. 18 jälkeen kylpy/sauna/pesu muuten
jos pissa tulee pottaan niin sitten nakuillaan

n.19 iltapuuro
n.20,15 iltamaito ja sit sänkyyn, joskus nukahtaa heti mitn joskus taas vievaa puolisen tuntia..
Yöllä sit0-x kertaa pitää tuttia käydä laittamassa suuhun.

Liikkumisesta: Tukea vasten mennään niin että hippulat vinkuu ja konttaus vauhti on välillä päätä huikaseva...

Perjantaina meille nousi kuume. Ja sit yöllä meni ihan tukkoon...
Eilen kuumetta parhaimillaan 39,4 ja tukossa kuin tukki, mutta toisaalta valui myös räkää ulos tasaisena norona ja kuolaa suusta kuin ols buldoggi *kymmenen potenssiin 2.... Siis ihan oikeesti se oli aivan tajutonta..

Yöt menneet pipariksi... Männä yönä otin sit 4 aikaan kantoliinaan ja siirryttiin sohvalle istumaan ja nukkumaan... Ja se tuntui auttavan.

Nyt ei ole ollut kuumetta, toivottavasti ei tulekkaan,mutta nokka on tukkoinen...

Kuulin (ja kävin netissä tarkastamaassa että saa ihan pienestä pitäen antaa) muuten että niällekkin on keittosuolaa suihkeena Otrimer nimeltään. Täytyy käydä ennen seuraavaa syöttöä viel apteekissa...

Pariin päivään ei ole ruoka maistunut, muuten kuin hedelmäsoseet ja jugurtti kylmänä.... Nyt kokeilen laittaa päivällisen jäääkaappiin ja tarjoilla sen kylmänä jos vaikka paremmin maistuis toiselle.....

Mutta tässä tais olla nyt taas vähäksi aikaa tarinaa....

 
Tervehdys tältäkin suunnalta pitkästä aikaa!
ei muka enää lainkaan kerkee mitään. Ostettiin tuossa omakotitalo jonne muutetaan kesällä. Viikon oon ollut jo töissä. Poitsu on ollut sitten hoidossa sukulaisilla. 28. päivä pääsee/joutuu ryhmikseen. meille ei se pikku kakkonen ottanut tullakseen ja hyvä niin koska on tässä ollut vaikeaa monessa suunnassa.

8kk neuvola oli ja meni ja silloiset mitat oli muistaakseni 70,6cm pituus ja paino 8700g ja pipo tais olla 44,5. mut oon hukannut jonnekki meiti neuvola kortin joten en voi tarkistaa mittoja.

Meil kontataan kovaa vauhtia ja kävelee reippaasti jos vaan jaksaa kävelyttää. Nousee kaikkia alle minne ikinä vaan pääsee. jos vaan vähän saa kiinni jostain. äite on kova sana. joka tilanteessa kun jää jumiin tai tulee ongelmia kuuluu kova huuto ÄITEE tai MAMMAAAA |O

Välillä tulee sellaisia raivo kohtauksia äiteetä kohtaan että huh huh. potkii ja lyö ja puree mua. Jos ei saa tehä jotain tai ei saa mennä jonnekki. Telkkari on kova sana. salkkarien tunnari saa pojan liikkumattomaksi ja hiljaiseksi. ja jos taas tulee musaa menee jalka sen mukaan. rytmi veressä. Hampaita meil on 6 tai 7. ei anna kattoa. puree sormeen jos kattoo. teki sellaset 4 kerralla. että huuto oli sen mukane....

Mut nyt tää herra heräs pitää tehä jotain sapuskaa sille...
 
Meidän neiti sitten nousi tänään eka kerran ite istumaan. Oli tytöllä suu yhtä hymyä :D

Sitten nauroin vedet silmissä kun tyttö yritti ohittaa omaa peilikuvaansa. Meillä on peiliovi makuuhuoneen kaapissa ja tyttö hokas sen eka kerran. Yritti huitoa käsillä ,muksia päällään, antoi jopa pusuja ja yritti väistellä, mutta ei se toinen kuvatus vaan väistäny. Ei sit hokassu et oma kuva sieltä näky :LOL: :LOL: Ihana näky kun meni ees taas peilin edessä.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Käpylehmä:
Unikonna, elä huoli. Kaikki lähtee ajallaan. Saattaapi olla että jos ei 10 kk ikäisenä vielä liiku, niin saatte lähetteen jumpparille, mutta luulempa että teilläkin liikutaan jo ennen sitä. =) Käänntytäänkö teillä jo?
Juu kyllä kääntyy ja liukkaalla laminaatilla peruuttaa. Mutta niinku innostus eteenpäin liikkumiseen puuttuu täysin :)
 
huhhuijaa, tänään oli sitten se lastenlääkäri. Verikokeet otettiin ja nyt sit pitäs vielä kaks viikkoo ootella et saahaan tulokset. Löytyykö allergioita vaiko eikö.
Lääkäri ei löytäny neidin toisesta silmästä punaheijastetta jotenka saatiin sitte lähete vielä silmälääkärille tarkistukseen :|

Neiti keksi pari viikkoa sitten miten pääsee nousemaan pystyyn ja nyt sit ei muuta teekkään ku kiskoo ittensä pystyyn, vielä ei oo tajunnu miten sieltä pääsee alas joten kun alkaa kyllästyttään niin alkaa kitinä kuulumaan :) Ja hetken kuluttua seisoskelee taasen...Konttausta harrastaa jonku verran mut ryömimällä pääsee edelleen nopeiten eteneen...Suihkuilu on nykyään ykkösjuttu :D

Mää niin ootan et sais pakata nuo toppakamppeet kaappiin, mut täällähän sato parin päivän ajan lunta et ehkäpä hetki vielä menee...
 
Unikonna, näin tossa just naapurin vauvan joka on syntynyt 2.7, eikä sekään neiti vielä mene eteenpäin. Kääntyy ja joskus ihan vahingossa menee hiukka taaksepäin, mutta ei muuta. Samoin kavereideni kaksi heinäkuun lopussa syntynyttä vauvaa pysyvät vielä paikallaan. Ei tuo siis niin kovin harvinaista ole. Jotkut on vaan aikaisempia kuin toiset. Teillä on todennäköisesti kehkeytymässä jokseenkin rauhallinen luonne. :D Mutta se on sitten todennäköisesti vaan joku päivä niin, että teillä yhtäkkiä hokataan mennä eteenpäin, ja kun se oivallus käy niin varo, kaikki on vaarassa. :LOL: Ja jos kerran taaksepäin jo mennään niin se on vaan päivien kysymys.
 
nannan neukkulaterkkuja 10kk
s. 1.7.07


Kasvu: Pituutta tullut hyvin
Virkeä, terve tyttö
Seisoo tukea vasten
Päivähoidossa viihtyy
Iho hyvässä kunnossa

7870g 71cm pipo 43.5cm

Seur. nla 27.5.08 klo 10



nanna liikkuu ryömien , kontaten. nousee tukia vasten.. jokeltaa kovasti, iloinen muru . nukkuu yönsä. 26.3 aloitti isosiskonsa kanss hoidon. hyvin o muruilla männy hoijossa.
 
Onpa taas aikaa vierähtänyt kun on täällä tullut käytyä :whistle: Oli kyl nettikin poissa viikon kun tietokone hajosi. Nyt on sitten uusi ja toivottavasti toimii moitteettomasti. Harmittaa kun taidettiin menettää osa koneella olleista valokuvista :/ Jospa niitä varmuuskopioita oppisi tämän jälkeen ottamaan :attn:

Onnea Käpylehmä plussasta :flower: :)

Mulla vasta alkoi menkat tällä viikolla, mutta niinhän se lääkäri sanoi että yöimetys pitää menkat hyvin poissa. Ja meillä syödään edelleen useammankin kerran yössä.

Äitiyslomakin loppui ja kotihoidontukea hain siihen 3v. asti. Tosin lennän amk:sta pihalle jos sieltä on enemmän kuin 2v. pois :/ Hieman on eriarvoista kuin yliopisto-opiskelijoilla, en myöskään voi suorittaa mitään opintoja ellen ole täysipäiväinen opiskelija siellä, en edes yksittäisiä tenttejä tai tehtäviä :kieh:
Mutta paljon mielummin hoidan itse pikkuiseni, ei sinne kouluun ole ikävä ollut. Onneksi on mahdollisuus jäädä vielä kotiin, en haluaisi laittaa vielä mistään hinnasta Juliusta hoitoon kun tulisi niin pitkät hoitopäivät mun koulu- ja miehen työmatkan takia.

Ryömiminen on jäänyt koska konttaamalla pääseekin nykyään niin paljon nopeammin :heart: Varsinkin jos kylppärin tai wc:n ovi on auki, lisävauhtia löytyy uskomattomat määrät :D Vähän ottaa askelia tukea vasten, ja istumaan oppi tiistaina. Kuukausi sitten nousi seisomaan ja pari viikkoa siitä niin alkoi se alas tuleminenkin sujua hienosti laskeutumalla. Nyt on muuten taito jo karttunut sen verran, että osaa nousta yhden käden voimalla, toisella kädellä voi kuskata samaan aikaan jotain mielenkiintoista lelua :)

Onkos kukaan sairastanut vauvarokkoa? Mä epäilen että Juliuksella oli se, kun oli 3 päivää kuumetta ja sit neljäntenä päivänä tuli pientä ihottumaa kasvoihin ja kaulaan sekä niskaan. Mitään muita oireita ei ollu, ei nuhaa, yskää tms.

Hampaita ei ole vieläkään puhjennu. Ehkä aikoo kehittää ne vasta sitten kun äiti ei enää imetä, on nimittäin ihan tarpeeksi kipeitä ne pelkillä ikenilläkin puraisut :$

On kyllä ihanaa kun lumet on suurimmaksi osaksi sulaneet ja maa kuivunut B)
Ja niin kuin joku muukin sanoi, on mukavaa kun nää ulkoilmailut laajenee niin kivasti! Meillä on tuossa 50m päässä leikkipuisto jossa on käyty kiikkumassa ja leikkimässä. Ostettiin Reimatec haalari ja hanskat niin nyt on sitten kiva tutkia kaikki vesilätäköistä lähtien kastumatta. Mä kun en tykkää kuravaatteita erikseen tumpata haalarin päälle, jääny kai itelle traumoja kun muistan vieläkin miten kauheelta ja tönköiltä ne lapsena tuntuivat päällä!
Ja ihmettelemistä tuolla ulkona riittääkin, eilen Julius löysi pihalta ison kävyn, ja voi että sitä riemua kun tutkaili joka kantilta moista möykkyä :D

Kesävaatteitakin on tullut jo ostettua, kun ne niin aikaisin tulevat kauppoihin ja tuntuu että ainakin H&M:n ja Lindexin vaatteissa (joita meillä paljon käytetään) ainakin koot 80-86cm on heti kohta loppu. Toivottavasti tulisi sopivan lämmintä! Kesää odotellaankin meillä jo kovasti, mies on koko kesäkuun lomalla ja olis tarkoitus lähteä käymään Naantalissa Muumimaailmassa. Mä kun aina pienenä haaveilin sinne pääseväni mutta kaikki kesäreissut tehtiin Linnanmäelle, Särkänniemeen, Puuhamaahan yms. paikkoihin niin nyt on hyvä tilaisuus sitten päästä kun on lapsi
:LOL:
 
Meilläkin Eetu oppi viimein ryömimään ja nyt mennään jo hirveetä vauhtia.
Unikonna, meilläkin tuo liikkumaan oppiminen ollut hitaampaa mutta kyllä ne taidot sieltä tuntuu lopulta tulevan. En ois sinuna vielä huolissaan. Meilläkään Eetu ei viihtynyt ollenkaan mahallaan tuossa välillä ja liikkuminen ei tosiaan kiinnostanut. Ois halunnut vaan istua. Nyt kun keksi tuon ryömimisen niin istuilleen kun laittaa niin hetkessä on mahallaan ja menossa jotain tutkimaan. Ollaan ihan pulassa kun pääsee joka paikkaan tönkämään ja tosiaan tää asunto on tosi ahdas. No kahen viikon päästä ollaan sitten jo uudessa asunnossa.

Meillä on tässä sattunut lähipiirissä vähän kaikenlaista ikävää ja oon ihan poikki :( Mut ei siitä sen enempää.

siksakkia, Me käytiin lauantaina siellä teillä päin, kun oli miehen mummon hautajaiset juvalla. Tuli siellä mieleen että oispa ollut kiva nähdä teitä.
Miekin tahtoisin muumimaailmaan. En oo kans ikinä päässyt käymään joten pitää sit se nyt lähtee Eetun kanssa. Tosin ei varmaan vielä tulevana kesänä mennä mutta jos vaikka seuraavana. Eetu rakastaa muumeja yli kaiken. Telkkarista kun tulee muumien musiikki niin naulaantuu paikalleen ja tarkasti kuuntelee. Ja yks muumikirja on ihan lemppari.
On tosiaan vähän erilaista tää yliopisto-opiskelu kun amk. Mie oon saanu ihan mukavasti suoriteltua kursseja tässä keväällä Eetun hoidon lomassa. Tarkoitus meillä on että vuoden loppuun asti hoidetaan Eetu kotona ja opiskelen samalla mitä kerkeen. Tammikuun alusta jos hakis Eetulle hoitopaikan. Voisin sitten kiriä loppuun opinnot ja valmistuu toivottavasti joskus vuoden päästä.

Mut nyt pitää lopetella.. myöhemmin lisää...

Lotta84 ja Eetu 9kk1vko

 
Kiitos kaikista onnitteluista, mut ihan niin kuin aavistelinkin, tää plussa on varmaankin tuulimuna. :/ Ärsyttävintä on että täyteen varmuuteen lääkärit pääsee vasta parin viikon päästä ja sitten vasta saan tyhjennykset. Ite oon varma jo nyt, mutta toki haluan varmuuden ettei vahingossa tule elävää lasta abortoitua. Odottavan aika vaan on niiiiiiiiin pitkä. Ja haluais jo yrittää pian uutta.

Aada on innostunut niin ulkoilusta että on ovella koko ajan. Eilen ehti työntää sormetkin oven väliin kun sisko meni ulos ja neiti yritti vauhdilla ehtiä perään. No onneksi meikäläisellä riittää noita pihatöitä niin saa tyttö rauhassa mönkiä ulkona. Eilen käytiin keinumassakin. Ja oli hauskaa. Tarttis varmaan tänään viritellä tuo vauvakeinu tohon isojen keinujen kanssa samaan tankoon. Rengaskeinussa kun ei toi keinuminen vielä onnistu. ;)
 

Yhteistyössä