Heinäkuun 2007 taaperot

Heips kaikille! Neljän viikon vene reissulta ollaan nyt sitten palattu ja hyvin meni, paitsi neiti tuli x monta penkeiltä ja keulakajuutasta pää edellä alas, teki syvän haavan ledi lampulla sormeensa, söi hyttys kynttilää jne. Piti tyttö sitoa liekaan pelastusliiveistä kun kannella oltiin, kun liikkeet on nopeemmat kuin ajatus. Crocseja ongittiin tuon tuostakin kun neiti ehti heittää aina jonkun kengän laidan yli. Mutta kaiken kaikkiaan tyttö oli rauhallisempi järvellä kuin täällä kotona. Loma vain päättyi pari päivää aiemmin kun neidillä oli neljässä kympissä kuumeet kuus päivää ja piti TAYSissa käydä tsekkauttaan. Joku virus se oli ilman muita oireita. Oli siis turha käynti kun seuraavana aamuna ei enää kuumetta ollut.

Meillä noi koirat ja linnut on ihan ykkös juttu. Niitä bongataan joka paikassa. Parhaita leikkikaluja on siis kaikenlaiset pehmo koirat. Niitä paijaillaan ja rutistellaan aina ohi kulkiessa.

Vieläkään meillä ei kävellä vaikka valmiudet on ollut jo 10 kk neuvola käynnillä, mutta rohkeutta ei riitä kävelyyn, vaikka kiipeilyyn riittää. :headwall: Helpottais vaan huomattavasti kun ei tarttis olla talutettavana kaiken aikaa.

Omaa tahtoa löytyy vaikka muille jakaa ja vauhtia ja vaaratilanteita. Mutta kiellot onneksi menevät tätä nykyä aikas mukavasti perille. Suuttuminen ei auta vaan neiti saa vain lisää intoa tehdä nauraen tyhmyyksiä, mutta kun rauhallisesti kieltää ja ottaa pois niin perille menee. Enää ei revitä kukkaa, kiivetä pöydälle, hajoteta sisarusten leikkejä jne. Tietää että kiellon jälkeen viedään pois jos ei totella. :D Voi tätä onnistumisen riemua kun noinkin kovapäiselle neidille on saatu ajettua järkeä päähän.

Nelonen kasvaa mukavaa vauhtia tuolla masussa Aadalle kaveriksi. Terve tyttö on tulossa jos lapsivesi punktioon on luottamista. Sinänsä hyvä kun jakavat Aadan kanssa huoneen niin kauan kun noi isot asuvat kotona eli min. 8 vuotta.

Olipas kiva käydä taas lukemassa muiden kuulumisia, vaikka hiljasta näyttää olleen näin kesä aikana. Meilläkin vietettiin synttäreitä, matkoilla. ;) Eli kummit ja mummot kahvitetaan nyt jälki käteen kun ovat kuitenkin jo lahjansa ostaneet. Tarttis vaan jaksaa jotain leipasta...
 
Onnittelut Viipi!!! ja paljon jarrusukkia matkaan, että kaikki sujuu hienosti. Mää haluun kans... :ashamed: :ashamed:

Käpylehmälle kans jaksuja odotukseen :) Millanen vene teil on? meillä oli purjevene, mut myytiin sit viime vuonna pois kun ei oltas kuitenkaan päästy mihinkään ja olis tullu kalliiks pitää sitä vaan seisomassa. Meillä oli sillon esikoisen ollessa vuodenikäinen, sellanen polkupyörän istuin kiinnitettynä istumalaatikon kaiteeseen ja siinä poitsu istu ja otti päikkäreitä kun matkaa tehtiin :D
 
Ja tilanne päivitystä, jos jota kuta nyt ees kiinnostaa....

Kuume vaan jatkuu ja jatkuu, eilen oli jopa 40 astetta... Tänään taas lääkärissä... Uudet labrat ja keuhkokuva.. Yllätys yllätys se keuhkokuume ie ollutkaan parantunut... Nyt sit tällä lääkkeellä jatketaan ainakin viikonlopun yli, tappaa kuulemma kaikki oravaa pienemmät, mutaa vaikutus alkaa hitaan laisesti....

saas nähä kuinkakäy....

Himppsen onväsy olo.... |O |O |O |O |O |O
 
Tervehdys meiltäkin tosi pitkästä aikaa..Nyt on 1-vuotissynttärit juhlittu ja neuvolassa käyty. Mitat oli 8840g ja 74cm. Kävelty on jo puoltoistakuukautta, nyt jo yrittää juosta siskojen perään..Sanoja ei viel montaa ole: äiti, anna ja ei nyt ainakin.Kova tyttö on kiipeämään joka paikkaan mut alastulossa ois viel parantamisen varaa.. :(
Samaa ruokaa syö kuin me muutkin ja ite haluaa aina syödä..Se onnistuu jo joten kuten mut sotkua kyl tulee..Tosi itsepäinen likka on, jos ei hänen tahdon mukaan mennä ni heittäytyy lattialle makaamaan ja huutamaan..
Suht terveenä on onneksi pysytty, nuhaa nyt on mut ei sen kummempaa.
Iloa kaikille loppukesän päiviin ja toivottavasti pysytte terveinä.
 
toistamiseen äidiksi Voi kurjuus! onpas sitkeä pöpö. Toivotaan että lääkkeet nyt auttas! Tiiä kyl kuin toivoton olo siit tulee ku syötetään kuuria kuurin perään ja aina vaan uusii :( Ja kurjinta on se yövalvominen kun toinen herää pahaan oloonsa, eikä ees voi mitenkää auttaa oikeen.
 
Ninniliina Kyllä tässä alkaa jo usko loppua... :ashamed: :ashamed: |O |O

Ja sit tilannepäivitys....

Eilen jo luultiin ett ollaa päästy lasku suhdanteeseen kuumeen suhteen, muttta kattia kanssa.. Aamulla taas 39,3 heti herättyään... :kieh: :kieh: :kieh: :kieh: :kieh:

No onhan meillä lähete saikkuun jos tilanne menee tosi pahaksi... Ja maanantaina siis soitto lääkärille....

Sen verran kyllä aion uhmata että kyädään tänään vähän happi hyppelyllä.... Täällä kaatuu muuten seinät niskaan....
 
tä:lle voimia Kukkiksella on vaan pikku nuha ja silti tuntuu, että elämä on ihan epänormaalia. Mutta siis vauvarokosta. Ensin oli se kolmen päivän kova kuume ja sit iholle tuli sellasta laikkua/kirjavuutta. Ei siis näppyjä eikä ihottumaa ts. iho ei ollut rikki eikä kutissut. Jossain alueilla se oli koko ajan ja esim. kasvoihi tuli, meni pois ja tuli taas jossain vaiheessa. Se jatkui oppikirjamaisesti 2 päivää ja sitten oli rokko poissa.
 
Muita kuulumisia. Kukkis taitaa siirtyä yksiin uniin. Viikon ajan on yö- ja päiväunet olleet mitä sattuu. Tänään päätin etten edes yritä saada aamupäikyille ja suht hyvin tyttö jaksoi kun käytiin kaupassa ja kavereilla leikkimässä. Ruuan jälkeen noin klo 12 tyttö nukahti ulos ja on siis nukkunut jo 1,5tuntia mitä ei ole tapahtunut piiiitkään aikaan. Alkaa kai olla iso tuo meidän lapsi... :eek:

Tuttigallup Onko teidän yksivuotiailla vielä tutti käytössä? Me ajateltiin ensi viikolla luopua kyseisestä kapistuksesta. Tiedän, että tulee olemaan mellastusta pari yötä, mutta halutaan eroon siitä nyt kun se vielä on helpompaa.
 
Kiitos ninniliina, lotta ja ma-mi...

Tilanne nyt tämä. Eilen ja tänään ei siis ole ollut kuumetta. Näppyjä selässä ja ala mahassa ja päässä.

Lääkäri meinasi että olisi herkistymä antibiotille ja käsik lopettamaan, ja antamaan antihistamiinia niin pitkään kun on ihottumaa ja jos ie alku viikosta tokeennu, niin sitten näytille.

Mami Tutti on edelleen ja ilta maitokin menee pullsota.Mutta tuosta pikku hiljaa yritetään eroon tyyliin niin että vähennän maidon määrä pikku hiljaa. Tutin vuoro on sitten sen jälkeen. Tutti eri tärkeä nukkumaan mennessä että siitä tulee kyllä tahtojen taistelu...

Mutta nyt syömään.
 
Tutti on käytössä ja paljon... En ala vielä yrittämään sitä pois. Meillä kun on vasta tässä pikku-hiljaa nuo yöunet muuttuneet paremmiksi, niin en jaksa vielä tappelemaan tuttiasiassa. Tutti on tosi tärkeä nukkumaan mennessä ja pysyis poitsun suussa varmaan 24/7 jos en nappais pois :LOL: Ulkona käytän hänellä tuttia, koska muuten kauhoo kaksin käsin esim. hiekkaa hiekkalaatikosta suuhun :$ - toivon, että tuosta tavasta päästäs eroon kun alkaa kävellä.
 
Meillä on eka yö nukuttu ilman tuttia ja nyt Kukkis on päikyillä - ilman tuttia tietysti. Yllättävän iisisti meni nukahtamiset ja yönkin nukkui normaalisti eli heräilemättä. Illalla hoilotteli sängyssään pitkään, mutta ei pistänyt huutokonserttia pystyyn. Ninniliinan tavoin ollaan ulkona pidetty tuttia, mutta ei kai sitä sinnekään enää voi antaa. No, täytyy vaan keksiä riittävästi tekemistä ettei kauho kiviä suuhun.
 
Tervehdys pitkästä aikaa!

Tässä muuton ja kaiken muun keskellä on aika mennyt tosi nopeaa. No nyt on muutto ohi ja koti alkaa olla järjestyksessä ja arki palaa pikkuhiljaa.

Eilen oltiin vasta 1v neuvolassa, mutta tässä mittoja sieltä eli painoa oli 11kg ja mittaa 80,5cm pipo oli jotain 50,5cm. Iloinen reipas vesseli meillä on edelleen. Allergioita meil ei oo tullut sitten maissin lisäksi muuta onneksi. Sekin tuottaa jo hankaluutta kun kaikessa on sitä. Raudan puuteanemia on myös rajoittanut tuota syömistä jonkin verran.

Niin pienestä on kiinni se että itte kävelis. jotain askelia ottaa ja seisoo kyl tuetta. Jännästi menee polvillaan eteenpäin. Matias aloitti nyt sitten uudessa hoitopaikassa. Saatiin ruotsinkielinen hoitopaikka.

Tutti meillä on käytössä, mutta ei koko aikaa. jos satuttaa nittensä niin tarttoo sen tai muuten vain kiukuttaa, mutta ei se jaksa sitä enää niin paljoa lutkuttaa. Illalla pitää se pullo maito saaha niin nukahtaa heti.

Syö normaalia ruokaa jo. Purkki ruoka ei tahdo ees kelvata enää.

ONNEA kaikille jotka odottavat uutta nyyttiä! :flower: :heart: toivottavasti kaikki menee hyvin. Itsellä on kuume kova, mutta voima varat ei viel riitä toiseen vauvaan.

Mutta nyt pitää mennä juomaan aamukahvit ja nauttia viel sairaslomastaan.

T.mä ja matias
 
Käynpä täällä taas muiden kuulumisia lukemassa...

Meillä otettiin perjantaina ekat askeleet ilman tukea! :D

Tutti on meillä vielä käytössä. Tosin Ami syö sitä oikeastaan vain nukkuessa ja väsyneenä. Yleensä tutti lentää suusta juuri nukahtaessa, ja nukkuu ilman sitä, mutta jos sattuu heräämään niin haluaa sen takaisin.

Osittain käytetään tuttia myös koska täällä vielä imetetään. Saapahan tisu olla edes hetken rauhassa :LOL:
En olis ikinä uskonut imettäväni näin kauan. Mutta poju päättää... Korkeintaan 2-vuotiaaksi aion imettää, siinä menee raja!

Nyt menee hermot rikkinäisen välilyöntinäppäimen kanssa, joten en enempiä kirjottele...

heip! :wave:
 
Vihdoin ja viimein kerkee tännekin kuulumisia kirjoittaa. On olevinaan niin kiireitä :snotty:

Meillä on sit taas nuhainen pikkutyttö. Oli muksujen serkku yökylässä viikonloppuna ja hälle tuli nuha yllättäen keskellä yötä, niin tottakai se tuli myös meidän neitille. ollaan tässä koko kesä oltukin terveenä. Täytyy vaan toivos et ei kovin kipeeks tulis, sillä meillä on yhet häät viikonloppuna.

Minkäs ikäisinä te muut olette siirtäneet taaperot omaan huoneeseen (jos mahdollista)? Meillä tyttö on nukkunut tähän saakka meidän makkarissa, mutta nyt pitäis siirtää omaan huoneeseen. Herää nimittäin joka aamu isännän herätyskelloon, eikä saa nukuttua enää sen jälkeen. Sit ollaan kiukkusia... |O |O

Saatiin muuten vihdoin ja viimein leikkimökki pihaan. Nyt pitää vaan toivoa että ilma pysyis kuivana vähän aikaa että sen sais maalattua. on muuten muksut ihanan innoissaan asiasta, tietty :D :D

Mutta nyt aamupalan tekoon kun toi isompi tyttö heräs.

Päivitin muuten kuvan likasta profiiliin. Seisoskelee uudessa leikkimökissä...
 
Kiitos. :flower: Nyt ollaan menty sen turvallisen rajan yli ja np-ultrassa käyty. :heart: Eli Eetusta on tulossa isoveli. :heart:

Eetun 1-vuotisneuvola oli eilen. Pituutta pikkumiehellä on 72cm ja painoa 8300g. Rokotuksen sai ja juu, nyt se sitten kuume nousi. Ei muista rokotteesta oo tullu mitään.
Eilen otti myös ekat askeleet ilman tukea. Kolme pientä askelta, jotka oli kyllä äidille isot askeleet. Nimittäin tippa linssissä kattelin ja suu oli auki. :D
 
Oon laiskistunut tänne kirjoittamisessa. Pitäis ryhdistäytyä :)

Eetu otti ensiaskeleensa muutama viikko sitten. Ottaa nyt pari askelta sillon tällön kun sattuu huvittamaan ;) Ilman tukea osaa seisoa jo melko hyvin.

Eetulla oli viikko sitten ripuli. Ei onneksi kestänyt pitkään eikä ollut muuta oireita. Luulin eka että johtui jostain ruuasta mutta sitten tuli mullekin niin varmaan se joku pöpö oli. Muuten ollaan oltu terveenä.

Tutti on meilläkin käytössä. Tarvii sen oikeestaan vaan nukkuessa mutta jos ei ota pois suusta niin pitäis vaikka koko päivän. Meilläkin oli aiemmin pihalla aina tutti ettei söis kaikkee mahollista, mutta Eetu on keksinyt että voi ottaa tutin pois ja laittaa sitten hiekkaa suuhun ja sit laittaa tutin takas :LOL: joten ei toimi sekään enää.

Meillä Eetu on nukkunut "omassa" huoneessaan 7kk ikäisestä. Alkuun kun asuttiin vielä kaksiossa niin nukkui makkarissa ja me olkkarissa sohvalla. Ja nyt sitten on oma huone ja me ollaan saatu oma sänky takaisin :) Meidän oli pakko tehdä tuo huonejärjestely tuolleen sillon kun Eetu oli 7kk kun ei saatu kukaan nukuttua. Rauhoittui yöt sen jälkeen.

Nyt Eetu nukkuu yöt jo melko hyvin. Menee kasin jälkeen nukkumaan ja monesti heräilee vasta joskus 4-6 välillä ekan kerran. Yleensä käyn sillon viereen ja jatketaan unia 7-8 asti. Muutamana aamuna tässä nukuttu jopa yhdeksään asti.. luksusta :)

Nukuttaminen iltaisin on ihan hirveetä. Menee aina 30-60min ja mun pitää istuu huoneessa. Pois jos lähtee niin alkaa hirvee itku. Eetu tuossa välillä jo nimittäin nukahti itsekseen mutta kun tuli 1v täyteen niin aloitti iltariehumiset.

Eetu syö samaa ruokaa kuin mekin yleensä ja joskus purkkiruokia jos syödään jotain mitä ei Eetulle voi antaa.

Onko muilla miten paljon hampaita? Eetulla on nyt 7. Ylhäällä 4 ja alhaalla 3.

Lotta84 ja Eetu 1v1,5kk :D
 
pollerolle
Moi taas pitkästä aikaa.

Meillä kotielämä muuttunut niiiiin kiireiseksi ;) kun esikoinen aloitti eskarin.Eskari on 8.30-12.30 ja sitten keskimmäisellä on kerho ti ja to 9-12.Ja meillähän on vaan yksi auto elikkä minä reippailen joka arkiaamu ja iltapäivä sellasen 3km suuntaansa.Onneksi nuorimmainen on kiltti lapsi,ei turhia itkeskele ja aika hyvin uskoo jo kieltoja.

Tutti jätettiin pois pari kk sitten ja nyt iltamaitopullo jätettiin pois myös.Paljon helpompaa jättää nuo turhat viihdykkeet nyt pois kuin kaksivuotiaana.Esikoiselta jätettiin iltapullo pois 2.v ja huutoa riitti.Mutta neitin kanssa ei mitään itkuja ole tullut.Vaihdettiin iltapullo satukirjaan,eli luetaan sylikkäin pieni kuvakirja iltamaidon sijaan.

Meillä oli myös vauvarokko.Neiti nukkuu meidän makkarissa koska vapaita huoneita ei enää ole (pitää ostaa isompi talo) =) .Esikoinen siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan 8kk ikäisenä ja keskimmäinen 6kk iäsää.Nukkumaan käynti sujuu kuin unelma.Viedään vaan iltatoimien jälkeen sänkyyn ja se on siinä.Ei mitään hyssyttelyjä eikä silittelyjä.Nukkumaan käydään puoli kahdeksan maissa ja aamulla herätys 7.15.Koko yö nukutaan.Päivällä neiti ottaa yhdet parin tunnin unet.

Kävelty meillä ollaan jo pari kuukautta ja kovasti kiipeillään sohvalle ja aika hyvin osaa myös tulla alas ihan itse.

pollerolle ja neiti 1v kohta 2kk.
 
Kovasti etin tätä meiän ketjua tuolta vauvapuolelta, olipas ihme kun ei löytyny :whistle:

Meillä jäi tuttipullo pois toissapäivänä ja ihan hyvin on menny ilmanki, tuttiahan ei oo koskaan syötykkään...

Hampaita meillä on jo 12, pukkas 4 poskihammasta kerralla...olipas pientä kiukkua havaittavissa siinä vaiheessa.

Eea nukkuu tällä hetkellä yksin meiän makkarissa...minä nukun olkkarissa sohvalla ja mieshän on yöt töissä...Saan ite nukuttua paljo paremmin eri huoneessa ku neiti. Jostakin syystä Eea kuitenki herää oikeestaan joka yö itkeskeleen joten en oo viittiny sitä siirtää esikon kans samaan huoneeseen. Se on tällä hetkellä suuri haave...pääsis omaan sänkyyn nukkumaan itekki...

Perjantaina olis sitte se silmien sondeeraus edessä, toinen silmä rähmii edelleen paljo...Mua vaan tuo nukutus kauhistuttaa kovasti :/
 
viidentytönäiti Oletko sama kuin tuolla on 4tytön äiti? Tiedän vaan koon oikeeseen paikkaan laittaa

Ja oma(.)

Meillä pullo jäi pari iltaa sitten pois. Tutti viel yö käytössä.

Hampaita on noin 12

Omaa tahtoa ja temppera menttia löytyy enemmän ja vähemmän, yleensä tuo ensiksi mainittu..

Maanantaina mennään allergia kokeisiin, kun tuppaa tuota jatkuvaa tukkoisuuttaj a limaa olemaan.

Tä&Neiti 1v2kk
 
Olen joo tosiaan sama 4tytönäiti. En ees oo huomannu et siel oli vanha nimimerkki. Nyt olen tosiaan viidentytönäiti :heart:
Meille kuuluu mukavia. Syksy etenee kovaa vauhtia, koululaisilla koulujuttuja, yksi tytöistä kerhossa ja pienen kans kerhoillaan myös. Tuntuu et päivät hurahtaa vauhdilla aina ohi, mitään ei tunnu saavan aikaiseksi. Mut se tärkein kuitenkin joka päivä tulee tehtyä eli lasten kanssa oleminen. Kämppä on useinmiten kuin hävityksen kauhistus mut pitää muistaa et lapset on vaan hetken pieniä. Tärkeempää on musta auttaa läksyissä ja ulkoilla pienten kans ku puunata kotia. Ei meilkään kuitenkaan likaista oo mut noita tyttöjen vaatteita, leluja ym. rojuja ympäriinsä.
Mein pienellä on hampaita 4 ylhäällä ja 2 alhaalla. Ihan tarpeeksi kun nimittäin imetän vielä.. Onko tääl muuten muita jotka viel imettää?
Lämmintä syksyä kaikille! :flower:
 
Viidentytönäiti Teidot lisätty listaan.

Miellä oli sit maanantaina allergia testit, jotka olivat negaa. Sit eilen oltiin kitarisanpoistossa ja putkien vaihdossa kun on kesäsätä saakka enemmän ja vähemmänjatkunut se tauti.

Toivottavasti nyt alkais helpottamaan.

Sunnuntaina olis esikon 7 vuotis synttäri juhlintaa, maaginen raja tulee täyteen vaista 17 pvä ja silloin sit kaverit ovat vuorossa.

Siivota ja leipoa pitäis mutta kun ei millään jaksais......
 

Yhteistyössä