Heinäkuun 2007 taaperot

Helmi-Kana: Poika

14.6

mansku: Poika

15.6

ina21: Poika

22.6

Pantteri: Tyttö

25.6

mamatsu: Tyttö

26.6

Miisa81: Tyttö

27.6

Shannon: Mino Onni Oliver

Cira- : Valtteri Matias

Äsvee: Poika


29.6

Helena1: Poika

Gerbera: Poika


1.7

toistamiseen äidiksi: Senja 73cm/10600g/piop 45,5

virpi82: Nanna-Tuulia


3.7

paalina: Eea Mimosa 76,1cm/9110g/pipo 46,9

Maidi: Poika


4.7

mieh: Poika

saikku: Poika


5.7

pepenmami: Poika

mahakas85: Tyttö


6.7

pennonen: Tyttö


8.7

esikoinen: Elli Aurora Johanna

Kesänlapsi: Tyttö


9.7

Aurora: Matias 80,5/11000g/pipo 50,5

remutar-73: Aleksi Miro Matias


10.7

karvatonkoira: Lauri Onni Ilmari 74,5cm/11030g/pipo 47cm

Inga1:


11.7

kankaanmamma: Tyttö

Jemmo85: Jiko

Lotta84: Eetu Artturi 81,8cm/10925g/pipo 48,3


12.7

Ninniliina: Otava Joonatan

Maiksu: Viivi Katariina 75,5cm/9700g/


13.7

aurinkoinen: Elias

Mutteri: Niilo Otto Johannes

Pauline: Poika


14.7

CotHai: Poika

Miarus: Jesse Samuel

nana83: Jone Raimo Olavi

pollerolle: Aini Pauliina

Mimmuli79: Wilma Aurora


15.7

milana: Rasmus Atte Eemeli
ma-mi: Tyttö 74,5cm/10260g/pipo48,5


16.7

Kutkutus: Tyttö


17.7

Käpylehmä: Aada Helmi Eveliina

parisienne: Tyttö

Kesä82: Asta Pauliina

Unikonna: Oona Emilia 73cm/8500g/

Skye85: Rasmus Tommi Markus

Allunmamma: Amilio Angelo Jirkanpoika 75cm/9660g/

Ukko:


18.7

Viipi: Eetu Johannes Antero 80,5cm/ 11000g/

höpönlöpö: Touko Viljami Teemunpoika

johki: Juuso


20.7

mimima: Minea Minttu-Maria

sirkku: Poika

ana: Tyttö


21.7

Siksakkia: Julius

Vilma76: Leo Tuure Aukusti


22.7

Ssammakko: Eetu Joona Mikael 73,5cm/8990g/ pipo 46,5

jonna76- : Tyttö 76,2cm/11195g/


23.7

johantero: Mikko Valtteri


24.7

porkkana1: Poika


25.7

Sanna84: Vilma Suvi-Tuulia

tyttönen: Poika


27.7

Heinämasukki: Tyttö

giggelis-goggelis: Poika


28.7

Marzu76: Iina Elina 78,5cm/10160g/


29.7

hapsiainen84: Jere Petteri

kassu: Tyttö


30.7

mansikkamarja: Poika

hansku: Tyttö

Neiti-84: Janne Matti 79cm/10815g/


1.8

ankkuli: Poika

annabella: Poika


2.8

Hunajakoipi: Eetu Verneri


6.8

kaksi lasta ja mies: Poika

7.8

apinalauma: Poika

viidentytönäiti: Tyttö 74cm/8840g/


10.8

JoannaH: Veeti

12.8

Mary-83: Axel Onni Elion



 
Tuollasen tässä joutessani väsäsin.. Toivottavasti kelpuutatta ja jos virheitä niin huikatkaa ja korjataan asia.

Sen verran ajatteli että laitettaisko tuohon sit muksujen kokoja 1v neuvolassa. Olis kiva ne tiedot tuohon saada kun toisella puolella oli ne syntymämitat.
 
Korkataas nyt tämä palsta sitte :D

Eea on oppinu nouseen seisomaan ite ilman tukea ja taaperokärryn kans kävelee innokkaasti, meinaa vaan kärry mennä välillä liian lujaa, vaikka siinä onki se joku hidastin päällä...

Toissa päivänä tulin koneelle lukeen söhköposteja ja jätin tytöt leikkimään omaan huoneeseen. Hetken päästä oli epäilyttävän hiljasta joten lähin kattomaan. Neiti oli siirtynyt keittiöön koiranruoka kupille. Siellä istui ja kaksin käsin tunki raksuja suuhun :whistle: . Myöhemmin päivällä kaverin luona levitti kukkamullat lattialle....nopee on ja joka paikkaan ehtii....

Reilun parin viikon päästähän tuo olis neuvola ja ne synntäritki :heart: Saahan vihdoinki sit lähete sinne silmäpolille sondeeraukseen....

Oottekos miettiny jo synttärilahjoja valmiiksi? :)
 
avataan nyt tänne. ens viikolla tulee 1v neuvola vaikka täyttää vasta 9. päivä, mutta meil on sillo just muutto. Meillä kävellään tukien loistavasti. vain kun uskaltais päästää siittä yhestä sormesta irti niin menis lujaa ihan ite. kaikki kiinnostaa mikä on "kiellettyä" . :D
Osaa sanoa äiti/mamma riippuu mitä kieltä on viimeksi puhuttu sille, Paappa=isä, Emma(hoitaja), aarri = vaari, kissa, tätä, anna ja kun on hyvää tulee mmm... ammaa... ja neij on ei.

Muutto sekoittaa unia niin ettei oikeen malta nukkua ja muutenkin päivä rytmi melko sekainen kun tupa täynnä laatikoita jo. mennään ja tullaan.

Meidän selänmustelmalle löytyi vihdoin selitys se on verinen mongolianluomi (mongolia spot). Ei ole onneksi vaarallinen, mutta kontrolli on silti viel puolenvuoden päästä.

Matias leikkii kielellä koko ajan ja virnistää nenää melko hauskan näköinen.

Milloin sitä pitäis alkaa pottailla? ent päästä tuttipullosta eroon?

Lokakuulla aletaan koittamaan toista jotta sais heinäkuulle. ku nyt kaikki on täs perhee syntynyt heinäkuussa.Isomummu 3.7, mun isä on 5.7, matias on 9.7 appiukko 10.7, isäntä 16.7, mä ite 23.7, mun veljen vaimo 25.7.

Mutta mun pitää mennä kattomaan mitä tuo yks NYT syö....

T.mä ja matias pian 1v.
 
Mihin aikaan teillä herätään?Rupee rasittamaan pikkuhiljaa ku Juuso joka aamu heräilee itkemään n.5.30 jonka jälkeen ei nukuta enään.Sillä on hirveä nälkä jo niin aikaisin vaikka vetää pullon velliä ennen nukkumaan menoa n.19.30.Mikäköhän auttais,osaako kukaan antaa vinkkejä?Rupee pikku hiljaa rasittamaan ku itekki pitäis vielä kuitenki töissä jaksaa.Nii ja toistamiseen äidiksi:Juuso syntyi 18.7 eikä 12.8 :D
 
Itekin mietin tuossa juuri että milloinkohan siirrytään taapero puolelle. On ollut niin kiirettä ton neidin kanss että ei koneelle juuri ehdi. Päikkärit kestää max. 1,5 tuntia 1-2 kertaa päivässä että en raaski sitä aikaa koneelle heittää, vaan heitän itekin pitkäkseni kun tää uus tulokas vie kaikki voimat. Nyt valjastin teletapit ja siskon hoitajiks vähäks aikaa että ehdin kuulumisia kirjotella ja ees vähän lueskella. Toi neiti kun on sellanen tietokone nörtti että laittaaa koko koneen sekasin jos tänne pääsee. Vaihto jo kerran taustakuvatkin ja muutti kuvasuhteet muutamalla näpäytyksellä. En tajua miten sen teki kun en ite osaa ees palauttaa asetuksia. :eek: :headwall:

Meillä on kyllä siis vauhtia elämässä tuon neidin myötä. Aada kun tekee ja tuhuaa koko ajan niin paljon että on perässä juoksemista. Kukkamultia ei onneksi enää vaihdella, mutta äidin järjestykset laatikoissa ei ole koskaan oikein vaan ne täytyy aina uudestaan räjäyttää kun silmä välttää. Ja vaatteetkin on aina viikattu väärin tai märät vaatteet kuuluu lattialle kuivumaan eikä tylsästi telineelle. :LOL: Nyt ei voi enää turvautua siihenkään että kun torkkuu niin voi antaa tytön leikkiä siinä sängyllä kun on muutaman päivän ajan osannut jo tulla sängystä alas ja kiivetä takaisin sänkyyn. Samoin kiivetään jo tuoleille ja pöydille ja osataan jo siirtää sopiva tuoli sopivaan paikkaan helpottamaan toimenpidettä. Ja sitten pöydällä on hyvä harjoitella sitä ilman tukea seisontaa... :headwall:

Keimaillakin osataan ja reilusti, mutta heti kun joku uskaltautuu lähemmäks niin tulee äitiä ikävä. Muutenkin on kovin perhekeskeinen rapu. Ja tuo vesi kiehtoo kovasti ja kylppäri on paras leikkipaikka vaikka vettä ei olisi lähimainkaan ja saunan ovi jos on jäänyt auki niin tyttö löytyy varmasti lauteilta leikkimästä. Ja saunomassa on aina ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä. Uimahallistakin lähdetään aina huutaen. Eli tyypillinen rapu. Oikein vesieläin.

Meilläkin nuo karkeat soseet tökkivät, mutta kun laittaa ruuaksi ihan vaikka makaronia ja nakkeja niin kyllä kaikki menee ja sutjakasti pilkkomatta vaikka ei ensimmäistäkään hammasta oo vielä tullut eikä kuulemma tunnukaan. Samoin kaikki mauste juustot syödään vaikka kokonaisesta palsta. Juusto illat onkin tytön suosikkeja. Sillon menee patonkia ja pestogoudaa isoja kasoja, vaikka muuten neiti on varsin pieniruokainen. Ja huom. meidän maitoallergikko voi nyt siis syödä jo juustoja ja jugurttia!!!! Lääkäri ei tuu ikinä uskomaan tätä kehitystä, neiti kun oli niin pahasti allerginen. :D Eli siedätys on tehonnut. Mutta kyllä ne karkeat soseet alkavat mennä yleensä ennen kahden vuoden ikää. Meillä tuo kakkonen oli ihan mahdoton sihtikurkku ja niin sekin vaan oppi.

Tuttipullosta suositellaan vierotettavan ennen kahden vuoden ikää, mutta meillä katotaan tilanne sen mukaan mikä lapselle on paras aika. Mut ajottuu kuitenkin tuonne alle kolmen vuoden ikää. Ensin täytyy kuitenkin oppia juomaan nokkamukista tai lasista kunnolla isoja määriä. Kakkosen kanssa kun jouduttiin tays:aan asti kun lakkasi juomasta kun tuttipullosta vierotettiin. Ja kun ruokaakaan ei mennyt juuri mitään. Eli jos tämä neiti seuraa siskonsa jalanjälkiä niin jätämme vieroituksen myöhäisemmäksi.

Sanoja tulee jatkuvasti lisää enkä enää tiedä montako sanaa sieltä tulee, mutta matkii kovasti jo kaikkea ja paria sanaa tulee peräkkäin satunnaisesti. Meillä ei vielä kävellä ilman tukea kuin pieniä matkoja äidin luokse, mutta eiköhän tuo vielä ehdi. Olemme viikon päästä lähdössä veneelle kuukaudeksi joten siellä ei pääse tuo kävely harjaantumaan kovinkaan hyvin. Siellä kun on lemppari tekeminen soutelu isojen sisarusten kanssa, eíkä veneessä ole muutenkaan paljon lattiapinta-alaa ja keikutusta on jatkuvasti. Mutta kiipeilypaikkoja veneessä riittää, eli vanhemmille stressaavaa lomaa... :headwall: Ei vais, kyllä noi aikasemmatkin lapset ovat viikossa sopeutuneet tuohon rauhalliseen elämänmenoon.. :D

Jos en ehdi koneelle ennen lomamatkaa, niin hyvää kesälomaa kaikille!!!!
 
Tullaanpas sitten tänne puolelle! Kai tää meidän neitikin jonkinmoinen taapero jo on :D

Käytiin tänään siellä korvakontrollissa ja oli ihan terveet korvat. Toinen vaan tuottaa vaikkua hirveesti, joten suositteli jotain apteekista saatavaa ainetta jolla sitä poistaa. (Tää pää ei muista mitä se oli :snotty: )

Ja nyt saunaan!!!
 
1-vuotis neuvolassa käyty tänään, mitat olivat 76,1cm ja 9110g. pipo 46,9cm =) Käyrätkin näytti hyviltä tällä kertaa, antoi kuitenkin kontrolliajan syyskuulle. Muuten kaikki olikin ok.

Ärsytti vaan kun oma terkka oli jäänyt lomalle ja tuolle sijaiselle sai sitten selittää kaikki asiat taasen. Sanoin, että haluan sen lähetteen silmäpolille johon tokaisi vaan ensin, että eihän hän sitä voi kirjoittaa |O Ei varmaan voi, mutta varmaan se saa asiaa vietyä eteenpäin sinne lääkärille paremmin kuin minä...Sitten sain muutaman kerran vielä selittää, että oman terkan kanssa on sovittu, että jos 1vee neuvolassa vielä rähmii niin laitetaan asia eteenpäin ja välttämättä ei tarvi käydä näyttämässä erikseen lääkärillä vaan se voi suoraan kirjoittaa läheteen...kun nyt tämän vuoden aikana muutama lääkäri on ne silmät ja rähmimisenkin nähnyt....nyt sitten ensi torstaihin odotellaan, että pitääkö sitä vielä mennä näytille....

Rokotus pistetään vasta ens perjantaina kun ollaan nuhassa ja yskässä tällä hetkellä...

Muutama askel on otettu ilman tukea, mutta vielä on niin etukenoista tuo yritys, että ei pidempää pystyssä pysy. Kärryn kanssa kävelee näppärästi :heart:

Ensi viikolla olis tarkotus ruveta testaamaan tavallista maitoa, toivottavasti menee hyvin...

Ja torstaihan on meillä se juhlapäivä :)
 
Nopeasti ilmoittaudunminäkin tänne! :wave:

ONNEA kaikille pienille päivänsankareille!! :flower: Meillä vielä pari viikkoa on tuohon maagiseen 1 vuoden merkkipäivään. Ajatella että vuosi sitten sitä istui tässä maha pystyssä ja nyt se vauveli tuolla tuhisee omassa sängyssä... Iso poika jo :heart:

Tekis mieli jo kolmatta, mulla on jo nimetkin valmiina :LOL:
 
Heippa!
Mekin käytiin tänään tänään 1 vuotis neuvolassa! I vee tulee täyteen 10 päivä! :heart:
Pituus 74.5 cm ja painoa 11kg 30 g, pää 47 cm, tasaisesti kasvetaan. Myös rokutus saatiin ja seuraava isompi rokotus on syyskuussa. Eli n. 1v3kk iässä!
Kovaa vauhtia ollaan kävelty jo pari kuukautta, enää ei juurikaan konttaa jopa muutama juoksuaskel yritetään ottaa. Nyt myös innostunut kiipeilemään :whistle:
Eipä tänne muuten ihmeitä... :wave:
 
Meillä oli tänään lääkäri käynti edessä ja hiukan rupes siellä jo naurattamaankin.. Vaikkakaan ei tuo asia ollut niin hauska.. Käytiin siellä ekan kerran maanantaina ja nyt piti olla kontrolli käynti korvista. No lääkäri aikansa tutki ja tutki.. Mietti.. ihmetteli eikä selvästi tiennyt mitä olis sanonut. Sit se tokas et perjantaina uudelleen :LOL: Mä sit toki tyhmänä kyseleen et mites kun ens viikolla on lomamatka edessä, perunko sen nyt suoraan kun kuitenkin on ollu noiden korvien ja keuhkojen kans ongelmia aikaisemminkin. Siihen lääkäri kauniisti ihmetellen "on vai, ei hän ole lappuja lukenut"? no minäpä sit kertaan kaikki syntymästä alkaneet ongelmat johon lääkäri täti kauniisti ja nopeasti tuumaa.. "kun olisit sanonut tuon jo maanantaina olisin heti antanut antibioottikuurin".
Tästä oppineena kerronkin nykyään sit jatkossa joka lääkärikäynnillä meidän tehohoidossa olemisen :LOL: varsin hauskaa siinä ei ollut Eliaksen syntyessä mut näin uvosi siitä asia jo hymyilyttää... kuinka lääkärit eivät lue lapsen papereita ennenkuin tutkivat lasta. Meillä kun papereissa ihan on maininta tehohoidosta, hapenpuutteesta ja keuhkojen nesteistä. No onneksi nyt saatiin antibiootti ja kaikki on onnellisesti hyvin.

Meillä 1vee neuvola käynti on 14.7 (vuosi tuleekin täyteen sopivasti 13päivä). osaako joku jaksaa muistaa saadaanko 1vee käynnillä rokotus? Meinaako joku muuten antaa lapselle sen vesirokko rokotteen?

Joku kyseli lahjoista (anteeksi huonomuistisuuteni), meillä lahjapakettiin kääriytyy vaatteita, pari kestovaippaa ja kestovaippa villahousut. Mummi ja pappa tuo brion junarataa (alkavat sitä keräämään lahjoina)

NYt pitää lähteä laittamaan ruokaa :wave:
 
Allunmamma nimi virhe korjattu. On pahoillaan hän :ashamed:

aurinkoinen81 piiki tulee, sama mikä on tullut jo kaksi kertaa aikaisemmin. Ja sit tulee taas 1,3 tai 1,5 vuotiaana, riippuen miten käynnit menee. Vesirokko rokotetta ei otettu.

Itse asiassa ei olla muitakaan varsinaisen rokotusohjelman ulkopuolelta olevia otettu.

Ja oma (.)

lahjaksi neiti sai
-vaatteita
-kirjoja
-hakka lelun
-leikki astioita
-leikki kännykän
-pehmo koiran
-oman pikku korin
-rahaa
-pallon
 
Joko mei lapset ovat taaperopuolella!!? :D

Meillä opittiin kävelemää 5 päivää sitten ja nyt jo mennää pitkiä matkoja. =)
Vilkuttaa osaa ja tervehtii kättä nostamalla. :D
1v neuvola meillä on 28 päivä synttärit 30 päivä.

Poika on nyt toista viikkoa perhepäivähoitajalla siskonsa kanssa kun mie sain töitä. :)
Arki on mennyt todella hyvin.

Meidän rytmi on tälläinen:
6-7 herätys
7-8 aamupala
10.30-11 lounas
12 päiväunille jotka kestää 2 h
14 välipalaa
16 päivällinen
18.30-19 iltapala
19.30 nukkumaa
Viikonloppuisin saavat valvoa vähän pitempää jos vaikka v.loppu aamuisin nukkuisivat myös pitempää. ;)

Tuttipullon otin pois kohta kuukaus sitten. Ei poika sitä enää käyttänyt kuin välipalan aikaa. Mutta mukista juo saman määrän joten pidin pulloa turhana. Nokkamukin kanssa tulee vain sotkua joten siirryimme suoraan tavalliseen mukiin/lasiin.

Jässikkä tykkää kovasti kiipeillä rappusille :'(
ja keittiön kaapit kiinnostaa ja laatikoita on kiva tyhjentää. :)

Sanoja tulee ääti, ja muutaman kerran tullut auto.
Poitsu syö ihan samaa ruokaa kuin me, enää tarvitsee vain vähän pilkkoa. Hyvin uppoaa. =)

Oikein paljon kaikille 1-vuotialle!! :heart:

Neiti-84 ja jässikkä 11kk
 
Meillä on tällainen rytmi:

07-07.30 Herätys
07.45 Aamupala
11 Lounas
11.30-13.30 Päiväunet
13.45 Välipala
16 Päivällinen
19 Iltapuuro
20.20 Iltamaito ja sen jälkeen nukutus.. Yleensä siinä puol ysin molemmin puolin nukahtaa...

Iltamaito siis menee pullosta. Ajatelin että kesälomareissun jälkeen alan pikku hiljaa tuota pulloa saamaan pois. Toisaalta en ole niin pahanakaan pitänyt kun vaan uto iltamaito siitä menee.

Tuttikin on käytössä.. Mutta vain nukkumis aikaan ja jos tulee suurinpiirtein maailmaloppu... Niin ja aikasta usein autossa tarvii antaa... Ihme hermojen menettäjä tullut autossa.

Ruoka menee sekä purksita että samaa kuin meilläkin. Vähän riippuu mitä ite syödään.

Sanoja on hauva, kissa silleen jännästi ja ätä.

Kiipee rappusissa ja muutenkin on kova tutklimaan. Keinumisesta tykkää.

Saunassakin istuu ihan ylä lauteilla ja pitkän tovin jos vaan on sillä tuulella.

Ammeessa on kiva räiskyttää...

Tä&Neiti 1vuosi ja 2 päivää
 
Ja neuvolassa käyty...

Paino 10,6kg
pituus 73
järki 45,5

Piikki tuli ja siitä kuume.. On nytkin 38,1 jo toisella kuumetta.....

Muoks.....
Tällä kertaa kuume olikin nopea tapaus... Illalla oli enää lämpöä... Hyvä niin, ja jalkaakaan ei tällä kertaa aristanut seuraavina päivinä

Muuten kaikki hyvin.

Seuraavan kerran mennään 1,3v neuvolaan ja piikki tulee sit puoltoista vuotiaana.
 
Taas viikonloppu takana...

Oltiin koko perheen voimin yhdellä leirintäalueella yö ja mukavaa oli. Muksut sai touhuta omiaan ja pienimmäisen kanssa meni vallan mainiosti. Ehkä osasyy siihen oli se että mummo ja pappa oli mukana... Ja koko muu suku... (Meillä on joka vuosi suvun tapaaminen...) oli kiva nähdä semmoisiakin serkkuja, joita ei ole pitkään aikaan tavannu.

Neiti oppii koko ajan jotain uusia metkuja. Uusin villitys on ilveily. Naama vääntyy jos jonkinmoiselle mutkalle. Matkiminen on kanssa kivaa...
On neiti ottanut jo ensiaskeleensakin ilman tukea. Ruhtinaalliset kaksi askelta uskalsi ottaa ja sitten paino peppu liikaa. :D

:flower: Onnittelut kaikille 1v. täyttäneille :flower:
 
Hyppäänpä minäkin tälle puolelle.. Eetu täyttää perjantaina 1v. On se aika mennyt nopeesti...hui että.. Vauvakuumetta pukkaa, mutta ei oo meillä vielä toisen aika.

Eetu kävelee tukea vasten kivasti jo ja pikkusen taaperokärryäkin työntelee.. Käsistä kiinni pidettäessä ottaa askelia :) Ja konttailee niin kovaa vauhtia että perässä ei pysy. Koko ajan on jossain pahojaan tekemässä :D Sanoja tulee koko ajan lisää..

Nyt on oppinut iskemään silmää... pieni hurmuripoika. ja sitten söpöilyn päätteeks näyttää kieltä :ashamed:

Me ollaan tässä vähän reissailtu (lähinnä vaan mummoloissa) kun miehellä oli lomaa. Tänään alkoi taas työt. Nyt on reilu viikko töitä ja sitten on vielä yksi viikko lomaa ja lähdetään sitten Ahvenanmaalle.

Meillä on tällainen rytmi:
klo 6-8 herätään, aamupuuro vähän heräämisen jälkeen.
jos on herännyt jo kuudelta ottaa joskus 9-10 tienoilla torkut
n. klo 11 lounas
jos ei ole ottanut aamulla torkkuja niin menee päiväunille lounaan jälkeen. nukkuu tällöin 1½-2½tuntia
n.klo 14 välipala
(jos on nukkunut vaan aamulla torkut niin nukkuu tässä välissä yleensä toiset unet)
n.16.30 päivällinen
n.19.30 iltapuuro
n. klo 20 nukkumaan

Meillä ollaan siirtymässä kaksista päiväunista yksiin ja vaihtelee kovin päivittäin että miten jaksaa. Yhä useempana päivänä on nyt menny yksillä päiväunilla.

Yöt menee viimein melko hyvin. Nukahtaa klo 20 maissa omaan sänkyyn itse omassa huoneessaan. Syötän tosin maidon pullosta sänkyyn :ashamed: Tästä tavasta on tarkotus pikku hiljaa irrottautua. Mutta annan maidon ja poistun huoneesta. Nukahtaa itsekseen. Joskus heräilee yön aikana kerran pari ja pitää antaa tutti. Muuten heräilee siinä 5-6 maissa jolloin käyn hakee viereen ja nukutaan vielä sen jälkeen ainakin tunti.

Hampaita on 6. Neljä ylhäällä ja kaksi alhaalla.

Tutti on käytössä nukkuessa ja autossa. Ja muutoin pahimmissa kitinöissä. Ja sitten jos jätkä näkee ite tutin jossain esim. pöydällä niin alkaa kuulua "tuutii tuutii" ja sitten on pakko antaa jos ei jaksa kuunnella raivareita. Eli tutit piilossa :)

Pullo on käytössä päiväunille ja yöunille mennessä. Mutta nää on tarkotus saada pikkuhiljaa pois kokonaan. Menee maito hienosti jo mukistakin.

Meillä on 1v neuvola torstaina. pitää tulla sitten lisää kertoo kuulumisia.

Nyt nukkuu...

Onnea kaikille pienille synttärisankareille!!!

Lotta84 ja Eetu ihan kohta 1v
 
Täällä on tänään synttäreitä juhlittu. Tuloksena rättiväsyneet äiti ja poika. Viikonloppuna ja alkuviikosta tulee vielä lisää vieraita. Eetu sai paljon uusia leluja ja vaatteita.

Eilen oli Eetulla 1v neuvola. Mitat 81,8cm ja 10925g. Päänympärys 48,3cm.
Pituutta oli tullut 2kk:ssa reilu 3cm. Joudutaan käymään pituuskontrollissa 1v3kk, oikeesti olis vasta 1v6kk neuvola. Hyppäs nimittäin käyriltä jo pituus. Mutta todennäköisesti tulee isäänsä pituuskasvussa. Isänsä kun on 192cm. En usko että on mitään häikkää, kasvupyrähdys vaan.
Neuvolan täti kirjoitti "Kasvupyrähdys ollut. Pitkä poika, ihannepaino. Sanoja tapailee, puhetta hyvin ymmärtää. Leikit kiinnostaa. Tukea vasten kävelee ja konttaa. HB 115"
Rokotuksen sai. Ei tullut siitä mitään oireita.

Mutta tällasta... Nyt pitää mennä siivoomaan keittiötä synttäreiden jäljiltä.

Lotta84 ja Eetu 1v
 

Yhteistyössä