Heinäkuiset 2005

  • Viestiketjun aloittaja tiipeli
  • Ensimmäinen viesti
Meidän taapero siirtyi nyt sitten vihdoin pinnasängystä jatkettavaan lastensänkyyn. Yöt ovat olleet melko levottomia, mutta se saattaa johtua siitäkin, että meillä on täällä sisällä aina kesähelteiden takia liian kuuma. Koko ajan mittari näyttää sisälämpötilaksi + 25 C astetta, vaikka ikkunat ja parvekkeenovi ovat päivät pitkät auki. :eek:
 
Heips! Meillä myös heinäkuussa-05 syntynyt poika, 11.päivä tarkalleen :) aapo on kova menijä, leikkii muiden vähän vanhempien (2,5-6v) poikien kanssa jo kovasti ja on sitten ilmeisesti oppinut myös tuon uhmistelun niiltä kyseisiltä herroilta........... Touhua ovat päivät täynnä ja äidillä useasti illalla takki tyhjä mutta päivääkään en silti vaihtaisi pois, niin paljon tuolta termiitiltä kuitenkin saa :heart: terveisiä kaikille muille heiniksille :D
 
tiipeli
Heipparallaa, nostelen neljänneltä sivulta... hiljaista ollunna.

Heinisten synttärikuukausi! :D Minkälaisia synttäreitä on suunnitelmissa?? Me pidetään syndet mummolassa järven rannalla ja toivotaan kovasti aurinkoista ja lämmintä keliä, että voi uida ja saunoa. Muuten saattaa mennä tylsäksi, koska sisätilat on aika pienet. Tai tiloja kyllä löytyy, mutta eri rakennuksista...

Meiän pieni mies on aivan täynnä ruhjeita. On mustelmaa ja haavantynkää poskessa, otsassa, polvissa, kyynärpäissä.... Vauhtia riittää turhankin kanssa ja lemppari on kiipeily joka ikiseen paikkaan ja niinhän niitä onnettomuuksia sattuu! Onneksi ei mitään pahempaa oo käyny, mut esim. liukumäessä on menty mukkelimakkelis, sellasesta jänskästä pyörälelusta tipahdettu ja kaaduttu, kun juoksi sorapihalla hulahulavanteen kanssa. Ja mitäänhän ei kuunnella, jos varoitetaan/komennetaan lopettamaan... :whistle:

Aurinkoista kesän jatkoa!
 
Heippa vaan kaikki! Meillä 4 pvä synttärit. Jännää. Ajattelimme pitää kotona juhlat.Nasu kakun on tyttö toivonut. Lahjaksi toivoo punaista paitaa. :LOL: Hassu tyttö. Puhuu koko ajan. n 4 sanaisia lauseita. Kuivaksi opettelu kovaa vauhtia edistymässä.Tänää ei tullu yhtää pissiä housuun :)
Hauskaa kesän jatkoa kaikille. Ja ONNEA! :heart:
 
Meillä poika täyttää 11.7. 2 v ja juhlat vietetään ystävien ja sukulaisten kanssa mansikkakakkua nauttien.

Meillä on päiväkuivaksi opettelu myös edistynyt niin hyvin että viimeisen viikon poika on ollut päivät kokonaan (myös päiväunet) ilman vaippaa ja vahingot on laskettavissa yhden käden sormilla. Yöksi vielä laitetaan vaippa ja siihen kyllä tulee vielä pissiäkin, mutta ainakaan minusta tuolla yökuivaksi oppimisella ei niin kiire ole. Mutta onnellisesti näyttää siltä että päivävaipoista päästiin ennen kuin toinen muksu syntyy elokuussa.

Tänään oli 2 v neuvola ja kaikki oli siellä ihan ok. Pojan mitat: pituus 87,5 cm, paino 15,2 kg ja päänympärys 51,7 cm.
 
tiipeli
Hei, mitäs meinaatte antaa/olette antaneet synttärilahjaksi?? Ostin alesta brion junaradan osia, mutta jotain muuta annetaan myös, kunhan vain keksisi mitä. Parkkitaloa pikkuautoille oon katellut, mut ei oo osunut hyvää kohdalle...

Meil ei 2v neuvolaa olekaan. 1,5v oli ja seuraava onkin vasta 3v. Mut poitsu on kotipelillä mitattuna 91cm ja n.12,7kg. Kuivaksiopettelu ei oikein ota tuulta purjeisiin :kieh: joskus sanoo, kun on hätä, joskus (yleensä) ei.
 
Moikka , meillä oli 4 pvä jo synttärit. Ja ostettiin tytölle nuken rattaat. Sai kolme vauvaa synttärilahjax myös muilta. Joten niitä voi nyt sit kuskata. :)
Pojalle aikoinaan ostettii 2 vee lahjaksi sellanen pieni päältäajettava akkuauto. Löydettiin jostain alesta.
 
Meijän taapero siirtyy nyt kanssa tuonne leikki-ikästen puolelle. Synttärit oli 7.7 ja eilen käytiin 2v. neuvolassa.Synttäreitä juhlittiin 2 päivänä ja EN ENÄÄ IKINÄ lupaa peräkärrykakkua! Lahjksi tuli autoja ja vaatteita ja uimavehkeitä ja monta peräkärryä..poika on ihan hulluna niihin.
Mitat oli; pituus 87cm ja paino hieman alle 12kg, hattu oli 50cm.... omalla -10% käyrällään kasvaa tasaisesti. Ihanaa, kun piti neuvolassa suora viiva piirtää, niin poika piirti ympyrän, jonka ylä- ja alapäähän sotki isot mustat sotkut ja sanoi, että isi! :LOL: ... no, onhan se isi parrakas ja karvainen...kyllä. Menipä sitten myös omatoimisesti neuvolatädin laatikolle ja teki 10 palikan tornin ym.. toimii kuulemma hyvin tämä käden ja silmän yhteiskoordinaatio...just, just. No, pottailua mekin on alettu opettelemaan, välillä onnistuu, välillä ei, mutta pikkuhiljaa. Juhannuksena oli kovassa flunssassa pikkuveikan kanssa ja nyt tuli sit nuha takaisin.. no, eiköhän viikonlopun helteet paranna, jos vaan ennusteet pitää paikkansa. Ihania uhmaiän oireita tullu myös, lattialle heittäytymisiä ja huutoa ja komentamista.. isälleenkin sanoi yks ilta, että mene, mene ite! ku käski isi paperia hakemaan vessasta.
Ja varmistui sitten myös se, että minusta tuli mummu! elikkä kohta täyttääpi poika vuoden ja onhan se jännää ajatella, että setämies on 6kk nuorempi, kun veljenpoika... ja toinen setä vuojen vanhempi. voi kauheeta! Joskus tulevaisuudessa varmaan hyviä kavereita toisilleen, toivottavasti.
Mut nyt lähen hempeileen mieheni kanssa, pojat nukkuu ja isommat on jossain maailmalla. Tavataan taas leikki-ikäisissä :wave:
 
Me ei itse hirveästi tuohon lahjaan satsattu. Ostettiin ja annettiin pojalle viime viikolla kaupasta alesta Tomi Traktori. Kun eipä tuo poika vielä juuri synttärien päälle ymmärrä. Satsataan lahjoihin enempi sitten tulevina vuosina kun ne alkaa olla pojalle tärkeämpiä. Isovanhemmilta ja kummeilta on pojalle toivottu mm. parkkitaloa, Brion junaradan osia ja Muumin Delffiinihyppy-lautasta. Huomenna on sitten juhlat, saas nähdä mitä saa.
 
Mahtuuko vielä mukaan? Meillä on 19.7.05 syntynyt poika jonka kanssa arki on ollut aikamoista rumbaa. Pojalla on laajat allergiat ja astma. Nyt alkaa jo helpottaa, korvatulehduksia ei ole joka kuukausi eikä osastojaksoja astmankaan takia. POjalla on kaksi isompaa siskoa, esikoistyttö menee 3. luokalle ja toinen menee eskariin.
Poika on pienikokoinen, 82cm ja 12kg, mutta toivon hartaasti että hänestä kasvaisi vielä miehenmittainen =)
Sanoja pojalta tulee paljon ja kolmisanaisia lauseitakin. Traktorit, rekat ja muut pyörillä liikkuvat esineet on kivoja. Oma pyörä hänellä on, mutta kun jalat on vielä hieman lyhkäiset... :heart:
 
Meidän poika sai synttärilahjaksi mm. Posti-Paten auton. Synttärit vietettiin jälleen kerran mummolassa kun olimme siellä lomailemassa kesä-heinäkuun vaihteen. Mansikkakakkua syötiin ja pikkuserkkuja kävi kylässä leikkimässä.

Pottailussa ollaan päästy siihen vaiheeseen, että poika osaa hyvin kertoa kun kakka on tulossa ja kakka ollaan saatu jo usean viikon ajan pottaan paria pikkuvahinkoa lukuunottamatta. Tosin äiti joutuu aina onnistuneen suorituksen jälkeen antamaan namin (xylitolia sentään, ettei hammaspeikko iske :whistle: ) Vielä kun poitsu oppisi sanomaan kun pissa on tulossa. Täytyisi tässä vain joku päivä heittää se vaippa veks ja katsoa kuinka käy... :|

Joko te muut tosiaan aiotte siirtyä palstailemaan "leikki-ikäisiin"? Kyllähän tällä palstalla vielä kaksivuotiaat voisivat olla...
 
Uppista ja samalla kuulumisia:

Meidän poika kävi vihdoin 2-vuotisneuvolassa. Pituutta oli kertynyt reippaasti eli mitat ovat tällä hetkellä peräti 97 cm ja 15,6 kg. Sopusuhtainen ruumiinrakenteeltaan on onneksi, vaikka välillä syökin vähän miten sattuu. :whistle:
 

Yhteistyössä