Hei tosta sektio-pulloruokinta vs. alatie-imetys ketjusta tuli mieleen....

  • Viestiketjun aloittaja ihmeissään
  • Ensimmäinen viesti
ihmeissään
Kun mainittiin että jos napanuora ollut kaulan ympärillä voi aiheutua ylivilkkautta, johtuuko siis hapenpuutteesta? Mietityttää vain kun meillä poika syntyi napanuora kaulan ja vartalon ympärillä...
 
Hapenpuutetta esiintyy vaan jos se napanuora on piukasti tai pidempään ympäri kaulan tai vartalon... napanuora voi olla hyvinkin kietoutunut, mutta jos on löysästi, niin siitä ei ole vauvalle mitään haittaa. Myöskään siitä, että napanuora kiristyy hetkellisesti, ei ole haittaa vauvalle.
 
vieras
en ole hoitalalla...mut niinhän se tupakointikin voi aiheuttaa ylivilkkautta ja tällöi ainakin kyse mun tietääkseni nimenomaan hapenpuutteesta. Voi sanoa että todennäköisyys siis varmaan vois olla suurempi... elimistö kuitenkaan kun ei toimi kuin robotti, eli yks asia ei välttämättä johda aina toiseen, syystä jos toisesta...
 
Vaki
Mulle lääkärit sanoi näin sillä molemilla lapsilla oli hapenpuute pitkittyneen synnytyksen takia. Esikolla ponnistusvaihe kesti 2h eikä mitään tapahtunut , syntyi lopulta imukupin avulla. Kuopuksen kanssa olin 3h 10cm auki mutta ei tullut ponnistus-suppareita joten syntyi sektiolla sitten.
Molemilla todettiin siinä synnytyksen pitkittymisvaiheessa hapenpuute, Esikolla on nyt todettu adhd tutkimusten jälkeen ja siihen on lääkitys.
 
miksei
Meillä toisella lapsella oli napanupra löyhästi kaulan ympärillä. Synnytyslääkäri sanoi että se on aika yleistä eikä siitä ole mitään haittaa. Tietysti jos se on kovin kireällä niin kaippa se hapenpuute voi ylivilkkauttakin aiheuttaa.
 
Vain jos siitä todetaan että on tullut vakavasti hapenpuutetta.,.
Hapenpuute aiheuttaa osan aivoista tuhoutumista. Siksi se saattaa aiheuttaa myöhemmällä iällä jotain häiriötä.


Ei kannata huolia vain sen takia jos napanuora ollut kaulan ympärillä. Se itsessään ei ole vielä vaaraksi lyhyellä ajalla tai löyhästi ollessa. Minunkin muksulla oli kerran kaulan ympärillä napanuora ja ei ollut mikään hätää. Lapsen sydänääniä tarkkailtiin ja lapsi oli ihan normaali syntyessään reaktioiltaan ym.
 
Alkuperäinen kirjoittaja entä jos kolme kertaa kaulan ympäri:
ja sydänäänet hälytti, ja leikkaussali valmiina? voisko siitä tulla jotain
Mitkä oli apgarpisteet ja oliko napa pH alakanttiin... vaikka olisi ollut huonot pisteet ja huonot veriarvot, voi vauva olla mitä parhaimmassa voinnissa ja olla vaikka tulevaisuuden ydinfyysikko. Pelkkä tieto siitä, että on ollut jotain ongelmaa ei riitä, vaan se, että jos synnytyksen jälkeen on tarvinnut esim tehohoitoa ja saanut asfyksia diagnoosin tms... ne voivat ennustaa vaikeuksia mm oppimisessa, voi esiintyä ylivilkkautta. Korostan sanaa VOI!!!

Kaikenmoiset lapsuuden aikana ilmenevät vaikeudet ovat yleensä monen tekijän summa.
 
mummimamma
No nyt vasta törmään tuollaiseen asiaan.
Nuoremmalla pojallani oli kaksi kertaa napanuora kaulan ympäri, mutta muuten synnytys meni hyvin. pisteitäkin sai 9/10
silloin -80 luvulla pisteet kirjattiin noin.
Tosi vilkas mun poika oli silloin, mutta nyt kun on aikuinen, ihan ok. ja ihan työssä käyvä mies tuli pojasta.
Esikoisen synnytyksessä taas ei ollut mitään ihmeempää, ja oli rauhallinen lapsena.

Saattaapa asiassa ollakin perää, kukapa sen tietää.
 

Yhteistyössä