hampaassa tulehdus

  • Viestiketjun aloittaja "aapee"
  • Ensimmäinen viesti
"aapee"
Kävin hammaslääkärissä säryn takia ja jäi mietityttää kun juurihoidetussa hampaassa oli pieni tulehdus. Sain antibiootit mutta lääkäri sanoi että ottaa niitä vasta jos tulee todella kipeäksi tai turpoo. Miksei niitä siis heti voi ottaa? Olisi pitänyt ymmärtää kysyä tarkemmin että miksi vasta jos oireet pahenee.
 
Jos siinä hampaassa on ollut liian korkeaksi jätetty paikka, niin se aiheuttaa tosi kovan säryn. (tuota korotusta et itse välttämättä edes huomaa) Monesti siis auttaa pelkästään se että hiotaan paikka matalemmaks. Ja antibiottiahan ei kannata turhaan syödä, joten luultavasti ajatteli että alotat kuurin vasta jos särky johtuu tuosta pienestä (alkavasta?) tulehduksesta.
 
entinen potilas
No kun siellä kuitenkin on tulehdus, niin kyllä se jonkin aikaa on arka. Se mitä lääkäri nyt toivoo, on että tulehdus paranisi itsestään Ja miksi ei heti antibiootteja? Antibiottien turha käyttö on haitallista mm. sen takia että se lisää resistenttien bakteerikantojen syntyä.

Käytännössä kun hammas juurihoidetaan, siellä on aina tulehdus. Silti vain osassa tapauksista määrätään juurihoidon jälkeen antibiootti. Useimmiten tulehdus paranee itsekseen.

Sama koskee esim. poskiontelotulehduksia. Monet tutkimukset osoittavat siihen suuntaan, että poskiontelotulehdus paranee aivan yhtälailla, söi sitten antibiotteeja tai ei.
 
"minna"
[QUOTE="aapee";29248419]Osaako kukaan sanoa liittyykö hampaan juuren tulehdukseen kuumetta? Voi tietysti olla jotain muutakin pöpöä.[/QUOTE]

voi olla aina tulehduksessa kuumetta. jos kipu on pienentynyt, niin voit varmaan viel odottaa. seuraile ja aloita ab, jos kipu voimistuu tai kuume nousee kovin korkealle.
 

Yhteistyössä