Hammastahna = syöpäläinen

"vieras"
Häh? Kerrotko meille mistä sinä tuollasia luit?

Oletko nyt ihan varmasti ymmärtänyt oikein? Kun tosiaan lähes mikä tahansa aine nykyään luokitellaan suurina määrinä syöpää mahdollisesti aiheuttavaksi tai muuten vaaralliseksi. Sen sijaan pienissä määrin samat aineet voivat olla jopa välttämättömiä ihmiselle.
 
[QUOTE="vieras";22327605]Häh? Kerrotko meille mistä sinä tuollasia luit?

Oletko nyt ihan varmasti ymmärtänyt oikein? Kun tosiaan lähes mikä tahansa aine nykyään luokitellaan suurina määrinä syöpää mahdollisesti aiheuttavaksi tai muuten vaaralliseksi. Sen sijaan pienissä määrin samat aineet voivat olla jopa välttämättömiä ihmiselle.[/QUOTE]

No toivottavasti olen ymmärtänyt väärin! Esimerkiksi tuolta saa tietoa eri tutkimuksista: Skin Deep: Cosmetic Safety Reviews
 
ei aftoja enää ikinä
joo, se vaahtoava aines aiheuttaa limakalvoille aftoja eikä saa missään tapauksessa niellä YHTÄÄN. Triklosaani on tosi paha ympäristömyrkky ja karrageeni aiheuttaa tulehduksia. Onneksi kaikissa ei sentään ole. Sitäpaitsi lapsi yökkää heti kun vaahtoa tulee kurkkuun, menee hampaiden peseminen hukkaan senkin takia, pelkkä vesi ja harja vois riittää hyvinkin;-)
 
"HHH"
Laveran hammashahna sinisessä pakkauksessa on hankausarvoltaankin vain 50, joten hyvä valinta. Vihreässä olisi fluoria, mutta hankausarvo on jo 75 muistaakseni. Toki peruspepsodenttia alhaisempi sekin, mutta ainakin sähköhammasharjalla harjailevien kannattaa valita sininen. Monet muut luonnonhammastahnat ovat vähän kummallisia. Frantsila on muuten hyvä, mutta hankausarvosta ei ole tietoa.
 
"eräs"
Tiedättekö mitä myrkkyö tuo fluori oikeasti on? Sitä kuitenkin on lasen tahnoissa ja lapset jopa syö sitä hampaan pesun yhteydessä vaikka kuinka vahdit :( Suosittelen vaihtamaan tahnanne.
 

Yhteistyössä