haluaisin tietää?? vastatkaa!

Lapsi on 4kk, imetän osittain.
Maito loppui.
Ensin tulin itse synnytyksen jälkeen niin kipeäksi, etten ollu ihan tajuissani edes aina (oli joku tulehdus, ei oikein tiedetty mikä), eli en lypsänyt tarpeeksi. Sen jälkeenkin, kun lapseni oli sairaalassa 2kk 1vko, maidon tulo oli vähäistä koska ei ollut lasta stimuloimassa. Kävin toki hänen luonaan aina päivittäin, mutta kun sielläkään ei imettämään päässyt niin menin hiukka harvemmin lypsylle kun olis pitäny. Eikä lypsäessä muutenkaan tullut kovin paljoa maitoa.
Kun lapsi sitten vihdoin ja viimein pääsi pois sairaalasta ja stressini väheni, lapsi tissille ja pikku hiljaa maitoa alkoi tulla enemmän. Nyt saa puoliks mun maitoa, puoliks erityiskorviketta.

Että kyllä se maito voi loppua, varsinkin jos on vähän hankalampi tilanne menossa. Mutta kyllä se voi myös alkaa uudestaan, onneksi. :)
 
Luulen että siksi nuoret äidit imettää vähemmän aikaa kun vanhemmat koska ekan lapsen kanssa imetys on yleensä vaikeampaa kuin toisen tai kolmannen jne. Kun ensimmäinen lapsi syntyy, se on niin iso mullistus äidin elämässä että sitä helposti stressaa ja ahdistuu monista asioista ja kaikki nää vaikuttaa maidon eritykseen. Toisen lapsen kanssa sitä osaa jo ottaa rennommin ja näin on paremmat mahdollisuudet imetyksen onnistumiseen kun maitoakin erittyy paremmin. Jos on jonkun verran imettäny ensimmäistä lasta, on rinnanpäät jo muotoutuneet seuraavalle lapselle imetykseen sopiviksi, lapsi saa paremman imemisotteen.
Minulla oli tosi paljon vaikeuksia imetyksessä ensimmäisen lapsen kanssa. Mutta sinnikkyys onneksi lopulta palkittiin ja homma alkoi sujumaan PIKKU HILJAA 1kk iästä eteenpäin. Imetin häntä reilun vuoden. Imetys toisen lapsen kanssa sujui hyvin ja imetin häntä myös reilun vuoden.
 
Musta tuntuu myös, hieman aiheesta luettuani, että liian helposti luullaan että maito on loppunu tai sitä ei tule tarpeeks. Normaali tilanteessa, jossa on jokseenki terve äiti ja jokseenki terve lapsi, loppuu vain HYVIN HARVALTA maito. Meidät on vain opetettu stressaamaan liikaa.

Ajatella, että monessa kehitysmaassa aliravitutkin naiset pitävät vauvansa hyvin hengissä pelkällä rintamaidolla. Miten niillä riittää maito, jos meillä yltäkylläisesti syövillä ja juovilla loppuu jatkuvasti maito?

Arvelisin, että kyse on siitä, että meidän kulttuuri vaatii vähän liikaa naisilta ja ottaa rintaruokinnastakin sen luonnollisuuden pois. Lapsi syö just niin paljon kun se syö, ja äiti tuottaa juuri sen verran maitoa kun se laps tarvitsee. Juju taitaa olla siinä että syöttää lasta silloin kun sillä on nälkä, ei minkään aikataulun mukaan. Eikä pitäis heti olla tunkemassa lisämaitoa joka paikkaan. On todettu, että pulloruokitut vauvat kasvavat useammin ylipainoisiksi aikuisiksi. Yksi syy tähän voi olla se, että kun pullolla ruokitaan, ruokitaan tiettyjä määriä ja tietyin väliajoin oli lapsella nälkä tai ei. Jos lasta ruokitaan jatkuvasti yli sen luonnollisen kylläisyyden tunteen alkaa se jättää tämän signaalin huomioimatta.

Lisää itseluottamusta kaikille, nuorille ja vanhemmillekin... Kyllä meillä maito riittää.
 
Se,että 2-3-4kk synnytysestä ne rinnat ei ole enää yhtä pinekinä maitdostaei tarkoitaettä seloppuisi,vaane ttä maitomäärä alkaa tasaantua sopivaksi. Sieltä tyhjänkin tuntuisesta rinansta tulee kyll ävauvalle maitoa vaikka kuinka. Oma vauvani on jo kohta 10kk,ja kuukausiin ei rinant ole enää tulelet sellaisiksi pinkeiksi ja täysiksi,muttasiitä huolimatta sieltä vauva imaisee helpsoti itsensä täyteen,ja pumppaamallakin saa vaikka pullollisen....Helposti kyllä voisi olettaaettä nyt se lopui.
 

Yhteistyössä