Hajuallergikko töissä, rasittavaa!

  • Viestiketjun aloittaja snifsnif
  • Ensimmäinen viesti
.....
Tää oli ilmeisesti kestovaippoja käyttäville tarkoitettu?
Myös sinun alushousuissa on kakkabakteereita. Pyyhkeessä johon kuivaat pestyn persuksesi, siinäkin on kakkabakteereita. Ne olis hyvä pestä aina väh. 60 asteessa, aika ajoin korkeammassakin lämpötilassa. Kenenkään anuksen ympäristö ei ole niin puhdas, etteikö siitä kakkabakteereja löytyisi.

Toinen juttu on hiki. Hiki ei tosiaan lähde pelkällä 40 asteen pesulla, eikä myöskään ihmisen ihon luonnostaan tuottamat rasvat. :X Ekohömppäily on melkoisen ällöttävää.
 
"paula"
Nuo hypotuoksut ovat oikeasti aivan turhia. Joskus tilasin Dermosililta jotain hypotuoksutettua tuotetta, jota en pystynyt käyttämään koska haju oli ainakin minun nenääni ihan yhtä voimakas kuin normihajusteellisissa. En siis ymmärrä hypotuoksujen tarkoitusta, sillä hajusteyliherkälle ne eivät sovi. Jos joku muu käyttää niitä kosmetiikassa, se ei minua haittaa.
Mullakin kiinnostais tietää, mikä se aines on, mut se oli käsivoidetta... Enkä edes itse käyttänyt! Mulle riittää HTH- lotion:)

Mut onhan ihmiset vähän sinisilmäisiä näissä asioisaa:
Kansainväliset sijoittajat tahkoavat rahaa Suomen terveydenhoidossa | Yle Uutiset | yle.fi
 
endis
Myös sinun alushousuissa on kakkabakteereita. Pyyhkeessä johon kuivaat pestyn persuksesi, siinäkin on kakkabakteereita. Ne olis hyvä pestä aina väh. 60 asteessa, aika ajoin korkeammassakin lämpötilassa. Kenenkään anuksen ympäristö ei ole niin puhdas, etteikö siitä kakkabakteereja löytyisi.

Toinen juttu on hiki. Hiki ei tosiaan lähde pelkällä 40 asteen pesulla, eikä myöskään ihmisen ihon luonnostaan tuottamat rasvat. :X Ekohömppäily on melkoisen ällöttävää.
Aivan. Bakteerit jakautuu optimiolosuhteissa, eli juurikin tuossa 20-40 asteessa joka 20. minuutti. Mikäli pepukasta on lähtenyt 100 bakteeria, tulee niistä 200, 400, 800, 1600 jne aika nopeasti. Teollisilla entsyymeillä pesukoneiden energiankäyttöä on voitu alenttaa (= pesulämpötilat alennettua), mutta vielä suurempana syynä on se, että vaateteollisuus voi myydä liimattua kuitua, joka ei kestä korkeita pesulämpötiloja. Ottakaapa huvikseen selvää millaisesta puuvillasta vaatteenne on tehty. Ennen ne olivat pitkäkuituisia ja kestäviä, nykyisin kuidunpätkistä liimaamaalla tehtyjä. Öljypohjaiset keinokuidut eivät kestä muutenkaan kuumaa (akryyli, polyesterit, nailon jne).

Pesuainessa olevan lipaasin on tarkoitus poistaa rasvaa ja proteaasin valkuaisia. Mikäli muistatte Omon kampanjan, jossa siis Omo pesuaineisiin lisättiin törkeästi proteaaseja, niin aika monelta taisi mennä siinä rytäkässä Sloggit aika heikkoon kuntoon? Tämä siksi, että Omossa (en ole varma nimestä, Procter & Gamblen tuote kuitenkin) oli "hippasen liikaa" GMO:lla valmistettua proteaasia, joka sitten "söi" kuidut rikki.
 
Alkuperäinen kirjoittaja viisikymppinen isoäiti;30672155:
jos on allerginen, niin on allerginen. ei tuohon nyt maailma kaatune, jos töissä ei saa tai voi käyttää tuoksuja. johan työpaikkojen seinilläkin lukee, että tulethan tuokusutta. itsekkyyttä sanon mä, jos ei voi ottaa toisen allergioita huomioon.
Riippuu työpaikastakin. Sairaalassa se on ymmärrettävää. Mutta esim päiväkoti ei voi sanella semmosia sääntöjä ja vaatia että yhden ehkä allergisen takia ihan kaikkien on toimittava samalla lailla. Kun on kyse normaalista talosta ja asiakaskunnasta. Allergisia varten on omia yksiköitään. Tämän vuoksi meille ei voisi tulla töihin kovasti allerginen.Emme voi vaatia myöskään eläimettömyyttä perheiltä ja työntekijöiltä. Jos ei karvaa ja tuoksua kestä ni semmonen ei voi talossa olla. Se osote on taas allergiapäiväkoti. Yksi semmoinen allergikko on ettei voi tuoda pöydille esim pajunkissoja,se ei ole mikään ongelma.
 
"maijj"
""Miten helvetissä hän luuli selviävänsä työstään? Eikö olisi kannattanut miettiä toinen ala? Tai vailla allergiapäiväkotiin töihin! Mulla on oikeesti hermo jo ihan pinkeellä hänen"eih, en voi kyllä tehdä sitä tai tota TON kanssa, se Haisee niin voimakkaasti!". Mahtaa lapsesta tuntua kivalta. Vaikka miten kuiskailisi niin kyllä ne tajuaa.. ""

^ Kannattaisikohan sinun kertoa tämä hänelle itselleen. Ei nyt tuolla tavalla voi rajoittaa teidän muiden elämää. Ja vähän kuulosti ns valitukseltakin jos haistaa hajuvettä mitä et ole edes käyttänyt.....
 
"maijj"
Otetaanpas esimerkki: olet kala-allergikko. Saat vakavia oireita jos joku on sattunut paistamaan kalapuikkoja edellisenä päivänä samassa tilassa. Kumpi on oikein, se, että kala-allergikko etsii uutta duunia vai se, että kalaa ei paistella siinä tilassa?
Tarkennetaanpa esimerkkiä.
Olet kala-allergikko ja töissä ravintolassa/grillissä. Saat vakavia oireita jos joku on sattunut paistamaan kalapuikkoja edellisenä päivänä jne.

Jos on niin paha allergia, että työkavereiden pitäisi ulottaa olosi edellyttämä hajusteettomuus siviilielämään saakka, mukaanlukien viikoinlopput ja jopa lomat, on todellakin sinulla itselläsi työpaikan vaihto edessä. Sairautesi ei voi hallita kokonaista suurta työyhteisöä ts. vaikka oletkin sairas (niin ikävää kun se onkin), silti se nyt ei vaan voi hallita kenenkään yksityiselämää. Siis sinun allergian perusteella tiimin jokaisen henkilön, sanotaan vaikka 20 henkeä, tulisi valita koko kempparinsa+pesuainevarastonsa sinun vuoksesti ja käyttää niitä jopa silloin kun ei ole työvuoroa. Kun sehän esimerkistä päätellen jää haisemaan, vai kuinka.
 

Yhteistyössä