Hätäpuhelu - kääks!

  • Viestiketjun aloittaja ei savolainen
  • Ensimmäinen viesti
siinä juttua kans tosta
Kuopion vesilaitoksen ja Puijon tornin välinen eli kaupungin levein runkoputki meni poikki. Paikkana Itkoniemenkadun ja Juuttaankadun kulmaus, vuosi oli 1982 tai 1983. Vettä tuli ns. vitusti tulvien, aivan kuten pari kertaa käy vuosittain ainakin isommissa kaupungeissa. Asfaltti lähtee veks ja monta kuutiota tavaraa kadun alta myös, autoja voi pudota kokonaan aukkoon.

Jukka S <jms@spam.fullspeed.to> kirjoitti:
> Onko tää muka ihan tosijuttu? Miten tämä on sitten oikein äänitetty ja
> jakeluun päässyt??

Tämä on nauhoitettu kelanauhurilla Kuopion palolaitoksen hälytyskeskuksessa rutiininomaisesti ja äänite on myöhemmin otettu koulutuskäyttöön kun se on niin erinomainen esimerkki soittajan agressiivisuudesta ja päivystäjän rauhallisuudesta. Äänite on kiertänyt mm. Pelastusopistolla. Eli ei ole mitenkään luvatta kopioitu äänite.
Soittaja soitti oikeasti viiden puhelun sijasta noin kymmenen puhelua, kaikki putkeen ilman mitään paloautojen odottelua. Puolet soitoista puuttuu tuosta siksi koska hätäkeskuksessa äänitettiin vahingossa puolet yli.
Pelastusyksiköt lähtivät Kuopion keskustasta aivan normaalisti, ajoaikaa hälytyksestä oli kuulemma 5 minuuttia vaikka autojen piti tuolloin kiertää Kullervonkadun sillan kautta, koska Itkoniemenkadun alussa oli tietyön (vesijohtotyön?) vuoksi katu kokonaan poikki. Eli soittaja valitti ihan väärälle ihmiselle. Harmihan se tietty on jos talo vettyy ja vajoaa. Siinä ei vaan paloautojen pumput riitä vaan pitää sulkea veden tulo.

<macuser@nomail.com.invalid> kirjoitti:
> Kyllä 112:een tulevat puhelut ainakin tallennetaan. Mutta olikohan tässä
> soitettu suoraan pelastuslaitokselle?

Soitto oli tehty palokunnan tuolloiseen hälytysnumeroon 005 eli se meni suoraan Kuopion palolaitoksen hälytyskeskukseen, jossa kun vastattiin "hälytyskeskus" niin soittaja kysyi erikseen että "onko palokunnassa?".
 

Yhteistyössä