Hämäläinen perunatuuvinki eli imelletty perunalaatikko

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vanha toimiva ohje
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

Vanha toimiva ohje

Vieras
Löysin ikivanhan ohjeen ikivanhasta keskustelusta. Ohje toimi erinomaisen hyvin.

Hämäläinen perunatuuvinki eli imelletty perunalaatikko

2,5 kg hyvin soseutuvia perunoita, kaikki lajikkeet imeltyy
50-100g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
7-10 dl maitoa
noin 2-3 tl suolaa

1. Pese ja kuori perunat ja keitä vähässä suolattomassa vedessä kypsiksi.
2. Kun kypsiä, soseuta perunat kuumina keittoveteen.
3. Jäähdytä sose huolellisesti 75-76 asteiseksi.
4. Sekoita jäähdytettyyn soseeseen vehnäjauhot.
5. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Mitään muuta ei tässä vaiheessa lisätä.
6. Laita sose imeltymään 70-75 asteiseen uuniin noin 3-4 tunniksi
7. Lisää voi. Lisää maitoa niin paljon, että survos on löysähköä puuroa.
8. Mausta suolalla.
9. Kaada seos voideltuun vähintään 3 litran vetoiseen vuokaan tai pariin pienempään.
10. Lisää pinnalle voinokareita ja jos haluaa niin sirota pinnalle korppujauhoa.
11. Paista 150 asteisessa noin 3 tuntia. Paistamisen voi aloittaa kuumemmassa uunissa. Kun pinta saa väriä ja alkaa kupliminen, lämpötila alennetaan noin 120-130 asteeseen niin että kupliminen rauhoittuu ja kuohuminen estyy.
 

Similar threads

G
Viestiä
0
Luettu
1K
Aihe vapaa
Gluteeniton Aidosti
G
I
Viestiä
2
Luettu
1K
Aihe vapaa
Tattari Ei Imellä
T
T
Viestiä
0
Luettu
230
Aihe vapaa
Tästä Se Lähtee
T
K
Viestiä
5
Luettu
892
Aihe vapaa
vierailija
V

Yhteistyössä