Hackman Matador paistinpannut on p*rseestä!!

  • Viestiketjun aloittaja asiakas
  • Ensimmäinen viesti
minä,
Matador-tuotteet:

Matador -sarjan tuotteet on pinnoitettu keraamisella Ceratec°-pinnoitteella. Runko on ruostumatonta 18/10 terästä, kahvat ja kannen nuppi bakeliittia. Matadorin osat sopivat kaikille liesityypeille, varsinkin nopeille ja tehokkaille induktio- ja kaasuliesille. Ennen ensimmäistä käyttökertaa ota pois kaikki paperi- ja muovietiketit ja pese astia astianpesuaineella. Tuote on konepesunkestävä, suosittelemme käsinpesua heti ruoanlaiton jälkeen vedellä ja astianpesuaineella.

Ceratec°-pinnoite:

* Ceratec° on Hackmanin kehittämä keraaminen pinnoite, joka on tehty kovaan paistamiseen. Se sopii myös liekittämiseen.
* Pinnoite ruskistaa hyvin.
* Pinnoite kestää metallisia keittiövälineitä, muttei teräviä esineitä tai leikkaamista.
* Parhaan paistotuloksen ja maun saat käyttämällä paistamiseen rasvaa tai öljyä.
* Hackman toi ensimmäisenä Suomessa Ceratec°-pinnoitteiset pannut markkinoille vuonna 2005 silloiseen uuteen Matador-sarjaan. Nyt käytössä on jo pinnoitteen toinen sukupolvi, Ceratec°-pinnoitteisia pannuja on saatavilla Matador-, Etiqett- ja Kovanaaman Pro- ja Funktio -sarjoissa sekä Match-sarjan wokkipannussa.


Paisto-ohje Ceratec°-pinnoitteella:

* Pinnoite sopii kovaan paistamiseen, kuten pihveille ja muille kovaan paistamiseen tarkoitetuille ruoka-aineille. Esimerkiksi kananmunan tai sipulin paistamiseen suosittelemme kevyeen paistamiseen tarkoitettuja pannuja (Hardtec-pinnoitteella).
* Parhaan paistotuloksen ja maun saat käyttämällä reilusti öljyä tai rasvaa paistettaessa. Anna rasvan lämmetä ja laita paistettavat paistumaan mielellään huoneenlämpöisenä. Paista etenkin marinoidut tuotteet huoneenlämpöisinä.
* On tärkeää ettei paistoastiaa kuumenneta tyhjänä, varsinkin jos käytössäsi on induktio- tai kaasuliesi, joka kuumenee erittäin nopeasti. Suositeltavaa on lisätä astiaan vettä ennenkuin se asetetaan liedelle. Ennen paistamista veden voi kaataa pois ja sen jälkeen lisätä pannulle hieman rasvaa ja valmistettavat aineet.
* Vältä pannun pitkäaikaista kuumentamista, sillä se vaurioittaa pannun pintaa ja pilaa ruoan valmistuksessa käytettävät raaka-aineet.
* Ylikuumentuessaan pinnoitemateriaali kärsii ja vaurioituneeseen pintaan ruoka tarttuu helpommin kiinni. Pannusta ei kuitenkaan tule käyttökelvotonta, vaan sen käytettävyys huononee.


Puhdistusohjeet:

* Jos ruoka tarttuu pannun pohjaan, tulee pannu puhdistaa seuraavasti: Liota pannussa litra kuumaa vettä, johon on sekoitettu teelusikallinen astianpesukoneainetta ja poista lopuksi pinttynyt lika tiskiharjalla. Huuhtele huolellisesti. Ceratec°-pinnoite ei kestä teräsvillaa eikä karhunkieltä.
 
Turkilmas
Mun, myönnettäköön että hieman puolueellinen, kantani on että Tefalin pannut on parhaita :). Kalliimpaa tuotantoa on Jamie Oliverin pannut, mutta edullisemmissakin on erittäin hyvälaatuisia. Esim. Privilege pro tai Preference- sarja on sangen kohtuuhintaisia ja varustettu erittäin kestävällä pinnoitteella :).
 
"nipsu"
Minulla on kohta vuoden vanha Matador-pannu. Siihen oli palanut kiinni jotain, joka vaikutti paistamisessa niin, että siihen kohtaan tarttui ruoka usein kiinni ja pinta oli samea.
Noh, koska liesitasoonkin saattaa palaa esim. rasva niin lujaan kiinni, että se lähtee vain liesitason puhdistusaineella, niin kokeilinpas sitten pannuunkin samaa ainetta ja hieroin talouspaperilla... ja awot kirkas ja sileä jälleen, kuin uusi! Paperiin vaan jäi mustaa väriä.

Eli mars kauppaan ja Mr. Musclen (Johnson) keraamisen lieden puhdistuspönikkä kärryyn!

Nyt tietysti joku tarttuu siihen, että ei saisi sillä puhdistaa ja plääplääplää, mutta ei vaurioittanut ainakaan minun pannuani ja onpa yks vaihtoehto sille, että aina tarttis heti palautella ja valivalivali.
 
"jöpö"
Meilläkin eka matador oli ihan susi, vaikka pannua hoidettiin ihan ohjeiden mukaan ja pannu sekä pinnoite oli päällepäin kuin uudet (ei kulumaa, naarmuja ym.)
Tein reklamaation ja sain tilalle uuden pannun, joka toimii kuin unelma. Pinnoite on ihan eri näköinenkin, kuin vanha, kiiltävä ja erilainen. Eli luulen, että noissa vanhemmissa on ollut joku valmistus tms. tuotevirhe.
 
"Pimpelipom"
Meillä meni myös yhtä aikaa ostetut pienempi ja isompi Matador-pannu käyttökelvottomiksi joskus v. 2010 - säntillisistä käyttö/hoito-ohjeiden noudattamisista huolimatta. Kaikki ruoka vain alkoi tarttua kiinni.
Saimme reklamoituamme uudet tilalle. Nämä Ceratec-pinnoitteiset pannut toimivat ERITTÄIN HYVIN! Pikkutilkka öljyä/muuta rasvaa eikä ole pohjaan tarttunut mikään. Pesu myös helppoa: pikkutippa Fairya, vettä ja harjaa, puhdasta tulee. Olen ollut erittäin tyytyväinen näihin "uudemman sukupolven" pannuihin. Ehdin jo keljuuntuneena ennen reklapannujen tuloa ostaa Swiss Diamondin pannun, joka kyllä on hyvä, mutta hitsin kallis! Lähes itkua tuhertaen maksoin siitä yli 100 euroa. Hiivatinmoinen hinta paistinpannusta, mutta toisaalta jos pannu toimii ja kestää vuosikausia moitteettomasti, nou hätä. Elinkaarihan ratkaisee tässäkin! Värivammaa Swissiinkin on kuumassa paiston jälkeen tullut, mutta kiinni ei todella ole mikään tarttunut.
 
ei näin
Osa pannuista on kuraa, se on ihan totta.

Mutta perinteiseen tapaan ihmiset ovat ostaneet pannun ja olettaneet että se kestää ihan mitä tahansa käyttöä koska tietysti se "oma tapa käyttää on oikea tapa". Pannun ohjeissa sanotaan: älä kuumenna tyhjänä, älä pese astianpesukoneessa, älä säilytä ruokaa siinä ja ihmiset tekevät juuri niitä asioita ja sitten itkevät kun pinnoite menee paskaksi. Sillä ei ole väliä kumpaa ostaa, hackmania vai tefalia, kaiken saa rikki käyttäjä joka ylimielisyydessään ei lue ohjeita. Ja juuri sellainen uusavuton pelle ketjun aloittaja on.

Ps. teille tefal-faneille tiedoksi, että teflonipannuista vapautuu PFOA:ta ruokaan jo kauan ennen 260C lämpötiloja, joissa teflonpinnoite alkaa rapistua :))) toivottavasti myös mikrotatte ruokaa astioissa joiden muovissa on bisfenolia. onnittelut hormonitoiminnan sekoittamisesta ja syöpäriskin kasvattamisesta!

Näitä ongelmia ei valurautapannulla ole vaikka se onkin muuten todella paskamainen pitää puhtaana ja hoitaa. Siksi en itsekään jaksa valurautapannua käyttää.
 
"annika"
vaihdoin matador pannun uuteen kun lakkas toimimasta, sokoksella mistä se oli ostettu, sanottiin suoraan että sen pinnoitteen kanssa on ollu ongelmia, osa vaan ei kestä käyttöä, jja niilläkin oli ohje antaa uus pannu tilalle jos joku tulee pannun kanssa valittamaan. otin uuden matadorin tilalle kun hackmnnilla on induktiolle niin huonoja vaihtoehtoja, mutta nyt vajaan vuoden jälkeen tuoki on alkanu oikkuilla.

noita meidän pannuja pestään astianpesukoneessa, tietysti. just sen vuoksi oon ostanu kalliit pannun, että kestää sitten sen konepesun.
 
"Ansku12"
Sain ensimmäisen matador pannun kun muutin omaan kotiin. Lisäksi sain tefal pannun. Tefalista meni heti pohja käyräksi. Ja matador on edelleen elossa ja huippukunnossa ja tästä on nyt 5 vuotta aikaa. Oma matador pannuni on uutta pinnoitetta.

Myöhemmin päädyin iittalalle vähäksi aikaa töihin ja ihmettelin reklamaatioita kyseisestä pannusta, enkä vieläkään ymmärrä niitä. Itselläni kaikki pannut ovat matadoria.

Monet ihmiset ei vaan osaa käyttää pannua. Matador vaatii kunnon pesun ja pinnoitetta ei edes markkinoida tarttumattomana ja se vaatii aina rasvan alle, kun jotain paistaa. Pakkauksissa on selkeät merkit aina millaiseen paistamiseen tuote on suunnattu. Matador kestää myös konepesun ruostumattoman teräs runkonsa ansiosta. Konepesu syväpuhdistaa pannun ja sitä suositellaan aina sillon tällöin matadorille. Ja matador pitää aina pestä kunnolla tiskiaineella, jos siä ei pese kunnolla ihan varmasti pannuun jää likaa ja siihen palaa ruoka uudestaan kiinni. Ja pannua ei ylipäätään ole tarkoitettu ruoan säilyttämiseen vaan valmistamiseen. Suolat yleisestikin syövyttät pintoja paistin pannuista tms pinnotetuista vuoka tyyppisistä astioista.
 
"Annika"
Me on hoidettu kahta matadir pannua ihan ohjeen mukaan, pesty koneessa jne. Paskaksi ne on menny, ei kestä käyttöä tuo. Sen sijaan scanpan on ihan huippu.

Ja aivan turha tulla sanomaan ettei kannata pestä koneessa. Minä ostan keraamisia pannuja juuri siksi että haluan pestä ne koneessa. Jos kallis pannu ei sitä kestä mitä lupaa niin vaihtoon saa mennä, ja reklamoitu on kertaalleen tuosta pannusta, saatiin uusi tilalle mikä kesti kans sen 6kk..
 
Matadorista oon muualtakin kuullut lähinnä negatiivista palautetta just tuon pinnoitteen kestämättömyyden osalta. Itse ostin jokin aika sitten Kovanaaman ja hyvin on asiansa ajanut ihan yleispannuna, sen kummemin miettimättä lämpötiloja yms.
 
suomalainen paska laatu
Siis KAIKKI HAckmannin pannut on pelkkää p*skaa.
Mulla ollut monta ja vaikka ohjeiden mukaan toimittu niin parin kuukauden kuluttua kaikki alkaa tarttumaan kiinni... olen sitten palautellut niitä ja aina saanut uuden joka on taas palautettu... sitten kyllästyin ja ostin Ikean +365 pannun joka on toiminut monta vuotta jo kuin unelma
Ja hinta murto-osan Hackmannista
 
"vieras"
Täysin samaa mieltä, kaikki Hackmanit ja suuri osa on ihan perseestä.

Mitä tarkoittaa älä kuumenna tyhjänä? Saako kuumentaa "tyhjänä" jos esilämmittää öljyn ja rasvan ennen pihvien laittoa? Vai onko sekin kielletty?
Pakkohan se on pihvejä paistaessa esilämmittää...

Meillä pannuja käytetään ohjeiden mukaan, ei pestä ikinä koneessa vaan käsin tiskiaineella, ei säilytetä ruokaa niissä, pestään heti käytön jälkeen kunhan on viilentynyt.
Ei lisäillä kylmää vettä kuumalle pannulle (jotkut pannut käyristyy tästä.)

Silti ei kestä hackmanit ja Tefaleistakin vain yksi malli on ollut ihan ok.
Nauratti itseänikin kun epäilevänä ostin ikeasta testiin 14e pannun ja sehän pesi käytössä matadorin ja Tefalin pannun 6-0. Joku kovanaama ottaa kuumenemiseenkin ihan törkeän kauan.

Ikea kestää, ei naarmutu, kuumenee nopeasti tehottomammallakin liedellä, helppo puhdistaa ja MAKSAA 14e.

Eli nyt käytössä Ikean pannu ja valurautapannut, näissä pysytään.
 
[QUOTE="vieras";27120262]...kuumenee nopeasti tehottomammallakin liedellä, ...[/QUOTE]
Nopea kuumeneminen on vain näennäinen etu sillä fysiikan lait pitävät huolen että se myös jäähtyy nopeasti. Joku peltivati kyllä kuumenee nopeasti mutta kun lätkäiset siihen pihvin, se imaisee pannun saman tien kylmäksi ja tuloksena on harmaa pihvi.

Siksi valurautapannut ovat parhaita pihvihommiin koska niissä on eniten lämpöä varaavaa massaa.
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;27120321:
Nopea kuumeneminen on vain näennäinen etu sillä fysiikan lait pitävät huolen että se myös jäähtyy nopeasti. Joku peltivati kyllä kuumenee nopeasti mutta kun lätkäiset siihen pihvin, se imaisee pannun saman tien kylmäksi ja tuloksena on harmaa pihvi.
Ehkä, mutta Ikea myös säilyttää sen kuumuuden, huomattavasti paremmin kuin esim. kotona testattu Hackman tai tefal.

Eikä niitä pihvejä kuulu latoa pannu täyteen, oli pannu mikä tahansa.

Mutta ymmärrän kyllä pointtisi, valurautapannussa sen huomaa.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;27120321:
Nopea kuumeneminen on vain näennäinen etu sillä fysiikan lait pitävät huolen että se myös jäähtyy nopeasti. Joku peltivati kyllä kuumenee nopeasti mutta kun lätkäiset siihen pihvin, se imaisee pannun saman tien kylmäksi ja tuloksena on harmaa pihvi.

Siksi valurautapannut ovat parhaita pihvihommiin koska niissä on eniten lämpöä varaavaa massaa.
Tämä ei nyt kuulu aiheeseen, mutta tavallaan kuuluu.

Eli miksi et usein osallistu keskusteluun kertomalla oman mielipiteesi aiheesta vaan ennemminkin keskityt "korjaamaan" toisten lausumisia?

Sulla on joskus ihan fiksuja "korjauksia", siksi toivoisin kuulevani myös sun omia mielipiteitä, tunteita, aatoksia.. jne.

En tiiä, pistänyt vain silmään tämä usein.
 
[QUOTE="vieras";27120386]Tämä ei nyt kuulu aiheeseen, mutta tavallaan kuuluu.

Eli miksi et usein osallistu keskusteluun kertomalla oman mielipiteesi aiheesta vaan ennemminkin keskityt "korjaamaan" toisten lausumisia?

Sulla on joskus ihan fiksuja "korjauksia", siksi toivoisin kuulevani myös sun omia mielipiteitä, tunteita, aatoksia.. jne.

En tiiä, pistänyt vain silmään tämä usein.[/QUOTE]
Ai? No, voi ehkä olla joskus noinkin. :)

Mutta olihan tuossa mielestäni mielipiteitäkin (tai no, enemmänkin faktoja). Ekalla sivulla tässä ketjussa kuitenkin on selkeä kokemuspohjainen kannanottokin. Tosin Oliverin pannut ovat aikoja sitten vaihtuneet Swiss Diamondiin joka on paras koskaan käyttämäni paistinpannu.

Yritän parantaa tapani näissä mielipidekeskusteluissa :D
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
Ceratec (Matador) pinnoite on erittäin kestävä mutta ruoka tarttuu kuin tauti jo uutena. Edes jauhelihaa ei voi ruskistaa koska on heti kiinni pohjassa.

Hardtec (Kovanaama) ei kestä mekaanista kulutusta mutta toimii moitteettomasti ruuanlaitossa. Voi tiskata koneessa jos pinnoite on ehjä. Konetiskiaine ei vahingoita pinnoitetta mutta sövyttää paljaan alumiinin.
 
ja vitut
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;27120321:
Nopea kuumeneminen on vain näennäinen etu sillä fysiikan lait pitävät huolen että se myös jäähtyy nopeasti. Joku peltivati kyllä kuumenee nopeasti mutta kun lätkäiset siihen pihvin, se imaisee pannun saman tien kylmäksi ja tuloksena on harmaa pihvi.

Siksi valurautapannut ovat parhaita pihvihommiin koska niissä on eniten lämpöä varaavaa massaa.
Hanki induktioliesi niin tehoja riittää vaikka hiileksi polttamiseen.
 
Hanki induktioliesi niin tehoja riittää vaikka hiileksi polttamiseen.
Onnistuuhan se polttaminen millä tahansa liedellä mutta puhun nyt äkkinäisestä lämpötilan vaihtelusta joka johtuu siitä että lämpöä ei ollut varautunut mihinkään. Induktioliesi tosin reagoi vaihteluihin nopeammin kuin esimerkiksi keraaminen mutta ei sillä siltikään päästä valurautapannun lukemiin.
 
ja vitut
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;27120571:
Onnistuuhan se polttaminen millä tahansa liedellä mutta puhun nyt äkkinäisestä lämpötilan vaihtelusta joka johtuu siitä että lämpöä ei ollut varautunut mihinkään. Induktioliesi tosin reagoi vaihteluihin nopeammin kuin esimerkiksi keraaminen mutta ei sillä siltikään päästä valurautapannun lukemiin.
kunnon induktiolla pääsee vaikka minne. 2 sek max.
 

Yhteistyössä