V
vieras
Vieras
Mulla oli koneella tallennettuna muutamia grillausreseptejä ja ajattelin jakaa ne teidän kanssa, koska moni on täällä sellasia kaivannut.
AURA-PERUNAT GRILLISSÄ
5 annosta
n. 800 g keitettyjä, uusia perunoita
2 - 3 uutta sipulia varsineen
1 tl rouhittua mustapippuria
150 g AURA murua
2 dl kuohukermaa
persiljaa
Viipaloi perunat ja hienonna sipulit sekä osa varsista.
Leikkaa alumiinifoliosta 5 reilua palaa.
Asettele kunkin palan keskelle perunaa ja sipulisilppua, mausta mustapippurilla. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata AURA sen joukkoon.
Kaada seos perunoiden päälle.
Sulje nyytit ja kuumenna grillissä n. 15 min.
Avaa nyytit tarjoilua varten ja ripottele päälle persiljaa.
Vinkki!
Voit tehdä Aura-perunat myös peruna-sipulisekoituksesta
FETA-KASVISNYYTIT GRILLISSÄ
4 annosta
180 g fetaa
1 kesäkurpitsa (pienehkö tai puolikas)
4 tomaattia
2-3 uutta sipulia varsineen
1 rkl oreganoa
n. 1 tl sitruunapippuria
Valuta ja viipaloi feta (voit käyttää myös fetakuutioita).
Kuutioi kesäkurpitsa, lohko tomaatit ja sipuli.
Leikkaa osa sipulinvarsista ohuiksi viipaleiksi.
Revi leivinpaperista ja alumiinifoliosta 4 palaa.
Aseta leivinpaperit alumiinifolioiden päälle.
Jaa ainekset niille, ripota mausteeksi oreganoa ja sitruunapippuria.
Sulje nyytit hyvin ja kuumenna grillin ritilällä tai nuotion hiilloksella.
VINKKI!
Nyytit voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa n. 25 min.
GRILLATTUA POSSUNFILEETÄ
(4 annosta)
n. 500 g porsaan sisäfileetä
Marinadi:
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl Pirkka-pizzamaustetta
(tai 1/2 tl oreganoa, 1/2 tl basilikaa,
1/2 tl timjamia ja 1/2 tl rosmariinia)
1 tl mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl korianteria
Leikkaa possunfilee noin sentin viipaleiksi.
Sekoita marinadin ainekset.
Siirrä lihaviipaleet muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi.
Anna marinoitua vähintään pari tuntia pussia välillä käännellen.
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
Grillaa lihoja noin kuusi minuuttia välillä käännellen ja marinadilla valellen.
GRILLIVARTAAT
grillitikkuja
Mausteöljy:
0,75 dl ruokaöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Grillitikkuihin:
pieniä, kiinteitä perunoita
naudan fileetä
herkkusieniä
paprikoita
sipulia
Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä kylmässä vedessä 15 minuuttia ennen kuin pujotat ainekset vartaisiin.
Liotetut grillitikut eivät kärähdä niin helposti kypsentämisen aikana kuin kuivat.
Sekoita mausteöljyn ainekset.
Anna maustua 15 minuuttia.
Esikeitä perunoita noin 5-10 minuuttia.
Pujota vartaisiin pieniä perunoita, naudanfileekuutioita, paprikapaloja ja sipulilohkoja vuorotellen.
Sivele vartaat öljyllä ja anna maustua ainakin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Kypsennä keskilämpöisessä grillissä tai uunin grillitoiminnolla.
Sivele vartaita kypsentämisen aikana mausteöljyllä.
Mausteöljy riittää 4-6 vartaaseen.
Tarjoa salaatin ja leivän kanssa.
VÄRIKKÄÄT KASVISNYYTIT
4 annosta
1 kesäkurpitsa
1/2 kukkakaali
2-3 porkkanaa
2 sipulia
ripaus suolaa
1 tl basilikaa
200 g tuorejuustoa, esimerkiksi pippuri tai yrtti
alumiinifoliota
Taita foliosta neljä isoa, kaksinkertaista neliön muotoista palaa.
Jaa paloitellut kasvikset suoraan folioille.
Lohko kesäkurpitsa ja kukkakaali.
Kuori porkkanat ja viipaloi ne kuorimaveitsellä pitkiksi, ohuiksi lastuiksi.
Viipaloi sipulit.
Kokoa kasvikset keoiksi folioille ja ripottele niiden päälle hieman suolaa ja basilikaa.
Jaa tuorejuusto kasviksille.
Sulje nyytit.
Kypsennä grillissä 10 - 15 minuuttia tai 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys avaamalla nyytti varovasti.
Vinkki!
Folion pohjalle voi laittaa hieman öljyä, jotta kasvikset eivät tartu kiinni.
MAUSTEISET JAUHELIHAVARTAAT
(8 kpl)
500 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli raasteena
4 murskattua valkosipulin kynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl yrtti-pippurisekoitusta
8 vedessä liotettua puuvarrasta
grillauskastiketta voiteluun
1. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuliraaste ja mausteet.
2. Vaivaa taikina notkeaksi ja leipoutuvaksi.
3. Jaa kahdeksaan tasasuureen osaan ja muotoile kostutetuin käsin märällä laudalla pyöreiksi "letuiksi".
4. Pane tikut lettujen päälle ja muotoile jauhelihamassa patukaksi tikkujen ympärille.
5. Sivele pinnoille grillauskastiketta ja grillaa kohtalaisella hehkulla 8-10 minuuttia kääntäen vartaita kahden minuutin välein.
6. Tarjoa lisänä grillattuja perunalohkoja.
AURA-PERUNAT GRILLISSÄ
5 annosta
n. 800 g keitettyjä, uusia perunoita
2 - 3 uutta sipulia varsineen
1 tl rouhittua mustapippuria
150 g AURA murua
2 dl kuohukermaa
persiljaa
Viipaloi perunat ja hienonna sipulit sekä osa varsista.
Leikkaa alumiinifoliosta 5 reilua palaa.
Asettele kunkin palan keskelle perunaa ja sipulisilppua, mausta mustapippurilla. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata AURA sen joukkoon.
Kaada seos perunoiden päälle.
Sulje nyytit ja kuumenna grillissä n. 15 min.
Avaa nyytit tarjoilua varten ja ripottele päälle persiljaa.
Vinkki!
Voit tehdä Aura-perunat myös peruna-sipulisekoituksesta
FETA-KASVISNYYTIT GRILLISSÄ
4 annosta
180 g fetaa
1 kesäkurpitsa (pienehkö tai puolikas)
4 tomaattia
2-3 uutta sipulia varsineen
1 rkl oreganoa
n. 1 tl sitruunapippuria
Valuta ja viipaloi feta (voit käyttää myös fetakuutioita).
Kuutioi kesäkurpitsa, lohko tomaatit ja sipuli.
Leikkaa osa sipulinvarsista ohuiksi viipaleiksi.
Revi leivinpaperista ja alumiinifoliosta 4 palaa.
Aseta leivinpaperit alumiinifolioiden päälle.
Jaa ainekset niille, ripota mausteeksi oreganoa ja sitruunapippuria.
Sulje nyytit hyvin ja kuumenna grillin ritilällä tai nuotion hiilloksella.
VINKKI!
Nyytit voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa n. 25 min.
GRILLATTUA POSSUNFILEETÄ
(4 annosta)
n. 500 g porsaan sisäfileetä
Marinadi:
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl Pirkka-pizzamaustetta
(tai 1/2 tl oreganoa, 1/2 tl basilikaa,
1/2 tl timjamia ja 1/2 tl rosmariinia)
1 tl mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl korianteria
Leikkaa possunfilee noin sentin viipaleiksi.
Sekoita marinadin ainekset.
Siirrä lihaviipaleet muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi.
Anna marinoitua vähintään pari tuntia pussia välillä käännellen.
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
Grillaa lihoja noin kuusi minuuttia välillä käännellen ja marinadilla valellen.
GRILLIVARTAAT
grillitikkuja
Mausteöljy:
0,75 dl ruokaöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Grillitikkuihin:
pieniä, kiinteitä perunoita
naudan fileetä
herkkusieniä
paprikoita
sipulia
Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä kylmässä vedessä 15 minuuttia ennen kuin pujotat ainekset vartaisiin.
Liotetut grillitikut eivät kärähdä niin helposti kypsentämisen aikana kuin kuivat.
Sekoita mausteöljyn ainekset.
Anna maustua 15 minuuttia.
Esikeitä perunoita noin 5-10 minuuttia.
Pujota vartaisiin pieniä perunoita, naudanfileekuutioita, paprikapaloja ja sipulilohkoja vuorotellen.
Sivele vartaat öljyllä ja anna maustua ainakin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Kypsennä keskilämpöisessä grillissä tai uunin grillitoiminnolla.
Sivele vartaita kypsentämisen aikana mausteöljyllä.
Mausteöljy riittää 4-6 vartaaseen.
Tarjoa salaatin ja leivän kanssa.
VÄRIKKÄÄT KASVISNYYTIT
4 annosta
1 kesäkurpitsa
1/2 kukkakaali
2-3 porkkanaa
2 sipulia
ripaus suolaa
1 tl basilikaa
200 g tuorejuustoa, esimerkiksi pippuri tai yrtti
alumiinifoliota
Taita foliosta neljä isoa, kaksinkertaista neliön muotoista palaa.
Jaa paloitellut kasvikset suoraan folioille.
Lohko kesäkurpitsa ja kukkakaali.
Kuori porkkanat ja viipaloi ne kuorimaveitsellä pitkiksi, ohuiksi lastuiksi.
Viipaloi sipulit.
Kokoa kasvikset keoiksi folioille ja ripottele niiden päälle hieman suolaa ja basilikaa.
Jaa tuorejuusto kasviksille.
Sulje nyytit.
Kypsennä grillissä 10 - 15 minuuttia tai 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys avaamalla nyytti varovasti.
Vinkki!
Folion pohjalle voi laittaa hieman öljyä, jotta kasvikset eivät tartu kiinni.
MAUSTEISET JAUHELIHAVARTAAT
(8 kpl)
500 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli raasteena
4 murskattua valkosipulin kynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl yrtti-pippurisekoitusta
8 vedessä liotettua puuvarrasta
grillauskastiketta voiteluun
1. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuliraaste ja mausteet.
2. Vaivaa taikina notkeaksi ja leipoutuvaksi.
3. Jaa kahdeksaan tasasuureen osaan ja muotoile kostutetuin käsin märällä laudalla pyöreiksi "letuiksi".
4. Pane tikut lettujen päälle ja muotoile jauhelihamassa patukaksi tikkujen ympärille.
5. Sivele pinnoille grillauskastiketta ja grillaa kohtalaisella hehkulla 8-10 minuuttia kääntäen vartaita kahden minuutin välein.
6. Tarjoa lisänä grillattuja perunalohkoja.