Gluteeniton kolmioleipä, apua!

  • Viestiketjun aloittaja apuja
  • Ensimmäinen viesti
apuja
Olen lupautunut tekemään muuttoporukalle kolmioleipiä, mutta sain kuulla joukossa olevan yhden keliaatikon. Tietoni gluteenittomasta ruokavaliosta ovat vähän hataralla pohjalla.

Osaan kyllä varmaan valita gluteenittoman leivän tälle henkilölle ja tiedän, että tämän ruuat täytyy käsitellä erillään gluteenista.

Mutta missä muussa voi olla gluteenia kuin leivissä ja viljatuotteissa?
Itselläni on ollut maitoallegiset lapset ja huomasin silloin että maitoproteiinia saattoi löytyä yllättävistäkin tuotteista.
 
"joo"
Minä teen lapselleni kolmioleivät Semperin paahtoleivästä (löytyy pakasteesta) ja väliin majoneesia, kurkkua, tomaattia ja kanaa/kalaa/leikkelettä. Suurin osa leikkeleistä on gluteenittomia ja mielestäni gluteenittomuus on hyvin mainittu pakkauksissa.
 
Ainakin korppukinkussa on gluteenia ja mies oli juuri ostanut sinappikinkkua, jota en voinutkaan syödä kun ei ollutkaan gluteeniton. Saa siis olla tarkkana.

Kannattaa ensin tehdä ne gluteenittomat ja sitten vasta tavalliset niin ei tarvi jatkuvasti olla pesemässä käsiä tai niin paljon varoa jos käsittelet samalla tavallisia leipiä (joista murusia irtoaa niin helposti ja siirtyy helposti sinne leikkelepaketteihin yms.) Muista myös omat puukot/veitset, etenkin jos teet samaan aikaan ja tietenkin tarjoilet omista astioistaan.

Ihana kun otat gluteenittomankin huomioon :) T. keliaakikko
 

Yhteistyössä