gluteeniton jauhelihakastike?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja .....
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
?

.....

Vieras
Eli mitä jauhoa laitatte gluteenittomaan jauhelihakastikkeeseen...? Tekisin ihan perusjauhelihakastiketta, ilman mitään chilitahnoja, sipulia, mausteseoksia jne. eli älkää linkittäkö netin reseptejä. Pitäisi tehdä 2v. lapselle jauhelihakastike ilman vehnäjauhoa, mutta sellaista että mäkin pystyisin syömään samaa... miten sen siis teen? Kiitos!
 
Meillä tehdään näin:

jauhelihaa
tomaattimurskaa (esim. yrttimaustettua jos tekee spagetille kastikkeen)
½ putkiloa tomaattisosetta (pyre)
mausteita maun mukaan
1 kerma
ruskeaa maissisuurustetta

Paistetaan jauhelihat, sekaan mausteet (jos haluaa oikoa niin lihaliemikuutio toimii). Sitten päälle tomaattimurska, tomaattipyre ja kerma. Annetaan hautua jonkin aikaa, että nestettä haihtuu. Lopuksi vispilällä koko ajan sekoittaen tarvittava määrä suurustetta. Hetken kiehautus ja hyvää on. Jos haluaa tukusampaa, niin kiehumisen loputtua ½dl juustoraastetta ja annetaan saostua muttei kiehua.

Meillä 2v9kk täysin viljaton, hyvin kelpaa tuo kastike kaikille!
 
Käytän joko ruskeaa maizenaa tai jos laiskottaa, ostan kermaista pippurikastiketta pussissa knorr ja on ihan hyvää kastiketta on. Anoppi gluteeniton että usein teen just tuolla jauhokastikkeella ja lisään vain makkaran tai lihan kun anoppi on kylässä.
 
[QUOTE="vieras";23801629]Käytän joko ruskeaa maizenaa tai jos laiskottaa, ostan kermaista pippurikastiketta pussissa knorr ja on ihan hyvää kastiketta on. Anoppi gluteeniton että usein teen just tuolla jauhokastikkeella ja lisään vain makkaran tai lihan kun anoppi on kylässä.[/QUOTE]

Onko siinä knorrilla vehnän tärkkelystä tms? Muilla kastikevalmistajilla en ole törmännyt gluteenittomiin valmiskastikkeisiin, tai oikeastaan meille sekään ei riitä vaan pitää olla täysin viljaton. Monissa gluteenittomissa tuotteissa on kuitenkin esim. gluteenitonta vehnää :(
 
Onko siinä knorrilla vehnän tärkkelystä tms? Muilla kastikevalmistajilla en ole törmännyt gluteenittomiin valmiskastikkeisiin, tai oikeastaan meille sekään ei riitä vaan pitää olla täysin viljaton. Monissa gluteenittomissa tuotteissa on kuitenkin esim. gluteenitonta vehnää :(

Mulla on kaapissa blåbandin pippurikastike ja siinä aineosat ovat: kasvirasva, maissitärkkelys, maltodekstriini, muunnettu maissitärkkelys, kermajauhe, suola, pippuri, hiivauute, liemiaromi, ranskan kerma, porkkana, palsternakka, sipuli, lihauute, ruohosipuli, maitojauho, korianteri, paprikauute, dekstroosi, maitoproteiini, ja mustapippuriuute.
 
[QUOTE="vieras";23801663]mä laitan tomaattipyrettä purkillisen ja tetran Floran 7% ruokakermaa. Ei vaadi mitään suurusteita.[/QUOTE]

Hyvä ettet käytä epäterveellistä tavallista kermaa. Tuo kevyttavara on mainiota, valmistusaineet:
Vesi, vähälaktoosinen rasvaton maito, kasvirasva, sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, stabilointiaineet (E461, E415), emulgointiaine (E435), sokeri, aromi, väri (betakaroteeni).

Markkinaoikeuden päätöksellä tuota ei muuten saa kutsua ruokakermaksi, vaan se on Flora kevyt ruoka.

Tässä vielä sen epäterveellisen tavallisen kuohukerman valmistusaineet:
Kerma
 
Hyvä ettet käytä epäterveellistä tavallista kermaa. Tuo kevyttavara on mainiota, valmistusaineet:
Vesi, vähälaktoosinen rasvaton maito, kasvirasva, sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, stabilointiaineet (E461, E415), emulgointiaine (E435), sokeri, aromi, väri (betakaroteeni).

Markkinaoikeuden päätöksellä tuota ei muuten saa kutsua ruokakermaksi, vaan se on Flora kevyt ruoka.

Tässä vielä sen epäterveellisen tavallisen kuohukerman valmistusaineet:
Kerma

Veit varpaat suustani!!!
 
[QUOTE="vieras";23801674]Mulla on kaapissa blåbandin pippurikastike ja siinä aineosat ovat: kasvirasva, maissitärkkelys, maltodekstriini, muunnettu maissitärkkelys, kermajauhe, suola, pippuri, hiivauute, liemiaromi, ranskan kerma, porkkana, palsternakka, sipuli, lihauute, ruohosipuli, maitojauho, korianteri, paprikauute, dekstroosi, maitoproteiini, ja mustapippuriuute.[/QUOTE]

Herkimmillään kun on likan maha, niin tuo maltodekstriinikään ei käy, se tehdään yleensä ohrasta :( Gluteenittomalle käy.
 
Herkimmillään kun on likan maha, niin tuo maltodekstriinikään ei käy, se tehdään yleensä ohrasta :( Gluteenittomalle käy.

Maltodekstriini on hyvin nopeaa tärkkelystä, joka valmistetaan tärkkelyspitoisista kasviksista esimerkiksi perunasta tai maissista Tuo on vikipediasa ja siellä ei mainittu ohraa lainkaan ja jos se on ohrasta, se pitää erikseen mainita juurikin keliaakian takia.
 
[QUOTE="vieras";23801795]Maltodekstriini on hyvin nopeaa tärkkelystä, joka valmistetaan tärkkelyspitoisista kasviksista esimerkiksi perunasta tai maissista Tuo on vikipediasa ja siellä ei mainittu ohraa lainkaan ja jos se on ohrasta, se pitää erikseen mainita juurikin keliaakian takia.[/QUOTE]

No me saatiin vähän eri ohjeet ravitsemusterapeutilta ja allergialääkäriltä... Joten en lähde toimimaan heidän ohjeidensa vastaisesti.

Keliakialiitto - Tuotteet

Tuolta linkistä:
Seuraavat gluteenittomat ainesosat esiintyvät usein makeisten tuoteselosteissa
* lakritsiuute ja -jauhe: gluteeniton lakritsin makuinen aromiaine
* soijalesitiini: gluteeniton emulgointiaine
* tärkkelyssiirappi: gluteeniton muotoilu- ja täyteaine
* proteiinihydrolysaatti: gluteeniton aromivahvenne
* glukoosi: gluteeniton rypälesokeri
* maltodekstriini: gluteeniton maissi- tai ohratärkkelyksen muoto
* maltoosi: mallassokeri
 
Viimeksi muokattu:
Oikeesti, sä et osaa tehdä kastiketta ilman vehnäjauhoja? Eihän kastike edes tarvi suurusta, tee se kermasta, jos haluut paksumpaa, laita jotain juustoa. Ei oo gluteiinia tai jauhomöykkyjä, jos sekottaa huonosti.
 
Hyvä ettet käytä epäterveellistä tavallista kermaa. Tuo kevyttavara on mainiota, valmistusaineet:
Vesi, vähälaktoosinen rasvaton maito, kasvirasva, sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, stabilointiaineet (E461, E415), emulgointiaine (E435), sokeri, aromi, väri (betakaroteeni).

Markkinaoikeuden päätöksellä tuota ei muuten saa kutsua ruokakermaksi, vaan se on Flora kevyt ruoka.

Tässä vielä sen epäterveellisen tavallisen kuohukerman valmistusaineet:
Kerma

Näin =)
 
[QUOTE="vieras";23801663]mä laitan tomaattipyrettä purkillisen ja tetran Floran 7% ruokakermaa. Ei vaadi mitään suurusteita.

Hyvä ettet käytä epäterveellistä tavallista kermaa. Tuo kevyttavara on mainiota, valmistusaineet:
Vesi, vähälaktoosinen rasvaton maito, kasvirasva, sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, stabilointiaineet (E461, E415), emulgointiaine (E435), sokeri, aromi, väri (betakaroteeni).

Markkinaoikeuden päätöksellä tuota ei muuten saa kutsua ruokakermaksi, vaan se on Flora kevyt ruoka.

Tässä vielä sen epäterveellisen tavallisen kuohukerman valmistusaineet:
Kerma[/QUOTE]
Oikeesti "ravintoterapeutti"? Mistä lähtien on aito, maidosta erotettu kerma ollut epäterveellistä ja pienelle lapselle terveellistä monet E-lisäaineet ymv? Vai oliks toi provo?
 
Hyvä ettet käytä epäterveellistä tavallista kermaa. Tuo kevyttavara on mainiota, valmistusaineet:
Vesi, vähälaktoosinen rasvaton maito, kasvirasva, sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, stabilointiaineet (E461, E415), emulgointiaine (E435), sokeri, aromi, väri (betakaroteeni).

Markkinaoikeuden päätöksellä tuota ei muuten saa kutsua ruokakermaksi, vaan se on Flora kevyt ruoka.

Tässä vielä sen epäterveellisen tavallisen kuohukerman valmistusaineet:
Kerma
Oikeesti "ravintoterapeutti"? Mistä lähtien on aito, maidosta erotettu kerma ollut epäterveellistä ja pienelle lapselle terveellistä monet E-lisäaineet ymv? Vai oliks toi provo?[/QUOTE]

Sarkasmia.
 

Similar threads

Yhteistyössä