G: miten ja milloin synnytyksesi alkoi?

  • Viestiketjun aloittaja kypsä
  • Ensimmäinen viesti
Tasan 16 v sitten olin onnellinen ja kipeä esikoispojan (ikää 45 min) äiti.

Pari iltaa aikaisemmin nousin ylös istumasta, tuli alavatsaan sellainen kipeä vihlaisu, seuraava päivä kuulosteltiin kipeitä suppareita, mutta vasta seuraavana aamuna lähettiin sairaalaan kun verta oli pöksyissä. Siitä sitten iltaa kohti tapahtui jotakin, viikkoja virallisesti 39+3
 
j
42+2, käynnistyksellä. ei supparin supparia, paikat oli kiinni lähes kokonaan. limatulppaa oli tullu jo 1,5vkoa.

38+6, suppareilla. Muutamana pvänä oli suppareita ennen synnytystä.
 
Limatulppa oli lähteny paria pvää aiemmin, synnytys alkoi 39+4 vkolla, vaikkei vauva ollu laskeutunu eikä kiinnittyny. Ensin supisteli alkuillasta tunnin tiheasti, sitten lopahti. Mahakin oli sekaisin. Klo 23 alkoi tiheät supistelut ja lähdettiin ajamaan sairaalaan (n.35km) klo 2. Synnytys venähti sitten 19h mittaiseksi ja poika syntyi alateitse klo 18 seuraavana pvänä :heart:
 
vieras
41+3.

Menin nukkumaan uudenvuodenpäivän iltana, juuri kun olin saanut lehden pois ja meinasin alkaa koisaamaan, valahti lapsivettä housuihin. Siitä sitten tramppasin vessan ja vuoteen väliä kymmenen kertaa. Vesi ei siis tullut holahtamalla vaan pikkuhiljaa.

Pikkuhiljaa alkoivat supistukset.
 
Eka: 40+3, supistuksilla.

Toka: 41+2, supistuksilla.

Kummallakaan kerralla ei mitään merkkejä. Molempia käynnistelin kotosalla kovasti jumppaamalla, saunomalla kuin hullu, ja painelemalla akupisteitä - illalla/yöllä sitten alkoi kummallakin kerralla supistukset.
 
Voisin jatkaa että kakkonen käynnistettiin 42+0, mutta päätti tulla vasta seuraavana päivänä kalvojen puhkaisuun.
Kolmonen lähti samanlaisella vihlaisulla kun esikkokin ja tuli alle kolmessa tunnissa.
Nelonen keskeytettiin, rv 18.
Vitonen vielä pari kuukautta vatsassa.
 
Rv 40+1, meni yöllä vedet, aamulla kävelylenkin jälkeen alkoivat säännölliset supistukset, poika syntyi puol neljän aikaan iltapäivällä.
Rv 41+0, alkoi illalla kymmenen aikaan säännölliset supistukset, kolmen jälkeen yöllä lähdettiin synnärille, poika syntyi 45min synnärille saapumisesta.
 
k
Mulla kaks synnytystä alkanu lapsiveden menolla, veden menosta 15 min kuluttua alkoi säännölliset supistukset rytinällä, ei puhettakaa mistää lievistä suppareista. Toka synnytys oli lyhyt, 2h alusta loppuun. Viikkoja oli eka kerralla tasan 39, tokalla 39+3. Nyt viikkoja tasan 40 eikä vauva osoita mitään merkkejä ulos tulemisesta... :/
 
1) 39+6 kotona, sängyssä varhain aamulla alkoivat napakat supistukset, saman tien säännöllisinä, alkuun väli n. 7 min ja siitä sitten tihenivät. Ei minkäänlaisia ennakko-oireita.

2) 39+1 hulahtivat lapsivedet ilman ennakkovaroitusta leikkipuistoon puujunan viereen. 2 h vesien menosta alkoivat supistukset, heti kipeinä ja tiuhaan, tunnin kuluttua supistusten alusta supistuksia tuli jo 45 sekunnin välein.

Kummankaan kohdalla en itse hirveämmin käynnistellyt (en uskonut että siitä olisi mitään apua...) enkä ollut tehnyt mitään tavallisesta poikkeavaa ennen käynnistymistä.
 
Rv 40+0 aamuyöstä alkoi supparit ja parin tunnin päästä meni vedet. Siitä sitten lanssilla sairaalaan hätäsektioon, kun ei tyttö halunnut odotella suunniteltua sektiota, mikä olisi ollut samana päivänä. Perätilavauva siis.
 
vieras
Eka rv 35+1 vesien menolla ja supparit alkoi tulla heti n. 1 min välein, kiire tuli sairaalaan, mutta ehdittiin.
Toinen rv 38+3 vesien menolla, supparit alkoi vasta 2h päästä, mutta tästä vain tunti niin vauva syntyi. Onneksi oltiin sairaalassa.

Molemmissa verenpaineet hieman nousset vuorokautta ennen. Samoin hb. Juuri neuvolakäyntien jälkeen synnytykset alkaneet.
 
rv 40+0. heräsin aamulla alaselän jomotukseen. Ja se vain paheni ja paheni... Ei mitään selvää merkkiä ollut aiemmin et synnytys lähellä, paitsi tietty rv:t. :D
rv 41+0. Taas heräsin yöuniltani alaselän jomotukseen. Ei selvää ennakoivaa merkkiä.
rv 40+1. Heräsin vaihteeksi yöuniltani alaselän jomotukseen. Ei selvää ennakoivaa merkkiä.
rv 40+3. Aamulla heräsin muutamaan pikku pikku supistukseen. Joiden jälkeen tuli oikein kamala supistus, minkä seurauksena tuli lapsivettä. Eikä taaskaan varmaa ennakoivaa merkkiä ollut aiempina päivinä.
rv 40+3. Oli koko päivän aiempiin päiviin verrattuna ihan liian rauhallista masun osalta. Olin ollut siihen asti aika kipeä, ennakoivia supistuksia jne. Tuona koko päivänä tuli vain muutama supistus, mutta ne oli aika tuntuvia kuitenkin. Erilaisia kuin aiempina päivinä. Puolen yön maissa sitten tuli sängyssä maatessani yhtäkkiä oikein kamala supistus. Ja heti perään toinen ja kolmas jne. 15min ekasta supistuksesta mies soittikin ambulanssin. Ei jäänyt arvailujen varaan, mitä alkoi tapahtuun. =)
 
Viikolla 39 tasan. Heräsin aamulla viiden jälestä ku alkoi supisteleen. Kävin vessassa pissalla ja kömmin takas sänkyyn... tuli yks kunnon supistus... toisella tuntu semmonen poks ja vedet valahti sänkyyn.
Kasilta oltiin sairaalassa ja pieni syntyi illalla puoli kuuden aikaan.
 
Esikoinen syntyi rv 41+3, synnytys käynnistyi jo paria päivää aiemmin. Tuli pientä veristä vuotoa ja sitten säännöllisiä kipeitä supistuksia. Synnytys eteni etanan vauhtia, mutta ihan säännöllinen, tavallinen synnytys siitä lopulta kehkeytyi. Ihana kokemus, vaikka uuvuttava tietysti.

Kuopus syntyi 42+2, olin jo menossa käynnistykseen, mutta rupesi kuitenkin spontaanisti syntymään vyöhyketerapian vauhdittamana. Kipeitä säännöllisiaä supistukssia ja seitsemän tunnin päästä koäärö sylissä. Mahtavaa!
 
rv 41+5

kävin sairaalassa 41+3 ylimääräisessä ultrassa yliaikaisuuden takia ja olin silloin jo 1cm auki. Kivasti se lääkäri sitä senttiä venytti et kotimatkalla alkoi supistelut ja seuraavana päivänä meninkin takaisin. 17h myöhemmin syntyi pienokainen käynnistystipan ollessa täysillä ja toista pussia tyhjentäessä.
 

Yhteistyössä