G: Kuinka moni joutuu käyttämään imetyskumia?

mulla meni aluksi ihan ok imetys ilman imetyskumia mutta kun maito nousi kunnolla rintoihin, ei vauva saanut kiinni rinnanpäästä millään :/
ärsyttää kun kaikki kyselee siitä :ashamed: sitten se aina tippuilee ja täytys muistaa aina olla mukana.. välillä yritän myös ilman ja eilen ihme kyllä vauva imi ilman sitä, oli niin kauhean nälkäinen ja oltiin juuri kaupoilla eikä mulla ollut imetyskumia mukana :)
 
esikoista imetin kumilla 11kk ja ny ku toinen synty niin yritin alussa imettää ilman...ja hyvin se sairaalassa sujuki,kunnes sit yhtäkkiä oli nännit niin kipeet ja verta tuli ihan mukavasti,niin otin taas kumit käyttöön....ny jo 7vko käytetty ja yritin yks päivä,et jos vaik koeilis ilman,niin eipä se tissi enää kelvannukkaan :/ mut ihan hyvin se 11kk meni esikoisenki kans niin miks ei nyttenki =)
onhan se ärsyttävääaina ottaa mukaan joka paikkaan,mut kyl sen muistaa jo ihan hyvin!
 
Synnärillä opetettiin kumille, nyt vauva 3 viikkoa ja imee n. 70% ajasta ilman kumia. Jos on vauvalla "hermo pinnassa" niin silloin pistän kumin suosiolla, kun menee muuten huudoksi.

Käytln dramaattinen väheneminen lähti äidin laiskuudesta, yksi kumi joutui jo hukkaan (koira söi?) ja yhden kumin kanssa pelaaminen rasittaa.
 
Täällä kanssa kumi käytössä. Meillä yritetään välillä ilman, mutta aika harvoin onnistuu. Jos on imuote vähänkin väärä niin rinnanpäät aukeavat ja ovat jo muutenkin tooodella hellänä.
Välillä kehitän asiasta stressin, mutta aika pieni juttuhan tuo on, jos maitoa muuten tulee ja vauva tyytyväinen. Meillä taitaa tuo kuminkäyttö olla äidin laiskuutta. Jos vaan jaksais yrittää niin kai niistä eroonkin pääsis.
No meillä poika kohta 3vko, että kai tässä vielä toivoa olisi oppia ilmankin. mutta kyllähän se muutama kuukausi menee miten vaan. ja on noiden kumien kantaminen mukana kuitenkin helpompaa, kun että korviketta lämmittelis. jotta tällaisilla asioilla yritän löhduttautua.

 
Gallupin vierestä:

Kun rintakumista haluaa eroon, tehostetusta ihokontaktista ei ole ainakaan mitään haittaa. Ihokontaktissa vauvan vaistot vahvistuvat ja äiti huomaa hamuilun helpommin. Vauva saa myös ihan rauhassa tutustua rintaan, kun ei ole mikään kiire syömään.

Jos siis jotain haluaa pikku hiljaa kokeilla :)
 
Minä käytän ajoittain. Toinen nänni on niin kamalan
pieni ettei vauva meinaa millään saada otetta. Väliin onnistuu miten kuten ja väliin tarvitaan kumia avuksi. Eipä tuo ole häiriöksi ollut, samalla lailla syö sen kanssa ja yrittää ilman.
 
Meillä on nyt 7,5kk tyttönen ja ekat reilu 4kk mentiin kokonaan kumin kanssa. Yritin sinnikkäästi aina tarjota rintaa, mutta siitä tuli melkoinen huutokonsertti ja turhautuminen äidille ja vauvalle. Laitoksella antoivat käyttöön, kun maito nousi. Sitä tuli suorastaan suihkuamalla ja pieni ei edes jaksanut syödä niin paljon kuin olisi ollut tarjolla. Pumppaaminen helpotti, joskin piti maidontulon runsaana.

Itse kehitin asiasta aina ajoittain itselleni valtavan stressin ja ihmisten utelu asiasta tuntui tungettelevalta ja ehkä loukkavaltakin... Mutta kuten sanottua, tärkeintä oli maidon riittävä määrä. Rintakumeja oli useita, joten niitä oli sitten aina reissussa ja päivisin helppo käyttää, kun ei koko ajan tarvinnut olla keittelemässä niitä. Yksi huoli tuolloin vähemmän.

Kuin ihmeen lailla, rinta alkoi kelvata reilun 4kk iässä ja sen jälkeen yökki kumille, jota oli pakko laittaa pari kertaa, kun rinnanpää oli ihan ruvella. Meillä ei kumin käyttö aiheuttanut rintatulehduksia tai huonon imuotteen oppimista, vaikka niillä peloteltiin. Joten ei muuta kuin iloisin mielin eteenpäin, vaikka välillä turhauttaakin. Kokeile aina syötön alussa, välissä ja lopussa ilman kumia, niin tuntuma säilyy. Kyllä ne asiat ajallaan järjestyy.
 
Älä ota paineita, te syötte niinkuin teille sopii!
Meillä kumi tuli alun pulloruokinnan jälkeen ja nyt siitä ollaan vierottautumassa kun vauva jaksaa imeä paremmin. Oma kokemus on se, että ei ainakaan kesken imetyksen vaihda kumista pois, vaan koittaa heti ilman - jos vaan rinta ei ole liian pinkeä. Auttaisiko lypsäminen syöttöjen välissä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja RvaKoo:
Oma kokemus on se, että ei ainakaan kesken imetyksen vaihda kumista pois, vaan koittaa heti ilman - jos vaan rinta ei ole liian pinkeä. Auttaisiko lypsäminen syöttöjen välissä?

Jos rinta on kovin pinkeä ennen kuin vauva tulee rinnalle, niin lypsämisellekin on vaihtoehtonsa ;)
Tekniikkaa kutsutaan suomeksi nimellä "rinnan pehmentäminen painamalla" eli RPS-tekniikka (reverse pressure softening). Käytännössä nännin juuresta painetaan sormilla kohti rintakehää pienen hetken. Tämä työntää maitoa sisemmälle rintaan ja mahdollistaa nännin ihon joustamisen, jotta vauvan olisi helpompi ottaa rinnasta kiinni. Plussana lypsämiseen verrattuna tässä tekniikassa on ensinnäkin se, että tämä ei vaadi juurikaan aikaa ennen imetystä. Toisekseen, tämä ei lisää vahingossakaan maitomäärää, kuten lypsäminen saattaa tehdä.

Tarkempi kuvaus tekniikasta on Imetystukilistan sivuilla.


 
Meilläkin käytettiin rintakumia ensimmäiset neljä kuukautta. Tarjosin aina välillä pelkkää rintaa, mutta tyttö ei huolinut sitä ennen neljän kuukauden ikää (lukuunottamatta muutamia, yksittäisiä ja lyhyitä ruokailuhetkiä). Olin jo asennoitunut, että käytän koko imetysajan rintakumeja, mutta niin ne vain jäivätkin ihan itsestään pois ilman vauvan huudattamista. Mua itseäni tosin vähän ahdisti niiden käyttö etenkin sillon, kun tyttö oli kuukauden ikäinen. Kuvittelin, että maito vähenee, jos käytän rintakumia ja tuntu se niiden huuhtelu ja keittäminenkin ihan ylimääräseltä hommalta. No, lopulta siitä niiden puhtaanapidosta ja mukana roudaamisesta tuli osa tavallisia arkiaskareita, eikä se enää niin ärsyttänyt. Meillä oli jatkuvasti neljä rintakumia käytössä, joten sekin helpotti kovasti arkea.

Joskus ihmiset ihmetteli rintakumin käyttöä, mutta kerroin vaan, että tyttö ei saa rinnasta otetta ilman moista ja siihen ne ihmettelyt aina loppuikin. Jos se jotakin häiritsee, niin anna häiritä, tärkeintä on, että lapsi saa ruokaa! =) Kannattaa tarjota aina joskus rintaa ilman rintakumia, uskon, että se jossain vaiheessa kelpaa. Ja jos ei kelpaa, niin onnistuu se imettäminen oikein hyvin niiden kanssakin.
 

Yhteistyössä