G iltapalanne?

  • Viestiketjun aloittaja harmaa
  • Ensimmäinen viesti
marla
oon syönyt koko päivän putkeen. En tiedä mistä iltapala alkaa....:)
Myslipuikuloita joissa leikkelettä, paprikaa ja kurkkua, suklaata, irttareita, cappucinoa, mehua, näkkileipää------
 
Alkuperäinen kirjoittaja dfg:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue Rush:
Äsken söin palan Lumikin suklaakakkua ja kohta ajattelin paistaa juustopatongin tai valkosipulipatongin ja juoda teetä
mitä on lumikin kakku




100 g tummaa suklaata
(käytin tummaa appelsiinsuklaata joka sopi tosi hyvin! )

100 g valkosuklaata

3 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

175 g marg. sulatettuna

Koristeluun:

100g valkosuklaata

tummaa suklaata lastuina

1. Sulata paloitellut suklaat erikseen mikrossa tai vesihauteessa.

2. Vaahdota munat + sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos ja jäähtynyt margariini.

3. Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon tumma suklaa. Sekoita sulatettu valkosuklaa lopputaikinaan.

4. Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (muukin käy ) ensin tumma taikina tasaisesti ja päälle vaalea taikina.

5. Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 40 min. Anna jäähtyä.

6. Sulata paloiteltu valkosuklaa ja kaada jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit koristella suklaalastuilla.
 
juups
Kukkakaalimuusia ja porsaan ulkofilepihvin (pippurilla ja suolalla maustettu), 3dl kivennäisvettä. Varmaan tuossa BB:n alkaessa lipitän vielä ison mukillisen vaniljalla maustettua vihreää teetä.
 
tiina
Alkuperäinen kirjoittaja juups:
Kukkakaalimuusia ja porsaan ulkofilepihvin (pippurilla ja suolalla maustettu), 3dl kivennäisvettä. Varmaan tuossa BB:n alkaessa lipitän vielä ison mukillisen vaniljalla maustettua vihreää teetä.
Taidat karppailla? Kerotko miten valmistat kukkakaalimuusin?
 
juups
Alkuperäinen kirjoittaja tiina:
Alkuperäinen kirjoittaja juups:
Kukkakaalimuusia ja porsaan ulkofilepihvin (pippurilla ja suolalla maustettu), 3dl kivennäisvettä. Varmaan tuossa BB:n alkaessa lipitän vielä ison mukillisen vaniljalla maustettua vihreää teetä.
Taidat karppailla? Kerotko miten valmistat kukkakaalimuusin?
Juu...:D

Kukkakaalimuusi minun tapaani valmistuu suurin piirtein seuraavanlaisesti:
Pilkon keskikokoisen kukkakaalin (tai oikeammin irrottelen ne kukkakaalin "nuput", sitä paksua kukkakaalin "vartta" en ole käyttänyt) ja laitan ne kiehuvaan suolattuun veteen. Vettä on suurin piirtein yhtä paljon kuin perunoita keitettäessä, samoin suolaa.

Saavat kiehua niin kauan, että tulevat pehmeiksi. Sen jälkeen kaadan keitinvedet pois (toki otan osan keitinvedestä talteen ja käytän sitten sitä muusintekonesteenä ). Vedet kattilasta kaadettuani lisään kukkakaalien päälle nokareen voita ja laitan lirauksen keitinlientä joukkoon. Survon sitten sauvasekoittimella niitä kukkakaaleja muusimaiseksi ja aina tarpeen mukaan lisään sitä keitinlientä joukkoon. Kun muusi on mun mielestäni koostumukseltaan sopivaa, maustan sen vielä eli sekoitan joukkoon noin 0,5-1tl muskottipähkinäjauhetta. Sitten vaan syömään! :)
 

Yhteistyössä