Ford Focus ja selkämenosuuntaan turvaistuin

Olisi autonvaihto edessä mikä turvaistuin mahtuisi hyvin selkämenosuuntaan takapenkille, niin että edessäkin mahtuisi istumaan? Vai mahtuu mikään, pitää miettiä muuta autoa?

Istuimeksi haluttaisiin kuitenkin ensisijaisesti Britax fixway isofix kiinnityksellä. Kaikki kokemukset tervetulleita. =)
 
focus
Meillä on farmari focus ja turvaistuimena crago cosmic. Jonkun aikaa poika mahtui istumaan selkä menosuuntaan mut nyt on ollut jo pidemmän aikaa kasvot menosuuntaan vaikka ikää on vielä alle 3v. Kokeilimme myös muita isutuimia (en vaan muista yhtään että mitä merkkejä) mut kaikki merkit eivät mahtuneet autoomme.
Meille on kohta tulossa toinen lapsi ja täytyy sit taas kokeilla että mihin sijoitamme vauvan kaukalon ja mihin sit tän turvaistuimen, mut kyllä ne molemmat mahtuvat autoomme. Tosin ehkä etupenkillä istuvat joutuvat hieman "luopumaan" ylimääräisestä tilasta, mutta ihan hyvin sitä ollaan pärjätty.
Niitä istuimia kannattaa sovittaa autoon ennenkuin ostaa sen istuimen tai voihan sitä istuinta sovittaa autoon ennenkuin ostaa sen auton. heh :D
 
Niin se olisikin tosi hyvä jos pääsisi sovittamaan, mutta kun yhdessäkään hallissa olevassa autossa ei ole isofix kiinnikkeitä eli auto pitäisi tilata ja sitä ennen täytyy jo ostaa kaukalo. Olin ajatellut ostaa babysafe plus isofix kaukalon, niin silloin fixway istuin kävisi samaan alustaan. Mutta jos fixway ei mahdukaan autoon tuli silloin turhaan ostettua isofix malli kaukalosta (hinta ero kuitenkin noin 220?). Ehkä täytyy vaan ottaa riski ja toivoa että ne vahtuvat Focukseen.

TwoWay olisi kai aikalailla saman kokoinen kuin fixway. Tietäisiköhän joku mahtuuko se Focukseen?

Siitä crago cosmic istuimesta edelliselle. Jouduitteko kääntämään sen vuoksi että etupenkillä ei mahtunut istumaan vai että lapselta loppui jalkatila?
 
Meillä Maxi-Cosi Priorifix istuin. Asennus on kyllä kasvot menosuuntaan mutta testeissä ilmesen hyvin pärjännyt istuin. Olemme erittäin tyytyväisiä isofix-kiinnitykseen. Penkki ei heilu ja istuimen laitto paikoilleen ja pois on tosi helppoa kun ei tarvi pelailla vöiden kanssa. Hintava on kyllä, mutta onhan käyttöikäkin pitkä.
 
Hei!
Meillä on myös farmari focus ja kuopus istuu nyt takana hts:n istuimessa.Sekä minä että mies mahdumme eteen istumaan,mutta toki siinä joutuu hieman jalkatilasta antamaan periksi.hyvin on pärjätty.Meidän lapset ovat pienikokoisia,mutta näyttää kuopuksen kanssa käyvän samoin kuin esikoisen.Ikää nyt 1v3kk ja talvella viimeistään on käännettävä istuin toisin päin.Loppuu lapsella jalkatila eikä kiva ole katsella jos lapsi joutuu "polvet kurkussa" istumaan.Meillä ei siis mitenkään voi toteutua tuo 3-vuotiaaksi selkä menosuuntaan istuminen.
 
Meillä Mondeo. Ja istuimena Britaxin two-way elite. En ole kokeillut sitä koskaan selkä menosuuntaan, mutta se on niin siro (ehkä väärä sana, kun se on niin tilava), että luulisin sen käyvän myös selkä menosuuntaan. Me kun jouduttii ostaan 2-vuotiaalle uusi isompi istun kun kakkosauton istuin (kiloraja 18kiloon asti) meni pieneksi. Ja tyttö oli jo silloin käännetty kasvot menosuuntaan. Jalkatila kun loppui noin 1.5vuotiaana. Hts:n istuin meillä on nyt kakkosautossa ja aiemmin oli Opel Vectrassa (aiempi auto) selkä menosuuntaan, ja siinä ainakin joutui etupenkki oleen tosi edessä että istuin mahtui takapenkille.<br><br>
 
Meillä oli tyttö Gracon Duoflexissa (en muista tarkkaa mallinimeä, mutta se halvempi malli missä kaltevuutta ei saa säädettyä) ja farmari-Focuksen KESKIPAIKALLA. Suoraan istuinten taakse ei mahtunut koska vanhemmat ovat kummatkin pitkiä (191 ja 177 cm). Oli istuinmyyjän idea. Tälläkin järjestelyllä vanhemmat istuivat hyvin ahtaasti edessä, mutta kyllä sitä pärjäsi. Britaxin Two Way ei mahtunut ainakaan taakse oikealle laisinkaan - tai mahtui, mutta eteen ei mahtunut enää kukaan. Eli kannattaa ehdottomasti sovitella istuimia kaupassa!

Nyt kun toinen lapsi on tuloillaan 1½ vuoden ikäerolla, niin todettiin että kaukalo kyllä mahtuisi keskipaikalla olevan istuimen viereen, mutta viimeistään kun kumpikin lapsi tarvitsee isomman istuimen niin autonvaihto olisi vääjäämättä edessä - vaikka esikoinen mahdollisesti siirtyisi jo turvavyöistuimeen. Vaihdettiin sitten autoa jo nyt (Citroen c5) ja Duoflex mahtuu heittämällä pelkääjän taakse. Ja vanhemmatkin mahtuvat kyytiin!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 31.08.2006 klo 13:09 Aurora kirjoitti:
Täytyy lisätä, etten lukenut alkuperäisen viestiä niin tarkkaan - kyseessä on siis aivan uusi Focus? Meillä oli siis vm 2000, en tiedä miten paljon malli kasvoi uudistuessaan.
Juu, uuteen ollaan vaihtamassa, mutta tuskin 2000 mallissa on merkittävästi kokoeroa uuteen. Alkaa kyllä kuitenkin kuulostaa vähän siltä että pitää valita isomman kokoluokan auto. Ehkä Mondeo?
 
Meillä on -99 vuoden Focus ja takapenkillä kaksi Britaxin Two Way Eliteä SEKÄ korokeistuin vanhimmalle.. Toinen Britaxeista on selkä menosuuntaan keskipaikalla ja toinen kasvot menosuuntaan kuljettajan takana. Ja hyvin mahtuu!! :)
 

Yhteistyössä