Ex-pm Juha Sipilän aivopieru ja Kimmo Ohtosen kuittaus.

  • Viestiketjun aloittaja Lääkenappia Juhalle
  • Ensimmäinen viesti
kyllä kuuluu ja mun kissat on pienia viattomia ja vaarattomia karvakasoja. susi on iso inhottava rötkylä, joka voi puraista sinuakin pyllyn kannikasta
Pikkulinnun näkökanta asiaan olisi kyllä päinvastainen. Koska susi on sinua tai ketää puraissut pyllyn kannikasta? Ei lähimpään sataan vuoteen? Tuon sadan vuoden aikana ovat kissat tappaneet vähintään 500 000 x 30 x 100 = 1,5 miljardia = 1500 miljoonaa pikkulintua. (kissakanta keskim. 500 000 kissaa, kissa tappaa 30 lintua vuodessa, 100 vuotta).



 
Mikä öyhötys taas olisi noussut jos tämän olisi sanonut esim. Jussi Halla-aho!

Mediassa ei kyllä kukaan olisi lähtenyt siloittelemaan Jussin sanomaa vaan siitä oltaisi puhuttu maailman tappiin asti - aivan kuten muistakin hänen yli 10v sitten sanotuista/kirjoitetuista jutuista.:unsure:
 
vierailija
kyllä kuuluu ja mun kissat on pienia viattomia ja vaarattomia karvakasoja. susi on iso inhottava rötkylä, joka voi puraista sinuakin pyllyn kannikasta
toivottavasti ollaan naapureita :sneaky:

pitää virittää kissaloukut taas ruokintapaikan lähelle kun pikkutipujen ruokintakausi alkaa pian

vuosien saatossa kissat on saaneet kymmenet reijät, ei nyt otsaan mutta päälakeen, kun se on helpompaa

kummasti onkin vähentyneet
 
vierailija
kyllä kuuluu ja mun kissat on pienia viattomia ja vaarattomia karvakasoja. susi on iso inhottava rötkylä, joka voi puraista sinuakin pyllyn kannikasta
Olet kyllä surullinen ja tyypillisen typerä hysteerikko :(
Ensinnäkään ihmiset eivät kuulu niiden ruokavalioon.

Ne tekee hyvää työtä vähentämällä vieraslajeja luonnosta

-irtokissat
-supikoirat
-valkohäntäkauriit
 
luontohenkilö
Sinäkään et kuulu luontoon.
Kumpikaan meistä ei pärjää siellä ilman apuvälineitä (vaatteita, jalkineita), kuten susi

Eli ihminen on vieraantunut. Asun maalla ja toivon näkeväni joskus, tontin poikki menivät kerran yöllä, kaksi sutta, varma havainto. Jäljet kuvattu ja mitattu

Koirat aisti ne, olivat pitempään alueella, eivät uskaltaneet iltapissille edes ilman mukanaoloa
 
vierailija
Kerro lisää.
Maaseudun tulevaisuus: Susi sekä hyppää yli että ryömii ali lammasaidasta, jos aidassa ei ole riittävästi korkeutta tai jännitettä on liian vähän. Tanskassa Aalborgin yliopistossa tutkittiin aitojen korkeuden ja jännitteen suuruuden vaikutusta susien käytökseen.

Tutkimus toteutettiin Ree Park Safari -nimisessä eläinpuistossa Tanskan Jyllannissa. Eläinpuistossa elävät kolmetoista arktista napasutta ja niiden pennut siirrettiin noin hehtaarin laajuiseen aitaukseen, jonka sisään aidattiin kymmenen metriä kertaa kymmenen metrin kokoinen pienempi aitaus. Pienemmän aitauksen sisään sijoitettiin hevosen ruho.

Riistakamerat tallensivat susien käyttäytymistä.

Vaikka tutkimus toteutettiin tarhaeläinten kanssa, johtopäätökset pätevät myös villien susien kanssa.

”Villeillä susilla on tarhasusia suurempi motivaatio pyrkiä yli tai ali aidan, jos toisella puolella on ravintoa. On myös huomioitava, että elävä eläin laukaisee sudessa saalisvietin toisella tavalla kuin tutkimuksen kuollut hevosen ruho.
 
osa 2
Tanskassa ympäristöhallinto suosittelee, että lammasaitauksessa sähköpaimenen jännite on vähintään 4 500 volttia ja aidan korkeus 110–120 senttiä. Tutkimuksessa kuitenkin havaittiin, että susi ryömii aidan ali tai hyppää yli 2,4–4,7 voltin jännitteestä huolimatta. Tutkijat suosittavatkin tutkimuksen perusteella vähintään 5 000 voltin jännitettä lammasaitaan.

Korkeutta lammasaidalla pitäisi olla 115–145 senttiä, esittävät tutkijat. Tutkimuksessa aita oli matalimmillaan 65–85 senttiä korkea, lankoja oli 15 sentin välein kolme. Matalin lanka oli asetettu 15–20 sentin korkeuteen. Korkeimmillaan aita oli tutkimuksessa 105 senttiä.

Tutkimuksessa sudet pyrkivät ja pääsivät pienimpään aitaukseen hevosen ruhon luo riippumatta jännitteistä ja aidan korkeudesta. Ainoastaan silloin, kun ruho ei ollut aitauksessa, sudet eivät sinne menneet.

Tutkijoiden Camilla Jensenin, Sussie Paghin ja Astrid Vik Stronen mukaan aitaus suojasi lampaita parhaiten, kun aidan jännite oli riittävän korkea ja aidan sekä ylin että alin lanka olivat sähköä johtavia kumilankoja.
 

Yhteistyössä