Euroopan Unionista on askel askeleelta muodostumassa yksityisyyden viimeinen linnake maailmassa, kun teknologiajätit kaappaavat käyttäjiensä tietoja

vierailija
"Euroopan Unionista on askel askeleelta muodostumassa yksityisyyden viimeinen linnake maailmassa, kun teknologiajätit kaappaavat käyttäjiensä tietoja yhä laajemmin omaan käyttöönsä.

Nyt nimittäin Australiassa on herätty siihen, millaista on elää maassa, jossa ei ole tiukkoja yksityisyyslakeja. Facebook on suoraan myöntänyt, että se kerää lähes kaikki Facebook-käyttäjien ikinä julkaisemat kuvat sekä julkaisutekstit ja kommentit omaan käyttöönsä.

Yhtiö käyttää kaikkea tuota käyttäjiltä saamaansa tietomassaa oman tekoälynsä koulutukseen. Australian lainsäädäntö ei mahdollista sitä, että käyttäjät voisivat mitenkään kieltää tai edes rajoittaa sitä, miten Facebook käyttää heidän palveluunsa lisäämiään tietoja.

Toki tiukka yksityisyyden suoja ei ole itsestäänselvyys Euroopassakaan, sillä vanhalla mantereellakin ajetaan kovasti mm. vahvan salauksen kieltämistä, jota perustellaan perinteiseen tapaan "lasten edulla"."

Huolestuttava kehitys.
 
Tämä kuvastaa hyvin nykytilannetta. Teknologiset edistysaskeleet otetaan Euroopan ulkopuolella ja Eurooppa tyytyy lainsäädännöllä rajoittamaan näitä edistysaskeleita.
 
vierailija
Eli et ole huolissasi yksityisyyden menettämisestä? :unsure: Koska kyllä tekoälyä voidaan kouluttaa ilman ihmisten yksityisyyden viemistäkin.
 
Eli et ole huolissasi yksityisyyden menettämisestä? Koska kyllä tekoälyä voidaan kouluttaa ilman ihmisten yksityisyyden viemistäkin.
Omaa yksityisyyttään voi suojella. Somessa ei ole pakko olla, ei ole pakko antaa kaikkia omia tietojaan someen. Ei tarvitse pitää sijaintia päällä, ei ole pakko käyttää Googlea.
 

Yhteistyössä