Espoon elokuisesta ryöstöturneesta epäillään viittä uussuomalaista

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Espoon loppukesäisen ryöstökavalkadin takia viisi vangittuna ollutta uus.suomalaista on päästetty vapaaksi odottamaan jutun oikeuskäsittelyä.

Elokuun loppupuolella Espoon Haukilahdessa nuoriso juhli koulujen alkamista. Uimarannalle oli kokoontunut satoja nuorukaisia. Mutta paikalla oli myös uus.suomalaisia, joilla oli pahat mielessä.

Poliisi otti kyseisen viikonlopun jälkeen kiinni viisi uus.suomalaista, jotka sittemmin vangittiin tutkinnallisista syistä. Heitä epäillään törkeistä pahoinpitelyistä, pahoinpitelystä ja ryöstöistä. Esitutkinnan aikana on lisäksi selvinnyt, että osaa väki.valtarikoksiin epäillyistä nuorista epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta, jonka esitutkinta on vielä kesken.

Ryöstöissä toisilta nuorilta vietiin tai yritettiin viedä jopa ihan päällysvaatteita päältä. Lisäksi nuorilta vietiin puhelimia, kelloja ja koruja, joissakin tapauksessa saatiin vähän rahaakin.

Uhrien määrästä ei ole tietoa, mutta niitä oli useampia, ainakin kymmenkunta. Yksi uhri loukkaantui vakavasti ja oli pitkään sairaalahoidossa, sillä hän yritti vastustella ryöstöä. Tästä seurasi, että häntä puu.kotettiin. Myös muita uhreja pahoinpideltiin ryöstöjen yhteydessä enempi tai vähempi.



Poliisi vapautti epäillyt tekijät muutaman viikon jälkeen, mutta heille on määrätty matkustuskieltoa. Epäillyt ovat 15-17-vuotiaita ja kaikki ovat siis ul komaal aistau staisia.

Asiasta aikaisemmin: Espoossa useita nuorisoryöstöjä yön aikana

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lähde p t media
 
vierailija
Poliisi vapautti epäillyt tekijät muutaman viikon jälkeen, mutta heille on määrätty matkustuskieltoa. Epäillyt ovat 15-17-vuotiaita ja kaikki ovat siis ul komaal aistau staisia.

"– Perustason lastensuojeluyksikössä on lapsia kolmevuotiaista alkaen. Lastensuojelulaki on sama heille kuin alle 18-vuotiaille törkyrikoksia tehneille. Se sama laki on meidän työvälineemme heidän kanssaan. Lainsäädäntö on iso ongelma tässä koko paletissa. Lapset naureskelevat yhteiskunnalle ja järjestelmälle, koska ne eivät mahda heille mitään, Turkia sanoo."

"– Mutta näillä törkyrikoksia tehneillä lapsilla ei yleensä ole motivaatiota, koska he tietävät vankilan kutsuvan, kun 18 vuotta tulee täyteen. He ovat jo omaksuneet helpon rahanteon kanavat ja ihannoivat rikollista elämää, Turkia toteaa.

Turkia arvioi, että tuollaiset nuoret vaarantavat yksikön muiden lasten ja henkilökunnan turvallisuuden. Hän kertoo, että muutama vuosi sitten eräässä lastensuojelulaitoksessa pari alaikäistä lasta onnistuivat tappamaan julmasti yöhoitajan.

– Sen jälkeen he pöllivät talon auton ja kassan ja lähtivät hatkoille. Onneksi he joutuivat tuomiolle ja vankilaan. Uskon, että siinä vaiheessa, kun kiinteä tuomio napsahtaa ja joutuu vankilaan, niin kovuus loppuu. Arki realisoituu siihen, mihin sen olisi pitänyt realisoitua jo paljon aiemmin, Turkia sanoo."

"Nina Immonen sanoo, että lain säätämisen ajatuksena lienee, että tehostettu matkustuskielto toisi helpotuksen kiinnipitämiseen. Muussa tapauksessa nuori odottaa käsittelyä kokonaan vapaalta.

– Valitettavasti on todennäköistä, että negatiivinen kierre vain jatkuu vapaana, Immonen sanoo."
 

Yhteistyössä