esikoinen ja uusi tulokas

  • Viestiketjun aloittaja toinen tulossa
  • Ensimmäinen viesti
toinen tulossa
Meillä on poika 4-vuotta ja risat.Toista odotellaan syntyväksi lokakuun alussa jos kaikki hyvin sujuu :) Kysyisinkin teiltä joilla esikoisen ja toisen lapsen ikäero on suurinpiirtein samaa luokkaa miten esikoisenne suhtautui uuteen perheenjäseneen?Onko ikäerosta ollut mitään suurempaa haittaa?Meillä kun poika välillä ilmoittaa "potkaisevansa vauvaa päähän ja sit taas pitää taskulampulla tiirailla josko sitä vauvaa sieltä masusta näkyis kyselee milloin vauva syntyy sanoo rakastavansa ym..." Tämä taitaa olla ihan normaalia toimintaa millä lapsi asiaa käsittelee eli mieliala vauvan suhteen heittelee laidasta,laitaan :whistle: kertokaahan!! :)
 
joo,meiän tällä 1. ja 3.lapsella on ikäeroa tuo neljä vuotta(2.laps on enkelinä)on mennyt ihan hyvin,mustasukkaisuutta esiintyy ainoastaan leluista,poika ei haluisi antaa vauvalle omiaan edes katsottavaksi tai tarjoaa jotain muuta kuin kyseistä lelua katsottavaksi.voi olla että meidän perheessä on tämä esikoinen tottunut jo aikaisemmin toisen lapsen läsnäoloon,eikä ole nyt niin mustasukkainen,nuorempana yritti mennä tämän 2.lapsen päälle tms.oli silloin 2vuotta.nyt sanoo joskus kun suuttuu että sisko on tyhmä,mutta kuitenkin pitää siskostaan,hauskuttaa,leikkii ja naurattaa ja molemmilla on hauskaa.eiköhän teilläkin suju ihan hyvin,kunhan esikoistakin huomioidaan mahdollisimman paljon,ettei tunne tarvetta olla niin mustasukkainen. :)
 
Omista tavaroistaan aika tarkka,mutta meillä on sovittuna että kaikki mihinkä sisko ei saa koskee pysyy omassa huoneessa.Joskus kuuluu että sisko on tyhmä ,en tykkää siitä.Todella harvoin yleensä leikittää siskoo ja halailee ja pienempi tekee nykyään kaikki perässä.tällä hetkellä pikkusisko 2v,eikä kertaakaan ole vahingoittanut.Kaatumisia ja pieniä kolhuja tulee joskus leikin tiimellyksessä
 
tyttöduo
Tämmösen vinkin antaisin, että ota tavaksi järjestää esikon kanssa edes kerran viikossa joku yhteinen juttu tai hetki, joka on pyhitetty vain esikolle. Aina kun tulee hankalia tilanteita, muistuttelen tästä yhteisestä hetkestä. Mustasukkaisuusdraamat ovat helpottaneet.
Meillä yhteinen hetki on joko leffa,uinti,teatteriretki tai kotona yhdessä puuhastelua kahdestaan. Muistuttelen samalla ettei äiti ole lakannut välittämästä, vaikka uusi vauva onkin talossa. Ihan yhtä paljon välitetään kuin aiemmin, molemmat lapset on tärkeitä.
Tässä yksi vaihtoehto, tsemppiä kuitenkin :) .
 

Yhteistyössä