[quote="kolmastulossa"Meillä on täällä tuleva "virike"paikkalainen. Kuitenkaan omalla asuinalueellamme ei ole tarjota yhtään mitään toimintaa omalla äidinkielellämme: ei kerhoja, ei avointa päiväkotia, ei leikkipuistotoimintaa, ei muskaria. Jotta (vanhempi) lapseni saa toimia ja leikkiä omalla äidinkielellään, aion pitää hänen tarhapaikkansa kun parin kuukauden kuluttua jään äitiyslomalle. Päiväkoti on puolipäiväinen, eli vaikk aon tarhassa aamupäivät, ehtii kyllä olla kotona minun ja vauvan (+ muun perheen) kanssa. Toisaalta aamupäivisin voi tarjota vauvalle täyden huomioini, mikä ei uhmäikäisen kanssa tule onnistumaan.
Missään vaiheessa en aio tuntea syyllisyyttä tästä
[/quote]
Heippa,
itse nyt kommnetoin omaa krjoitustani, jonka kirjoitin ennen äitiysloman alkua. Olen nyt ollut äikkärillä joulusta, ja ennen joulua 2 kertaa kahden viikon saikulla kipeiden, ja paikkoja avaavien, suppareiden takia. Nyt laskettuun aikaan enään 2,5 viikkoa, ja en voi sanoa muuta kuin että ONNEKSI meillä on ollut tuo tarhapaikka, ei olis nimittäin mun fysiikka kestänyt muuten!
Tyttökin on nyt alkanut hiukan puhua (ikää siis 2v2kk), aktiivisia sanoja käytössä ehkä jopa 20 (+perheenjäsenten nimet), ja ylipäätään sellainen "matkiminen" alkanut kiinnostaa. Samaten aloittanut hyräilyn, eli lauleskelee itsekseen vaikkei sanoja olekkaan. Enpä usko että tähänkään olisi päästy ilman tuota 3-4 tunnin päivittästä hoitoaikaa. Sinänsä en ole puhumattomuudesta ollut huolissan, mutta kuten aiemmin kirjoitin, niin meidän omalla ädinkielellä ei tässä lähistöllä mitään kerhoja tms ole.
Itse edelleenkin kritisoisin lähinnä kuntien tarjoamien paikkojen vähyyttä, kuin sitä, että miksi kukin lapsensa pävähoidossa pitää vaikka olisi vauvan kanssa kotona.