Ergo-repusta kysymys

Hei,

Osaako joku kertoa milloin vauvan voi laittaa Ergo-repussa siihen eteen, eli siirtää vastasyntyneen vilttiviritelmästä? Onkohan siihen joku ikä esim 3 kk vai kun osaa kannatella päätään tms?

Terveisin, JonnaP
 
Tuossa Ergon käyttöohjeessa sanotaan, että lapsen pitää osata levittää jalat sellaiseen leveään sammakkoasentoon kantajan kylkien ympärille ja kannatella päätään. Soveltuu noin 3-5 kk eteenpäin...
 
Tarkoitat varmaan, että koska voi luopua siitä insertistä? Valmistaja suosittelee iäksi noin viittä kuukautta, mutta se siis riippuu tosi paljon lapsesta. Toinen on vielä viisikuisenakin nafti, joku vauva on riittävän iso jo kolmikuisena. Tärkeää on siis tuo sammakkoasento ja sitten se, että jalat yltävät sieltä repusta ulos silleen, että polvi mahtuu taittumaan. Jos jalka / jalat jäävät sojottamaan suoriksi, niin lapsi ei ole vielä tarpeeksi iso. Jalkojen täytyy siis taipua, että lapsi pääsee oikeaan ergonomiseen asentoon. =)
 
Kiitos! Tuo jalkojen koukistushan on hyvä neuvo, koska ikää on vaikea katsoa kun ne kehittyy niin eritahtiin niin koon kuin motorisuuden puolesta.

On muuten ihan älyttömän kätevä systeemi. Hankittiin esikoiselle vasta 2-vuotiaana, joten ei ollut vielä kokemusta sen käytöstä ihan vauvalle. Mutta hyvin toimii jo vastasyntyneelle (iso poika tosin) sen insertin kanssa (tosin hyvin käy ihan se vauvan makuupussikin taiteltuna).

Hyvää kevättä!
 

Yhteistyössä