epileptinen kohtaus

Meidän 2,5v lapsella oli viime viikolla epileptinen kohtaus (poissaolokohtaus) ja ollaan parin päivän päästä menossa sairaalaan tutkimuksiin. Kiinnostaisi kuulla muista lapsista (kun kuulemma yksittäiset kohtaukset ovat melko yleisiä), oliko kohtaus yksittäinen, miten testit menivät, onko kohtaus muuttanut jotenkin elämää jne. Ja tietysti, jos lapsellanne on todettu epilepsia, miten se on vaikuttanut elämäänne.

Kaikki aiheeseen liittyvät kommentit ovat tervetulleita!
 
Hei!

Meillä sai tyttö, 5v epilepsiakohtauksen keväällä ja tutkimukset oli, lääkitys aloitettiin. Eli eeg (aivosähkökäyrä) oli poikkeava ja epilepsia diagnoosi tuli melkein heti.
Nyt asiasta on kulunut jo kohta puoli vuotta eikä ole saanut enempää kohtauksia. sai siis ihan sellasen kouristelukohtauksen, ja voit uskoa että säikähdin!!
Keväällä aikaisemmin sai pieniä poissaolokohtauksia, jotka jälkeen päin osasin yhdistää epilepsiaan! Siis ihan muutaman sekunnin mittaisia "pihalla oloa" eli ihan ulkona kuvioista.

Minkälainen teidän lapsella oli se poissaolokohtaus? Voitko kertoa siitä tarkemmin?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.11.2006 klo 12:27 Äiti75 kirjoitti:
Hei!


Minkälainen teidän lapsella oli se poissaolokohtaus? Voitko kertoa siitä tarkemmin?
Meillä oli hyvin pitkäkestoinen (noin vartin!) kestänyt kohtaus. Poika vain pysähtyi kesken leikin ja alkoi tuijottaa tyhjä ilme naamallaan jonnekin kaukaisuuteen. En saanut mitään kontaktia, vaikka yritin mm kutitella. Sain pojan hieman kävelemään, ja kun nostin syliin, hän kiersi kätensä kaulani ympärille. Kohtauksen lauetessa hän alkoi itkeä ja melkein nukahti pystyyn. Rauhoittelin häntä hetken sylissä ja kun kysyin, halusiko hän nukkumaan, hän käveli suoraan sänkyyn ja nukahti samantien. Noin 1,5 tunnin unien jälkeen hän oli taas aivan normaali.

Kävimme toissapäivänä sairaalassa tutkimuksissa, joissa ei löytynyt mitään epätavallista. Tietysti kohtauksia voi tulla uudelleen, joten lääkäri määräsi varmuuden vuoksi ensiavuksi Stesolidia. Nyt vain pitää muistaa pitää lääke pojan mukana... Ja mennään päivä kerrallaan!
 
entinen epileptikko
Minulla todettiin epilepsia lapsuusiässä,yhden poissaolokohtauksen jälkeen. EEG-oli poikkeava ja aloitettiin lääkitys
Suraavaan kohtaukseen menikin 10.vuotta. Nyt 23-vuotiaana eeg:ssä ei enää poikkeavaa ja lääkitys lopetettiin.. Ikäni söin lääkkeitä mutta olen elänyt melkeinpä kohtauksetonta (yht.kaksi kohtausta) normaalia elämää.. joten parantua voi :flower:
 

Yhteistyössä