En usko että suomessa on köyhiä lapsiperheitä.

  • Viestiketjun aloittaja ei köyhiä
  • Ensimmäinen viesti
pointti
[QUOTE="vieras";26366011]Olettaisin, että me ollaan sellainen kummajainen kuin köyhä perhe! Vanha remonttia kaipaava liian pieni omakotitalo, ei autoa ollenkaan, kun ei ole rahaa sitä ostaa jne.
Pitäisiköhän meidän tavata, että näät tämänkin ihmeen?[/QUOTE]

Kuinka paljon olette maksaneet sitä omakotitaloa? Meinaan että ette te sitten ole minusta köyhiä, jos sen myymällä saisitte useamman kymppitonnin. En kirjoita tuota siinä mielessä että teidän kannattaisi myydä asuntonne, mutta omaisuus on omaisuutta, sitä ei sovi unohtaa. Oikeasti köyhät eivät asu omistusasunnossa, koska eivät edes saa asuntolainaa.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja näinkin voi käydä;26365907:
Meistä tuli köyhiä lapsen myötä. Olen aina inhonnut ihmisten hokemaa sanontaa: "lapsi tuo leivän tullessaan". Ei tuonut meille ainakaan... Äitiysloma meni kohtalaisen hyvin, mitä jouduttiin pistämään asuntolaina (asumme kerrostalokolmiossa, asumiskulut saman suuruiset kuin vuokralla asuessa) jäähylle siksi aikaa ja kasvattamaan vähän luottokorttilaskua. Kun töihin paluu häämötti tuntui helpottavalta, että tultaisiin taas pärjäämään. No miehelle lyötiinkin lomautuslappu käteen siihen saumaan. Lomautusta kesti onneksi vain kaksi kuukautta, mutta se aika piti elää velaksi, kun ansiosidonnaista sai odottaa kolme kuukautta eikä sekään mikään megasuuri ole. Sitten huokaistiin taas helpotuksesta, kun kummatkin kävivät töissä, paitsi että mies sai irtisanomislapun käteen kuukausi sitten eli töitä ei ollut sitten kuin puoleksi vuodeksi. Nyt taas mennään kolme kuukautta ilman miehen palkkaa/päivärahoja & entisiäkin velkoja vielä maksamatta. Meillä ei olisi selvästikään ollut varaa tähän yhteen lapseen, mutta minkäs sille nyt enää tekee:O
Teille on kyllä osunut ikävä tilanne tuon lomautuksen ja irtisanomisen myötä. Mutta ei kai äitiysloma-ajan ansionpienennys voi tulla kenellekään yllätyksenä? Ja säästäminenkään ei ole vielä kiellettyä (vaikka kuluttamisen ihmeitätekevään katalyysivoimaan talousteoreetikot tuntuvat uskovan). Meillä mm. on aina noin parin kuukauden lainanlyhennysvara asuntosäästötilillä. Ei se sinne kerralla lysähdä, mutta suunnitelmallisella taloudenpidolla kyllä. Siihen kannattaa teidänkin opetella, ei ne ansiosidonnaiset kovin kummoisia rahoja loppujen lopuksi ole.
 
sdsd
Kyllä niitä köyhiäkin perheitä on, mutta sitä en osaa sanoa ovatko köyhiä jonkun ulkopuolisen syyn vuoksi vaiko siksi että isi osti taas kaljaa koko tuella...henkinen köyhyys onkin jo sitten toinen juttu, näyttää periytyvän tehokkaasti herravihan mukana alemmissa luokissa, siinäpä syy sille miksi eivät "johda" aikuisinakaan.
 
Kyllä niitä köyhiäkin perheitä on, mutta sitä en osaa sanoa ovatko köyhiä jonkun ulkopuolisen syyn vuoksi vaiko siksi että isi osti taas kaljaa koko tuella...henkinen köyhyys onkin jo sitten toinen juttu, näyttää periytyvän tehokkaasti herravihan mukana alemmissa luokissa, siinäpä syy sille miksi eivät "johda" aikuisinakaan.
mulla aina särähtää korvaan tää että isi tekee sitä ja isi tekee tätä, isi on täys paska. voihan se olla se äitikin joka juo kaljaa, tai vetää tupakkaa, niin että savu korvista nousee. tuo tupakka vie yllättävän paljon rahaa.
 
Äkkiseltään voisin ajatella minäkin niin, ettei köyhiä ole Suomessa. En tunne yhtäkään köyhää tai edes ns. pienituloista, joka ei ihan köyhyysrajan alapuolelle silti yllä. Silti tiedän, että köyhiä lapsiperheitä on olemassa. Eivät ihmiset varmaan kuljen kyltti selässä, jossa lukee "KÖYHÄ".
Ei ehkä ihan samanlaisesta köyhyydestä silti Suomessa ole kyse, kuin esim. Venäjällä.
 
"Karkkipussi"
Ei Suomessa ole köyhiä perheitä. Köyhä = laskuja ei saada maksettua ja asunnosta ei löydy kaikkea tarpeellista. Lapsilla on puutteelliset ulkoiluvaatteet (ei esim. kunnon kenkiä, vanha vähän risa takki jne) ja lasten lelut on pääasiassa lahjoituksina saatuja. Perheellä ei ole varaa käydä pizzalla tai elokuvissa, eikä ole varaa viettää joulua. Onko tällaisia perheitä Suomessa? Ei ole.
 
on kyllä
Me ollaan virallisestikin köyhiä. 2 aikuista ja vauva, tulot reilusti alle tulorajojen ja varaa ei ole asua kuin huonolla alueella halvassa asunnossa, autoa ei ole kun ei ole varaa ja toimeentullaan miten kuten kun tarkasti laskee mitä voi ostaa ja milloin. Että kyllä on köyhiä lapsiperheitä.
 
"Hmm"
Alkuperäinen kirjoittaja viisikymppinen isoäiti;26366090:
tottahan tuo on. ei ole köyhyyttä, koska äideillä on vara maata kotona hoitamassa lapsia. eikä tarvii töihin mennä
On se muuten ihme, et on kyse sit työttömistä tai kotiäideistä, jotka hoitaa omia lapsiaan kotona, niin aina tulee esille sana maata kotona.Jokainen joka niin kirjoittaa luulee tietävänsä, et mainitut makaavat kotona, mutta luulo ei ole tiedon väärti.
 
Suomessa on onneks vaan suhteellinen köyhyys. Täällä ei kenenkään tarvi laittaa lapsia roskapönttöjä koluamaan tai lähteä kadunvarteen kerjäämään.
Eikä se silti tarkoita etteikö perhe voisi olla köyhä.

Harvoin kukaan ihan omasta ilostaan köyhäksi rupeaa vaikka niitäkin kyllä löytyy. Ne ovat yleensä kylläkin lapsettomia ja jopa melko tyytyväisiä köyhään elämäänsä :D

Köyhäksi voi joutua ilman että tarvii olla sitä kaljaa kittaavaa isää tai kotona lasten kanssa makaavaa äitiä.
 
"diu"
Me oltiin reilu kuukausi sitten sossun luukulla. Ensi kuussa tulot ovat palttiarallaa 5-6000e. Niin se elämä heittelee, en varmaksi allekirjoittaisi yhtään "ei meille vaan"- lausetta.

Köyhiä on pilvinpimein ja lisää tulee, kun tuloerot kasvavat. Kukaan ei tiedä kummalla puolen viivaa on vaikka 15 vuoden kuluttua, totta kai siihen voi vaikuttaa omalla työllä ja tekemisillä, mutta eivät ne mikään takuu ole. Yhtä lailla tässä on pyritty ahertamaan koko vuosi, mutta niin se elämä vaan heittelee.
 
minigrip
Alkuperäinen kirjoittaja ei köyhiä;26365492:
Kaikki ketkä tunnen tulevat ihan hyvin toimeen,kaikilla on isot talot,2 autoa yms. en tunne yhtään köyhää perhettä.
Ja ne jotka sinä tunnet, ovat yhtäkuin KAIKKI LAPSIPERHEET?!

Me asutaan kaupungissa, tilavassa omakotitalossa ja meillä on kaksi autoa.
Silti mekin ollaan joskus oltu aika köyhä perhe.

a) talo ei ole meidän, me vaan saadaan asua siinä
b) talossa on juoksevia kuluja, jotka on pakko maksaa.. meillä mm. lämmitysöljyt, sähkö, vesi, jätehuolto, vakuutukset. jos jotain rikkoutuu, se on itse maksettava, mikään ei mene taloyhtiön piikkiin.
c) autot olivat jo ennen lapsia ja vaikka toisen olisi voinut myydä, kun meni huonosti, kukaan ei sitä ostanut. 20tonnia käytetystä autosta oli liikaa huonona talousaikana. eipä sitä mersua ilmaiseksikaan viitsinyt antaa. sittenhän piti maksaa kahdet vakuutukset, autoverot, diiselvero, ne itse löpöt.. renkaita piti ostaa, huollossa ja katsastuksissa käyttää.

Minä olin kotona kotihoidontuella, mies oli työttömänä vuoden verran. Rahaa tuli reilusti alle tonnin kuussa 4 henkiselle perheelle. Kyllä kuulkaa takahampaitakin nauratti kun ihmiset puhuivat että hyvinhän me pärjätään (kun "on" se talo ja ne autot ja kaikki pelit ja pensselit). Radiossa joku kertoi, kuinka 4henkisen perheen pitäisi saada vähintään 1500e kuussa KÄTEEN, että pärjää. Itku tuli.
Ukon kanssa kuljettiin vanhoissa kulahtaneissa rytkyissä kun oli varaa ostaa vaatteita vain lapsille.. Ruokaa oli riittävästi, koska oli olemassa isovanhemmat.
Hajosi astianpesukone. Sitten pesukone. Seuraavaksi auto.

Isovanhemmat auttoivat PALJON. En tiedä missä oltas ilman heitä. Ei ainakaan tässä, eikä yhtään näin lihavina :D Luojan kiitos olivat olemassa. Surullista on, ettei kaikilla ole samanlaista apua saatavilla.

Onneksi kaikki tuo on jo takanapäin, nyt tulee palkka molemmille ja pärjätään ihan mukavasti.

Mutta totuus on, että monilla menee vielä paljon huonommin kuin meillä meni. Ja pitkään.
Kyllä se on ihan paskapuhetta, ettei köyhiä lapsiperheitä ole!
 

Yhteistyössä