Emmaljunga Duo Edge / Mondial... Runkona Duo S ?

  • Viestiketjun aloittaja vauvahaaveissa2013
  • Ensimmäinen viesti
vauvahaaveissa2013
Moikka,

onko kenlläkään kokemusta tuosta rungosta?

Kauheesti tekis mieli ostaa Emmaljungan Duo Edget tai sitten Nitro - rattaat. Mietinkin, että oliskohan kultainen keskitie sitten ostaa Edget tolla Duo S- rungolla...? Kääntyvät etupyörät kun haluaisin ja tuossa ne näyttä aika hyvän kokoisilta... Muutenhan nitrot olisivat näppärämmät toki ja saisi vaunuksikin city kopalla hyvin...


Kokemuksia näistä ? Tai yleensäkin, mitä emmaljungan rattaita / vaunuja suosittelisitte?
 
Ratasfriikki
Hei,
Minulla on ollut nyt kohta kaksivuotiaalle CityCross (alussa Citykopan kanssa) ja OzoneCity ja ne ovat olleet kuin yö ja päivä. Eli CityCrosseja en suosittelisi kenellekään. Suojaisat vauvalle toki, mutta mielestäni melko raskaat työntää ja lumikeleihin liian matala tavarakori (jarruttaa lumessa kamalasti). Lisäksi satutin käsiäni parikin kertaa, kun tavarakoriin piti laittaa ruokakasseja, istuinosan alla oli jotain terävää metallia ja lisäksi tavarakorin ja istuimen välillä ei ole riittävästi korkeutta. Myöskin etenkin jalkatuen säätö hankalahkoa.
OzoneCity taas on unelmankevyt työntää ja ohjattavissa yleensä vaikka yhdellä kädellä. Tosi helposti pääsee esim. raskaiden ovien läpi, kun voi kääntää rattaat yhdellä kädellä. Tavarakoriinkin pääsee näissä helpommin. Lisäksi niihin on ostettavissa erikseen talvipyörät ja itse vaihdoin nyt juuri runsaan lumen takia niihin. Toki vaihtaminen ei ole mitään sellaista mitä tekisi usein, mutta Emmaljungan huollon ohjeilla ja oikeilla apuvälineillä osaan tehdä sen ihan itse. :) Istuinosan osalta meidän n. 85 centtisellä pojalla on vielä kasvunvaraa ja pienikin vauva istuu niissä paremmin, kun istuin on sellainen "kuppimainen". Istuimen saa myös hyvin pystyyn asentoon tai ihan makuuasentoon, jolloin lapsen jalat kylläkin jää aika ylös, mutta hyvin on poika aina niissä nukkunut. Ozonessa ei kuitenkaan ole aivan yhtä suojaava kuomu kuin isommissa Emmaljungan istuimissa, mutta esim. jalkapeitteen kanssa suojaa silti hyvin tuiskuilta. Kuomussa ei myöskään ole tuuletusluukkkua, vaikka takareunan voi napittaa auki ja raottaa hiukan. Miinuksena Ozonessa vielä siitä, että selkänojan kallistus vaatii harjoittelua eikä ole ainakaan meidän n. vuoden 2010 mallissa aivan helppoa.
Jos itselle nyt olisi toinen vauva tulossa harkitsisin varmaan joko Emmaljungan Ozone Cityn citykopalla tai Emmaljunga Duo Edgen Duo S-rungolla tai sit mahd. Bugaboo Cameleonin (uusin paranneltu versio, miinuksena verrattuna Emmaljungaan vähemän suojaava kuomu + hiukan leveämpi runko ja plussana talvipyörämahdollisuus + sivulle avautuva turvakaari). Emmaljunga Duo Edgessä Duo S-rungon osalta pitäisi kuitenkin katsoa tarkkaan juuri tuo maavara ja huomioida ettei se todennäköisesti ole aivan yhtä ketterä kuin OzoneCity (eli nitroCity runko). Taitaa olla hieman pidempi runko ja isommat kääntyvät etupyörät ovat maastossa ehkä parempia mutta ketteryydeltään aihtaissa tiloissa hieman heikommat, arvelisin.
Itse asumme kaupungissa ja käytimme aiemmin vaunut päivittäin esim. kun menimme lähikauppaan. Käymme kuitenkin usein myös maalla ja OzoneCity on toiminut hyvin myös hiekkateillä. OzoneCity ja Duo Edge ovat varmaan molemman kamalan isot kasaan taitettuina, mutta Emmaljungassa on tunnetusti hyvi jousitus.
 
ratasfriikki
Tulipa painon painovirheitä tuohon, kun kiireellä tässä kirjoittelin. Eli se mun piti vielä varmuden vuoksi selittää, että Emmaljunga OzoneCityssä ja NitroCityssä on sama ketterä runko, mutta erilaiset istuimet. OzoneCityn istuin on kevyempi (tämä saattaa olla osasyynä siihen että tämä ratas on niin kevyt työntää) ja se tulee jostain syystä ylemmäs, jolloin tavarakoriin on helpompi päästä. Emmaljungan turvakaaret ovat aina ärsyttäneet minua, kun niitä ei saa auki. Hankalaa etenkin sitten kun on isompi lapsi, jolla on kuraiset kengät... OzoneCityssä turvakaari on vähän lähempänä lasta, jolloin lapsen laittaminen istuimeen on varmaan vähän hankalampi kuin mitä Duo Edgen kohdalla. Toisaalta Ozonessa turvakaaren saa tarvittaessa liuttamalla irti rungosta, kun taas Edgen turvakaaren saa irti vain ruuvimeisselin avulla (jos mekanismi on edelleen sama kuin siinä meidän entisessä CityCrossissa).
 
"aloittaja"
Kiitos vastauksestasi! :) Olipa hauskaa huomata että joku oli jaksanut kertoa kommenttinsa :) Meillä Emmaljungan ceroxit (varmaan jotain 2005-06 mallia..) ja ne on kyllä jo aikansa eläneet. Täytyy varmaan suunnata liikkeeseen kokeilemaan noi nitrot ja sit tuo duo edge tolla rungolla :) Katsellaan :)
 
Ozoneille ääni täältäkin. 104cm pitkä istuinosa, muissa malleissa 90cm ja bugaboot jäi juuri pieneksi vajaa 2vlle (pää kuomussa kiinni).
Eli ozoneilla selviää sinne 3v tms saakka kun rattaita tarvitsee :) meillä on ollut 20 erilaiset ja kolme lasta, ja minusta nämä parhaimmat työntää.
Asutaan maalla, mutta kulkee auratulla tiellä kyllä-viimevuonna oli kolme päivää kun ei päästy liikkeelle, koska lunta tuli paljon.
 
"aloittaja"
Täytyy siis kurkata tuo ozonekin "sillä silmällä" :) Kiitos!

Osaatteko sanoa, käykö noihin (ozone, nitro city ym) nuo vanhemman malliset city kopat vai pitääkö olla uudempi...
 
nostellaanpas..
Googletellessa löysin tieni tänne ja myös mua kiinnostaa kovasti tuo runko ja ihmisten kokemukset siitä.... Olisko kellään siis kertoa plussia ja miinuksia?
 
guess harmaana
minäkin löysin googlen kautta, ja kiinnostaa nimenomaan tietää miten niillä täälä Suomen talvessa mennään kun välillä meen kaupungilla ja välillä taas taajamassa.. :D
 
mami2013
Hei, ostimme mieheni duo s vaunut ja olimme niin innoissamme sillä vaunut tuntuivat kevyeiltä ja kääntyivät joka suuntaan niin näppärästi. Sitten lapsemme syntyi ja pääsimme vaunuja kokeilemaan. Nooh.. alku oli kyllä todella mahtava ja vaunut oli kuin unelma kunnes renkaat rupesivat vispaamaan. Renkaat vispasit aina hetken, mutta hyvin häiritsevästi joka kerta kun olimme lenkillä. Kävimme asiasta reklamoimassa ja vaunut olivat 3-4 kertaa korjauksessa ja nyt renkaat enää vispaa, mutta eivät ole enää niin kevyet. Tyttäreni kysyi minulta lenkillä että miksi pidän renkaita lukossa vaikka eivät siis olleet. Että näin. Kyllä ne kääntyvät mutta ei enää niin kevyesti. Tällä hetkellä harmittaa kyllä niin paljon että maksoimme niin paljon tyhjästä
 
"Vieras"
Nitro city, aivan mahtavat! Ozoneja ei enää myydä, tulee uusi malli nimeltä viking. Päädyimme nitroihin koska ystäväni lapsi ei viihtynyt juuri tuossa kuppimaisessa istuimessa joten e uskaltanut sitä valita vaikka miellytti silmää. Tuosta duo s: stä eikokemusta kuin kaupasta ja minusta oli toooosi ison oloinen. Siksi otimme nitrot city kopalla + talvirenkaat..toimii!
 
"Vieras"
[QUOTE="aloittaja";27772078]Täytyy siis kurkata tuo ozonekin "sillä silmällä" :) Kiitos!

Osaatteko sanoa, käykö noihin (ozone, nitro city ym) nuo vanhemman malliset city kopat vai pitääkö olla uudempi...[/QUOTE]

Meillä kävi jopa vuoden 2008 smart duo - koppa
 
"Edith"
Ostetiin Emmaljunga Duo Edge Duo S rungolla ja olla myös pettyneet niihin etupyöriin. Kävimme kerran korjauksessa ja sen jälkeen meni paremmaksi mutta silti etupyörät vispaavat kun kävelee nopemmin tai epätasaisella tiellä. Katsotaan miten käy talvella koska kesällä pehmellä hiekalla etupyörät "kaivautuvat" maahan.

Sisko osti Bugaboo Donkey vaunut ja niissä on sama ongelma.

Ennen Emmaljungi, meillä oli jotkut halvat vaunut ostettu ja niissä myös oli kääntyvät etupyörät mutta ne ikinää ei vispaanut.
 

Yhteistyössä