"Emeritusprofessori Matti Virén arvostelee ay-liikkeen kiihkoilua: Lakkoilu on hullua puuhaa – ”Talous on kuralla ja kasvunäkymät nollassa”"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Matti "persukokkare" Virén ei olekaan menettäjä tässä pelissä. Suurituloisena kerännyt suuren varallisuuden ja nyt on hyvä muilta leikata, erityisesti pienituloisilta, joiden kaikki minimaaliset tulot menevät asumiskuluihin ja ruokaan, jotka yritysten järkyn ahneusinflaation (´greedflation) takia ovat huimasti nousseet.

Inflaation syy
Palkansaajaa syyllistetään palkankorotuksista, mutta todellinen syy nykyinflaatioon on muualla – ekonomisti Anni Marttinen haastaa puhumaan greedflationista

Usein sanotaan, että korkeat palkankorotukset ajavat inflaatiota ylös. Ekonomisti Anni Marttisen mukaan nyt pitäisi puhua siitä, miten paljon yritysten voittomarginaalit ja hintojen nostaminen vaikuttavat inflaatioon.

Oikeisto syö pöydässäsi!
Nimenomaan näin. Energiakriisiä hyväksi käyttänyt yritysten ahneusinflaatio leikkasi ostovoimaa ja Ukrainan sota sekä Venäjäpakotteet, kuten ilmeisimmin myös koronapandemia Marinin syy =))
 

Yhteistyössä