~Elokuiset 2020~

Miten kävi @Helema, pääsitkö ultraan?
Meillä vasta huomenna aamulla ultra, eli yön saan jännittää. Toistaiseksi muut perheestä ei ole vatsataudissa ja toivon tosiaan, että sama jatkuu edes huomisen aamun! Nyt rv 12+5- 13+0 eli pakko sitten vaan huomenna yksin mennä, jos muut sairastaa.

Miten teidän muiden mahojen kasvu? Musta tuntuu, että tuo oksennustauti vei viimeisetkin rippeet vauvavatsasta. Ekassa raskaudessa tässä kohtaa oli kyllä kunnon kumpu ja alkoi vaatteet kiristää. Nyt ei mitään :eek: Iltaisin vaan pientä turvotusta ja sekin helpottanut. Mistä tämä johtuu?! Eikö tokassa pitäisi vatsan tulla aiemmin esille? Pelottaa, onko jotain vialla, kun liikkeitäkin tunnen vähemmän :(:cry:
 
Eiköhän se kasvu ole edelleen lähinnä turvotusta, ja on varmasti luonnollista, että se vaihtelee vuorokaudenajan, syömisten ja yleisvoinnin mukaan. Mutta, oli kyllä ihanaa, kun vihdoin kehtasin vetää äitiysvaatteet päälle tänään. :)

Liikkeiden tuntuminenkin varmasti vaihtelee vielä pitkään, kun toinen on niin pieni ja tilaa paljon. Täällä ollut tänään ihana päivä kun vauva kutittelee vähän väliä. :love:
 
Elokuiset 2020

1.8 lillans
1.8 Sunshine90, 1.lapsi, HUS
1.8 Pörröviltti
1.8 SwanDeSol, 1.lapsi
1.8 Helema, 2.lapsi
3.8 rosemarie, 1.lapsi, SATKS
3.8 Ilonjaonnen, 1.lapsi, EKKS
3.8. merin, 4. lapsi, NKL
5.8 Karpalo88
6.8 Bubblemama
6.8. Nadine88, 2.lapsi, SATKS
7.8 Taimis, 3.lapsi
9.8 Emilia.
10.8 Kettupieni, 1.lapsi, OYS
10.8 Hedvig
10.8 Marilainen
10.8 deeä
11.8 Evananna, 4.lapsi, KYS
11.8 MonaLisa33
11.8. heidihm, 2. lapsi, SATKS
13.8 Varpu88, 5.lapsi
14.8 Appelsiiniomena, 2. lapsi, NKL
14.8 Kyfi, 4.lapsi, PKSSK
14.8 KeepGoing, 6.lapsi, Espoon sairaala
15.8 Aileen, 2.lapsi
16.8 Aavikkokettu, 1.lapsi, OYS
16.8 Uusintayritys
17.8 susu90, 2.lapsi, PHKS
17.8 Emiliee
17.8. Emerentia, 2. Lapsi, Tays
18.8 Jmilla
20.8 PinskuPinsku, 3.lapsi
21.8 P1kkuMyy, 2 lapsi, Tays
21.8 Hipshops, 2.lapsi, NKL
21.8 Marhis, 1.lapsi
23.8 Aurorials, 2.lapsi
24.8 Aava1216, 2.lapsi
24.8 mursutin
24.8 lyrae, 3.lapsi, Jorvi
25.8 najohanna
29.8, Venlala, 1.lapsi, Tyks
30.8 Jenspa91, 3.lapsi
30.8 Marenkinen, 1.lapsi

korventyttö
Habib
Nappis_
 
Viimeksi muokattu:
Uskomattoman nopeesti on aika menny loppupeleissä kun taaksepäin ajattelee! Tällä viikolla jo kauan odotettu ensimmäinen ultra :love: Pieni vatsataudin uhka täälläkin kun nuorimman hoidossa oli tänään hoitajan oma lapsi oksentanu ja varahoidosta kun tuli viestiä että vatsatautia liikkeellä :unsure: Että jos tauti tulee meille niin en tiiä miten ihmeessä pääsisin ultraan jos pienin on sairaana tai ite tuun sairaaksi.

Maha on iltaisin kyllä tosi ison näkönen ja yritän piilottaa sitä lapsilta :ROFLMAO: Omat vaatteet mahtuu vielä koska käytän yleensä collegeleggareita mut on pitäny valita löysemmät tunikat yläosaksi. Ultran jälkeen (jos sinne nyt pääsen perjantaina) saa vihdoin mammahousut käyttöön!
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: MonaLisa33 ja merin
Mulla oli eilen eka neuvola. Kauheasti lippulappusia sieltä annettiin. Pitäis vielä käydä verikokeissa tällä viikolla ja ultrakutsu kuulemma tulee postitse, kun siellä on vaihtumassa järjestelmät, vaikka muuten olis saanut itse varata. Ja muistin ite lasketun väärin, neuvolan mukaan on 26.8. Sitä tosin tuskin listaan kannattaa muuttaa kuin vasta ultran jälkeen. Ja neuvola laskee viikkoja päivän jäljessä. o_O Niiden mukaan olis vasta tänään 10+0, kun Flo sanois 10+1. Noh, päivä sinne tänne, sekin tarkentunee ultrassa.

Mut jostain sain kauhean flunssan. Kurkku on kipee, nenä vuotaa, päätä särkee ja lämpöäki oli eilen vähän. Ärsyttää, että joutuu nyt sitte kipeenä menemään labraan, kun se pitää ottaa kuitenki tällä viikolla seulaa varten. Jos vaikka sieltä tarttuu joku influenssa sit pahimmassa tapauksessa. Rokotetta en voi ottaa.

Pahoinvointi saattaa olla vähän lievempää, tai sit en huomaa sitä niin hyvin kaiken muun kurjan olon takia. Illalla edelleen ällöttää enempi kyllä.
 
Ai niin ja kuulemma joudun sokerirasitukseen. Ilmeisesti kriteerit on muuttuneet ja joudun molempiin silti, vaikka ekassa ei narahtaisikaan. Esikoisen aikaan kävin ekassa, mutta tokaa ei tarttettu, kun eka oli ok. Toisen kohdalla kysyttiin, menenkö, ja sanoin ei kiitos, kun edellinenki meni ok. Nyt ei annettu vaihtoehtoa. Sukurasitteena isällä vasta aikuisiässä alkanut 1. tyypin diabetes (todennäköisesti alkoholista johtuen) ja isoisällä 2. tyypin diabetesta vanhuusiällä. En pidä kovin todennäköisenä mulla riskiä, mut minkäs teet.
 
@lyrae Toivottavasti flunssa menee pian ohi!

Mä jo luulin pahoinvoinnin helpottaneet, mutta oksensin tietenkin aamuruuhkassa matkalla ultraan.

Vauvelilla oli kaikki hyvin. Oli kyllä niin ihanaa häntä katsella ja ihastella :love: Siellä hän jumppasi, otti jaloilla vauhtia ja liukui kohdussa edes takaisin. :) Niskaturvotusta oli 1,24mm eli ei huolestuttavan paljon ja laskettu aika pysyi samana.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on ultrassa käyty ja pikkuiselta kaikki hyvin :love: Kaikki tarvittavat rakenteet löytyi ja sukupuolestakin saatiin jo villi veikkaus. Kova kelliminen siellä oli menossa ja niskaturvotuskin jäi reilusti alle sen 3mm eli ei kuulema ole hälyttävä.

Kuten jo aavistelin, niin la siirtyi ja on 1.8. eli sen voi korjata listaan mulle. Menee siis just hyvin lomien suhteen :LOL:
 
Täällä paljon ihania ultrakuulumisia :love:

Mä tuskailin viikko sitten neuvolakäynnin jälkeen, kun sydänääniä ei kuulunu, mut nyt kotidoplerilla sain jumputuksen kuulumaan :love: Niin huojentavaa. Ultran varasin parin viikon päähän.
 
  • Tykkää
Reactions: merin
Mä olisin eilen ostanut ultran kunniaksi pikkuiselle jonkun vaatteen. Mutta en löytänyt oikein mitään vaatetta, joka olisi ollut kiva, mutta ei olisi ollut sukupuolisidonnainen. Oikein harmitti, kun syksyllä ostin yhdelle kaverille tosi ihanat noihin kriteereihin sopivat vauvanvaatteet lahjaksi, mutta eipä nyt ollut siinäkään kaupassa mitään sinne päinkään. No, ehtiihän tuota vielä, ja onpa noita varastossakin jonkin verran.
 
  • Tykkää
Reactions: MonaLisa33
Joko teillä näkyy nyt Kannassa tulokset? Mulla ei edelleenkään ja alan jo hermoilla :mad:

Neuvolan puolelta kaikki tiedot tulee kumminkin aina tosi nopeasti Kantaan. Onko täällä alan ammattilaisia, jotka tietäisi kuinka nopeasti noita kirjataan?
 
Joko teillä näkyy nyt Kannassa tulokset? Mulla ei edelleenkään ja alan jo hermoilla :mad:

Neuvolan puolelta kaikki tiedot tulee kumminkin aina tosi nopeasti Kantaan. Onko täällä alan ammattilaisia, jotka tietäisi kuinka nopeasti noita kirjataan?
Eipä näy mullakaan. Ultran tehnyt kätilö sanoi, että sinne on tarkoituksella laitettu viive. Näin siis ainakin Helsingissä. Ehkä ne tulokset käydään sitten ensi neuvolassa läpi tai jotain. Tauteja ei kuulemma ollut :LOL: ja hemoglobiini oli 116 (sen kysyin erikseen). Eli rautakuuri on taas tiedossa, mutta kiinnostavaa oli se, että luku oli hänen mukaansa samaa luokkaa kuin edellisissäkin raskauksissa (ruokavalion muutoksista huolimatta). Onkohan siinä joku yksilöllinen tekijä, joka vaikuttaa imeytymiseen enemmän kuin nautitun raudan alkuperä / määrä... (n)

Itse asiassa kerran aikoja sitten aloin itse epäillä keskeytynyttä keskenmenoa ihan sen perusteella, että ekassa neuvolassa mitattu hemoglobiini oli itselleni odottamattoman korkea edelliseen raskauteen nähden. Ja epäilys oli silloin valitettavasti oikea. Mutta nyt pikkuinen taas kutittelee tuolla masussa - eipä tässä voi tuohon Kantaan muuta sanoa kuin että tuloksia odotellessa! (y)
 
Mä asun myös Helsingissä ja osa verikokeiden sekä virtsatestin tulokset tulivat pian näytteen antamisen jälkeen. Eilen oli nt-ultra ja illalla näkyi kaikki tulokset omakanssa, myös seulan lopulliset tulokset. Tänään aamulla oli myös tullut HUSilta se kirje omapostiin (tulee myöhemmin postitse), jossa sanottiin, että kohonnutta riskiä ei ole.

Ehkä eri kaupunginosissa on erilaiset käytänteet (n)
 
Mä en asu Helsingissä mutta ollaan samassa sairaanhoitopiirissä. Toisaalta ultrassa kävin eri sairaanhoitopiirissä, että en tiedä kestääkö sitten sen takia. Pitää huomenna soitella jonnekin, jos ei ala ilmestyä ne tuonne. Osa tuloksista siis on, mutta ei just noita niskaturvotusjuttuja.
 
@Helema En yhtään ihmettelisi, jos niissä tuloksissa kestää vähän kauemmin, jos tietoa täytyy siirtää sairaanhoitopiirien välillä. Toivottavasti saat tulokset kuitenkin pian!
Hmm hmm, no onpas kyllä kummallista, asun Helsingissä ja kaikki näytteet ja ultra on otettu siellä, mutta yhden yhtä tulosta ei näy! Kätilön mukaan sen piti ollakin nimenomaan niin. Sinänsä ei sillä ole mulle enää niin hirveästi väliä, sillä eiköhän hänkin olisi sanonut ja neuvola soittanut, jos siellä olisi jotain ihan vinksallaan. Tai voiko se viive olla ohjelmoitu ikäsidonnaisesti, kun riskiluku nousee ihan tilastollisesti iän myötä... (n)
ettei ala itse tehdä vääriä johtopäätöksiä.
 
@merin Onpa tylsää tuo odottelu! Eiköhän se tulos sieltä kuitenkin tule pian. Oletko kuitenkin löytänyt ne labra lähetteet/listan testeistä, joiden tuloksia odotat? Mä en meinannut millään löytää niitä labratuloksia alkuun, niin sillä kysyn...
 
Noniin sai se mies kerrottua tänään bonuslapsen äidille :p Nyt enää bonukselle kertominen edessä:love: tehään se varmaan vkloppuna kun tänään meni ilta noilla sotimiseksi ku poika ei syönyt illallista :confused: Porun kautta sit nukkumaan vatsa tyhjänä.
Mutta äitinsä otti asian hyvin ja totesi nää perus jutut että kunhan se ei vaikuta tähän ekan lapsen asioihin negatiivisesti ja mies jatkaa edelleen yksityiskoulun maksamista nönnönnöö. Kaikki siis mitä osasin odottaakin :D

Pahoinvointi täällä on helpannu aikalailla ja ei oo tarvinnu oksentaa muutamaan päivään. Etomista on silti edelleen ja ällöttää monet asiat:ninja: kuten jos mies tulee ja suutelee kunnolla kielen kanssa ni yyyyh.. harmittaa toisen puolesta ku ei oo kyse edes siitä että hänen hengitys haisis tai mitään, mua vaan ällöttää hänen kieli nykyään :D toivottavasti tämmöset menee ohi ku bebe on syntyny.. :ROFLMAO:
 
Ihania ultrakuulumisia! :) Niin myös täälläkin: eilen käytiin ultrassa, ja kaikki oli pikkuisella hyvin :barefoot: Nt 2.41, joten ei sen suhteen huolta. Ipana -sähköiseen äitiyskorttiin ultran tiedot olivat tulleet heti, mutta verikokeista ei minullakaan vielä mitään tietoa. Kaipa siellä kaikki on ihan ok, kun ei ole kuitenkaan oltu yhteyksissä sen tiimoilta. La olisi ultran mukaan 7.8, mutta virallista la:aa ei muutettu, kun heitto on niin pieni. Neuvolan mukaan la olisi siis 11.8.

@SwanDeSol minullakaan ei paljon tee mieli pusutella miehen kanssa - heti tulee sellainen pikkuisen etova olo ja tunne siitä, että happi loppuu :D Seksikään ei kyllä ole kiinnostanut nyt alkuraskauden aikana (kuten ei moni muukaan asia). Onneksi muuten kuitenkin on läheisyyttä ja hellyyttä paljon <3 Kiva, että ootte saaneet kerrottua bonuslapsen äidille. Tsemppiä myös lapselle kertomiseen!

Jotenkin hassua ajatella, että pikkuinen on jo kokonaisuudessaan n.8 cm, mutta maha ei vielä paljasta merkkejä raskaudesta :eek: Ehkä ihan viimeisen parin pv:n aikana on tuntunut, että tuossa vatsassa alkaisi olla jotain kasvun merkkejä, mutta pitkälti on vielä kyse turvotuksesta. Rinnat sen sijaan eivät enää mahdu vanhoihin rintsikoihin. Pitäisikin lähteä liivikaupoille :whistle:

Toivottavasti flunssat ja vatsataudit ovat helpottaneet, ketkä niistä ovat kärsineet. Mukavaa viikonloppu kaikille! :love:

Hedvig ja nappula 12+3
 
Terkkuja ultrasta!
Mulla siirtyi la eteenpäin reilulla viikolla eli piti olla 12+0 ja olikin 10+6:D kaikki näytti ihan hyvältä, mutta pää-perämitta oli millin verran alle sen että voi mitata niskaturvotuksen, joten pääsen uudestaan ultraan tässä piakkoin:ROFLMAO:
Nyt on joka tapauksessa huojentunut olo siitä, että siellä näkyi yksi oikein reipas ja liikkuvainen minityyppi:love:

Ehkä odotan nyt sen uusintaultran ja sitten sen jälkeen päivitän uuden lasketun ajan...

Onnea kaikille hyvistä ultrakuulumisista!

KeepGoing 10+6
 
  • Tykkää
Reactions: Marilainen