~Elokuiset 2020~

Elokuiset 2020

1.8 Helema
1.8 lillans
1.8 Sunshine90, 1.lapsi, HUS
1.8 Pörröviltti
3.8 rosemarie, 1.lapsi, SATKS
3.8 Ilonjaonnen, 1.lapsi, EKKS
4.8 lolu
5.8 Karpalo88
6.8 Bubblemama
8.8. Nadine88, 2.lapsi, SATKS
8.8. merin, 4. lapsi, NKL
9.8 Emilia.
10.8 Kettupieni, 1.lapsi, OYS
10.8 Hedvig
10.8 Marilainen
10.8. Linne19, 3.lapsi, TYKS, 31v
10.8 deeä
11.8 Evananna, 4.lapsi, KYS
11.8 MonaLisa33
11.8. heidihm, 2. lapsi, SATKS
13.8 Varpu88, 5.lapsi
14.8 Appelsiiniomena, 2. lapsi, NKL
14.8 Kyfi, 4.lapsi, PKSSK
14.8 KeepGoing, 6.lapsi, Espoon sairaala
15.8 Aileen, 2.lapsi
16.8 Aavikkokettu, 1.lapsi, OYS
16.8 Uusintayritys
17.8 susu90, 2.lapsi, PHKS
24.8 Aava1216, 2.lapsi
 
Viimeksi muokattu:
Heippa! Liitynpä kanssa tähän keskusteluun! Tässä keskiviikosta asti satunnaisesti testaillut ja tänään digi antoi tulokseksi raskaana 2-3 viikkoa :love:Toinen lapsi tulossa, tässä kuussa olisi ollut aika lapsettomuuspolille mutta hän tulikin luomuna! ❤ 2. Lapsi kyseessä, esikoinen täyttää 23.12 2 vuotta(y)

Oireina hirveä väsymys ja ruoat maistuu jotenkin oudoille, myös ne mistä yleensä oon pitänyt.:sick:

Eli: 17.8/susu90/2.lapsi/PHKS
 
Onnea uusille odottajille ja tervetuloa mukaan :)

Ite välillä en ees muista raskautta ja pitää ihan miettiä syödessä että onhan turvallista syödä. Tänään tehtiin hampurilaisia niin ihme että muistin miehelle sanoa että tekee mulle kypsän pihvin. Tutkittiin valmista pihviä sit vielä yhessä että on varmasti kypsä (y) Aika rennosti otan syömisen kanssa vaikka toki rajoitukset otan aika tarkkaan huomioon. Välillä ärsyttää kun oon yrittäny miehelle sanoo ettei hössötä mun syömisistä ja tekemisistä vielä ääneen ettei isommat lapset aavista mitään. Mihinkään sushipaikkaankaan ei voi nyt mennä syömään kun heti varsinkin 10v ois kyselemässä miks en syö sushia ;)
Koko tämän raskauden ajan eli 2viikkoo kun oon tienny niin ei oikein tee mitään mieli syödä! Ihan turhauttaa itseäni kun ostin sipsiä ja suolapähkinöitä illaksi että suolanen varmasti maistuu mut ne maistuukin sit ihan tunkkaselle. Raikas mehu tai hedelmä maistuu onneks ja kyllä mä ruokaa pystyn syömään sit kun on pakko.
Mietin vielä ostanko digin että saisin sen 3+ näyttöön (n) Eilen illalla liuskatestin viivat oli kyllä jo aikalailla yhtä vahvoja ja 3 liuskaa vielä jälellä. Varmaan kuulostaa ihan hullulta :D Kahessa ekassa raskaudessa tein vaan ne 2 liuskaa mitkä yhessä pakkauksessa oli ja se riitti.
 
Täällä oli jollakin muullakin tullut jotain limaa/valkovuotoa? Mulla on nyt tullut aika paljon kellertävää (keltarauhanen näköjään hoitaa hommaansa) valkovuotoa, koko ajan housut märkänä ja siks juoksenkin usein vessassa koska pelkään että vuoto alkaa. (n) samoin tuntuu tosi vahvasti ihan kuin olisi keilapallo mahassa.

Tuli muuten mieleen että onko kukaan suunnitellut facebook-ryhmää? Mietin että suljetussa ryhmässä olisi ehkä kivempi keskustella. :)
 
  • Tykkää
Reactions: deeä
Puoltoista viikkoa kestänyt flunssa alkaa vihdoin näyttää loppumisen merkkejä. Jännittää mennä töihin, että miten sitä jaksaa, kun maannut vain sohvalla olojen kanssa. Jotenkin hauska ollut lukea kaikkien oireita, kun samaistuu niin paljon. Tuntuu myös että aina tulee vain uusia oireita, joiden kanssa sitten pitää panikoida, kun ensimmäistä kertaa raskautta kokee. Ruuista en ole vielä ehtinyt selvittää kaikkea, mutta kaippa sitä ehtii. Eikä tuo ruoka ole kyllä kauheasti maistunut, väkisin pitää välillä syödä vaikka koko ajan tekisi mieli kuitenkin jotain nakertaa, itsellä toimii hapankorput.
Edelleen eniten ovat kuitenkin vaivanneet kovat alaselkäkivut ja tietty myös ne vihlaisut ja menkkakivut vatsassa. Piikkimatolla makoilu on vähän auttanut, mutta kyllähän tuo kohdunulkoinen pelottaa. Ultra olisi ensi perjantaina :unsure:.
 
Mä huomaan myös että mun hajuaisti on todella herkkänä nyt. Sama oli esikoisen aikaan, toisen kohdalla en muista että olisko ollu niin herkkä. Nyt haistan todella kaukaa jo vaikka mitä. Esikoisen raskauden jälkeen mulle jäikin vähän hajuherkkyyttä enkä voi käyttää enää mitään hajusteita juurikaan, ainakaan omalle iholle tai esim pyykinpesussa. Ei siitä mitään päänsärkyä tule mutta en vaan tykkää.
 
Listaan voi laittaa 8.8. merin / 4. lapsi / NKL
Itse toivoisin, että tämä ketju pysyy elävänä, en mielelläni siirtyisi facebookiin...

Täällä meni eilinen päivä pelottavan hyvillä voinneilla, mutta yllättäen illalla saunaan lähtiessä ja sen jälkeen oli paha olo. Ja rintojen arkuus on yhä useammin havaittavissa, joskin yhä hyvin vähäistä. Ehkä siihen vaikuttaa se, että vasta plussatessa lopetin edellisen imetyksen, ovat jotenkin välitilassa jo valmiiksi...?

Onko täällä ketään muita pelkkiä kasviksia syöviä? Perheemme jätti kaiken eläinperäisen kuopuksen synnyttyä, ja olen nyt yrittänyt tarkistaa kaikkien välttämättömien ravintoaineiden saannin. Normaalistikin otan B12- ja jodilisää perus-D-vitamiinin lisäksi, nyt olen lisännyt mukaan vielä foolihapon ja DHA-lisän (sis. Omega3). Viimeisin tosin on eläinperäinen sillä apteekissa ei muutakaan ollut, enkä halua raskausaikana ottaa mistään muualta kuin apteekista ostettuja, raskaana oleville varmasti turvallisia ravintolisiä.
 
Huomenta!
Täällä taas herätty aamuun oksujen kera:notworthy: Alkaa vähän jo painamaan tää huonovointisuus. Huomenna olis sitten varhaisultra, sitäkään en oo näissä oloissa edes jaksanut jännittää.

Oon miettiny noita samoja ruokajuttuja. Erityisesti oon miettinyt työpaikkaruokalan salaattipuolta, jotenkin luulisi, että ne pesee salaatit. :censored: Kaupan valmis salaattitiskin oon kiertänyt kaukaa.

Mä voisin myös liittyä face-ryhmään.(y)
 
Mä kans pysyttelen mieluummin täällä. Tässä kohtaa kun kaikki on epävarmaa vielä, niin haluan pysytellä mahdollisimman anonyymina :ninja:

Aamulla piti vähän puhallella kohti vessanpönttöä. Vielä ei onneksi laatta lentänyt, mutta eiköhän se tästä taas ala. En todellakaan haluaisi sitä raskauspahoinvointia.
 
Tsemppiä! Toivottavasti on vain harmitonta vuotelua. Onko se vielä jatkunut?
On jatkunut eilisestä. Onneksi siteeseen ei ollut yön aikana kertynyt kuin pari tippaa.

Mäkin pysyttelisin ainakin vielä mielellään täällä, en muutenkaan käytä oikein facebookkia.

Nyt starttasi viikko kuusi. Oksuvati on sängyn alla ja illalla sohvan vieressä, sen verran on ollut ellotuksen ja heikotuksen tunteita. Ja snäksiä ja vettä on yöpöydällä, eilen tuntui kuin olisi herännyt laivalta kauheassa krapulassa kun huimasi ja oksetti niin paljon mutta meni onneksi ohi.
 
Ja minä olen ollut jo vuosia nornaalia hajuherkempi(nyt tosin vasta eka raskaus), ja tottakai se ennestään tarkka hajuaisti on vain vahvistunut :LOL:

En ole pystynyt käyttämään itsessäni hajusteita ja nyt haisee esim hammastahna tosi voimakkaasti miehen suusta hänen pestyään hampaat ja tultuaan viereen istumaan.

Häiritsevintä on kun ennen hyvin vähän hielle saatika yhtään millekään haisseet henkilöt alkavat haista yhtäkkiä tosi pistävälle hielle metrin päästä. :sick: vähän helpottaa kun tietää et oma hajuaistini voimistaa kyseisiä hajuja eikä oikeasti ole niin paha mutta odotan sitä päivää kun laattaa lentää tällaisen henkilön nähdessään.
 
Olipas lukemista, että sain teidät kiinni! Mulla on mennyt täälä viime päivät sairastuvalla, kun esikoinen sai hirveet oireet MPR -rokotteesta ja mies tietysti reissussa justiinsa nyt, että yksin saanut hoidella..

Vointi itellä ihan kohtalainen nyt, oon ollu kyllä tosi huonovointinen edelliseen raskauteen verrattuna. Tiistaina näytti digi 2-3vko ja tänään 3+, että ihan viikkojen mukaan näyttäis etenevän :love:
Ite otan ruokailujen suhteen kyllä aika rennosti, toki noudatan rajotuksia, mutta muuten en ihan noin pitkälle oo asioita miettinyt (n)

Meillä on esikoisesta pieni facebookryhmä ja se on kyllä ollu aivan ihana, oon sieltä saanut uusia ystäviä ja hirmusti vertaistukea, että olen ehdottomasti sellasesta kiinnostunut. Mutta ehkä itekkin voisin vielä hetkisen pysytellä täälä anonyymillä puolella :)

Ja @odotuksenodotus oon todella pahoillani, paljon voimia sinne :cry:<3