Ei kellään ois sellaista TOSIvanhaa keittokirjaa? Piparkakkutaikinaohjetta metsästän.

r0s
Piparkakut olivat paksumpia ja pehmeämpiä. Niihin tuli vehnäjauhojen lisäksi mantelijauetta. Ja mausteena oli ainakin kardemummaa. Ja mitään ei muistaakseni keitelty.


Jos googleen tunkee pipari-sanan yhteyteen mantelin ni pukkaa vhh-reseptejä ja niitä en kaipaa-
 
vierailija
Piparkakut olivat paksumpia ja pehmeämpiä. Niihin tuli vehnäjauhojen lisäksi mantelijauetta. Ja mausteena oli ainakin kardemummaa. Ja mitään ei muistaakseni keitelty.


Jos googleen tunkee pipari-sanan yhteyteen mantelin ni pukkaa vhh-reseptejä ja niitä en kaipaa-
Joulupiparkakut Kotikokin leivonnaisia ja jälkiruokia 1956 Ohje: 2 munaa, 1 kkp sokeria, 1kkp siirappia, 2tl kanelia, 2tl kardemummaa, 2 tl inkivääriä, 1kkp jauhettuja manteleita, 1 kkp kermaa, 1 kkp sulatettua voita, 2tl soodaa, 4-5 kkp vehnäjauhoja Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi., siirappi, mausteet ja muut aineet lisätään. Taikina kaaviloidaan seuraavana päivänä paksuhkoksi levyksi, erilaisilla muoteilla otetaan piparkakkuja, jotka paistetaan ruskeiksi. (Henkilökohtainen kommentti huomioi jauhojen määrä koska eivät ole laadullisesti enää samoja eli joudut ehkä lisäämään niitä. Tein ruispuuroa ruisjauhoista vuoden 1940 keittokirjan ohjeen mukaan ja puurosta tuli velliä.) Toivottavasti ohje on etsimäsi. Hyviä leivontahetkiä t. Keittokirjakeräilijä
 
r0s
Joulupiparkakut Kotikokin leivonnaisia ja jälkiruokia 1956 Ohje: 2 munaa, 1 kkp sokeria, 1kkp siirappia, 2tl kanelia, 2tl kardemummaa, 2 tl inkivääriä, 1kkp jauhettuja manteleita, 1 kkp kermaa, 1 kkp sulatettua voita, 2tl soodaa, 4-5 kkp vehnäjauhoja Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi., siirappi, mausteet ja muut aineet lisätään. Taikina kaaviloidaan seuraavana päivänä paksuhkoksi levyksi, erilaisilla muoteilla otetaan piparkakkuja, jotka paistetaan ruskeiksi. (Henkilökohtainen kommentti huomioi jauhojen määrä koska eivät ole laadullisesti enää samoja eli joudut ehkä lisäämään niitä. Tein ruispuuroa ruisjauhoista vuoden 1940 keittokirjan ohjeen mukaan ja puurosta tuli velliä.) Toivottavasti ohje on etsimäsi. Hyviä leivontahetkiä t. Keittokirjakeräilijä

Iso kiitos!

Tää kuulostaa tutulle. Ja jo silloin muinoin mummo muistutteli että jauhoja pitää lisäillä sormutuntumalla ja muistaa että ne paisuvat yön aikana.


<3
 

Yhteistyössä