Ei ilmapalloja alle 8-vuotiaille!!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Alle 8-vuotiaat lapset eivät saa puhaltaa ilmapalloja ilman vanhempien valvontaa. Vaarana on, että lapset nielaisevat ne vahingossa ja tukehtuvat.

Leluvalmistajien täytyy lisätä ilmapallopaketteihin tällainen varoitus, EU:n uusi leluturvallisuusdirektiivi sanoo, kertoo Telegraph-lehti.

Juuri voimaan tulleet leluturvallisuusdirektiivit antavat yllättäviä ohjeita lelujen turvallisuudesta. Esimerkiksi Daily Mailin mukaan vaarallisia tuotteita ovat muun muassa paperiset soittopillit, magneettikalat ja leikkihuulipunat, joko niiden aiheuttamasta tukehtumisvaarasta tai kemikaaleista johtuen.

Alkuperäinen EU:n direktiividokumentti tarkempine yksityiskohtineen löytyy täältä.

Direktiivi pakottaa leluvalmistajia lisäämään varoitustarroja tuotteisiin, joita on aiemmin pidetty vaarattomina.

Melurajoja asetetaan muun muassa helistimille ja soittimille. Kaikki alle kolmevuotiaille tarkoitetut pehmolelut pitää olla tästä lähtien pestäviä, koska likaiset lelut voivat levittää tauteja.

EU:n tiedottaja sanoo Telegraphille, että säännöillä yritetään estää joka vanhemman painajaisen toteutuminen.

"Ehkä pienet lapset ovat puhaltaneet ilmapalloja sukupolvien ajan, mutta ei enää, ja se on parempi heille", tiedottaja sanoo.



http://www.talouselama.fi/uutiset
 
"Vieras"
Kuuluu samaan luokkaan pahkina pussissa olevan varoituksen kanssa; 'saattaa sisaltaa pahkinaa' :D Olisi tietysty toivottavaa...
Eikohan tuossa ole vain kyse siita ettei vahingon sattuessa voi vieda valmistajaa oikeuteen kun on kerran varoitettu.
 

Yhteistyössä