Ehdotelkaas lapsiperheeseen sopivaa koirarotua!!

  • Viestiketjun aloittaja "Malla"
  • Ensimmäinen viesti
Bichon tai Coton de tulear (jonka trimmaisi lyhyeksi), aivan ihania veijareita, ihmisrakkaita ja varsinkin lapsirakkaita. Niitä sanotaankin ns klovnikoiriksi. Eikä itputa karvaa niin ei tarvitse olla imuroimassa :D Mutta jokaisella on se oma rotu mistä kokemusta ja mikä itselle rakkain :)
 
"hmm"
miksi labbis? erittäin aktiiviseen perheeseen kyllä, mutta vaikka onkin ns. lapsiystävällinen, vaatii todella paljon liikuntaa ja "aivojumppaa", muuten keksii itse kaikkea.
ja sittenhän se kaappeihin murtautunut jne. tuhma koira joutaakin uuteen kotiin...
 
"Nippon"
Labradorinnoutaja. Keskikokoinen, helppohoitoinen turkki ja paras mahdollinen koira lapsiperheeseen.
2 lapukan kokemuksella olen sitä mieltä että tämä on liian työläs rotu. Tarvitsee paljon liikuntaa ja mielellään myös muuta tekemistä. Kaikki tuntemani lapukat ovat tehneet aika paljon tuhoja pentuna. Karvaa lähtee ajoittain erittäin runsaasti, ja koon puolesta koira on pikkukoululaiselle liian iso. Rotu on turhan jalostettu, joten perinnöllisiä sairauksia on valitettavasti jo aika paljon.

Villakoira (pieni tai keskikokoinen) vaikuttaa aika passelilta lapsiperheeseen. Turkki on yllättävän helppo, sehän tarvitsee vain lyhentää aika ajoin. Luonteeltaan villakoirat ovat lempeän oloisia
 
"Malla"
Harmi, että villakoira on mielestäni äärimmäisen ruma, enkä siksi sitä halua. :/
Mitä mieltä olette russelista? Sopisikos se?
Onko jollakulla parempaa kokemusta tästä rodusta?
 
"vieras"
[QUOTE="Malla";24462343]Harmi, että villakoira on mielestäni äärimmäisen ruma, enkä siksi sitä halua. :/
Mitä mieltä olette russelista? Sopisikos se?
Onko jollakulla parempaa kokemusta tästä rodusta?[/QUOTE]

Jack russell? Ei suosittele.
 
meillä on russeli ja se on sopeutunut erittäín hyvin lapsiperheeseen. Tosin meidän russeli on vielä nuori ja sillä on intoa kaikkeen todella paljon. Omat perheenjäsenet on jo siihen tottuneet, mutta vieraiden lasten kanssa saa vähän tarkkailla, kun olisi niin innokas leikkimään hieman rajummin niiden kanssa. Mutta aivan ihastuttava rotu ja nautiii aivan suunnattomasti siitä, että ympärillä on elämää ja tapahtumia. Meidän koiruus on melkoisen älykäs ja se aiheuttaa jonkin verran haastetta koulutukseen ja kasvatukseen. Sanotaan, ettei viisaat koirat ole kaikkein helpoimpia.
 
"vieras"
[QUOTE="Malla";24462343]Harmi, että villakoira on mielestäni äärimmäisen ruma, enkä siksi sitä halua. :/
Mitä mieltä olette russelista? Sopisikos se?
Onko jollakulla parempaa kokemusta tästä rodusta?[/QUOTE]

Miten voit pitää villakoiraa rumana? Mistä kohti? Meillä oli iso villakoira, ja aivan mahtava luonne. Äärettömän viisas ja kiltti.
 
"Malla"
[QUOTE="vieras";24462409]Miten voit pitää villakoiraa rumana? Mistä kohti? Meillä oli iso villakoira, ja aivan mahtava luonne. Äärettömän viisas ja kiltti.[/QUOTE]

Kai se kauneus on katsojan silmässä koirienkin suhteen... en vain pidä sen ulkonäöstä. :/
 

Yhteistyössä